I ja mislim da je Štilić ekstra igrač, ali ne mogu jebga svi uvijek. Dobiće šansu.
Spisak je ok za sada, situacija će se razjasniti do kvalifikacija.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Oprosti expert-u,nisam te odma prepoznaoCorola wrote:Hajde ti jos jednom gradivo ponovi.dobarloszao wrote:Znaci sve isto,jedino umjesto Cire..Safet Susic..
Isto i slicno nije isto :-)a ni slicno.
Tačno tako, ponajbolji igrač ekipe koja osvoji titulu u svojoj ligi, koja je usput rečeno bolje rangirana od hrvatske lige bi trebao da ima prednost u odnosu na igrača koji igra u četvrtoplasiranom timu HNL-a...jeza u ledja wrote:Pa realno, poljska liga nije toliko jaka koliko se cini, mada je u njoj sigurno mnogo vise novaca, mada su stadioni puni i mada je takmicarski dosta atraktivna.
No evo kada gledamo spisak evropskih liga po ucinku u evropskim takmicenjima Poljska je na 26-om mjestu, a BiH na 31-om.
25. Srbija
26. Poljska
27. Hrvatska
.
.
31. BiH
Dakle, barem po ovome, nije to tolika razlika.
No Lech je osvojio prvenstvo, a jedan od najboljih igraca je upravo Stilic. Ne vidim kako Alispahic, Ibricic i Muratovi imaju mjesta prije njega? No eto, moracemo se pomiriti da je Stilic crna ovca i vjerovatno nece dobiti poziv dok ne zaigra u jacem timu.
Sto se tice Muratovica, mislim da njega nije trebao pozivati.
Ostalo je ok.
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uef ... k2010.htmldjes_ba wrote:Sušić: Poljska liga nije mnogo bolja od naše
ko te dovede jojjjjjjjjjjj![]()
![]()
Imal' u tebe kakvih argumenata jacih od smajlija?Alfa_Ze wrote:BaileyS wrote:
Ma pusti, komentari nidje veze, kao npr porediti krilnog igraca Alispahica sa Stilicem koji krila nije vidio. Eto Susic ne zna kakvi mu igraci trebaju.![]()
![]()
Eh kad bih pozvao Mahmutovica i Ljevakovica bilo bi previse bivsih igraca Celikajeza u ledja wrote:No hajmo malo ovako.
Znate li ko su
Anes Haurdic
Admir Ljevakovic
Ajdin Mahmutovic
??
Anes Haurdic ima samo 20 godina i prvotimac je Jabloneca, te mladi reprezentativac BiH.
Jablonec je viceprvak Ceske, lige koja je po rangu daleko jaca od poljske. (18-a u Evropi, Poljska je 26-a).
Kao drugoplasirani Jablonec ove godine igra pretkola Lige Prvaka.
Haurdic igra ofanzivnog veznjaka, i ove sezone je odigrao 24 ligaske utakmice. Znaci nije da je levat pa sjedi na klupi. Po TMu je cetvrti najskuplji igrac ove ekipe. Dakle, po svemu sudeci Haurdic je jedan od kljucnih igraca drugog najjaceg tima u Ceskoj.
Admir Ljevakovic je malo stariji, ima 25 godina i igra za Teplice, tim koji je zavrsio na cetvrtom mjestu ceske lige. Po svim mjerilima cetvrti tim u Ceskoj je sigurno jaci od jednog Hajduka ili Sibenika, a skoro pa tu negdje u rangu sa Lechom.
Sto je jos bitnije, Ljevakovic igra defanzivnog veznog, takodje, on je po TMu najvrijedniji igrac Teplica a ove sezone je odigrao 26 ligaskih utakmica.
Te na kraju Ajdin Mahmutovic (24 godine) takodje igra u Teplicama i on im je najbolji strijelac, te je odigrao najvise ligaskih utakmica za tim.
Dakle, po svim nekim logickim parametrima, sva ova tri igraca bi barem trebala biti na mapi u nekoj prici o Stilicu, Alispahicu, Zecu, Ibricicu, Muratovicu, ali ih nema. Zasto?
Takodje je tu onaj Ahmetovic iz Rostova, kluba iz najjace lige Evrope poslije Liga Petice.
Koliko se prica o Haurdicu, Ljevakovicu i Mahmutovicu, a koliko o Stilicu? A opet koliko o Ibricicu, Zecu i Alispahicu...
Ma....nismo ni mi objektivni. Neke igrace previse promoviramo dok o drugima maltene ni ne znamo.
