Fahrin formalni ulazak u politiku - miniSTAR nebezbednosti
-
spokojan
#1777 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Bez obzira sto Fahro to jako zeli, za njega bi najgori moguci ishod izbora bio da osvoji dovoljno glasova i da bude u koaliciji na vlasti.
Puno bi mu lakse bilo da bude u opoziciji, a najbolje bi mu bilo da se i nije formalno ukljucivao u politiku.
Pitanje dana glasi: Je li moguce da Fahrudin nije bio svjestan cinjenice da mu je formalno ukljucivanje u politicki zivot idiotski potez??? Je li moguce da nije shvacao kako mu je ljepse driblati politicare iz sjene, preko svog Avaza (a sad se i sam jadan mora boriti za naklonost Numanovica, Vele, Mandala i ostalih jurisnika)???
Puno bi mu lakse bilo da bude u opoziciji, a najbolje bi mu bilo da se i nije formalno ukljucivao u politiku.
Pitanje dana glasi: Je li moguce da Fahrudin nije bio svjestan cinjenice da mu je formalno ukljucivanje u politicki zivot idiotski potez??? Je li moguce da nije shvacao kako mu je ljepse driblati politicare iz sjene, preko svog Avaza (a sad se i sam jadan mora boriti za naklonost Numanovica, Vele, Mandala i ostalih jurisnika)???
- _BaD_BoY
#1778 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
sve je to oky..al gledaj jednu stvar..ovi su dosad lajali i malo sta konkretno uradili..zar ekonomija danas nije pogonska snaga svega u svijetu..samo pare brate..i kad imas ekonomiju onda imas mogucnost da se i ti nesto pitas..i to njegovo prijateljstvo sa dodikom je malo prenapuhano jer kad god je dodik izasao u javnost sa nekim sovinistickim govorom avaz je to osudio..i na samim skupovima radoncic cesto potencira na dodika nazivom laktaski drvosjeca..cinjenica je da danas ekonomija igra jednu jaku ulogu u svim pitanjima pa i zbog toga a i zbog jada samog naroda mislim da je dobro da se vise fokusiramo na ekonomiju nego na politicka prepucavanja medju liderima kojim i sam si naveo samo mazu oci narodu..et malo sam popio al valjda sam uspijeo potrefit sustinuDodik hoce da se govori samo o ekonomiji*, a da se politicke probleme ostavi po strani. To radi jer ne zeli sustinsku reformu ustava, a ne zeli sustinsku reformu ustava jer hoce da zadrzi postignuto ratom. Zasto bi se Radoncic slozio sa Dodikom, zna najbolje sam Radoncic, ja mogu pretpostavljati, a pretpostavljam da Radoncicu i nije toliko stalo do multietnicke BiH, sta njemu uostalom moze znaciti Bosna i Hercegovina. Kada dodje do politicke stabilizacije, doci ce i do ekonomske stabilizacije. Do tada, nema napretka....
- 1gorstak
#1779 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
_BaD_BoY wrote:sve je to oky..al gledaj jednu stvar..ovi su dosad lajali i malo sta konkretno uradili..zar ekonomija danas nije pogonska snaga svega u svijetu..samo pare brate..i kad imas ekonomiju onda imas mogucnost da se i ti nesto pitas..i to njegovo prijateljstvo sa dodikom je malo prenapuhano jer kad god je dodik izasao u javnost sa nekim sovinistickim govorom avaz je to osudio..i na samim skupovima radoncic cesto potencira na dodika nazivom laktaski drvosjeca..cinjenica je da danas ekonomija igra jednu jaku ulogu u svim pitanjima pa i zbog toga a i zbog jada samog naroda mislim da je dobro da se vise fokusiramo na ekonomiju nego na politicka prepucavanja medju liderima kojim i sam si naveo samo mazu oci narodu..et malo sam popio al valjda sam uspijeo potrefit sustinuDodik hoce da se govori samo o ekonomiji*, a da se politicke probleme ostavi po strani. To radi jer ne zeli sustinsku reformu ustava, a ne zeli sustinsku reformu ustava jer hoce da zadrzi postignuto ratom. Zasto bi se Radoncic slozio sa Dodikom, zna najbolje sam Radoncic, ja mogu pretpostavljati, a pretpostavljam da Radoncicu i nije toliko stalo do multietnicke BiH, sta njemu uostalom moze znaciti Bosna i Hercegovina. Kada dodje do politicke stabilizacije, doci ce i do ekonomske stabilizacije. Do tada, nema napretka....
Nema investiranja u nestabilno okruzenje, a BiH se ne moze stabilizovati dok se njene institucije osporava i dok najutjecajniji politicar u BiH govori da ce se referendum o otjepljenju manjeg entiteta "sigurno" odrzati. Zato mislim da Radoncic skretanjem fokusa sa politicke nesredjenosti, u haosu predizborne kampanje koja traje evo 16 godina, pokusava klepiti sta se klepiti moze. Elektroprivredu BiH na primjer.
-
trofej
#1780 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Fahrudin Radončić - Šćepo je od strane svetosavskoosmanskog bosnocidnog štaba politički aktiviran u vrijeme općeg rasula osmanske komponente u tom štabu, kao pripomoć one prve komponente ovoj drugoj da se pokuša spasiti bosnocidna siimbioza.
-
zonbirile
#1781 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
smiješan mi neki dan onaj smotani Ljubić,par puta ponavlja da za člana presjedništva kandidat mora imati formalno obrazovanje.Konta jado da vrtni patuljak ima samo srednju likovnu školu iz Nikšića,a ne konta da Ščepo može priložiti doktorat bilo koji i da ne može se dokazati fasifikat-služba još radi.
