Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Moderator: _BataZiv_0809
- arzuhal
#1776 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Pogledao i drugu Kryptonku...Djeda od Supermena sada podučava njegov djed...
..Ono S je nastalo od SDA, fol...E, Kal Ele, da znaš otkle si otp'o, aman...
- Atego
-
kakavdanakneiskustvu
#1779 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
KB9 wrote:
kad skontam da sam ja cini mi se citave dvije sezone ovo gledao a znao da gledam bezze seriju
- johnnykola
#1780 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Putem Labudana.:pppkakavdanakneiskustvu wrote:KB9 wrote:
kad skontam da sam ja cini mi se citave dvije sezone ovo gledao a znao da gledam bezze seriju
- KB9
#1781 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
nije to nista, ja sam je pregledo 
-
kakavdanakneiskustvu
#1782 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
KB9 wrote:nije to nista, ja sam je pregledo
i sta bi na kraju,navodnio neko sve to sanjao?
- KB9
#1783 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
uzmi i pogledaj, sta ti je jedna sezonakakavdanakneiskustvu wrote:KB9 wrote:nije to nista, ja sam je pregledo
-
kakavdanakneiskustvu
#1784 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
KB9 wrote:uzmi i pogledaj, sta ti je jedna sezonakakavdanakneiskustvu wrote:KB9 wrote:nije to nista, ja sam je pregledo
ma jok,hvala
- Bloo
- Globalna šefica
- irac300
#1786 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Ne podsjećaj me, ja sam odgledao sve.kakavdanakneiskustvu wrote:KB9 wrote:
-
kakavdanakneiskustvu
#1787 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
irac300 wrote:Ne podsjećaj me, ja sam odgledao sve.kakavdanakneiskustvu wrote:KB9 wrote:
i šta bi na kraju svega ti?
- irac300
#1788 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Smio bih se zakleti da sam ti jednom odgovorio.kakavdanakneiskustvu wrote: i šta bi na kraju svega ti?
Spojler (k'o biva za one koji nisu gledali, a jedva čekaju)
Ukratko, neki vanzemaljci došli sa svojom maticom i žele naseliti planetu, a kao, na kraju, nisu ni oni toliki negativci, nego još neka gora mraka treba da dođe. Kupola pukla, razmilili se kud koji mili moji i na kraju zadnja scena ekipa glavnih likova i dalje vodi borbu protiv aliena u ljudskom obliku. Ništa ni s čim.
- RIZVA
#1789 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Jedna od najgorih serija sto sam pogledao
-
kakavdanakneiskustvu
#1790 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
irac300 wrote:Smio bih se zakleti da sam ti jednom odgovorio.kakavdanakneiskustvu wrote: i šta bi na kraju svega ti?Doduše, možda ne tebi, nego @karanani, ja vas uvijek miješam.
![]()
Ukratko, neki vanzemaljci došli sa svojom maticom i žele naseliti planetu, a kao, na kraju, nisu ni oni toliki negativci, nego još neka gora mraka treba da dođe. Kupola pukla, razmilili se kud koji mili moji i na kraju zadnja scena ekipa glavnih likova i dalje vodi borbu protiv aliena u ljudskom obliku. Ništa ni s čim.
a mozda i jesi ali ne sjecam se da je ovakav odgovor bio,neko je spomenuo da je na kraju serije kao neko sve to sto se desavalo sanjao,nesto tako
- irac300
#1791 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
To je bilo u nekoj sezoni, ali su se probudili. Nisu sanjali kupolu uglavnom. Ma njesra u svakom slučaju, teško smeće.kakavdanakneiskustvu wrote:irac300 wrote:Smio bih se zakleti da sam ti jednom odgovorio.kakavdanakneiskustvu wrote: i šta bi na kraju svega ti?Doduše, možda ne tebi, nego @karanani, ja vas uvijek miješam.
![]()
a mozda i jesi ali ne sjecam se da je ovakav odgovor bio,neko je spomenuo da je na kraju serije kao neko sve to sto se desavalo sanjao,nesto tako
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1792 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
under the dome odustao nakon 3-4 epizode
al sam nabavio knjigu
Elektronski snovi filip dik
prva epizoda truba... a kasnije malo bolje
pogledao sam samo 3
za sada
al sam nabavio knjigu
Elektronski snovi filip dik
prva epizoda truba... a kasnije malo bolje
pogledao sam samo 3
za sada
-
Moenx
#1793 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Counterpart (2018)
Jacina ove serije je unatoc naivnim likvidacijama i asasinacijama(ali one su samo tu reda radi bitniji je naravno razvoj likova) u tome sto izbjegava neminovnost razvijenih pipaka telekomunikacije koja citavo drustvo na neki nacin determinira
To cini i uspijeva tako sto u srz scenarija umece pricu o paralelnim svjetovima gdje protok informacija nikako ne moze biti tako brz kao u danasnjem svijetu pametnih telefona i socijalnih mreza
Jacina ove serije je unatoc naivnim likvidacijama i asasinacijama(ali one su samo tu reda radi bitniji je naravno razvoj likova) u tome sto izbjegava neminovnost razvijenih pipaka telekomunikacije koja citavo drustvo na neki nacin determinira
To cini i uspijeva tako sto u srz scenarija umece pricu o paralelnim svjetovima gdje protok informacija nikako ne moze biti tako brz kao u danasnjem svijetu pametnih telefona i socijalnih mreza
- Bloo
- Globalna šefica
#1794 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Friško iz kina Novi Grad.