Znaci ti smatras da su u timu dovoljne dvije "desetke",Pjanic i Misimovic...a sta ako se Pjanic ili Miske umore,ili povrijede? Valjda ih treba zamijeniti neko ko i u klubu igra na toj poziciji.Ibricic takodje igra u prvih 11,znaci nece on sa klupe uci da ih mijenja.Za Stilica itekako ima mjesta u reprezentaciji,za pocetak na klupi.BaileyS wrote:Imal' u tebe kakvih argumenata jacih od smajlija?Alfa_Ze wrote:BaileyS wrote:
Ma pusti, komentari nidje veze, kao npr porediti krilnog igraca Alispahica sa Stilicem koji krila nije vidio. Eto Susic ne zna kakvi mu igraci trebaju.![]()
![]()
Navili ste se u vezi Stilica a niko od vas ne govori sta bi to on ko' igrao u ovoj danasnjoj reprezentaciji.
Sto se Alispahica tice, njega smo vidjeli na desnom krilu u selekciji novinara u Cirino vrijeme. Tada je Alispahic bio najbolji igrac na terenu. Dakle za njega znamo da odgovara profilu igraca kakav Susicu treba.
Navedi ti, a i ostali ekperti koji rone suze za Stilicem, jednu utakmicu u kojoj ste ga gledali a da nije igrao klasicnu 10tku koja Susicu pored Misimovica i Pjanica NE TREBA NI POD RAZNO. Znaci dosta supljaka, podkrijepite argumentima tvrdnje da taj igrac moze odgovoriti zadacima na krilu (Alispahic) ili eventualno drugom defanzivnom veznom za kojeg su planirani Rahimic - Muratovic (obojica vec igrali te uloge u reprezentaciji).
Nadam se da ti argumenti nece biti u stilu "ja mislim" jer ocekujem da ste ga makar jednom u zivotu vidjeli u jednoj od tih uloga.
Da ste rekli sto nije pozvao Cocalica (koji redovno igra defanzivnog veznog u Grckoj) umjesto Muratovica to bih i shvatio, ali zaliti za Stilicem koji moze biti defanzivni vezni koliko i Misimovic je toliko besmisleno da se ja upitam jesu li takvi likovi odgledali dvije utakmice u zivotu (i sto je najvaznije shvatili sta je razlika izmedju napadaca i desnog beka npr)
Haurdic,Ljevakovic i Mahmutovic su dobri igraci,ali sta su oni do sada postigli? Stilic je sa Lechom igrao grupnu fazu Lige UEFA,proglasen je za najboljeg igraca BiH do 21 godine(u konkurenciji je bio i Pjanic),proglasen za najboljeg stranog igraca Poljske,osvojio poljski kup,superkup i postao prvak Poljske.jeza u ledja wrote:No hajmo malo ovako.
Znate li ko su
Anes Haurdic
Admir Ljevakovic
Ajdin Mahmutovic
??
Anes Haurdic ima samo 20 godina i prvotimac je Jabloneca, te mladi reprezentativac BiH.
Jablonec je viceprvak Ceske, lige koja je po rangu daleko jaca od poljske. (18-a u Evropi, Poljska je 26-a).
Haurdic igra ofanzivnog veznjaka, i ove sezone je odigrao 24 ligaske utakmice. Znaci nije da je levat pa sjedi na klupi. Po TMu je cetvrti najskuplji igrac ove ekipe. Dakle, po svemu sudeci Haurdic je jedan od kljucnih igraca drugog najjaceg tima u Ceskoj.
Admir Ljevakovic je malo stariji, ima 25 godina i igra za Teplice, tim koji je zavrsio na cetvrtom mjestu ceske lige. Po svim mjerilima cetvrti tim u Ceskoj je sigurno jaci od jednog Hajduka ili Sibenika, a skoro pa tu negdje u rangu sa Lechom.
Sto je jos bitnije, Ljevakovic igra defanzivnog veznog, takodje, on je po TMu najvrijedniji igrac Teplica a ove sezone je odigrao 26 ligaskih utakmica.
Te na kraju Ajdin Mahmutovic (24 godine) takodje igra u Teplicama i on im je najbolji strijelac, te je odigrao najvise ligaskih utakmica za tim.
Dakle, po svim nekim logickim parametrima, sva ova tri igraca bi barem trebala biti na mapi u nekoj prici o Stilicu, Alispahicu, Zecu, Ibricicu, Muratovicu, ali ih nema. Zasto?
Takodje je tu onaj Ahmetovic iz Rostova, kluba iz najjace lige Evrope poslije Liga Petice.
Koliko se prica o Haurdicu, Ljevakovicu i Mahmutovicu, a koliko o Stilicu? A opet koliko o Ibricicu, Zecu i Alispahicu...
