VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Sanjarko

#1776 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Sanjarko »

Ja znam primjera da su se ljudi od vakcina blago razbolili. Ali kazu da je to normalno. Ono temperatura i slicno nakon vakcinacije. A za vakcinisanje i temu neznam sta da kazem. Pomalo i mene strah vakcinisanja, ne mislim mene nego za djecu od clanova porodice itd., ali vise me strah lijekova sa kontraindikacijama koje hoce da daju onima kod kojih je prisutna u porodici alergija na njih.
easy

#1777 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

perfekcionista1 wrote:
Brus Lee wrote: Sta cemo sa kolektivnom zastitom od zaraznih bolesti? Treba li Drzava da vodi racuna o tome? Sta ako se tvoje dijete razboli i zarazi drugo dijete koje nije vakcinisano iz nekog medicinskog razloga ? Hoces li se zbog toga sta nasekirati?
Vakcinisano dijete imalo morbile i nije prenijelo bolest na moje dijete koje nije vakcinisano. Dakle zaraza ne bira. U 21.stoljecu plasiti narod morbilama koje su opasne koliko i obicna gripa je dokaz zaostalosti civilizacije.

Problem ljudi jeste sto ne mogu pojmiti da neko moze biti tako okrutan da svjesno zataskava opasnost vakcina.

Kako ce moje dijete zaraziti drugo dijete ako je vakcinisano? Znaci vakcinacija nije garancija od zarazne bolesti. Bingo.
Eto vidis dajes nam prvo polovicne informacije, vjerovatno ih tako i konzumiras. Nisi rekao da je dijete koje je imalo morbile bilo vakcinisano. Upravo zato se tvoje dijete i nije moglo zaraziti, a to dijete je ili imalo reakciju na vakcinu ili je dobilo stvarno mobile. Djeca koja dobiju morbile, a vakcinisana su imaju u mnogome laksi tok bolesti, u pravilu nema komplikacija i nisu zarazna. Reakcije na vakcine su daleko manje opasne nego sama bolest.

Vjerovati u teorije zavjere, a ne znati ove neke osnovne informacije je krajnje neodgovorno.

I samo za info, morbile su daaaaleko opasnije od "obicne" gripe. A druze jesi li ti uopste svjestan koliko ta "obicna" gripa uzme zivota godisnje? Veze ti bolan nemas sa materijom. Koristi google, prije nego pises ovakve gluposti. Imas naucnih radova brdo. Ili su svi naucnici svijeta dio globalne zavjere? Tvoj stav me podsjeca na onaj par iz Kanade sto je lijecio djetetu meningitis alternativnom medicinom. Zao mi djece :run:
perfekcionista1

#1778 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by perfekcionista1 »

easy wrote:
Eto vidis dajes nam prvo polovicne informacije, vjerovatno ih tako i konzumiras. Nisi rekao da je dijete koje je imalo morbile bilo vakcinisano. Upravo zato se tvoje dijete i nije moglo zaraziti, a to dijete je ili imalo reakciju na vakcinu ili je dobilo stvarno mobile. Djeca koja dobiju morbile, a vakcinisana su imaju u mnogome laksi tok bolesti, u pravilu nema komplikacija i nisu zarazna. Reakcije na vakcine su daleko manje opasne nego sama bolest.

Vjerovati u teorije zavjere, a ne znati ove neke osnovne informacije je krajnje neodgovorno.

I samo za info, morbile su daaaaleko opasnije od "obicne" gripe. A druze jesi li ti uopste svjestan koliko ta "obicna" gripa uzme zivota godisnje? Veze ti bolan nemas sa materijom. Koristi google, prije nego pises ovakve gluposti. Imas naucnih radova brdo. Ili su svi naucnici svijeta dio globalne zavjere? Tvoj stav me podsjeca na onaj par iz Kanade sto je lijecio djetetu meningitis alternativnom medicinom. Zao mi djece :run:
Podrazumijeva se da je bilo vakcinisano inace nema poente moj komentar. Nije istina da se moje dijete nije moglo zaraziti od njega. A i da jeste u cemu je onda problem? Ti svoje vakcinises i ono je kako kazu zasticeno sto znaci moje dijete ga ne moze zaraziti a istovremeno ni tvoje dijete ne moze zaraziti moje. Sta je problem sto ne vakcinisem dijete, nikoga ne ugrozavam. Ako mom dijetu sta bude ja sam odgovoran.

Ali je stvar u tome sto vakcina nije 100% zastita od zaraze i plus tzv zastita traje nekoliko godina. To rijetko koji pedijatar kaze. Sta vise postotak oboljelih je priblizan izmedju vakcinisanih i nevakcinisanih. Ocito kineske donirane vakcine koje imamo ne daju rezultat.