READY PLAYER ONE!
I nisam bila ready za ovo što sam odgledala.
Steven Spielberg režirao, a scenario zasnovan na sci fi romanu Ready player one od Ernesta Clinea iz 2011.
Ja ne gledam trailere, ne čitam članke o filmovima, niti naknadne analize (osim za Jodorowskog jer sam eejit), niti kritike. Ovo što pišem je čisto moj doživljaj.
Ovaj film je jedan veliki homage pop kulturi 80/90tih pa sve do 2010…količina referenci na filmove, serije, muziku, video igre, anime, stripove, opća mjesta pop kulture i života jednog geeka je unfuckinbelievable.
Rekoše mi da je kritika i publika mlako dočekala ovaj film, ali meni to nije bitno. „Falinke“ filma su više nego očite (character development), ali to nije poenta ovog filma.
Ono što je Spielberg uspio da pretoči na filmsku traku je svijet jednog geeka i mislim da oni drugi i nisu ciljana publika.
Znate onaj osjećaj kada sjedite sa dobrim prijateljima sa kojima imate super zajebanciju i dovoljno je da neko učini i naznaku na nešto iz pop kulture (film, igre, stripovi...) i vi odmah znate šta je u pitanju, zbog čega i smijete se zajedno, povezani tom neopipljivom vezom geekinessa? Ready player one je upravo to.
Ready player one je moj svijet. Moj mozak i moj svijet funkcioniše na tim referencama i općim mjestima iz svijeta pop kulture.
Dok se gleda ovaj film osjećate se kao da ste u pravo dobrom društvu ljudi sa kojim dijelite slična interesovanja i svaka doskočica ima smisao.
Osim što postoji blaga kritika gamerskog svijeta (alijenacija od stvarnosti i drugih ljudi), Ready player one vas natjera da pomno pratite svaki kadar i da iz sjećanja izvlačite svo ono „beskorisno“ znanje koje imate o HALO, Terminatoru, Monty Pythonu, Kiri, LOTR, Minecraftu, Batmanu, Star Treku, Noći u ulici brijestova, Back to the Future, Stephenu Kingu......samo da nabrojim jedan mali, mali broj referenci. Mislim da ih ima preko hiljadu, te da film u skoro svakom kadru ima po jednu. Opet ću ga odgledati, jer jednostavno je nemoguće pohvatati sve. Bitno je da ima Firefly
Osim ove tematike, film se može posmatrati i kao analiza ovog našeg virtuelnog života (kroz prizmu npr. Mmporgova ili čak i foruma) – da iako nam te platforme omogućavaju kreiranje neke vrste prijateljstva, ono što je stvarno bitno su ljudi, stvarni, živi ljudi od krvi i mesa koji često apsolutno ne odgovaraju svome avataru ili projekciji u virtuelnom svijetu. Ti ljudi su ono što život čini uzbudljivim, a virtuelne platforme su samo jedan od načina i prvi korak da upoznate te ljude. Ako je to prijateljstvo stvarno i iskreno, prenijet će se i u ovu manje lijepu dimenziju – real life.
Kada bi film bio prijatelj od krvi i mesa, Ready player one bi bio vaš najbolji prijatelj, čudak sa kojim provodite vrijeme pričajući o svemu što vas oduševljava, prijatelj pred kojim je dovoljno da namignete i kažete nobody expects the spanish inquisition, holy cannoli batman ili wanting something does not give you the right to have it i da vas u potpunosti razumije šta osjećate u tom trenutku u toj situaciji, te sam izvor vase reference.
Ready player one možda nije kvalitetan film za jednog filmskog kritičara iz više razloga (scenarij, karakteri…), ali je film koji će vam biti prijatelj.
I muzika je awesome
READY PLAYER ONE!
Steven Spielberg režirao, a scenario zasnovan na sci fi romanu Ready player one od Ernesta Clinea iz 2011.
Ja ne gledam trailere, ne čitam članke o filmovima, niti naknadne analize (osim za Jodorowskog jer sam eejit), niti kritike. Ovo što pišem je čisto moj doživljaj.
Ovaj film je jedan veliki homage pop kulturi 80/90tih pa sve do 2010…količina referenci na filmove, serije, muziku, video igre, anime, stripove, opća mjesta pop kulture i života jednog geeka je unfuckinbelievable.
