Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

burekodsira

#1776 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by burekodsira »

dobro, ovi fanatici imaju stari model, novi dezen nemaju
kriba

#1777 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by kriba »

Dresovi, majice, trenerke koje se prodaju u shopu su iste one koji nose i igraci, dres kosta 90 KM , sa imenom igraca ili vasim imenom kosta 100 KM, kvaliteta je kakva jeste, ali je identicna onoj koju nose igraci, nisu nikakve replike :)
Jazzy.ba

#1778 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Jazzy.ba »

To jedino legea od svih sportskih brendova prodaje identicne dresove u shopovima onima koje plasira igracima. Nike, Adidas i ostali prodaju replike.
Edin H.

#1779 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

mevkobass wrote: bas sam i mislio na http://www.fanatic-shop.com/ ,to znam i bez gugleta :mrgreen:
Kakva je ovo nebuloza, ne mozes birati velicinu :lol:
kriba

#1780 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by kriba »

Jazzy.ba wrote:To jedino legea od svih sportskih brendova prodaje identicne dresove u shopovima onima koje plasira igracima. Nike, Adidas i ostali prodaju replike.
ne znam kakva je politika ostalih, ali znam kakva je situacija u BH Fan shopu :thumbup:
antifascism

#1781 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by antifascism »

Jazzy.ba wrote:
antifascism wrote:
Jazzy.ba wrote:Dresovi koji prodaju svi svjetski brendovi sportske opreme u fan shopovima zovu se replike, tj nisu identicni onima koji nose igraci.
Kakva je razlika?
Mnogo je razlika, pocevsi od vrste materijala, nacina sivanja, pojacanog sivanja oko rukava koji sprijecava trganje (mada se nekad i deru), vidio si na nike dresovima igraca da postoji ono pojacanje u obliku slova T na ramenima, dok toga kod replika nema, otvori za znoj itd itd. Pogledaj na eBayu kad neko prodaje players worn match shirt, i kad navode razlike.
Nije istina. Imam dres orginal i na njemu ima "pojacanje" T na ramenima.

I nije to nikakvo pojacanje nego obicni marketisnki trik, cuj pojacanje ko da ce imati MMA borbe u dresovima.

Dresovi jesu identicni onima koji nose igraci.
BHF_Manijak

#1782 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Ni ja ne vjerujem da su isti u prodoji i "na igracima" ali hajde de...Ne bi imalo smisla.
Jazzy.ba

#1783 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Jazzy.ba »

antifascism wrote:
Nije istina. Imam dres orginal i na njemu ima "pojacanje" T na ramenima.

I nije to nikakvo pojacanje nego obicni marketisnki trik, cuj pojacanje ko da ce imati MMA borbe u dresovima.

Dresovi jesu identicni onima koji nose igraci.
Imam 4 Nike dresa, pa i Arsenalov iz Arsenalovog shopa i nije identican onima na igracima. I na racunu iz prodavnice je pisalo Replica shirt.
Crvena Tifoza

#1784 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Većine klubova prodaju kako orginal tako i replika dresove, s tim da su replike znatno jeftinije. Do sada sam naručivao dosta dresova raznih klubova i uvijek sam morao skuplje platiti one što u donjem desnom uglu imaju prišiven logo, marka i "official match jersey". Takođe, ako uzimaš dres sa imenom igrača u većini slučajeva replike imaju "plastificirana" slova i broj, dok orginali su drugačiji.

Kao što sam naveo prije, uzeo sam plavi dres iz Bhfanshopa, i kada izgled porediš sa onim dresom što je reprezentacija nosila protiv Slovenije u zadnjoj prijateljskoj dres je po izgledu identičan. Kvalitet materijala nisam poredio sa orginalom.
luckylaka

#1785 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Edin H. wrote:
mevkobass wrote: bas sam i mislio na http://www.fanatic-shop.com/ ,to znam i bez gugleta :mrgreen:
Ti ne mozes a ja mogu kako to zivota ti kad mozes izabrati S,M,L,Xl..
MyTao

#1786 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by MyTao »

Hajd da se malo pofalim :)

Imam orginal dres nase repke (Lulicev dres u kojem je igrao protiv Mexica) i "orginal" kupljeni... i meni su isti, nema razlike... Jedino ako ima nesto sto ja nisam zapazio... al izgled i kvalitet meni isti.
Jazzy.ba

#1787 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Jazzy.ba »

luckylaka wrote:
Edin H. wrote:
Ti ne mozes a ja mogu kako to zivota ti kad mozes izabrati S,M,L,Xl..
Kako šaltaš veličine?
Crvena Tifoza

#1788 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Jazzy.ba wrote: Kako šaltaš veličine?

