Ne slazem se. Hugo Chavez je IMO veoma svjestan veze i mehanizma djelovanja MMF-a i World Bank-a sa jedne strane i cionista sa druge strane i mislim da je to razlog njegove podrske. Istim se veoma uspjesno odupro u proteklih par godina. On je trenutno simbol otpora Americi i Cionizmu i ako bude srece njegov primjer ce uskoro slijediti i Peru i to moze biti iskra koja ce zapaliti cijelu latinsku ameriku. Covijek koji popravlja zivot svojih sugradjana u svim aspektima od zdravstvenog osiguranja preko skolovanja i ekonomije, u mojim ocima nikako nije budala.madner wrote:Nije to licno, Hugo ima reputaciju vece budale i kad te on podrzi to je kontraproduktivno.
Veleposlanik moze nekad negdje napisati nesto sto ima smisla, ali zbog svoje reputacije ako se slozi sa tobom to ti negativan poen.
Podrska rijecima je bezveze, Egipat da hoce rekao bi: Poslat cemo i mi dvije brigade da stite civile, pa ako vec morate da se kurcite daj da se kurcite nad vojnicima koji se mogu branit.
Istina je da je Palestince svako napustio osim Irana, i sad ce ovo iskoristit da im prekinu i tu podrsku.
Izrael je opet pocinio zlocin!
-
UnscarD
- Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.
#1776 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
- madner
#1777 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Venecula i popravljanje standardaUnscarD wrote:Ne slazem se. Hugo Chavez je IMO veoma svjestan veze i mehanizma djelovanja MMF-a, World Bank-a i cionista i mislim da je to razlog njegove podrske. Istim se veoma uspjesno odupro u proteklih par godina. On je trenutno simbol otpora Americi i Cionizmu i ako bude srece njegov primjer ce uskoro slijediti i Peru i to moze biti iskra koja ce zapaliti cijelu latinsku ameriku. Covijek koji popravlja zivot svojih sugradjana u svim aspektima od zdravstvenog osiguranja preko skolovanja i ekonomije, u mojim ocima nikako nije budala.madner wrote:Nije to licno, Hugo ima reputaciju vece budale i kad te on podrzi to je kontraproduktivno.
Veleposlanik moze nekad negdje napisati nesto sto ima smisla, ali zbog svoje reputacije ako se slozi sa tobom to ti negativan poen.
Podrska rijecima je bezveze, Egipat da hoce rekao bi: Poslat cemo i mi dvije brigade da stite civile, pa ako vec morate da se kurcite daj da se kurcite nad vojnicima koji se mogu branit.
Istina je da je Palestince svako napustio osim Irana, i sad ce ovo iskoristit da im prekinu i tu podrsku.
Covjek je bukvalno skresao srednju klasu, unistio slobodno drustvo. Razlog zasto je popularan je sto oni ima podrsku napacenih i jadnih, kojima mozda nije bolje, ali koji bar vide da je onima gore losije.
Ako je Hugo svijetli primjer, sta je los?
Mada nema veze sa temom.
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#1778 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Gdje jos postoji srednja klasa ?Covjek je bukvalno skresao srednju klasu, unistio slobodno drustvo.
-
callmethebreeeze
#1779 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
ko kaze da je ovo pobjeda izraela? usli su c ciljem da hamasu slome kicmu i da pokusaju ukiniti raketiranje izraela. meni koliko je poznato rakete jos padaju, a i hamas postoji.
izrael je sebi jos jednom narusio reputaciju i donio obami glavobolju i prije nego je ovaj poceo predsjednikovati. napad na gazu je takodjer pokazao koje su lohotinje arapski rezimi, prvenstveno egipatski. narod u egiptu i drugim arapskim drzavama se buni, vlade se boje, region je jos vise destabilizovan, iran i sirija trljaju ruke, a eu je ko muha bez glave. i to je, kaze madner, pobjeda izraela. ma ajde...
izrael je sebi jos jednom narusio reputaciju i donio obami glavobolju i prije nego je ovaj poceo predsjednikovati. napad na gazu je takodjer pokazao koje su lohotinje arapski rezimi, prvenstveno egipatski. narod u egiptu i drugim arapskim drzavama se buni, vlade se boje, region je jos vise destabilizovan, iran i sirija trljaju ruke, a eu je ko muha bez glave. i to je, kaze madner, pobjeda izraela. ma ajde...
-
callmethebreeeze
#1780 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
p.s vezano za hugu, kao i svi veliki revolucionari on ide na to da sebi obezbjedi jos jedan predsjednicki termin kroz promjenu ustava. doduse, bice referendum, ali ce biti zanimljivo pratiti razvoj dogadjaja da njegov prijedlog ne prodje na referendumu.