Gripa kao gripa ne odnosi zivote vec u kombinaciji sa tezim zdravstvenim problemima doprinese tome. Isto je i sa drugim zaraznim bolestima. U takvim slucajevima vakcinacija se i ne vrsi sto znaci da ne mozes povezivati bilo ciju smrt sa nevakcinacijom
perfekcionista1

#1779 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

easy wrote:

Podrazumijeva se da je bilo vakcinisano inace nema poente moj komentar. Nije istina da se moje dijete nije moglo zaraziti od njega. A i da jeste u cemu je onda problem? Ti svoje vakcinises i ono je kako kazu zasticeno sto znaci moje dijete ga ne moze zaraziti a istovremeno ni tvoje dijete ne moze zaraziti moje. Sta je problem sto ne vakcinisem dijete, nikoga ne ugrozavam. Ako mom dijetu sta bude ja sam odgovoran.

Ali je stvar u tome sto vakcina nije 100% zastita od zaraze i plus tzv zastita traje nekoliko godina. To rijetko koji pedijatar kaze. Sta vise postotak oboljelih je priblizan izmedju vakcinisanih i nevakcinisanih. Ocito kineske donirane vakcine koje imamo ne daju rezultat.

Gripa kao gripa ne odnosi zivote vec u kombinaciji sa tezim zdravstvenim problemima doprinese tome. Isto je i sa drugim zaraznim bolestima. U takvim slucajevima vakcinacija se i ne vrsi sto znaci da ne mozes povezivati bilo ciju smrt sa nevakcinacijom
perfekcionista1

#1780 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Vizionar 1985 wrote:Ja znam primjera da su se ljudi od vakcina blago razbolili. Ali kazu da je to normalno.
Ja znam primjera gdje neposredno nakon vakcinacije dijete dobije poremecaj mozdanih stanica i vise nikad ne bude ono isto nasmijano dijete, slucaj upale pluca i iznenadna smrt. Ali kazu da je to slucajnost ili rijetkost. Dovoljno cesto da poznajem primjere iz prve ruke.
Sanjarko

#1781 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Sanjarko »

perfekcionista1 wrote: Ja znam primjera gdje neposredno nakon vakcinacije dijete dobije poremecaj mozdanih stanica i vise nikad ne bude ono isto nasmijano dijete, slucaj upale pluca i iznenadna smrt. Ali kazu da je to slucajnost ili rijetkost. Dovoljno cesto da poznajem primjere iz prve ruke.
Pa dobro mozda nije bas blago da su se razbolili nego dobili kao groznice nekakve tako nesto. A cuo sam za autizam i vakcine, ali mene nije bas vakcina strah koliko je kontraindikacija u lijekova, a i vakcine u lijekove spadaju. Pa znam na svom primjeru sta su kontraindikacije lijekova uradile vjerovatno. Od pencilina sok imao, jetru mozda jedan lijek ostetio ima jos jedan sto mi je mozda nesto izazvao.
perfekcionista1

#1782 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Vizionar 1985 wrote:
Pa dobro mozda nije bas blago da su se razbolili nego dobili kao groznice nekakve tako nesto. A cuo sam za autizam i vakcine, ali mene nije bas vakcina strah koliko je kontraindikacija u lijekova, a i vakcine u lijekove spadaju. Pa znam na svom primjeru sta su kontraindikacije lijekova uradile vjerovatno. Od pencilina sok imao, jetru mozda jedan lijek ostetio ima jos jedan sto mi je mozda nesto izazvao.
Istina i neki lijekovi koje koristimo imaju opasne nus pojave pa kazu eto ja koristio a nista mi nije bilo, ali kada je u pitanju dijete a pogotvo beba ciji imuni sistem i komplet organizam nije jak poput naseg nus pojava moze biti daleko izglednija i opasnija. Ja ne znam sta je problem u glavama zagovornika vakcine. Mislim znam da su to isti ljudi koji dijeci daju redovno pastete i parizer da jedu jer ne mogu pojmiti kako da takva hrana moze biti toliko opasna a prodaje se na policama, nisu valjda toliko zli da nam to podvale itd itd. To je mentalni sklop koji se ogledao i kroz davnu 92 pod parolom: "nece kod nas biti rata", "nece mene moj komsija dirati zajedno smo pili rakiju 20 god"
perfekcionista1

#1783 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Ako neko ima logicko pojasnjenje na ova pitanja javno cu reci da sam glupan i sutra cu odvesti dijete na vakcinaciju.