- ultima_palabra
#1782 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Članovi stranke imaju posebno odobrenje od reisa?_BaD_BoY wrote:et malo sam popio al valjda sam uspijeo potrefit sustinu
- Control panel
#1783 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
ti ili si naivan ili se pravis._BaD_BoY wrote:sve je to oky..al gledaj jednu stvar..ovi su dosad lajali i malo sta konkretno uradili..zar ekonomija danas nije pogonska snaga svega u svijetu..samo pare brate..i kad imas ekonomiju onda imas mogucnost da se i ti nesto pitas..i to njegovo prijateljstvo sa dodikom je malo prenapuhano jer kad god je dodik izasao u javnost sa nekim sovinistickim govorom avaz je to osudio..i na samim skupovima radoncic cesto potencira na dodika nazivom laktaski drvosjeca..cinjenica je da danas ekonomija igra jednu jaku ulogu u svim pitanjima pa i zbog toga a i zbog jada samog naroda mislim da je dobro da se vise fokusiramo na ekonomiju nego na politicka prepucavanja medju liderima kojim i sam si naveo samo mazu oci narodu..et malo sam popio al valjda sam uspijeo potrefit sustinuDodik hoce da se govori samo o ekonomiji*, a da se politicke probleme ostavi po strani. To radi jer ne zeli sustinsku reformu ustava, a ne zeli sustinsku reformu ustava jer hoce da zadrzi postignuto ratom. Zasto bi se Radoncic slozio sa Dodikom, zna najbolje sam Radoncic, ja mogu pretpostavljati, a pretpostavljam da Radoncicu i nije toliko stalo do multietnicke BiH, sta njemu uostalom moze znaciti Bosna i Hercegovina. Kada dodje do politicke stabilizacije, doci ce i do ekonomske stabilizacije. Do tada, nema napretka....
-
zonbirile
#1784 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
pa po onoj narodnoj,sve su kurve sem majke mi i sestre,možeš misliti preko koliko leđa je taj pregazio da dogura do sekretara OOSKJ Titograda.Za Milu se zna,gangester,koliki je tek ovaj ,čuče se.
-
Area_51
#1785 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ovaj Bad Boy, simpaticna osoba. Skoro pismen.
Vidi ovako, Fahro dovozi autobusom ISTE ljude na skupove da prikaze da je sala puna. Odnosno, hoces nam reci da ti znas svih 112 ljudi koji su bili u Gracanici, u sali gdje je prema Avazu bilo kao fol hiljadu ljudi. Jesi ti eventualno iz Gracanice ili covjek iz autobusa, to je pravo pitanje.
Druga stvar, kaze neko kako je Fahro zapravo Bosnjak jer se radi o isto etnickoj pripadnosti. Do rata, 1992. prema Ustavu SFRJ iz 1974. i cuvenim amandmanima, zahvaljuci prevashodno Titu, priznata je nacija Musliman i mogao se tako izjasniti ko je tako htio. To sto Alija, pa s njim mnogi haveri njegovi, sami sebe nicim izazvani svrstase u Srbe i Hrvate, pravo je pitanje, a odgovor jednostavan. Iz licnog koristoljublja su se tako srvstali, htjeli napredovati, pa kad nisu mogli, napravise od sebe disidente, namjerno.
Fahro NIJE Bosnjak, vec Crnogorac, a ako je vjernik onda i Musliman. Nema nikakvih dodirnih tacaka izmedju Crnogoraca, Sandzaklija i ovdasnjih, nas, Bosnjaka, radi se o razlicitim narodima, procitaj malo, sa razlicitom kulturom, tradicijom ili treba da crtam sve ono sto pise o tome sta je karakteristika jednog naroda, etnosa, pa izvedes rijec etnicko porijeko.
Ako ce Bosnjaci prihvatit da ih vodi jedan sumnjivac iz Crne Gore, kao fol uspjesan biznismen, pa ih jos pokori, potcini, zarad vlastitog straha od hapsenja zbog finansijskih malverzacija, onda je to njihov legitiman izbor. Odakle mu pare za bizrnis, donio dio iz SDA i drugi dio iz KOS kase, znamo, prijatelju.
Kazem opet i stalno treba govoriti, da Fahro radi finansijske malverzacije ili nas hoce uvjeriti da kredit od 22 miliona KM iz Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine sa namjenom RAZVOJ POLJPRIVREDE jeste namjenski utrosen za izgradnju velikog Tornja. Nije i nece biti, sto je stvar za krivicne prijave, u kojoj ce nastradati onaj Ramiz Dzafervic, ali skroz. Hoce li tada biti kazano da je napad na Bosnjake ili na dokazanog kriminalca.
Taj covjek Fahrudin Radoncic jeste ZLO, glasanje za njega je sejtanluk i poganluk.
Vidi ovako, Fahro dovozi autobusom ISTE ljude na skupove da prikaze da je sala puna. Odnosno, hoces nam reci da ti znas svih 112 ljudi koji su bili u Gracanici, u sali gdje je prema Avazu bilo kao fol hiljadu ljudi. Jesi ti eventualno iz Gracanice ili covjek iz autobusa, to je pravo pitanje.
Druga stvar, kaze neko kako je Fahro zapravo Bosnjak jer se radi o isto etnickoj pripadnosti. Do rata, 1992. prema Ustavu SFRJ iz 1974. i cuvenim amandmanima, zahvaljuci prevashodno Titu, priznata je nacija Musliman i mogao se tako izjasniti ko je tako htio. To sto Alija, pa s njim mnogi haveri njegovi, sami sebe nicim izazvani svrstase u Srbe i Hrvate, pravo je pitanje, a odgovor jednostavan. Iz licnog koristoljublja su se tako srvstali, htjeli napredovati, pa kad nisu mogli, napravise od sebe disidente, namjerno.
Fahro NIJE Bosnjak, vec Crnogorac, a ako je vjernik onda i Musliman. Nema nikakvih dodirnih tacaka izmedju Crnogoraca, Sandzaklija i ovdasnjih, nas, Bosnjaka, radi se o razlicitim narodima, procitaj malo, sa razlicitom kulturom, tradicijom ili treba da crtam sve ono sto pise o tome sta je karakteristika jednog naroda, etnosa, pa izvedes rijec etnicko porijeko.
Ako ce Bosnjaci prihvatit da ih vodi jedan sumnjivac iz Crne Gore, kao fol uspjesan biznismen, pa ih jos pokori, potcini, zarad vlastitog straha od hapsenja zbog finansijskih malverzacija, onda je to njihov legitiman izbor. Odakle mu pare za bizrnis, donio dio iz SDA i drugi dio iz KOS kase, znamo, prijatelju.
Kazem opet i stalno treba govoriti, da Fahro radi finansijske malverzacije ili nas hoce uvjeriti da kredit od 22 miliona KM iz Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine sa namjenom RAZVOJ POLJPRIVREDE jeste namjenski utrosen za izgradnju velikog Tornja. Nije i nece biti, sto je stvar za krivicne prijave, u kojoj ce nastradati onaj Ramiz Dzafervic, ali skroz. Hoce li tada biti kazano da je napad na Bosnjake ili na dokazanog kriminalca.