- madner
#1781 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Pa jesi li procitao mirovni prijedlog?callmethebreeeze wrote:ko kaze da je ovo pobjeda izraela? usli su c ciljem da hamasu slome kicmu i da pokusaju ukiniti raketiranje izraela. meni koliko je poznato rakete jos padaju, a i hamas postoji.
Gdje tu vidis ista sto je pobjeda za Hamas? Ubili 1000 Palestinaca i nikom nista.
Narod se buni 30 godina pa nikom nista, a taj region je previse stabilan.
-
tornjak-bosanski
#1782 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
madner wrote:Venecula i popravljanje standardaUnscarD wrote:Ne slazem se. Hugo Chavez je IMO veoma svjestan veze i mehanizma djelovanja MMF-a, World Bank-a i cionista i mislim da je to razlog njegove podrske. Istim se veoma uspjesno odupro u proteklih par godina. On je trenutno simbol otpora Americi i Cionizmu i ako bude srece njegov primjer ce uskoro slijediti i Peru i to moze biti iskra koja ce zapaliti cijelu latinsku ameriku. Covijek koji popravlja zivot svojih sugradjana u svim aspektima od zdravstvenog osiguranja preko skolovanja i ekonomije, u mojim ocima nikako nije budala.madner wrote:Nije to licno, Hugo ima reputaciju vece budale i kad te on podrzi to je kontraproduktivno.
Istina je da je Palestince svako napustio osim Irana, i sad ce ovo iskoristit da im prekinu i tu podrsku.![]()
Covjek je bukvalno skresao srednju klasu, unistio slobodno drustvo. Razlog zasto je popularan je sto oni ima podrsku napacenih i jadnih, kojima mozda nije bolje, ali koji bar vide da je onima gore losije.
Mada nema veze sa temom.
Da da da 3000 bolnica i skola otvoreno, preko 100 000 zadruga u kojima ljudi odlucuju o svojim poslovima i o svojim sredinama sve je to bacanje prasine u oci.Istjeravanje americkih korporacija. Otkup argentinskih dugova u MMF-u, Takodje los potez je pokretanje Investicijske banke koja ne posluje na principu SB nego sa mnogo manjim kamatama. Dopustanje vracanja dugova u robi a ne u novcu samo. Stvarno sta taj covjek misli...
-
callmethebreeeze
#1783 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
nigdje ja nisam rekao da je hamas pobjedio, ja sam kazem da izrael ovo do sada ne moze smatrati pobjedom. a region ce biti jos nestabilniji, ako, recimo, padne vlast u egiptu koja je u dobrim odnosima s izraelom.madner wrote:Pa jesi li procitao mirovni prijedlog?callmethebreeeze wrote:ko kaze da je ovo pobjeda izraela? usli su c ciljem da hamasu slome kicmu i da pokusaju ukiniti raketiranje izraela. meni koliko je poznato rakete jos padaju, a i hamas postoji.
Gdje tu vidis ista sto je pobjeda za Hamas? Ubili 1000 Palestinaca i nikom nista.
- madner
#1784 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Otvorite novu temu za Hugu, samo da kazem da su te ideje bile nove 1920 ali izasle su iz mode oko 1990te.
-
tornjak-bosanski
- Latina
#1786 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Cool.tornjak-bosanski wrote: Da da da 3000 bolnica i skola otvoreno, preko 100 000 zadruga u kojima ljudi odlucuju o svojim poslovima i o svojim sredinama sve je to bacanje prasine u oci.Istjeravanje americkih korporacija. Otkup argentinskih dugova u MMF-u, Takodje los potez je pokretanje Investicijske banke koja ne posluje na principu SB nego sa mnogo manjim kamatama. Dopustanje vracanja dugova u robi a ne u novcu samo. Stvarno sta taj covjek misli...
- Latina
#1787 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nije novo, ali jeste revolucionarno zbog americke sake na vratu vecini drzava svijeta.madner wrote:Otvorite novu temu za Hugu, samo da kazem da su te ideje bile nove 1920 ali izasle su iz mode oko 1990te.
- madner
#1788 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Polazis od toga da je Izreal stvarno zamislio da iskorjeni Hamas ovom akcijom. To mi se cini naivno.callmethebreeeze wrote:nigdje ja nisam rekao da je hamas pobjedio, ja sam kazem da izrael ovo do sada ne moze smatrati pobjedom. a region ce biti jos nestabilniji, ako, recimo, padne vlast u egiptu koja je u dobrim odnosima s izraelom.madner wrote:Pa jesi li procitao mirovni prijedlog?callmethebreeeze wrote:ko kaze da je ovo pobjeda izraela? usli su c ciljem da hamasu slome kicmu i da pokusaju ukiniti raketiranje izraela. meni koliko je poznato rakete jos padaju, a i hamas postoji.
