A zasto ne postavis njegovo ime da i drugi ljudi ne nasjednu, ipak treba pomoci ljudima. Mislim kakve veze sto si ti njega promjenio sa uredjajemMr.Sojic wrote:Pozdrav i hilfeeeeeeeeeeeeeee!
Ima li neko info gdje se moze u Tuzli ili Lukavcu popraviti DM500 reciver.Kada skeniram satelit pronadje samo kanale V polarizacije dok onih H nema tj. kanali V polarizacije imaju prijem dok ovi H nemaju.Mijenjao sam LNB ali nije do njega.Postavke su u redu.Reciver je star oko 2 mjseca i pod garancijom je ali covjek kod koga sam imao CS (kod njega sam i kupio ovaj reciver) ne da mi vise garanciju jer kaze da sam presao kod drugog tako da garancija otpada-ovo naravno ima samo kod nas u Bosni.Njegaov CS je bio takav da je imao STALNE ispada servera a i prekidalo je svakih 10 min-naravno to je naplacivao 20KM - covjek je iz Lukavca.
Malo sam googlao i drugi su imali iste probleme - u pitanju je neki tranzistor ili mosfet koji regulise 13/18 V.
Na e-bay kosta oko 6 eura.
Hvala strucnjaciunaprijed!
Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moderator: Benq
-
mahalas505
#1776 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
- plejka2
#1777 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Mnogi daju uz resiver mjesec cs kao gratis ali ti serveri su odron zesci.To neki pametnjakovic hvata raju na fol za promjenu cs-a i garanciju.Mislim kakve to ima veze?Garanciju il imas il nemas.Ja licno nista ne uzmam od tehnike bez minimum godinu garancije ako su oglasi u pitanju.Sredim to odmah u startu sa prodavacem tako da nema potrebe za panikom ako se sta desi.
- Mr.Sojic
#1778 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pozdrav kolega!mahalas505 wrote:A zasto ne postavis njegovo ime da i drugi ljudi ne nasjednu, ipak treba pomoci ljudima. Mislim kakve veze sto si ti njega promjenio sa uredjajemMr.Sojic wrote:Pozdrav i hilfeeeeeeeeeeeeeee!
Ima li neko info gdje se moze u Tuzli ili Lukavcu popraviti DM500 reciver.Kada skeniram satelit pronadje samo kanale V polarizacije dok onih H nema tj. kanali V polarizacije imaju prijem dok ovi H nemaju.Mijenjao sam LNB ali nije do njega.Postavke su u redu.Reciver je star oko 2 mjseca i pod garancijom je ali covjek kod koga sam imao CS (kod njega sam i kupio ovaj reciver) ne da mi vise garanciju jer kaze da sam presao kod drugog tako da garancija otpada-ovo naravno ima samo kod nas u Bosni.Njegaov CS je bio takav da je imao STALNE ispada servera a i prekidalo je svakih 10 min-naravno to je naplacivao 20KM - covjek je iz Lukavca.
Malo sam googlao i drugi su imali iste probleme - u pitanju je neki tranzistor ili mosfet koji regulise 13/18 V.
Na e-bay kosta oko 6 eura.
Hvala strucnjaciunaprijed!
.
Ma znam da nema nikakve veze ali nemam zivaca da se zaje***** vise sa njim.Jos gora stvar je sto je taj covjek policajac
Moram se jos jednom cuti sa njim i ako ne htjedne prihvatiti garanciju postavit cu njegovo ime na sve portale
Kolega hvala jos jednom
- Mr.Sojic
#1779 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pozdrav!plejka2 wrote:Mnogi daju uz resiver mjesec cs kao gratis ali ti serveri su odron zesci.To neki pametnjakovic hvata raju na fol za promjenu cs-a i garanciju.Mislim kakve to ima veze?Garanciju il imas il nemas.Ja licno nista ne uzmam od tehnike bez minimum godinu garancije ako su oglasi u pitanju.Sredim to odmah u startu sa prodavacem tako da nema potrebe za panikom ako se sta desi.