Ma....nismo ni mi objektivni. Neke igrace previse promoviramo dok o drugima maltene ni ne znamo.
Alfa_Ze wrote:BaileyS wrote:
![]()
U Americi skoro pa nema fudbalskog stadiona,vecina utakmica se igra na stadionima za ragbi i bejzbol.luckylaka wrote:Svasta ima za procitati ali kad procitate da ,,ali meni je dovoljno vidjeti stadion Lech-a,,,i ocijenite kvalitet kluba u Europi.Kakve bolan veze ima stadion sa kvalitetom ekipe.Po tom bi jel ono Brotnjo iz Orasja treba svake godine igrati u ligi sampiona ili bi Amerikanci po toj logici trebali biti Svjetski prvaci.Svasta.
luckylaka wrote:Svasta ima za procitati ali kad procitate da ,,ali meni je dovoljno vidjeti stadion Lech-a,,,i ocijenite kvalitet kluba u Europi.Kakve bolan veze ima stadion sa kvalitetom ekipe.Po tom bi jel ono Brotnjo iz Orasja treba svake godine igrati u ligi sampiona ili bi Amerikanci po toj logici trebali biti Svjetski prvaci.Svasta.
I da te opet podsjetim da u Americi itekako ima fudbalskih stadiona (nemam sad vremena da ih postavim) i to ono pravih fudbalskih stadiona a ne jednom od njih U St.Louisu Bosanci prave pravu Europsku atmosferu sa bakljama transparentima i ostalim posto za lokalnu ekipu nastupaju dva Bosanca.Postavim snimak sutra.komeba wrote:U Americi skoro pa nema fudbalskog stadiona,vecina utakmica se igra na stadionima za ragbi i bejzbol.luckylaka wrote:Svasta ima za procitati ali kad procitate da ,,ali meni je dovoljno vidjeti stadion Lech-a,,,i ocijenite kvalitet kluba u Europi.Kakve bolan veze ima stadion sa kvalitetom ekipe.Po tom bi jel ono Brotnjo iz Orasja treba svake godine igrati u ligi sampiona ili bi Amerikanci po toj logici trebali biti Svjetski prvaci.Svasta.
Stadion kluba itekako govori o tom klubu...naravno,ne samo stadion,ali "i" stadion.
Ne znam kad je Stilic proglasen za najboljeg igraca ispod 21, ali to je moralo biti najmanje prije 2 godine. Tada nijedan od ovih koje sam ja spomenuo nije bio ni na mapi.Haurdic,Ljevakovic i Mahmutovic su dobri igraci,ali sta su oni do sada postigli? Stilic je sa Lechom igrao grupnu fazu Lige UEFA,proglasen je za najboljeg igraca BiH do 21 godine(u konkurenciji je bio i Pjanic),proglasen za najboljeg stranog igraca Poljske,osvojio poljski kup,superkup i postao prvak Poljske.
A jos dok je igrao u Zeljeznicaru,sa 20 godina,je bio ubjedljivo najbolji igrac bh lige,nesto kao Bekric danas.To su ipak odlicne reference,mnogo vise od navedenih.
I da...ne znam koliko je taj poredak evropskih liga relevantan,ali meni je dovoljno vidjeti stadion Lech-a,kojeg se ni najveci klubovi ne bi postidjeli,pa da shvatim gdje je poljski fudbal.A sadasnji Lech bi otresao sve ceske klubove,a i ove na Balkanu...samo steta sto im Levandowski ide na kraju sezone,imaju odlican tim za plasman u ligu prvaka.
komeba
I da...ne znam koliko je taj poredak evropskih liga relevantan,ali meni je dovoljno vidjeti stadion Lech-a,kojeg se ni najveci klubovi ne bi postidjeli,pa da shvatim gdje je poljski fudbal.A sadasnji Lech bi otresao sve ceske klubove,a i ove na Balkanu...

Ovo ne zelim komentarisati. Reci cu samo da se ne slazem ni sa konstatacijom o Stilicu ni o Bekricu.A jos dok je igrao u Zeljeznicaru,sa 20 godina,je bio ubjedljivo najbolji igrac bh lige,nesto kao Bekric danas.To su ipak odlicne reference,mnogo vise od navedenih.
Alfa_Ze wrote:Alfa_Ze wrote:BaileyS wrote:
![]()
FK Jablonec - FC Viktoria Plzen 1:2jeza u ledja wrote:No hajmo malo ovako.
Znate li ko su
Anes Haurdic
Admir Ljevakovic
Ajdin Mahmutovic
??