Ovo je demonstracija sile, malo pred izbore da se skupe poeni, malo da se oslabi reputacija Hamasa.
Jesu li usli u Gazu i prosli izvan gradova gdje su htjeli?
Hoce li dobiti bolju kontrolu?
Da li mogu sutra opet pocet bombardovat ako im se digne?
Ako vlast u Egiptu padne, ali vlast u Egiptu nece past.
-
UnscarD
#1789 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Mozda nesto nisam dobro izracunao ali ako je iznos americke godisnje pomoci Izraelu 6 milijardi USD, a Amerika recimo da ima 150 miliona poreskih obaveznika (vjerovatno ima manje ali nema veze) to znaci da svakog Amerikanca pomoc Izraelu kosta 40 USD godisnje. Znaci svaki zaposleni Amerikanac radi barem nekoliko sati godisnje za Izrael u formi direktne pomoci.
Dalje, Izrael ima GDP od cca 14000 USD per capita sto je samo malo ispod standarda evropske unije a vise od Saudiske Arabije ili vise od Egipta, Jordana, Libanona, Sirije, West Bank-a i Gaze zajedno.
Trecina ukupnog fonda Americke pomoci ide Izraelu iako on predstavlja samo 0.001% svjetske populacije. Naravno ovo je samo direktna pomoc i ne ukljucuje pomoc Egiptu u iznosu od 46 milijardi USD nakon od 1979 do 1997 kojem se fakticki placa da ostane neutralan u sukobu. Poredjanja radi, ukupna pomoc Egiptu prije 79 za period od 24 godine je bila oko 4 milijarde USD.
Citat 1 (odnosi se na period do 1997 godine) :
Since 1949 the U.S. has given Israel a total of $83.205 billion. The interest costs borne by U.S. tax payers on behalf of Israel are $49.937 billion, thus making the total amount of aid given to Israel since 1949 $133.132 billion. This may mean that U.S. government has given more federal aid to the average Israeli citizen in a given year than it has given to the average American citizen.
Link :
http://www.wrmea.com/html/us_aid_to_israel.htm
Dalje, Izrael ima GDP od cca 14000 USD per capita sto je samo malo ispod standarda evropske unije a vise od Saudiske Arabije ili vise od Egipta, Jordana, Libanona, Sirije, West Bank-a i Gaze zajedno.
Trecina ukupnog fonda Americke pomoci ide Izraelu iako on predstavlja samo 0.001% svjetske populacije. Naravno ovo je samo direktna pomoc i ne ukljucuje pomoc Egiptu u iznosu od 46 milijardi USD nakon od 1979 do 1997 kojem se fakticki placa da ostane neutralan u sukobu. Poredjanja radi, ukupna pomoc Egiptu prije 79 za period od 24 godine je bila oko 4 milijarde USD.
Citat 1 (odnosi se na period do 1997 godine) :
Since 1949 the U.S. has given Israel a total of $83.205 billion. The interest costs borne by U.S. tax payers on behalf of Israel are $49.937 billion, thus making the total amount of aid given to Israel since 1949 $133.132 billion. This may mean that U.S. government has given more federal aid to the average Israeli citizen in a given year than it has given to the average American citizen.
Link :
http://www.wrmea.com/html/us_aid_to_israel.htm
-
UnscarD
#1790 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Zlikovac jedan ...tornjak-bosanski wrote:madner wrote:Venecula i popravljanje standardaUnscarD wrote:
Ne slazem se. Hugo Chavez je IMO veoma svjestan veze i mehanizma djelovanja MMF-a, World Bank-a i cionista i mislim da je to razlog njegove podrske. Istim se veoma uspjesno odupro u proteklih par godina. On je trenutno simbol otpora Americi i Cionizmu i ako bude srece njegov primjer ce uskoro slijediti i Peru i to moze biti iskra koja ce zapaliti cijelu latinsku ameriku. Covijek koji popravlja zivot svojih sugradjana u svim aspektima od zdravstvenog osiguranja preko skolovanja i ekonomije, u mojim ocima nikako nije budala.![]()
Mada nema veze sa temom.
Da da da 3000 bolnica i skola otvoreno, preko 100 000 zadruga u kojima ljudi odlucuju o svojim poslovima i o svojim sredinama sve je to bacanje prasine u oci.Istjeravanje americkih korporacija. Otkup argentinskih dugova u MMF-u, Takodje los potez je pokretanje Investicijske banke koja ne posluje na principu SB nego sa mnogo manjim kamatama. Dopustanje vracanja dugova u robi a ne u novcu samo. Stvarno sta taj covjek misli...