Nisam ja od njega dobio nista gratis, a da mu je server ODRON to je tacno.Dobro si rekao bas je "pametnjakovic"-nije dzaba drot
Dao je on meni 1 god.garancije ali kaze promijenio si server tj. davaoca CS-a pa otpada garancija
A da sam u panici nisam-jer opravak kosta max 30KM (dio na e-bay kosta 6 eura).
Vjeruj nesto sam kupio bezveze ovdje u Austriji i kostalo je oko 2 eura i na to dobio garanciju 2god.
A vala ako ne prihvati garanciju stavit cu njegovo ime na sve portale na kojima sam clan
Mislim da ce imati puno klijenata
Hvala ti na odgovoru!
- Mr.Sojic
#1780 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Hej narode da vam se javim sa novim vijestima
Nakon prijetnje da cu objaviti njegovo ima ne portalima zbog njegove nekorektnosti oko garancije (ali i vala nekvalitetne usluge) kaze da mu posaljem rec. da ce ga popraviti jer ima garanciju
Eh eto da znate (koji je lijek) ako budete imali slicnih problema ali se nadam da necete imati

Nakon prijetnje da cu objaviti njegovo ima ne portalima zbog njegove nekorektnosti oko garancije (ali i vala nekvalitetne usluge) kaze da mu posaljem rec. da ce ga popraviti jer ima garanciju
Eh eto da znate (koji je lijek) ako budete imali slicnih problema ali se nadam da necete imati
-
brazzo19
#1781 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pazi ti kad sad kad mu posaljes resiver da ti ga vise ne vrati zbog tih prijetnji ili da ti ne vrati samo kostur resiveraMr.Sojic wrote:Hej narode da vam se javim sa novim vijestima![]()
Nakon prijetnje da cu objaviti njegovo ima ne portalima zbog njegove nekorektnosti oko garancije (ali i vala nekvalitetne usluge) kaze da mu posaljem rec. da ce ga popraviti jer ima garanciju![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Eh eto da znate (koji je lijek) ako budete imali slicnih problema ali se nadam da necete imati![]()
- Mr.Sojic
#1782 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Nista se ti kolega ne brinibrazzo19 wrote:Pazi ti kad sad kad mu posaljes resiver da ti ga vise ne vrati zbog tih prijetnji ili da ti ne vrati samo kostur resiveraMr.Sojic wrote:Hej narode da vam se javim sa novim vijestima![]()
Nakon prijetnje da cu objaviti njegovo ima ne portalima zbog njegove nekorektnosti oko garancije (ali i vala nekvalitetne usluge) kaze da mu posaljem rec. da ce ga popraviti jer ima garanciju![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Eh eto da znate (koji je lijek) ako budete imali slicnih problema ali se nadam da necete imati![]()
![]()
Imam ja jos mehanizama da ako treba da mi taj popravi i da jos jedan gratis
Ako i nevrati nikako halal mu bilo
Pozdrav
-
Rottweiler
#1783 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Mr.Sojic, neznam zasto sam sebi komplikujes sa tim dm500, slanje u Lukavac iz Austrije i nazad ti je bespotrebno.
Ako si imalo vjest sa lemilicom mozes to sam odraditi, nemoras mijenjati taj dio, dovoljno je da ga premostis jednom malom licnatom zicom, zato ti je potrebna lemilica koja je precizna, dobro zasiljita na vrhu
, a evo ti i slika tog dijela

Ako si imalo vjest sa lemilicom mozes to sam odraditi, nemoras mijenjati taj dio, dovoljno je da ga premostis jednom malom licnatom zicom, zato ti je potrebna lemilica koja je precizna, dobro zasiljita na vrhu

- Mr.Sojic
#1784 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Kolega hvala ti puuuuno na savjetuRottweiler wrote:Mr.Sojic, neznam zasto sam sebi komplikujes sa tim dm500, slanje u Lukavac iz Austrije i nazad ti je bespotrebno.