Taj covjek Fahrudin Radoncic jeste ZLO, glasanje za njega je sejtanluk i poganluk.
-
DJ Babo
#1786 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
bojim se da bi ovo moglo biti tacno...1gorstak wrote:Nema investiranja u nestabilno okruzenje, a BiH se ne moze stabilizovati dok se njene institucije osporava i dok najutjecajniji politicar u BiH govori da ce se referendum o otjepljenju manjeg entiteta "sigurno" odrzati. Zato mislim da Radoncic skretanjem fokusa sa politicke nesredjenosti, u haosu predizborne kampanje koja traje evo 16 godina, pokusava klepiti sta se klepiti moze. Elektroprivredu BiH na primjer.
crnogorci se spremaju da postanu veliki preprodavci struje, a njihov zemljak fahro je odavno bacio oko na taj izvor para. nagradno pitanje je ciju ce struju crnogorci preprodavati uskoro i ko ce im biti glavni partner iz te zemlje?

- _BaD_BoY
#1787 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
pa da..nisam ni ocekivao nista pametnije..ultima_palabra wrote:Članovi stranke imaju posebno odobrenje od reisa?_BaD_BoY wrote:et malo sam popio al valjda sam uspijeo potrefit sustinu
ev za pocetak ovo je dovoljno reklo o tebi..Ovaj Bad Boy, simpaticna osoba. Skoro pismen.
de skontaj se ba..pa koliko to u autubosu dolazi ljudi..sala je bila skoro pa puna i to je visestruko nego sto dovuce jedan bus..pa na mojoj opstini vidim koliko je ljudi podrzalo njegovu stranku a ti pricas o nekom ppokretnom cirkusu..Vidi ovako, Fahro dovozi autobusom ISTE ljude na skupove da prikaze da je sala puna. Odnosno, hoces nam reci da ti znas svih 112 ljudi koji su bili u Gracanici, u sali gdje je prema Avazu bilo kao fol hiljadu ljudi. Jesi ti eventualno iz Gracanice ili covjek iz autobusa, to je pravo pitanje.
sto se tice njegovog porijekla vec sam rekao da moze biti i eskim ne interesuje me..BIH trebaju sposobni ljudi koji ce mi qrac patriote ko brankovic,covic,dodik,zlatko i slicna govna..pa koliko je milijardi pokradeno u ime tog patriotizma..sto SDP kupi lovu od drzave na osnovu komunisticke imovine..jel to taj patriotizam..u vlassti nam sjede ljudi koji na TV-u pred milion gledalaca javno govore da ne vole BIH.negiraju markale i slicno a ti se ufatio price o nekom patriotizmu..ako se covjek izjasnjava kao bosnjak i drzavljanin BIH i ima pravo na kandidaturu to je sasvim dovoljno..Druga stvar, kaze neko kako je Fahro zapravo Bosnjak jer se radi o isto etnickoj pripadnosti. Do rata, 1992. prema Ustavu SFRJ iz 1974. i cuvenim amandmanima, zahvaljuci prevashodno Titu, priznata je nacija Musliman i mogao se tako izjasniti ko je tako htio. To sto Alija, pa s njim mnogi haveri njegovi, sami sebe nicim izazvani svrstase u Srbe i Hrvate, pravo je pitanje, a odgovor jednostavan. Iz licnog koristoljublja su se tako srvstali, htjeli napredovati, pa kad nisu mogli, napravise od sebe disidente, namjerno.
pa iza svakog naseg politicara imas masu afera..covjek je podigao kredit i napravio je sto je napravio..i njemu je taj kredit otplatit..pa jel ima negdje lista svih koji su dobili kredit bilo bi zanimljivo vidjeti kako su pare utrosene..a da ne spominjem one sto su pohapali lovu pa sjede po americi,sefuju nekim JATA-ma i slicno..ima ih mali milion..Kazem opet i stalno treba govoriti, da Fahro radi finansijske malverzacije ili nas hoce uvjeriti da kredit od 22 miliona KM iz Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine sa namjenom RAZVOJ POLJPRIVREDE jeste namjenski utrosen za izgradnju velikog Tornja. Nije i nece biti, sto je stvar za krivicne prijave, u kojoj ce nastradati onaj Ramiz Dzafervic, ali skroz. Hoce li tada biti kazano da je napad na Bosnjake ili na dokazanog kriminalca.
U svakom slucaju neka pisu prijave i salju na sud..ako je kriv zatvor ako nije ok..jer ovo prepucavanje izmedju avaza,oslobodjena,FTV-a i slicno su obicna miniranja protivnika..
jel se bozija mislost spustila mozda u vidu SDP-a?SDA?ko je to manje zlo od njega?Taj covjek Fahrudin Radoncic jeste ZLO, glasanje za njega je sejtanluk i poganluk.
a naivnost dodje nesto kao svako suprotno misljenje od simatizera SDP-a il sta?ti ili si naivan ili se pravis.
to ne mogu znati..ali ce izgubiti svakako glasace koji ce ga podrzati a ne kreiraju svoje javno mijenje preko AVAZA,FTV,Oslobodjenja i slicno..hoće li Fahro izgubiti podršku avaza kad se pokaže da je on isto govno?
ok..kao i obicno jedino ti imas nesto konkretno za reciNema investiranja u nestabilno okruzenje, a BiH se ne moze stabilizovati dok se njene institucije osporava i dok najutjecajniji politicar u BiH govori da ce se referendum o otjepljenju manjeg entiteta "sigurno" odrzati. Zato mislim da Radoncic skretanjem fokusa sa politicke nesredjenosti, u haosu predizborne kampanje koja traje evo 16 godina, pokusava klepiti sta se klepiti moze. Elektroprivredu BiH na primjer.
-
united bosnae
#1788 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
RADONČIĆEVA STRANKA ZA BOLJU „BUDUĆNOST“
Vratimo podgoričkoj “Budućnosti“ osmijeh na lice kao u sretna vremena Miročevića, Radonjića, Savićevića...