Gledam Australiski dokumentarac o latinskoj americi i prikazuju zenu od 70 godina u Venecueli koja ide na kurs citanja i pisanja, place i kroz suze govori da je ovo jedini put u zivotu kada se osjeca kao ljudsko bice i da joj je samo zao sto nije malo mladja.
- Fiore
#1791 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
srednja klasa., titova jugoslavija., moze to? E da je dostici taj standard.. puno vise postovanja izmedju ljudi pogotovo razlicitih opcija.. Za ove prostore.. definitivno vazi samo jedna stranka ili vlast.. demokratija ne pase nikako..Latina wrote:Gdje jos postoji srednja klasa ?Covjek je bukvalno skresao srednju klasu, unistio slobodno drustvo.O slobodnom drustvu kao utopijskom konceptu mozemo tupiti na Filozofiji.
- homo_sapiens
#1792 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
SARKOZY SPAŠAVA STVARhomo_sapiens wrote:Evo konkretno od Egipćana:tornjak-bosanski wrote:Konkretan potez mogu Egipcani uraditi. Da napadnu granicne prelaze i barem na nekoliko sati ih otvore. Barem dok nekoliko kamiona ne udje. Vjerovatno ne bi dugo trajalo ali...
Egipat ima rješenje za sukob
Egipat je predložio trenutačni prekid vatre između Izraela i Palestinaca u pojasu Gaze poslije čega bi trebali uslijediti pregovori o dugoročnim rješenjima uključujući kraj blokade Gaze.
Egipatski predsjednik Hosni Mubarak objavio je prijedlog u kratkoj izjavi nakon razgovora s francuskim predsjednikom Nicolasom Sarkozyjem u egipatskom ljetovalištu Šarm el-Šeik.
Prijedlog ne spominje mnoge elemente o kojima se prema diplomatima pregovara, poput međunarodnih snaga koje bi trebale sprječavati opskrbu Hamasa oružjem.
Mubarak nije rekao kakvu bi Hamas ulogu imao u pregovorima koje predlaže. Izrael i Europljani koji su se angažirali u krizi službeno ne razgovaraju s tom islamističkom organizacijom.
Egipatski prijedlog, prema Mubaraku, sadrži sljedeće elemente:
- Izraelske i palestinske frakcije trebale bi pristati na trenutačni prekid vatre na ograničeni rok, što bi omogućilo otvaranje sigurnih prolaza za dostavu humanitarne pomoći Gazi i dalo Egiptu vremena da nastavi napore za cjelovitim i trajnim prekidom vatre.
- Egipat bi pozvao izraelsku i palestinsku stranu na hitan sastanak kako bi se postigli dogovori i jamstva da se sadašnja eskalacija ne ponovi te riješili uzroci, uključujući čuvanje granice, ponovno otvaranje graničnih prijelaza i ukidanje blokade.
- Egipat bi ponovno pozvao Palestinske vlasti i sve palestinske frakcije da odgovore na egipatske napore da se postigne nacionalna pomirba.
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_tt ... d10022b1e3
Izraelci i Palestinci prihvatili plan primirja Objavljeno: 07.01.2009. u 14:30h
Sarkozy je ponosan zbog prihvaćanja plana koji je sastavio s egipatskim predsjednikom Mubarakom. Ipak, plan još mora prihvatiti Hamas.
Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy izjavio je kako je prihvaćen plan primirja u pojasu Gaze između palestinskih vlasti i Izraelaca.
- Predsjednik je oduševljen prihvaćanjem egipatsko-francuskog plana Izraela i Palestinaca, koji je sinoć predstavio egipatski predsjednik Hosni Mubarak - piše u priopćenju ureda francuskog predsjednika.
Također je priopćeno da Sarkozy poziva na žurnu implementaciju plana o primirju, kako bi se spriječile daljnje patnje pučanstva Gaze.
Last edited by homo_sapiens on 07/01/2009 15:28, edited 1 time in total.
-
omar little
#1793 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
pogledajte ovu ljudskost i moralnu planinu od djevojke. trnci su me prosli od njene hrabrosti. moj naklon i postovanje. nebitno je sto je star snimak.
-
tornjak-bosanski
#1794 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
omar little wrote:pogledajte ovu ljudskost i moralnu planinu od djevojke. trnci su me prosli od njene hrabrosti. moj naklon i postovanje. nebitno je sto je star snimak.
hhuuuhh straaasno. duboki naklon.