Ako si imalo vjest sa lemilicom mozes to sam odraditi, nemoras mijenjati taj dio, dovoljno je da ga premostis jednom malom licnatom zicom, zato ti je potrebna lemilica koja je precizna, dobro zasiljita na vrhu, a evo ti i slika tog dijela
Sa lemilicom "umijem" i nije problem to kako kazu majstori "brikovati" ali uredjaj je jos pod garancijom i neka se pati onaj sa njim od koga sam ga kupio
Uvijek mi neko od prijatelja i kolega ide za Bosnu pa mogu to oni ponijeti--stavit cu na resiver 10-tak eurica postarine pa se nece niko buniti
Jos jednom hvala ti puno na savjetu i veliki pozdrav maksuzije za tebe
-
Rottweiler
#1785 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Moj izbor bi bio dm500hd, manje para a puno bolji resiver, dm800hd pvw je bio njihov prvi hd resiver, pa se i grije malo vise, tuner mu je malo losiji, chip je malo slabiji itd... to je sve rijeseno na dm500hd i dm800se. znaci manje para, a dobijes bolju masinumikogoago wrote:Gdje ima kupiti tacno ne znam,ali moja iskustva su vise nego pozitivna.Moze mu se prepisati kao mana da se pregrijava narocito kada su u pitanju HD kanali,ali ja nisam imao problema s tim.Dalje neki preporucavaju kinesku kopiju koja ne zaostaje za originalom,a ima i ugradjen i mali ventilator za hladjenje.Uz to kinezi su jeftiniji od originala.dela28 wrote:Pozdrav
Gdje ima kupiti DM800HD pvr i kakva su iskustva sa ovim resiverom.
Pozdrav i unaprijed Hvala
Ne znam da li jos @rotvajler posjecuje ovaj forum,ali on bi ti mnogo toga mogao reci na tu temu.
Ja sam u moj DM800HD ugradio harddisk i milina ziva.Posto cesto nemam vremena da gledam neke stvari kada su,pa ih snimim.Dobro je sto sa dva kanala moze istovremeno da snima ,a gledas nesto na trecem kanalu i ne smeta mu.Jedino malo vise zagrijava,ja sam to rjesio jednim jeftinim coolerom za leptope pa ga ladi odozdo stalno tako da nema pregrijavanja.Ne znam koliko ti je ovo moje pomoglo ali eto pokusao sam koliko sam znao.
lp
- davorf
- Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...
#1786 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
S tim da nije manje, nego vise para, barem kad se radi o klonovima DM800. A ima i jednu veliku manu, sto ne moze HDD u njegaRottweiler wrote:Moj izbor bi bio dm500hd, manje para a puno bolji resiver, dm800hd pvw je bio njihov prvi hd resiver, pa se i grije malo vise, tuner mu je malo losiji, chip je malo slabiji itd... to je sve rijeseno na dm500hd i dm800se. znaci manje para, a dobijes bolju masinumikogoago wrote:Gdje ima kupiti tacno ne znam,ali moja iskustva su vise nego pozitivna.Moze mu se prepisati kao mana da se pregrijava narocito kada su u pitanju HD kanali,ali ja nisam imao problema s tim.Dalje neki preporucavaju kinesku kopiju koja ne zaostaje za originalom,a ima i ugradjen i mali ventilator za hladjenje.Uz to kinezi su jeftiniji od originala.dela28 wrote:Pozdrav
Gdje ima kupiti DM800HD pvr i kakva su iskustva sa ovim resiverom.
Pozdrav i unaprijed Hvala
Ne znam da li jos @rotvajler posjecuje ovaj forum,ali on bi ti mnogo toga mogao reci na tu temu.