Višestoljetna narodna mudrost veli za ovaj mjesec, februar, u kojem se rađaju kako ribe, tako i vodolije, da je „kratak kao Fahrudin Radončić“... Nije vam nepoznato ko je Radončić, naravno. To je onaj komunistički političar iz Titograda, koji je sa tri navrat-nanos završena razreda likovne umjetničke škole u Nikšiću stigao u Sarajevo gdje je prije koji mjesec odlučio osnovati političku partiju, nazvanu Stranka za bolju Budućnost. I ja bih se, da sam poput Radončića rođen u Crnoj Gori, a odrastao nigdje, bez razmišljanja pridružio toj zavičajnoj stranci - čak i mene srce zaboli kada vidim na kakve je niske grane pala nekada titogradska, a danas podgorička Budućnost. Izgubi glatko od Zete, jedva izvuče neriješeno protiv uvijek neugodnog Mogrena, muči se protiv ambicioznog, ali taktički nepotkovanog FK Grbalja. Gdje je nestala slavna i časna tradicija fudbala u Podgorici, što se ne obnovi kultni tunel na stadionu „Gorica“ u kojem su neprijateljski fudbaleri padali ka snoplje, ginuli ka „Manchester“ na nebu nad Berlinom, pod udarcima uprave i simpatizera, redom uzornih članova Saveza komunista Titograda, čiji je tadašnji funkcioner zadužen za red, mir i idejni rad bio Fahrudin Radončić. Popularni Šćepo, „kontroverzni biznismen“ izgleda je konačno odlučio da iz privremenog sarajevskog egzila (koji traje svega dvije decenije) vratiti staru slavu klubu svijetle tradicije, usmjeriti ga na autostradu čojstva i junaštva. Bolje „Budućnosti“. Onih uspješnih đetića, Ante Miročevića, Mojaša Radonjića, Zorana Vorotovića, Deje Savićevića...
Mogao bih ja do kraja ove novine tjerati šegu sa ovdašnjim novinskim magnatom niskoplafoniranim, nepismenim, neizrezbarenim tranzicijskim „Ava(z)-tarom“, camerenovskim zaumnim likom koji je niotkoga „iz dubine gledan“ samoinicijativno došao da uspostavi nova civilizacijska pravila i oblike ponašanja. Radončićem, naravno. Recimo, dražesna bi mogla biti sekvenca iz njegovih svježih, recentnih „američkih grafita“ gdje je doručkovao u društvu Obame, služeći se patuljastim prstima nasađenim na kratke, krivudave ruke, pa kada ga je njegov povjerenik za Ameriku Sead Numanović upozorio „Nožem, predsjedniče Fahro, nožem...“, ovaj odgovorio: „Koga Sejo, da mu majku mu majčinu i oca očina na kamaru jebem...?!
Dakako, sve je ovo moja literarna fikcijska konstrukcija, čiju vjerodostojnost ne umanjuje ni to što je potpuno izmišljena. Ali to važi ukoliko si u komunikaciji sa intelektualno zahtjevnim, dakle benevolentnim ljudima a ne sa nazor svršenim maturantima srednje umjetničke škole iz Nikšića - smjer mrtva priroda i društvo, crnogorskim partijskim komesarima, kakav je Fahro.
Znam da je jedini racionalan odnos prema ozbiljnim stvarima, to je već prežvakano i u praksi pop-kulture i u elitističkoj teroriji, da je jedini otklon prema ozbiljnim stvarima da ih uopće ne shvatamo ozbiljno.
Spreman sam ja, vazda horan i vavijek pripravan na svaku vrstu besposlica i razbibriga, na taj model „uklona“ prema izazovima malog vrtnog crnogorskog patuljka, šejtana na vrhu igle/tornja Fahrudina Radončića. Imamo, by the way, Radončić i ja stotinjak zakazanih sudskih ročišta na kojima se Napoleon (to se u njegovom pasivnom kraju skraćeno, ekonomično i endemično zove Apoleon) iz Gusinja nije pojavio niti jednom, a ja prilježno i odgovorno pristupio na svaki sudski poziv; nisam sabirao, ali, aproksimativno, ta ga je „ignorancija pravne države“ koštala brat-bratu stotinu hiljada maraka. Prije mjesec dana, kada se nije udostojio pojaviti na sudu (a on podnio tužbu), njegov je advokat kazao kako je „gospodin Radončić bolestan“. U to sam, bez nužnih medicinskih provjera, glatko povjerovao: gospodin Radončić je, i bez posebnih medicinskih ekspertiza, golim okom vidljivo, iz aviona, bolestan čovjek!
Usljed toga nije vrijeme, a ni kontekst za šegu, humor, zajebanciju, što je meni lakši, jednostavniji zapravo jedini imanentan oblik javne komunikacije sa osnivačem Stranke za bolju podgoričku „Budućnost“. Ovo što lider te stranke Radončić isijava, jeste, i tu se nakon dugo godina aktivnog neuvažavanja, moram suglasiti sa prvim direktorom svog života, predsjednikom Helsinškog odbora BiH Srđanom Dizdarevićem; Radončić radi, ne jedini, nego sinhronizirano i orkestrirano, na dubinskoj, što će reći daljinskoj, nepovratnoj, fašizaciji bosanskohercegovačkog društva!
Srđan je Dizdarević ovlašno tu tezu dokazivao na (svega) jednom primjeru - sistematskom šovinističkom diskreditiranju urednice FTV Duške Jurišić koju je klerofašistički Radončićev uragan otpilio sa kakve-takve normalne televizijske utjecajne grane kao „neprijateljicu Bošnjaka i islama“. (Sram i stid bilo „policijsko štićeno lice“ autističko-autokratskog konformistu rockera, samookupljenog i introspektivno problematičnog Bakira Hadžiomerovića što je dopustio da bude jednokratno instrumentaliziran u tom šovinističkom igrokazu; inače je prije tri mjeseca dokazivao da mu je Radončić planirao likvidaciju!?!).
Crnogorskog nepismenog i neobrazovanog Velikog Brata, Radončića, koji je prije dvadeset i pet godina tolerisao da mu supruga u Podgorici ima prezime Rakonjac, i da mu sa tim antibošnjačkim prezimenom djecu odgaja, uzaludno je podsjećati da je nepristojno dvadeset godina kasnije njenoj rodici Duški Jurišić (djevojački Rakonjac) uskratiti pravo da informira „njegov“ narod. On veli da udara na temelje njegove vjere. Navodno da i takva (Radončićeva) vjera negdje postoji...
Ali fašizam nije samo ideološka maglina, teorijski provizorij - fašizam je nemoguć i nemoćan kad je lišen praktične, operativne represije.