Izabereš boju dresa, i onda ti se otvara opcija za veličinu.
johntra

#1789 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by johntra »

Kakve su ovo opcije od 15 eura, je li ovo neka navlakuša ili?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1790 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

koliko viđoh najbolja opcija uzeti ovu Fan korpu đe dres, kačket, šal i mala zastavica za 25 eura

jel neko naručivao od ovih...kolko dođe poštarina i kako dostavljaju (Sarajevo, BiH)?
Jazzy.ba

#1791 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Jazzy.ba »

Prema ekskluzivnim informacijama koje dobijamo od naših dobrih izvora, LEGEA, sponzor opreme naše fudbalske reprezentacije BiH će u junu ove godine izdati potpuno novu i kvalitetniju opremu za naše reprezentativce, u nastavku saznajte zašto i zbog čega.
Nogometni/Fudbalski savez naše države Bosne i Hercegovine ima ugovor i partnerstvo sa LEGEA proizvođačem sportske opreme do 2014.godine kada se igra Svjetsko Prvenstvo u Brazilu.
LEGEA je osnovana 1990.godine u gradu Pompei, država Italija. Jedna je od najpopularnijih sportskih brendova. Oni imaju veliku 'brigu' da li će naši iz saveza produžiti ugovor sa njima, ili ćemo u Brazil ići u opremi nekog drugog proizvođača sportske opreme.

S ciljem da privuku naše reprezentativce i tim našeg nogometnog saveza da produže ugovor sa njima do daljnjeg, spremaju veliku ponudu u junu ove godine.

Naime, napraviti će potpuno novu kolekciju opreme sa jako kvalitetno odrađenim detaljima, koji će kako kažu mnogo oduševiti sve u Bosni i Hercegovini. Trenutna oprema koju koristimo nema neki kvalitet, i nije urađena prema vrhunskim standardima. Ostaje nam da vidimo šta će se desiti, i šta će odlučiti ljudi iz naše nogometne kuće.
Dakle ne kupujte ove dresove, iduće hefte novi. :D
Crvena Tifoza

#1792 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Crvena Tifoza »

Jazzy.ba wrote:
Prema ekskluzivnim informacijama koje dobijamo od naših dobrih izvora, LEGEA, sponzor opreme naše fudbalske reprezentacije BiH će u junu ove godine izdati potpuno novu i kvalitetniju opremu za naše reprezentativce, u nastavku saznajte zašto i zbog čega.
Nogometni/Fudbalski savez naše države Bosne i Hercegovine ima ugovor i partnerstvo sa LEGEA proizvođačem sportske opreme do 2014.godine kada se igra Svjetsko Prvenstvo u Brazilu.
LEGEA je osnovana 1990.godine u gradu Pompei, država Italija. Jedna je od najpopularnijih sportskih brendova. Oni imaju veliku 'brigu' da li će naši iz saveza produžiti ugovor sa njima, ili ćemo u Brazil ići u opremi nekog drugog proizvođača sportske opreme.

S ciljem da privuku naše reprezentativce i tim našeg nogometnog saveza da produže ugovor sa njima do daljnjeg, spremaju veliku ponudu u junu ove godine.

Naime, napraviti će potpuno novu kolekciju opreme sa jako kvalitetno odrađenim detaljima, koji će kako kažu mnogo oduševiti sve u Bosni i Hercegovini. Trenutna oprema koju koristimo nema neki kvalitet, i nije urađena prema vrhunskim standardima. Ostaje nam da vidimo šta će se desiti, i šta će odlučiti ljudi iz naše nogometne kuće.

Al' nas zahebaše. :oops:

Hoćemo li moći vratiti stare za nove dresove? :-) :run:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1793 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

A ekskluzivno za forum klix.ba otkrivamo novi detalj je:

imena igrača na dresovima!

jer je Luigi konačno savladao rad s peglom, a pod njegovim nadzorom su specijalno za NS BiH uposlena još tri kineska emigranta kako bi isporuka novih dresova s novim detaljima bila kontinuirana
Romanista 101%

#1794 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Romanista 101% »

:lol:
phillie

#1795 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by phillie »

JoseMujica wrote:A ekskluzivno za forum klix.ba otkrivamo novi detalj je:

imena igrača na dresovima!

jer je Luigi konačno savladao rad s peglom, a pod njegovim nadzorom su specijalno za NS BiH uposlena još tri kineska emigranta kako bi isporuka novih dresova s novim detaljima bila kontinuirana
hahahaha upravo tako, dosad sa chumurushom radio, a sad ima roventa peglu :hmpf: al vidi sto ih je konkurencija prepala, dosad smo mogli igrati u vrecama za krompir, oni se po guzici ne bi poceshali, al sad kad istice ugovor, prpa, ipak smo im mi jedina sansa da vide Brazil (il su i crnogorci? )
Romanista 101%

#1796 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Romanista 101% »

moguce da legea bude imala 2 "svoja" predstavnika u Brazilu :D
Logovan

#1797 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Jazzy.ba wrote:

Klepili pare na onim kvazi dresovima a sad dolaze ovi bolji. :oops: :D
AmiĐa_Idriz

#1798 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

ako dobijemo bolje dresove od s.koreje ima da nam objave nuklearni rat..hebali vas dresovi,imam i ja majku :oops:
ledeni_caj

#1799 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by ledeni_caj »

Drzat ih u neizvjesnosti do SP i onda uzeti neku drugu marku. Sramota bi bilo ista produzavati sa njima nakon smeca koje su nam davali godinama. Kakva cirkus firma, i sad se sjetili da smo im bitni kad je odlazak na SP izvjestan. Jadovi.
Mustang1

#1800 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Ma kakva neizvjesnost jebote .. Ako cemo od njih dobiti vise love nego od adidasa,nike.a ili koga vec onda normalno da treba produziti sa njima makar u vrecama igrali :D Nismo milijarderi pa da uzmemo ono sto nama odgovara a zanemarimo lovu
Post Reply