1. Zasto nemam pravo da pogledam bocicu iz koje se uzima vakcina, njeno porijeklo, rok trajanja?
2. Zasto nijedan pedijatar osim mozda ako budes dosadan i naporan ne spominji sve moguce nezeljene posljedice koje se mogu pojaviti
3. Zasto kao roditelj ne mogu procitati upustvo o lijeku na kojem ce pisati i nus pojave(obicno te napadnu kao retarda ako zatrazis)
4. Zasto pedijatri ne urade detaljne analize bebinog zdravlja, pregled grla, slusalice i vaganje nisu pravi pregled jer ako dijete ima skriven problem vakcina moze fatalno djelovati
5. Zasto ne mogu dobiti garanciju da ce vakcina biti bezopasna tj bez tezih nus pojava i da se obavezu na trosak lijecenja ako se dijetu nesto desi?

Posto na ova pitanja nema odgovora tj nista od navedenog ne mogu ostvariti jasno je da nesto smrdi.
easy

#1784 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

perfekcionista1 wrote:Ako neko ima logicko pojasnjenje na ova pitanja javno cu reci da sam glupan i sutra cu odvesti dijete na vakcinaciju.

1. Zasto nemam pravo da pogledam bocicu iz koje se uzima vakcina, njeno porijeklo, rok trajanja?
2. Zasto nijedan pedijatar osim mozda ako budes dosadan i naporan ne spominji sve moguce nezeljene posljedice koje se mogu pojaviti
3. Zasto kao roditelj ne mogu procitati upustvo o lijeku na kojem ce pisati i nus pojave(obicno te napadnu kao retarda ako zatrazis)
4. Zasto pedijatri ne urade detaljne analize bebinog zdravlja, pregled grla, slusalice i vaganje nisu pravi pregled jer ako dijete ima skriven problem vakcina moze fatalno djelovati
5. Zasto ne mogu dobiti garanciju da ce vakcina biti bezopasna tj bez tezih nus pojava i da se obavezu na trosak lijecenja ako se dijetu nesto desi?

Posto na ova pitanja nema odgovora tj nista od navedenog ne mogu ostvariti jasno je da nesto smrdi.
1. Ko je rekao da ne mozes? Jesi li pitao? Jesu li ti rekli da ne mozes? Napisi o kojem domu zdravlja i doktoru se radi. Uostalom ako ne vjerujes besplatnim vakcinama, kupi vakcinu koju hoces.
2. Nezeljene posljedice procitaj u upustvu od vakcine. Mozes ga naci i na internetu ako dobijes informaciju pod 1. A mozes ga traziti i kod doktora. Ili trazi od doktora da ti pojasni upistvo. Za svaku vakcinuce ti doktor odmah reci ceste nus pojave, koje su obicno temperatura, bol na mjestu uboda, osip, itd sve zavisno od tipa vakcine.
3. Vidi odgovor za 2.
4. Zasto ne uradis detaljne analize sam ako te interesuje jel ti dijete ima skriveni problem? Taj problem se moze aktivirati bilo kada i u konekciji sa bilo kojim faktorom s kojim se susrecemo u zivotu, nekim lijekom, visokom temperaturom, alergija na hranu, itd. Sto je vakcina razlicita od antibiotika ili bilo kojeg drugog lijeka? Sto je ok dati lijek koji ima 20x vise nus pojava izlistanih, ako je dijete bolesno, a nije ok dati vakcinu koja ce sprijeciti da dijete oboli?
5. Zato sto niko nikada nece dati garanciju ni za jedan lijek. Niti ce ti dati garanciju da ce dikete biti dobro ako ne primi lijek ili vakcinu. Niti ce ti ikada izasta dati garanciju. Pa kada ides na operaciju, potpisujes da je sve na tvoju odgovornost. Sto potpises tada kada imas ptoblem? A neces da prevencijom sprijecis problem?

I na ovo ostalo napisano u vezi ja svoje vakcinisem ti svoje ne, nece se zaraziti.... kada imunizacija spadne na odredjeni nivo gdje kolektiv nije vise zasticen, te bolesti se opet pojave. Eto imali smo u bih i srbiji epidemiju morbila. Jel tvoje dijete zasticeno? Nije? Jel moja beba od 8mj zasticena? Nije. Jel je mogu vakcinisati? Mogu, ali tek za 4 mjeseca. Do tada ako se razboli spada u visokorizicnu gupu gdje ogromne komplikacije i smrt nisu iskljucene. Isto npr vazi za ljude koji imaju odredjeni hendikep i ne mogu se uopste vakcinisati. Ti i tebi ini ugrozavate njih.
Tvrtko II Kotromanić

#1785 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Tvrtko II Kotromanić »

21.vijek a ljudi jos dovode u pitanje vakcinaciju, ne znaju sta je herd immunity, pogledaju neki klip na yt i odmah nadodju na level iznad godina i godina izucavanja medicine....

jedino rjesenje, fino roditelji koji ne vakcinisu djecu, oduzet im dijete, njima kazne zbog ugrozavanja zdravlja cjelokupne populacije i zdravo
kad ne moze lijepo, moze prakticno :bih:
VladaFBiH

#1786 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by VladaFBiH »

easy wrote:
perfekcionista1 wrote:Ako neko ima logicko pojasnjenje na ova pitanja javno cu reci da sam glupan i sutra cu odvesti dijete na vakcinaciju.