Ja sam u moj DM800HD ugradio harddisk i milina ziva.Posto cesto nemam vremena da gledam neke stvari kada su,pa ih snimim.Dobro je sto sa dva kanala moze istovremeno da snima ,a gledas nesto na trecem kanalu i ne smeta mu.Jedino malo vise zagrijava,ja sam to rjesio jednim jeftinim coolerom za leptope pa ga ladi odozdo stalno tako da nema pregrijavanja.Ne znam koliko ti je ovo moje pomoglo ali eto pokusao sam koliko sam znao.
lp
-
Hasharijast
#1787 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Ima li ko kakvu preporuku od koga da se kupi ovaj DM 800 HD clone i postavi antena?
- iPod
#1788 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Nije loš ni VU+ solo, odličan resiver, enigma2 i to ima podršku ovog novog Dream Elite teama.
-
mubamay
#1789 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pokušavam da učitam transponder, ovaj novi sa Astra, za RTS, ali mi kad dodjem do njihove nove pozicije 11203 H, vraća motor na prethodni transponder u nizu satelita. Šta se dešava? Zašto mi bježi transponder dok pokušavam da ga učitam, pa kasnije da nadjem kanale na njemu? 
-
samir77
#1790 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
gdje su ovi sto tvrde da ce total proraditi brzo?Nesto im nema komentara ovdje danima...
-
Mustang1
#1791 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Pa brzo ne mora znaciti za dan dva ..Moze znaciti i za godinu dvije ... zavisi o cemu se radi

-
samir77
#1792 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
ma oteglo se ovo,nema se sta gledati na tv
-
Mustang1
#1793 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Trenutno je Roland Garros i drugo nista mi ni ne treba..A Eurosport ima i sprski i svaki drugi ..tako da 
- and
#1794 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
pa ako ti je total jedino što gledaš,onda ti je jeftinije uzeti total karticusamir77 wrote:ma oteglo se ovo,nema se sta gledati na tv
- iPod
#1795 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
i ja se pitam gdje je onaj sto je spominjo "male vremenske periode" 
Total TV je gotova priča isto kao što je gotova priča sa Boom TV (Rumunija), D-Smart (Turska) itd itd.
Total TV je gotova priča isto kao što je gotova priča sa Boom TV (Rumunija), D-Smart (Turska) itd itd.
-
samir77
#1796 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
i ja sam misljenja da je gotovo sa totalom.A kupio bi ja total karticu da imam para...CS sam besplatno koristio ,pa mi bas zao...
-
brazzo19
#1797 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
iPod wrote:i ja se pitam gdje je onaj sto je spominjo "male vremenske periode"
Ta' ce D-Smart paket pored DigiTurk paketa
- and
#1798 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
kontam da si plaćao cs,jer total dođe jeftinije.samir77 wrote:i ja sam misljenja da je gotovo sa totalom.A kupio bi ja total karticu da imam para...CS sam besplatno koristio ,pa mi bas zao...
vjerovatno će im ubrzo skontati caku.ne ide baš brzo kao sa ovim jakim provajderima,što je i logično.
ja sam ih inače slabo gledao pa mi ne nedostaju
- Doda37
#1799 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
Kako dođe jeftinije, npr. Total Srbija full sa Pink full cca 30€ mjesecnoand wrote:kontam da si plaćao cs,jer total dođe jeftinije.samir77 wrote:i ja sam misljenja da je gotovo sa totalom.A kupio bi ja total karticu da imam para...CS sam besplatno koristio ,pa mi bas zao...
vjerovatno će im ubrzo skontati caku.ne ide baš brzo kao sa ovim jakim provajderima,što je i logično.
ja sam ih inače slabo gledao pa mi ne nedostaju
-
clarion_
#1800 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?
vidim da me prozivaju ovdje
lutke moje
u svijetu cardsharinga uvijek ima neko iznad, tako je i meni neko rekao da ce raditi od 01.06. ali evo jos ne radi. sa totalom nije gotovo, ja mislim da do kraja ovog mjeseca sig. dolazi a vjerovatno ga pola vas ionako nece imati jer se tu mogucnost imati samo probrani serveri...