Poznato mi je, pisao je o tome, pored ostalog i pored ostalih italijanski lijevi estetičar Guido Aristarco kako je tamošnja intelektualna scena nespremno, košmarno, reagirala na pojavu Mussolinija 30-ih godina prošlog stoljeća: svi su misleći intelektualci bili protiv fašizma, samo je postojala razlika između onih koji su pošast italijanskog fašizma tretirali analitičkii drugih koji su tu pošast zahvatili sintetički.
Fenomen fašizma koji javno promovira Radončićev „Avaz“ (diskreditiranje ljudi po vjerskom i nacionalnom ključu praćeno brutalnim diskvalifikacijama; za početak, kao upozorenje) prestaje biti „nacionalna netrpeljivost“, dakle „slučaj Duške Jurišić“, kada pogledate emisiju Crta u kojoj urođenik iz Plava, Gusinja, Podgorice, Radončić otvoreno prijeti novinarki, koju ne znam, upamtio sam da se preziva Malićbegović, pretpostavljam da je Bošnjakinja, da će preko svog giljotina-tabloida objaviti njene najintimnije tajne! Fašizam, ako nije totalan i sveobuhvatan, karikatura je fašizma! To je jedini, dakle sintetički odnos prema fašizmu.
Radončić jeste karikatura u svakom pogledu, ljudskom, profesionalnom, obiteljskom, poduzetničkom, ali u preciznom provođenju fašističkih matrica je, nažalost, precizan i tačan. Zato i nije primjereno ozbiljnosti „situacije“ zajebavati sa sa njegovom „misijom“. Pare su tu, medijski utjecaj je neupitan, socijalni milje je razoren, politička konkurencija je pasivizirana nakon obavljenih insajderskih pljački... i šta ćemo sad?! Kao i u svakoj strukturalnoj krizi, nacional-socijalizam ima neslućene perspektive i potencijale!
Senad Avdic - Slobodna Bosna
FAHRUDIN RADONČIĆ je danas otputovao u Sjedinjene Američke Države gdje će učestvovati na Molitvenom doručku sa predsjednikom Barackom Obamom. Sa sobom je poveo i kardiohirurga MIRSADA KACILU, uglednog člana svoje stranke. Kako će se i kome, i zbog čega tokom doručka u Wasingtonu moliti Radončić, ovlašteni zastupnik islama i muslimana za tržište BiH, ako je općepoznato da sila Boga ne moli?! Kažu da je, kada ga je Reis Cerić jednom prigodom pitao: „Znaš li Fatihu, Fahro?“, Radončić, nekada uspješni izvršni sekretar Gradskog komiteta SK Titograda, odgovorio: „Samo iz viđenja“!
Vratimo podgoričkoj “Budućnosti“ osmijeh na lice kao u sretna vremena Miročevića, Radonjića, Savićevića...
Višestoljetna narodna mudrost veli za ovaj mjesec, februar, u kojem se rađaju kako ribe, tako i vodolije, da je „kratak kao Fahrudin Radončić“... Nije vam nepoznato ko je Radončić, naravno. To je onaj komunistički političar iz Titograda, koji je sa tri navrat-nanos završena razreda likovne umjetničke škole u Nikšiću stigao u Sarajevo gdje je prije koji mjesec odlučio osnovati političku partiju, nazvanu Stranka za bolju Budućnost. I ja bih se, da sam poput Radončića rođen u Crnoj Gori, a odrastao nigdje, bez razmišljanja pridružio toj zavičajnoj stranci - čak i mene srce zaboli kada vidim na kakve je niske grane pala nekada titogradska, a danas podgorička Budućnost. Izgubi glatko od Zete, jedva izvuče neriješeno protiv uvijek neugodnog Mogrena, muči se protiv ambicioznog, ali taktički nepotkovanog FK Grbalja. Gdje je nestala slavna i časna tradicija fudbala u Podgorici, što se ne obnovi kultni tunel na stadionu „Gorica“ u kojem su neprijateljski fudbaleri padali ka snoplje, ginuli ka „Manchester“ na nebu nad Berlinom, pod udarcima uprave i simpatizera, redom uzornih članova Saveza komunista Titograda, čiji je tadašnji funkcioner zadužen za red, mir i idejni rad bio Fahrudin Radončić. Popularni Šćepo, „kontroverzni biznismen“ izgleda je konačno odlučio da iz privremenog sarajevskog egzila (koji traje svega dvije decenije) vratiti staru slavu klubu svijetle tradicije, usmjeriti ga na autostradu čojstva i junaštva. Bolje „Budućnosti“. Onih uspješnih đetića, Ante Miročevića, Mojaša Radonjića, Zorana Vorotovića, Deje Savićevića...
Mogao bih ja do kraja ove novine tjerati šegu sa ovdašnjim novinskim magnatom niskoplafoniranim, nepismenim, neizrezbarenim tranzicijskim „Ava(z)-tarom“, camerenovskim zaumnim likom koji je niotkoga „iz dubine gledan“ samoinicijativno došao da uspostavi nova civilizacijska pravila i oblike ponašanja. Radončićem, naravno. Recimo, dražesna bi mogla biti sekvenca iz njegovih svježih, recentnih „američkih grafita“ gdje je doručkovao u društvu Obame, služeći se patuljastim prstima nasađenim na kratke, krivudave ruke, pa kada ga je njegov povjerenik za Ameriku Sead Numanović upozorio „Nožem, predsjedniče Fahro, nožem...“, ovaj odgovorio: „Koga Sejo, da mu majku mu majčinu i oca očina na kamaru jebem...?!
Dakako, sve je ovo moja literarna fikcijska konstrukcija, čiju vjerodostojnost ne umanjuje ni to što je potpuno izmišljena. Ali to važi ukoliko si u komunikaciji sa intelektualno zahtjevnim, dakle benevolentnim ljudima a ne sa nazor svršenim maturantima srednje umjetničke škole iz Nikšića - smjer mrtva priroda i društvo, crnogorskim partijskim komesarima, kakav je Fahro.
Znam da je jedini racionalan odnos prema ozbiljnim stvarima, to je već prežvakano i u praksi pop-kulture i u elitističkoj teroriji, da je jedini otklon prema ozbiljnim stvarima da ih uopće ne shvatamo ozbiljno.
