Bundesliga
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ultima_palabra
#1776 Re: Bundesliga
Čini mi se da je Neuer kiksao i u 1.kolu protiv Gladbacha... kasnije je bio manje-više bez greške 
- citadela
#1777 Re: Bundesliga
BHF_Manijak wrote:Pa u tom kolu srece uvijek englezi najebu na prvenstvima u duelu sa Svabama...Lucas Leiva wrote: Nema neko posebno objasnjenje, bundes liga je kolo srece, danas ide, sutra nece!![]()
-
missko
#1778 Re: Bundesliga
Evo u kom grmeu lezi zec hahahahahhaEdoI wrote:Otkud Borussiji Mönchengladbach da odjednom počnu s ovako dobrim igrama?
Rückkehrer Bastian Schweinsteiger (27/Schlüsselbeinbruch) hat eine ganz andere Erklärung für die Pleite. Sein Team habe nicht schlecht gespielt – Schuld am 1:3 war der Gladbacher Rasen!
Schweinsteiger jammert nach Gladbach-Pleite!
Der Bayern-Star (Note 4) bei SKY: „Der Platz ist in meinen Augen in einem katastrophalen Zustand. Ich weiß nicht, ob es hier geschneit hat die ganze Zeit, aber für mich ist es immer fraglich, wieso ein Platz nach so einer langen Pause in so einem schlechten Zustand ist.“
- Nogatrans
#1779 Re: Bundesliga
Nemoj te se vi sekirati za Bayern,ljudi posteno dobili nema se sta reci,bitno je ko ce u 34 kolu dice "salataru" i onda ovo sve pada u vodu.. 
- Manic Psycho
#1780 Re: Bundesliga
ako budu igrali ko sinoc dici ce salataru al malo morgen 
- Nogatrans
#1781 Re: Bundesliga
Onako ko sinoc je tesko odigrati,samo moze biti bolje. Ionako mislim da ce neko svakako dobiti po jedno 6-7 komada cisto onako kad nas krene.Manic Psycho wrote:ako budu igrali ko sinoc dici ce salataru al malo morgen
Zivi bili pa vidjeli !!
-
missko
#1782 Re: Bundesliga
Bayern nije bio los, igrao je puno losijih tekmi do sada koje je glat dobijao, ali je Gladbach sinoc u odbrani bio maestralan a ubitacan u kontramaNogatrans wrote:Onako ko sinoc je tesko odigrati,samo moze biti bolje. Ionako mislim da ce neko svakako dobiti po jedno 6-7 komada cisto onako kad nas krene.Manic Psycho wrote:ako budu igrali ko sinoc dici ce salataru al malo morgen![]()
![]()
Zivi bili pa vidjeli !!
- BHF_Manijak
#1783 Re: Bundesliga
Svi hvale tu magicnu odbranu Gladbacha, a ja juer vidjeh klasicni bunker sa 10 igraca nazad
Mislim jest da se valja i tako "znati" odbraniti, ali brate to je autobu parkiran ispred gola...Ima istine i u tome da Bayern to ne zna probiti, jako slabo vec godinama igraju protiv klasicnog bunkera i to im je veliki problem, ali sad da je neka umjetnost to sto je Gladbach uradio, vala i nije!
Mene je vise recimo fascinirao trio Reus-Herrmann-Arango, posebno prva dvojica, strasni!
-
missko
#1784 Re: Bundesliga
Meni se svidjelo. Disciplina , koncentracija i izlazak u kontru extra odradjeno, Gladbah kad je bio u poziciji odmah su nabijali naprijed i pustali Bayern da ima kontrolu i cekali kiks Boatenga, Krosa ili Neuera i juris u napad i mora se priznat sva 3 gola remek djelo jednostavni, brzi i efikasni. Opet kazem i Barca bi se pozabavila sa onakvom igrom Gladbaha sinoc.BHF_Manijak wrote:Svi hvale tu magicnu odbranu Gladbacha, a ja juer vidjeh klasicni bunker sa 10 igraca nazadMislim jest da se valja i tako "znati" odbraniti, ali brate to je autobu parkiran ispred gola...Ima istine i u tome da Bayern to ne zna probiti, jako slabo vec godinama igraju protiv klasicnog bunkera i to im je veliki problem, ali sad da je neka umjetnost to sto je Gladbach uradio, vala i nije!
Mene je vise recimo fascinirao trio Reus-Herrmann-Arango, posebno prva dvojica, strasni!