-
tornjak-bosanski
#1795 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Izrael korisit ljude kao zivi stit. Djecu od 11 godina...
- Latina
#1796 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Oba videa su stravicna. Jedni su postali masine za ubijanje, drugi mirno idu u smrt.
Nevjerovatno kako je duboko ukorijenjena ( u sustini sado-mazohisticka ) psihopatologija na tim prostorima. Vojnik koji dize pusku na djevojku zna da ga neko snima - and he could not care less.
Ako se ikada uspostavi bilo sta sto lici na normalan zivot u tom regionu, psihijatri ce biti najzaposlenija profesija. Na obje strane.
Nevjerovatno kako je duboko ukorijenjena ( u sustini sado-mazohisticka ) psihopatologija na tim prostorima. Vojnik koji dize pusku na djevojku zna da ga neko snima - and he could not care less.
Ako se ikada uspostavi bilo sta sto lici na normalan zivot u tom regionu, psihijatri ce biti najzaposlenija profesija. Na obje strane.
- madner
#1797 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Vojnik pokusava da gadja nekog iza, a ona se postavlja izmedju.
Ali mislim da su to gumeni meci (mada bi nju na toj udaljenosti vjerovatno ubili).
Ali mislim da su to gumeni meci (mada bi nju na toj udaljenosti vjerovatno ubili).
-
Wolf.
- _veleposlanik
#1799 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
kao prvo madneru, ja cu reci da ti imas materijala, pametan si mashala, znas o cemu govoris i imas neki kriterij. svaka cast na tom jer mnogi jos uvijek plutaju po okeanu...madner wrote:Nije to licno, Hugo ima reputaciju vece budale i kad te on podrzi to je kontraproduktivno.
medjutim, vjeruj, da imas jos mnogo toga da naucis i naucices. a nece te ova budala uciti, niti mi je ikada bila namjera, to bez daljnjeg. za tvoju komparaciju sa Hugom, blago receno, ostajes bez validnih argumenata. prvo, pored ovog sto ti ljudi rekose, ti izgleda ne znas sta se dogodilo u Venecueli 2002., a ako slucajno znas, onda si kapitalista i ne volis Huga, sto je sasvim legitimno, ali ne opravdava tvoju osudu. a sto se tice mene, i mislim da znam na sta ciljas, kazem ti samo da jos toliko trebas da procitas i otkrijes, da bi mene smatrao nekom vrstom "nepozeljnog" prijatelja. znam da nije tema, al samo da bude jasno, pa mi mozes na PP javiti, mogu objasniti svaku svoju izjavu, kao sto i negdje mogu priznati gresku, ili nepoznavanje odredjenih cinjenica... ali, konkretno za ono sto me ti smatras "nepozeljnim", budi siguran da ima jos materijala koji nije prosao kroz tvoje ruke. stoga, tvoja komparacija s obje prespektive nema smisla.
a o tvojim izlivima, kojih takodjer ima, ne zelim da se bavim...
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1800 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
pu Madneru kapitalisto. stvarno si me razočarao._veleposlanik wrote:kao prvo madneru, ja cu reci da ti imas materijala, pametan si mashala, znas o cemu govoris i imas neki kriterij. svaka cast na tom jer mnogi jos uvijek plutaju po okeanu...madner wrote:Nije to licno, Hugo ima reputaciju vece budale i kad te on podrzi to je kontraproduktivno.
medjutim, vjeruj, da imas jos mnogo toga da naucis i naucices. a nece te ova budala uciti, niti mi je ikada bila namjera, to bez daljnjeg. za tvoju komparaciju sa Hugom, blago receno, ostajes bez validnih argumenata. prvo, pored ovog sto ti ljudi rekose, ti izgleda ne znas sta se dogodilo u Venecueli 2002., a ako slucajno znas, onda si kapitalista i ne volis Huga, sto je sasvim legitimno, ali ne opravdava tvoju osudu. a sto se tice mene, i mislim da znam na sta ciljas, kazem ti samo da jos toliko trebas da procitas i otkrijes, da bi mene smatrao nekom vrstom "nepozeljnog" prijatelja. znam da nije tema, al samo da bude jasno, pa mi mozes na PP javiti, mogu objasniti svaku svoju izjavu, kao sto i negdje mogu priznati gresku, ili nepoznavanje odredjenih cinjenica... ali, konkretno za ono sto me ti smatras "nepozeljnim", budi siguran da ima jos materijala koji nije prosao kroz tvoje ruke. stoga, tvoja komparacija s obje prespektive nema smisla.
a o tvojim izlivima, kojih takodjer ima, ne zelim da se bavim...