Spreman sam ja, vazda horan i vavijek pripravan na svaku vrstu besposlica i razbibriga, na taj model „uklona“ prema izazovima malog vrtnog crnogorskog patuljka, šejtana na vrhu igle/tornja Fahrudina Radončića. Imamo, by the way, Radončić i ja stotinjak zakazanih sudskih ročišta na kojima se Napoleon (to se u njegovom pasivnom kraju skraćeno, ekonomično i endemično zove Apoleon) iz Gusinja nije pojavio niti jednom, a ja prilježno i odgovorno pristupio na svaki sudski poziv; nisam sabirao, ali, aproksimativno, ta ga je „ignorancija pravne države“ koštala brat-bratu stotinu hiljada maraka. Prije mjesec dana, kada se nije udostojio pojaviti na sudu (a on podnio tužbu), njegov je advokat kazao kako je „gospodin Radončić bolestan“. U to sam, bez nužnih medicinskih provjera, glatko povjerovao: gospodin Radončić je, i bez posebnih medicinskih ekspertiza, golim okom vidljivo, iz aviona, bolestan čovjek!
Usljed toga nije vrijeme, a ni kontekst za šegu, humor, zajebanciju, što je meni lakši, jednostavniji zapravo jedini imanentan oblik javne komunikacije sa osnivačem Stranke za bolju podgoričku „Budućnost“. Ovo što lider te stranke Radončić isijava, jeste, i tu se nakon dugo godina aktivnog neuvažavanja, moram suglasiti sa prvim direktorom svog života, predsjednikom Helsinškog odbora BiH Srđanom Dizdarevićem; Radončić radi, ne jedini, nego sinhronizirano i orkestrirano, na dubinskoj, što će reći daljinskoj, nepovratnoj, fašizaciji bosanskohercegovačkog društva!
Srđan je Dizdarević ovlašno tu tezu dokazivao na (svega) jednom primjeru - sistematskom šovinističkom diskreditiranju urednice FTV Duške Jurišić koju je klerofašistički Radončićev uragan otpilio sa kakve-takve normalne televizijske utjecajne grane kao „neprijateljicu Bošnjaka i islama“. (Sram i stid bilo „policijsko štićeno lice“ autističko-autokratskog konformistu rockera, samookupljenog i introspektivno problematičnog Bakira Hadžiomerovića što je dopustio da bude jednokratno instrumentaliziran u tom šovinističkom igrokazu; inače je prije tri mjeseca dokazivao da mu je Radončić planirao likvidaciju!?!).
Crnogorskog nepismenog i neobrazovanog Velikog Brata, Radončića, koji je prije dvadeset i pet godina tolerisao da mu supruga u Podgorici ima prezime Rakonjac, i da mu sa tim antibošnjačkim prezimenom djecu odgaja, uzaludno je podsjećati da je nepristojno dvadeset godina kasnije njenoj rodici Duški Jurišić (djevojački Rakonjac) uskratiti pravo da informira „njegov“ narod. On veli da udara na temelje njegove vjere. Navodno da i takva (Radončićeva) vjera negdje postoji...
Ali fašizam nije samo ideološka maglina, teorijski provizorij - fašizam je nemoguć i nemoćan kad je lišen praktične, operativne represije.
Poznato mi je, pisao je o tome, pored ostalog i pored ostalih italijanski lijevi estetičar Guido Aristarco kako je tamošnja intelektualna scena nespremno, košmarno, reagirala na pojavu Mussolinija 30-ih godina prošlog stoljeća: svi su misleći intelektualci bili protiv fašizma, samo je postojala razlika između onih koji su pošast italijanskog fašizma tretirali analitičkii drugih koji su tu pošast zahvatili sintetički.
Fenomen fašizma koji javno promovira Radončićev „Avaz“ (diskreditiranje ljudi po vjerskom i nacionalnom ključu praćeno brutalnim diskvalifikacijama; za početak, kao upozorenje) prestaje biti „nacionalna netrpeljivost“, dakle „slučaj Duške Jurišić“, kada pogledate emisiju Crta u kojoj urođenik iz Plava, Gusinja, Podgorice, Radončić otvoreno prijeti novinarki, koju ne znam, upamtio sam da se preziva Malićbegović, pretpostavljam da je Bošnjakinja, da će preko svog giljotina-tabloida objaviti njene najintimnije tajne! Fašizam, ako nije totalan i sveobuhvatan, karikatura je fašizma! To je jedini, dakle sintetički odnos prema fašizmu.
Radončić jeste karikatura u svakom pogledu, ljudskom, profesionalnom, obiteljskom, poduzetničkom, ali u preciznom provođenju fašističkih matrica je, nažalost, precizan i tačan. Zato i nije primjereno ozbiljnosti „situacije“ zajebavati sa sa njegovom „misijom“. Pare su tu, medijski utjecaj je neupitan, socijalni milje je razoren, politička konkurencija je pasivizirana nakon obavljenih insajderskih pljački... i šta ćemo sad?! Kao i u svakoj strukturalnoj krizi, nacional-socijalizam ima neslućene perspektive i potencijale!
FAHRUDIN RADONČIĆ je danas otputovao u Sjedinjene Američke Države gdje će učestvovati na Molitvenom doručku sa predsjednikom Barackom Obamom. Sa sobom je poveo i kardiohirurga MIRSADA KACILU, uglednog člana svoje stranke. Kako će se i kome, i zbog čega tokom doručka u Wasingtonu moliti Radončić, ovlašteni zastupnik islama i muslimana za tržište BiH, ako je općepoznato da sila Boga ne moli?! Kažu da je, kada ga je Reis Cerić jednom prigodom pitao: „Znaš li Fatihu, Fahro?“, Radončić, nekada uspješni izvršni sekretar Gradskog komiteta SK Titograda, odgovorio: „Samo iz viđenja“!
-
Tepcija Batal
#1789 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Citam ovih posljednih nekoliko stana topica i nikako mi nije jasna jedna stvar - kako bilo ko NORMALAN moze imati toliko snage i volje da napada SBB i Fahrudina Radoncica?! Covjek ima jasnu viziju evropske Bosne i treba ga podrzati. Bezuslovno.