-
Korisničkoime
#1785 Re: Bundesliga
Žalosno jest ali je mislim svima jasno da ovakav Gladbach nažalost nećemo gledati slijedeće sezone biće nešto slično kao Mainz kojeg je ovdje neko već spomenuo Reuss otišao, Neustedter isto, Herrmann se dovodi u vezu sad sa Arsenalom sad sa Chelsiem sad sa Napoliem mislim da je i on na izlaznim vratima, nešto se i za Dantea govorilo ali sam zaboravio koji je klub u pitanju i to bi bilo ukratko to. Kao moguće pojačanje spominje se 30-godišnji Petrić koji uopšte nije zagrijan da ide u Gladbach mislim da je to pogrešan put neke oprobane i kvalitetne igrače Gladbach još dugo neće moći privući bolje im je da za te pare nakupuju mladih pa nek 1 od njih za 2-3 godine bude kao pola Reussa dobro su prošli.
- fosil
#1786 Re: Bundesliga
Samo neka ginu do kraja ove sezone i pokusaju da ulete u CL, jer kao takvi ce biti puno zanimljivija opcija za buduca pojacanja, a i za ove koji razmisljaju o odlasku. Ovo je sigurno najvaznija sezona za Gladbach u posljednjih 15-tak godina.
- 2407
#1787 Re: Bundesliga
ultima_palabra wrote:Čini mi se da je Neuer kiksao i u 1.kolu protiv Gladbacha... kasnije je bio manje-više bez greške
Jeste... Lehmann br. 2
- pirmin
#1788 Re: Bundesliga
Ja bih sve ove zvijezde i zvijezdice vratio korijenima, da odigraju sezonu-dvije na Nou Bilino Poljemissko wrote: Der Bayern-Star (Note 4) bei SKY: „Der Platz ist in meinen Augen in einem katastrophalen Zustand. Ich weiß nicht, ob es hier geschneit hat die ganze Zeit, aber für mich ist es immer fraglich, wieso ein Platz nach so einer langen Pause in so einem schlechten Zustand ist.“
pa da nauce cijeniti ono sta imaju danas. Prave tepihe naime.
Back to the roots-against modern football!
- simonese
#1789 Re: Bundesliga
pirmin wrote:Ja bih sve ove zvijezde i zvijezdice vratio korijenima, da odigraju sezonu-dvije na Nou Bilino Poljemissko wrote: Der Bayern-Star (Note 4) bei SKY: „Der Platz ist in meinen Augen in einem katastrophalen Zustand. Ich weiß nicht, ob es hier geschneit hat die ganze Zeit, aber für mich ist es immer fraglich, wieso ein Platz nach so einer langen Pause in so einem schlechten Zustand ist.“![]()
pa da nauce cijeniti ono sta imaju danas. Prave tepihe naime.![]()
Back to the roots-against modern football!
- Full_Force_86
#1790 Re: Bundesliga
Lewa je opet pokazao zasto je on umjesto Lucasa u prvih 11. Trebala mu je godina da dodje na mjestu gdje je i sad i ocito se vidi zasto su se Klopp i Susi tada toliko trudili da ga dovedu u dortmund.
Ova druga polovina sezone ce biti jako zanimljiva. Mislim da ce BVB i Bajern izmedju sebe rijesiti meisterschaft. Cak i vidim vecu prednost kod dortmunda zato sto ce Bajrn imati puno posla u LP da bih dogurali do finala koje ce se igrati na njihovom terenu.
Ps: Nadao sam se da ce priliku u golu protiv HSV'a dobiti Zlatan Alomerovic zato sto je i upitnik kod Langeraka bio.
Sve u svemu..............HEEEEEJJJJJAAAAA BVB!!!!

Ova druga polovina sezone ce biti jako zanimljiva. Mislim da ce BVB i Bajern izmedju sebe rijesiti meisterschaft. Cak i vidim vecu prednost kod dortmunda zato sto ce Bajrn imati puno posla u LP da bih dogurali do finala koje ce se igrati na njihovom terenu.
Ps: Nadao sam se da ce priliku u golu protiv HSV'a dobiti Zlatan Alomerovic zato sto je i upitnik kod Langeraka bio.
Sve u svemu..............HEEEEEJJJJJAAAAA BVB!!!!
- ultima_palabra
#1791 Re: Bundesliga
Da li je moguće da gledamo čak 4 tima u borbi za titulu? To bi bilo extra, pogotovo kad se sjetim početka sezone kad je izgledalo da će se Bayern prošetati do salatare...
- Full_Force_86
#1792 Re: Bundesliga
Moguce jeste ali ja licno mislim da je izmedju Minhena i Borussije. Sad ih ima 4 u borbi ali to se moze odmah promijeniti, recimo za mjesec dana. Bajern je uvijek favorit za titulu, BvB je osvojio prosle godine i ove sezone su na vrhu. Igraci vec Imaju iskustva od prije kako da osvoje titulu.Gladbach igra super i tabela ne laze, ali pitanje je koliko dugo mogu ovako nastaviti. Hoffenheim i Mainz su se tada poslje zimske pauze vratili na svoje a Gladbach je izgleda drugacija prica i ako ce vec neko osvojit osim dortmunda onda nek to bude Gladbach ,samo ne bajern ili S04. Kad smo vec kod s04, i oni su na vrhu i po meni si najslabiji od sva cetri tima. Ne osjecam neku stabilnost ili konstantnu igru da bi bili prvaci. Imaju jaki napad i to je to. Cim ti Raul i Huntelaar izgube formu onda ce i S04. Nemaju nikoga u sredini kao sto imaju bvb bajern ili eventualno gladbach. Ali sve je moguce i ovo je samo moje misljenje.
