desetak boksova na ledini da ne pada kiša i da se ne mogu poklat i eto love
koliko se uzima na dan?
Moderator: anex
ako imas vikendicu - dobrodosla u svijet 90% zastitaraBlack swan wrote:hm osjećam li ja paru u tom pet hotel biznisu
$
$
$
desetak boksova na ledini da ne pada kiša i da se ne mogu poklat i eto love
koliko se uzima na dan?
Kapi Dexamethason Neomycin i mast za oči Chloramphenicolminjonja wrote:cuki ispred zgrade oko zagnojeno, suzi stalno i beonjaca i konjunktiva su krvave. sta joj mogu dati od kapi da se to povuce?
globosa wrote:Kapi Dexamethason Neomycin i mast za oči Chloramphenicolminjonja wrote:cuki ispred zgrade oko zagnojeno, suzi stalno i beonjaca i konjunktiva su krvave. sta joj mogu dati od kapi da se to povuce?
Sretno!
Zavisi od vrste. Postoje psi, tipa sibirski haski, kojima je metabolizam priviknut na takve hladnoće, da im ove naše dođu kao tropski odmor, ali postoje kratkodlaki psi koji će imati teške poslijedice ako ostanu dva-tri sata na nuli. Psa nemoj zatvarati, radije mu stavi neku deku, slamu ili nešto slično, u kuću.Black swan wrote:koliko minusa mogu podnijeti psi?
dal da zatvaram psa starog 4-5 mjeseci u kućici ili da ostavim otvorena mala vrata
nemoj ti njega zatvarati, samo mu ubaci te za'ebancije u kucicu, i nek' ti je ulaz u kucicu sklonjen s direktnog udara vjetra, uci ce on kad mu bude mazijaBlack swan wrote:ima itison + dobar komad deke + kao jedna mala serdžada za klupicu
preživio je sve one minuse ( - 15) al je bio zatvoren... (drvo i cigla na ulaznim vratima)
drvo je šperploča i colarica + krov je peterostruk... drvo, lim, striropor pa cigle neke da drže sve
kuća je izdignuta paletom na koju je nakalemljena kućica...
nešto mi je pohladno danas a pokazuje da je -3 pa neš kontam kako mu je tamo i je li opasno
joj, nemoj mi to "prihvatiliste" pisat, odma' me na pracu podsjeti.. fuj!Admir_1984 wrote:morali smo 4 dana odvesti cuku u prihvatilište i danas kad smo ga doveli malo je rezervisan, kulira nas izgledae sad šta su po vama moguci razlozi, žao mu što smo ga doveli, tamo mu bilo lijepo sa drugim cukama, ljut na nas što smo ga "ostavili", ili nešto trece
izvuče deku vani preko dana i stavi je na suncepakica_ wrote:nemoj ti njega zatvarati, samo mu ubaci te za'ebancije u kucicu, i nek' ti je ulaz u kucicu sklonjen s direktnog udara vjetra, uci ce on kad mu bude mazijaBlack swan wrote:ima itison + dobar komad deke + kao jedna mala serdžada za klupicu
preživio je sve one minuse ( - 15) al je bio zatvoren... (drvo i cigla na ulaznim vratima)
drvo je šperploča i colarica + krov je peterostruk... drvo, lim, striropor pa cigle neke da drže sve
kuća je izdignuta paletom na koju je nakalemljena kućica...
nešto mi je pohladno danas a pokazuje da je -3 pa neš kontam kako mu je tamo i je li opasnoznaju oni svojoj guzici, ma koliko mali bili
Admir_1984 wrote:onaj pet hotel u rakovici
moja ova avlijanerka je prosle godine kad je imala dva mjeseca izvlacila iz kucice sve sto je imala i nosila na snijeg da spavaBlack swan wrote: izvuče deku vani preko dana i stavi je na sunce
pa leži i grije se
a ispod njega snijeg
eno ti messijevih slika na fejsuAdmir_1984 wrote:morali smo 4 dana odvesti cuku u prihvatilište i danas kad smo ga doveli malo je rezervisan, kulira nas izgledae sad šta su po vama moguci razlozi, žao mu što smo ga doveli, tamo mu bilo lijepo sa drugim cukama, ljut na nas što smo ga "ostavili", ili nešto trece
može link?pakica_ wrote:eno ti messijevih slika na fejsuAdmir_1984 wrote:morali smo 4 dana odvesti cuku u prihvatilište i danas kad smo ga doveli malo je rezervisan, kulira nas izgledae sad šta su po vama moguci razlozi, žao mu što smo ga doveli, tamo mu bilo lijepo sa drugim cukama, ljut na nas što smo ga "ostavili", ili nešto trece
odma' sam ga prepoznala, glavica sharena lijepa.. med.. al' je velikiii mashallah
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =720%2C960Admir_1984 wrote:može link?pakica_ wrote:eno ti messijevih slika na fejsuAdmir_1984 wrote:morali smo 4 dana odvesti cuku u prihvatilište i danas kad smo ga doveli malo je rezervisan, kulira nas izgledae sad šta su po vama moguci razlozi, žao mu što smo ga doveli, tamo mu bilo lijepo sa drugim cukama, ljut na nas što smo ga "ostavili", ili nešto trece
odma' sam ga prepoznala, glavica sharena lijepa.. med.. al' je velikiii mashallah

U najkraćem, ljut je što ste ga odveli od drugih pasa, jer psi vrlo brzo sklapaju "prijateljstva", odnosno brzo formiraju zajednice u kojima se, zbog evolucije, osjećaju nešto ugodnije nego kad su okruženi ljudima. To čak i nije neka ljutnja, već više strah i zbunjenost uslijed naglog isključivanja iz zajednice.Admir_1984 wrote:morali smo 4 dana odvesti cuku u prihvatilište i danas kad smo ga doveli malo je rezervisan, kulira nas izgledae sad šta su po vama moguci razlozi, žao mu što smo ga doveli, tamo mu bilo lijepo sa drugim cukama, ljut na nas što smo ga "ostavili", ili nešto trece
Ne bi trebao, ako je namijenski za uklanjanje parazita i nametnika kod pasa. Postoje i oni za papkare, na bazi bakra, čini mi se, uslijed kojih svjetla boja dlake počne primati plavkastu boju. Nažalost, veterinari iz nekih razloga rado preporučavaju te sprejeve za konje...Black swan wrote:još jedno pitanje
jel može onaj prašak protiv buha promijeniti boju dlake
forumas friesian ima zenku, udri ga privatnim porukama heheheTigar1 wrote:Ponosni sam vlasnik amerčkih staffordskih terijera od 1990-e na ovamo, mnogo generacija se izredalo i odgojilo, veterinar po struci.
Htio bih u dogledno vrijeme zbaviti njemačkog lovnog terijera pa da pitam kakav savjet, ako je neko imao, uzgajao voli bih čuti kakav savjet ili besjedu?
pas ima mlijecne zube (iglice) koji trebaju ispadat oko 5og-6og mjesecaBlack swan wrote:jel pas ima mliječne zubene da mi se guglati
druga stvar
šetao sam po ledini i naišli smo na kobasicu
nije mi jasno kako je čitava ostala tu
i naravno pojeo je u dva zalogaja
sad me neka šuha uhvatila da nije otrovna![]()
![]()
![]()
otkud kobasa na poljani