Prisustvujuci na vise njegovih javnih nastupa jasno mi je da sve sto radi nije bez pameti - bjesomucna hajka koju vodi protiv svih neprijatelja svoje buduce države - Tihog, Hareta, Zlaje, Muje i drugih mnogih znanih i neznanih (vjerovatno) osunecenih glava, ima za cilj nekoliko stvari - referendum u RS izazvan strahom od njegovog radikalizma koji ce voditi pripajanju Srpske - Srbiji; sukladno tome ujedinjenje svih hrvatskih stranaka s ciljem stvaranja treceg entiteta i pripajanja Hrvatskoj. Njegov scenarij ide i poslije 2011.godine kada cemo imati zahvaljujuci nasem spasiocu fildzan drzavu naseljena iskljucivo od Bosnjaka (i Bosnjakinja) koja ce gravitirati na području izmedju Gorazda, Travnika, Zenice, Tesnja, Tuzle i Sarajeva (Bihac i Krajina ce se mudro pripojiti Hrvatskoj), i u kojoj ce on na oktobarskim izborima osvojiti preko 60% glasova, biti u potpunosti okruzena Evropskom unijom bez mogucnosti da se dobiju vize cak i za odlazak na more. Godine 2012. aktuelna vlast ce predloziti referendum o ukidanju izbora i demokratije koji ce uz gotovo plebiscitarnu podrsku biraca koje ce policija organizovano prevoziti na biracka mjesta i nedgledati regularnost izbora, omoguciti stvaranje Radon Republike. Samo dvije godine kasnije, 2014., pripojicemo se Crnoj Gori (koja ce do tada vec biti u EU) i tako uci u Evropsku uniju. I dobiti izlaz na more. I svi koji tvrde da je Fahro premali co'ek za velike stvari bice u krivu! Ipak je jos Njegos vjerovao u njega i zato ga je i poslao u Bosnu - mora neko raditi za Crnu Goru, jer, kao sto kaze vic, Bosanci nisu lijeni - oni su samo glupi!
Glasajmo za Fahru! Glasajmo za SBB! Glasajmo za Bosnu u Evropskoj uniji 2014.godine!
Prisustvujuci na vise njegovih javnih nastupa jasno mi je da sve sto radi nije bez pameti - bjesomucna hajka koju vodi protiv svih neprijatelja svoje buduce države - Tihog, Hareta, Zlaje, Muje i drugih mnogih znanih i neznanih (vjerovatno) osunecenih glava, ima za cilj nekoliko stvari - referendum u RS izazvan strahom od njegovog radikalizma koji ce voditi pripajanju Srpske - Srbiji; sukladno tome ujedinjenje svih hrvatskih stranaka s ciljem stvaranja treceg entiteta i pripajanja Hrvatskoj. Njegov scenarij ide i poslije 2011.godine kada cemo imati zahvaljujuci nasem spasiocu fildzan drzavu naseljena iskljucivo od Bosnjaka (i Bosnjakinja) koja ce gravitirati na području izmedju Gorazda, Travnika, Zenice, Tesnja, Tuzle i Sarajeva (Bihac i Krajina ce se mudro pripojiti Hrvatskoj), i u kojoj ce on na oktobarskim izborima osvojiti preko 60% glasova, biti u potpunosti okruzena Evropskom unijom bez mogucnosti da se dobiju vize cak i za odlazak na more. Godine 2012. aktuelna vlast ce predloziti referendum o ukidanju izbora i demokratije koji ce uz gotovo plebiscitarnu podrsku biraca koje ce policija organizovano prevoziti na biracka mjesta i nedgledati regularnost izbora, omoguciti stvaranje Radon Republike. Samo dvije godine kasnije, 2014., pripojicemo se Crnoj Gori (koja ce do tada vec biti u EU) i tako uci u Evropsku uniju. I dobiti izlaz na more. I svi koji tvrde da je Fahro premali co'ek za velike stvari bice u krivu! Ipak je jos Njegos vjerovao u njega i zato ga je i poslao u Bosnu - mora neko raditi za Crnu Goru, jer, kao sto kaze vic, Bosanci nisu lijeni - oni su samo glupi!
Glasajmo za Fahru! Glasajmo za SBB! Glasajmo za Bosnu u Evropskoj uniji 2014.godine!
- ultima_palabra
#1790 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Tepcija Batal wrote:Citam ovih posljednih nekoliko stana topica i nikako mi nije jasna jedna stvar - kako bilo ko NORMALAN moze imati toliko snage i volje da napada SBB i Fahrudina Radoncica?! Covjek ima jasnu viziju evropske Bosne i treba ga podrzati. Bezuslovno.
Anyway, mislim da ova tema ispunjava svoju svrhu, dakle svako dobronamjeran i neinformisan može pročitati o aferimima utemeljitelja, što će ga spriječiti da pod medijskim pritiskom napravi kardinalnu grešku glasanja za njegovo nedonošče od stranke. A loših momaka će uvijek biti
- nezavisni
#1791 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Meni se cini da ce ovi izbori biti prvi, pred koje ce nas sa svih strana bombardovati apelima da NE glasamo za promjene... Paradoksalno.
- mustang
#1792 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
jbg meni izgleda to kao izlaz iz žabokrečine tražiti u diktaturi,pa kome odgovara bujrumnezavisni wrote:Meni se cini da ce ovi izbori biti prvi, pred koje ce nas sa svih strana bombardovati apelima da NE glasamo za promjene... Paradoksalno.
- Banksy
#1793 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Crni bik je narastaounited bosnae wrote:
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=5218
- izzy131
#1794 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Sta je ovo? O cemu ovo?
Jadan ti Japan ako ovo dodje na vlast. Volio bih svakog debila, tj. glasaca ovog Saveza, cega li, licno vidjeti, mozda i kakva knjiga o mentalnim oboljenjima izadje iz toga, ili istrazivanje. Ovaj Malagic, sta je ovo, novinar, pukovnija, sminker, ljubitelj casice ili jednostavno neobrazovano smece? Za neobrazovanost imam dokaz, jer mi dodje i Global pod ruku nekad, covjek ne zna elementarne cinjenice svega o cemu pise, sve je kao i ovo saopstenje.
(10 min. poslije) Jos se pitam sta je ovo, koji glupan ovo sastavi?
Sve je "zavjera", "navodno" i jedan nevidjeni idiotluk. Pored sto zaista koriste fasisticke metode zavjera, ovo saopstenje ide u top 10 sranja sto sam u zivotu procitao. WOW, JBT!