- BHF_Manijak
#1793 Re: Bundesliga
Full Force, ja mislim da ti nisi bas objektivan kad je Schalke u pitanju zar ne?!
Mislim razumijem taj rivalitet zuto-crni i plavo-bijeli, ali malo realnosti ne bi bilo na odmet!
Schalke je daleko ispred Gladbacha sto se tice i konstatnosti i igrackog kadra, vidjelo smo Gladbach u jednoj-dvije utakmice kad Reusa nije bilo, apsolutno druga ekipa koju je jedan Augsburg nadigro! Od pocetka sezone govorim da je im je pola tima, tu je sad Herrmann uskocio, Arango, te mozda Neustadter, i to je to sto se Gladbacha tice, imaju jos Dantea nazad, dok sa druge strane Schalke ima extra pojedince kojima je falio odlican trener, islo im je sa Rangnickom ali evo i sad sa Steevensom, ne znam jesu li bas za titule, mislim ipak da ne, ali da ce gore u vrhu ostati to garantujem i to ispred Gladbacha. Gladbacha izvlaci domaci teren na kojem su sjajni, nemaju ni poraza cak, mada ni Schalke ne zaostaje tu kada je domaci teren u pitanju.
Ja mislim da ce na kraju biti poredak upravo kakav je sada, Bayern, BVB, S04, i mozda Gladbach, ako im mrtvi Werder ne uzme tu 4. poziciju, mada sumnjam, jer su uz Leverkusen najnekonstantnija ekipa u vrhu, cak mislim da nemaju ni tima za Evrope ali eto.
Ja mislim da ce na kraju biti poredak upravo kakav je sada, Bayern, BVB, S04, i mozda Gladbach, ako im mrtvi Werder ne uzme tu 4. poziciju, mada sumnjam, jer su uz Leverkusen najnekonstantnija ekipa u vrhu, cak mislim da nemaju ni tima za Evrope ali eto.
- ReD aka Socijalista
#1794 Re: Bundesliga
11-ka kola, sve receno

- fosil
#1795 Re: Bundesliga

Nebi mi bilo mrsko da dovedu Helmesa, a da prodaju Bobu.
- BHF_Manijak
#1796 Re: Bundesliga
Najjaci teletext na svijetu, )0 fudbalskih vijesti, posebno za Njemacku, na 20 stranica, neprocjenjivo!

- Full_Force_86
#1797 Re: Bundesliga
Rivalitet nije uticao na ono sto sam napisao svega mi HahahaBHF_Manijak wrote:Full Force, ja mislim da ti nisi bas objektivan kad je Schalke u pitanju zar ne?!Mislim razumijem taj rivalitet zuto-crni i plavo-bijeli, ali malo realnosti ne bi bilo na odmet!
Schalke je daleko ispred Gladbacha sto se tice i konstatnosti i igrackog kadra, vidjelo smo Gladbach u jednoj-dvije utakmice kad Reusa nije bilo, apsolutno druga ekipa koju je jedan Augsburg nadigro! Od pocetka sezone govorim da je im je pola tima, tu je sad Herrmann uskocio, Arango, te mozda Neustadter, i to je to sto se Gladbacha tice, imaju jos Dantea nazad, dok sa druge strane Schalke ima extra pojedince kojima je falio odlican trener, islo im je sa Rangnickom ali evo i sad sa Steevensom, ne znam jesu li bas za titule, mislim ipak da ne, ali da ce gore u vrhu ostati to garantujem i to ispred Gladbacha. Gladbacha izvlaci domaci teren na kojem su sjajni, nemaju ni poraza cak, mada ni Schalke ne zaostaje tu kada je domaci teren u pitanju.
-
missko
#1798 Re: Bundesliga
Salke je tvrda ekipa i mislim da s ovim trenerom mogu bar do LP, mada uz neku dozu srece koju svako treba pa i Bayern moze uzeti i ligu napokon. Mislim da u medjusobnim duelima protiv Bayerna, BvB i Gladbaha bi zijanili 9 od 10 tekmi ali zato ove druge deru bez problema.
- Full_Force_86
#1799 Re: Bundesliga
Mario Gotze nece ponovo zaigrat do sredine marta
veliki gubitak !!!
- Gandalf