Rekoše mi da je kritika i publika mlako dočekala ovaj film, ali meni to nije bitno. „Falinke“ filma su više nego očite (character development), ali to nije poenta ovog filma.
Ono što je Spielberg uspio da pretoči na filmsku traku je svijet jednog geeka i mislim da oni drugi i nisu ciljana publika.
Znate onaj osjećaj kada sjedite sa dobrim prijateljima sa kojima imate super zajebanciju i dovoljno je da neko učini i naznaku na nešto iz pop kulture (film, igre, stripovi...) i vi odmah znate šta je u pitanju, zbog čega i smijete se zajedno, povezani tom neopipljivom vezom geekinessa? Ready player one je upravo to.
Ready player one je moj svijet. Moj mozak i moj svijet funkcioniše na tim referencama i općim mjestima iz svijeta pop kulture.
Dok se gleda ovaj film osjećate se kao da ste u pravo dobrom društvu ljudi sa kojim dijelite slična interesovanja i svaka doskočica ima smisao.
Osim što postoji blaga kritika gamerskog svijeta (alijenacija od stvarnosti i drugih ljudi), Ready player one vas natjera da pomno pratite svaki kadar i da iz sjećanja izvlačite svo ono „beskorisno“ znanje koje imate o HALO, Terminatoru, Monty Pythonu, Kiri, LOTR, Minecraftu, Batmanu, Star Treku, Noći u ulici brijestova, Back to the Future, Stephenu Kingu......samo da nabrojim jedan mali, mali broj referenci. Mislim da ih ima preko hiljadu, te da film u skoro svakom kadru ima po jednu. Opet ću ga odgledati, jer jednostavno je nemoguće pohvatati sve. Bitno je da ima Firefly
Osim ove tematike, film se može posmatrati i kao analiza ovog našeg virtuelnog života (kroz prizmu npr. Mmporgova ili čak i foruma) – da iako nam te platforme omogućavaju kreiranje neke vrste prijateljstva, ono što je stvarno bitno su ljudi, stvarni, živi ljudi od krvi i mesa koji često apsolutno ne odgovaraju svome avataru ili projekciji u virtuelnom svijetu. Ti ljudi su ono što život čini uzbudljivim, a virtuelne platforme su samo jedan od načina i prvi korak da upoznate te ljude. Ako je to prijateljstvo stvarno i iskreno, prenijet će se i u ovu manje lijepu dimenziju – real life.
Kada bi film bio prijatelj od krvi i mesa, Ready player one bi bio vaš najbolji prijatelj, čudak sa kojim provodite vrijeme pričajući o svemu što vas oduševljava, prijatelj pred kojim je dovoljno da namignete i kažete nobody expects the spanish inquisition, holy cannoli batman ili wanting something does not give you the right to have it i da vas u potpunosti razumije šta osjećate u tom trenutku u toj situaciji, te sam izvor vase reference.
Ready player one možda nije kvalitetan film za jednog filmskog kritičara iz više razloga (scenarij, karakteri…), ali je film koji će vam biti prijatelj.
I muzika je awesome
- ExNihilo
#1795 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Možda smo ponekad stvarniji u virtuelnom svijetu.
- Bloo
- Globalna šefica
#1796 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Da, neki ljudi svoje pravo ja realiziraju samo tamoExNihilo wrote:Možda smo ponekad stvarniji u virtuelnom svijetu.
- hadzinicasa
#1797 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
nedavno (!?) citah nesto na tu temu:Bloo wrote:Da, neki ljudi svoje pravo ja realiziraju samo tamoExNihilo wrote:Možda smo ponekad stvarniji u virtuelnom svijetu.
The Online Disinhibition Effect
Abstract:
"While online, some people self-disclose or act out more frequently or intensely than they would in person. This article explores six factors that interact with each other in creating this online disinhibition effect: dissociative anonymity, invisibility, asynchronicity, solipsistic introjection, dissociative imagination, and minimization of authority. Personality variables also will influence the extent of this disinhibition. Rather than thinking of disinhibition as the revealing of an underlying “true self,” we can conceptualize it as a shift to a constellation within self-structure, involving clusters of affect and cognition that differ from the in-person constellation."
http://www.samblackman.org/Articles/Suler.pdf
- Atego
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1799 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Human is je dobra epizoda
i Real life
ali nije komplet nešto sad odlično
nije on ekranizljiv
kao neki drugi pisci
meni je film Impostor legendaran
a epizoda Himan is je faktički impostor
u osnovi
i Real life
ali nije komplet nešto sad odlično
nije on ekranizljiv
meni je film Impostor legendaran
a epizoda Himan is je faktički impostor
- yoda82
#1800 Re: Preporuka za dobru SF Seriju ili film
Zajedniči nam prijatelj kaže da je knjiga duplo boljaBloo wrote:Friško iz kina Novi Grad.
READY PLAYER ONE!
I muzika je awesome