Saopćenje za javnost SBB BiH
11. februar 2010. godine
Otkad "psihičkim bolesnicima" smeta poništenje dezerterske privatizacije
http://www.sbbbh.ba/index.php?option=co ... Itemid=124
Nakon što je jutros (11. 2. 2010.godine), kako tvrdi MUP Kantona Sarajevo, "psihički bolesnik" pokušao provaliti u prostorije Kameleon radija tokom gostovanja predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH) Fahrudina Radončića da bi ga fizički napao, portparol ove stranke Admir Malagić u reagiranju kaže:
- Imamo puno povjerenje u rad kantonalne policije i, naravno, nadležno tužilaštvo. Činjenica da je potencijalni atentator, na osnovu video zapisa od policije ekspresno označen kao navodni poznati psihički bolesnik prema kojem je teško preduzeti bilo koje mjere, s druge strane može biti politički indikativna i čak sigurnosno nedopustiva.
Postavlja se pitanje otkad to i zašto psihički bolesnici tako burno reagiraju na Radončićev zahtjev za poništenje ratne, dezerterske privatizacije.
Neovisno od toga, pa i od eventualne pojave novih "nervnih bolesnika", SBBBiH će ostati pri zahtjevu da ako 110.000 boraca i članova šehidskih porodica moraju ići na rigorozne revizije, isti proces treba provesti nad nekoliko ratnih pljačkaša enormno vrijedne narodne imovine.
Sve je "zavjera", "navodno" i jedan nevidjeni idiotluk. Pored sto zaista koriste fasisticke metode zavjera, ovo saopstenje ide u top 10 sranja sto sam u zivotu procitao. WOW, JBT!
-
zonbirile
#1795 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
normalno,a Ščepi povjeriti reviziju i oduzimanje imovine,kao i nadzor nad Centralnom i inim bankama.Ja gnoma šta neće zamisliti.Stara psihijatrijska,što manji qurac,to veći neboder.
- nosara
#1796 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Tip je htio da se uclani, a ovi se uspanicili...izzy131 wrote:Sta je ovo? O cemu ovo?Saopćenje za javnost SBB BiH
11. februar 2010. godine
Otkad "psihičkim bolesnicima" smeta poništenje dezerterske privatizacije
http://www.sbbbh.ba/index.php?option=co ... Itemid=124
Nakon što je jutros (11. 2. 2010.godine), kako tvrdi MUP Kantona Sarajevo, "psihički bolesnik" pokušao provaliti u prostorije Kameleon radija tokom gostovanja predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH (SBBBiH) Fahrudina Radončića da bi ga fizički napao, portparol ove stranke Admir Malagić u reagiranju kaže:
- Imamo puno povjerenje u rad kantonalne policije i, naravno, nadležno tužilaštvo. Činjenica da je potencijalni atentator, na osnovu video zapisa od policije ekspresno označen kao navodni poznati psihički bolesnik prema kojem je teško preduzeti bilo koje mjere, s druge strane može biti politički indikativna i čak sigurnosno nedopustiva.
Postavlja se pitanje otkad to i zašto psihički bolesnici tako burno reagiraju na Radončićev zahtjev za poništenje ratne, dezerterske privatizacije.
Neovisno od toga, pa i od eventualne pojave novih "nervnih bolesnika", SBBBiH će ostati pri zahtjevu da ako 110.000 boraca i članova šehidskih porodica moraju ići na rigorozne revizije, isti proces treba provesti nad nekoliko ratnih pljačkaša enormno vrijedne narodne imovine.Jadan ti Japan ako ovo dodje na vlast. Volio bih svakog debila, tj. glasaca ovog Saveza, cega li, licno vidjeti, mozda i kakva knjiga o mentalnim oboljenjima izadje iz toga, ili istrazivanje. Ovaj Malagic, sta je ovo, novinar, pukovnija, sminker, ljubitelj casice ili jednostavno neobrazovano smece? Za neobrazovanost imam dokaz, jer mi dodje i Global pod ruku nekad, covjek ne zna elementarne cinjenice svega o cemu pise, sve je kao i ovo saopstenje.
-
Bunker
#1797 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Moze li mi neko reci ko je Ugo Vlaisavljevic ? Sinoc gledam ,, posteno ,, kod nase drage Duske Jurisic , ali ne od pocetka , pa sam zbunjen .
- Adriatic
#1798 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Borac za istinu, pravdu i kulturu dijaloga.Bunker wrote:Moze li mi neko reci ko je Ugo Vlaisavljevic ? Sinoc gledam ,, posteno ,, kod nase drage Duske Jurisic , ali ne od pocetka , pa sam zbunjen .
-
Bunker
#1799 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
Ma mislio sam ozbiljno , bez ironije , ne shvatam stvarno kako covjek srpskog prezimena radi za FR ali ako ti se ne da pisati ne moras ...intersira me ----- Senad A. kaze da njegova supruga pise da Avdic siluje a ja nisam upucen nemam pojma o cemu ljudi pricaju .....ja sam sinoc shvatio da je taj Ugo fasisa a oni drugi gosto antiofasisti ..a nemam informacije da donesem svoj sud .....
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1800 Re: Fahrin formalni ulazak u politiku
i vrlo objektivno "nije vidio" o kakvim se uvredama prema Avdiću govorilo u prilogu...skolarac wrote: Ugo Vlaisavljević, doktor filozofije,predaje na Filozofskom fakultetu,pise kolumne u raznim printanim medijima.Pisao je u Slobodnoj Bosni,magazin Dani,Nezavisne novine,a sada pise u Global-u.Prije par dana u Avazu je napisano(neznam koji je novinar)da je izmedju ostalog Senad Avdic zvani Tuka silovao gluhonijeme Romkinje.To je napisano u rubrici'' Licnost u fokusu''.A sto se tice Vlaisavljevića, covjek je sasvim objektivan bio.Naime,kritikovao je medije zbog njihove pristrasnosti nekim politickim partijama(FTV=SDP).. Kritikovao je i Dusku Jurisic,sto nije pozvala u emisiju predstavnike iz Avaza,pa da i druga strana iznese svoje misljenje i argumente.Pozvala je samo jednu stranu(sto njoj naravno odgovara)i tako gledaoci dobiju pogresnu sliku.To je poznati recept kod Duske,jer ona je na partijskom zadatku.Tema emisije je bila u vezi Avazovih tekstova o Senadu Avdicu i Sinanu Alicu(i on je gost emisije bio).Alic je odron od covjeka,prvo nezna sastaviti dvije konstruktivne recenice,nije nista pametno i zanimljivo rekao,a povrh svega covjek grana rukama kada prica,kao da se nalazi u birtiji.