1. Ko je rekao da ne mozes? Jesi li pitao? Jesu li ti rekli da ne mozes? Napisi o kojem domu zdravlja i doktoru se radi. Uostalom ako ne vjerujes besplatnim vakcinama, kupi vakcinu koju hoces.
2. Nezeljene posljedice procitaj u upustvu od vakcine. Mozes ga naci i na internetu ako dobijes informaciju pod 1. A mozes ga traziti i kod doktora. Ili trazi od doktora da ti pojasni upistvo. Za svaku vakcinuce ti doktor odmah reci ceste nus pojave, koje su obicno temperatura, bol na mjestu uboda, osip, itd sve zavisno od tipa vakcine.
3. Vidi odgovor za 2.
4. Zasto ne uradis detaljne analize sam ako te interesuje jel ti dijete ima skriveni problem? Taj problem se moze aktivirati bilo kada i u konekciji sa bilo kojim faktorom s kojim se susrecemo u zivotu, nekim lijekom, visokom temperaturom, alergija na hranu, itd. Sto je vakcina razlicita od antibiotika ili bilo kojeg drugog lijeka? Sto je ok dati lijek koji ima 20x vise nus pojava izlistanih, ako je dijete bolesno, a nije ok dati vakcinu koja ce sprijeciti da dijete oboli?
5. Zato sto niko nikada nece dati garanciju ni za jedan lijek. Niti ce ti dati garanciju da ce dikete biti dobro ako ne primi lijek ili vakcinu. Niti ce ti ikada izasta dati garanciju. Pa kada ides na operaciju, potpisujes da je sve na tvoju odgovornost. Sto potpises tada kada imas ptoblem? A neces da prevencijom sprijecis problem?

I na ovo ostalo napisano u vezi ja svoje vakcinisem ti svoje ne, nece se zaraziti.... kada imunizacija spadne na odredjeni nivo gdje kolektiv nije vise zasticen, te bolesti se opet pojave. Eto imali smo u bih i srbiji epidemiju morbila. Jel tvoje dijete zasticeno? Nije? Jel moja beba od 8mj zasticena? Nije. Jel je mogu vakcinisati? Mogu, ali tek za 4 mjeseca. Do tada ako se razboli spada u visokorizicnu gupu gdje ogromne komplikacije i smrt nisu iskljucene. Isto npr vazi za ljude koji imaju odredjeni hendikep i ne mogu se uopste vakcinisati. Ti i tebi ini ugrozavate njih.
đaba se mučiš i ovo pišeš... antivakseri su pravi sektaši i ne slušaju nikoga osim svoje istomišljenike...
perfekcionista1

#1787 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Tvrtko II Kotromanić wrote:21.vijek a ljudi jos dovode u pitanje vakcinaciju, ne znaju sta je herd immunity, pogledaju neki klip na yt i odmah nadodju na level iznad godina i godina izucavanja medicine....

jedino rjesenje, fino roditelji koji ne vakcinisu djecu, oduzet im dijete, njima kazne zbog ugrozavanja zdravlja cjelokupne populacije i zdravo
Kome ce te ba vi oduzeti dijete? Umisljeni umobolnici koji misle da mogu kontrolisati svaki detalj zivota obicnih smrtnika. To sto su tebe nafilovali i preplasili da ako se ne vakcinises umrijet ce i tvoje dijete i oni oko tebe je stvar tvog sramotnog neznanja, jer sramota je danas biti toliko zatucan i vjerovati u sve sto ti se servira.
perfekcionista1

#1788 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

@easy
Ti ili nikada nisi u ovom vijeku vakcinisao dijete ili se pravis pomalo mutav pa postavljas takva protupitanja. Opce je poznato da u apsolutnoj vecini ambulanti ne mozes na normalan upit ili molbu dobiti pristup niti bocice iz koje se uzima vakcina niti upustvu za upootrebu. Te price da trazim po internetu upustvo o upotrebi se dokaz zatucanosti da prostis, jer da nemaju sta kriti nebih morao traziti po internetu o nezeljenim dejstvima vakcine i slicno. A kada pogledas nezeljena dejstva na internetu jasno ti je zasto to ne zele pokazati roditeljima jer su neka od nus pojava od autizma do smrti dijeteta.

Nus pojave koje oni spominju su iskljucivo one blage i ti ocito nikada nisi ni znao da ima veca nus pojava od crvenila ili temepreature. E pa ima, samo bolje je ici linijom lakseg otpora, ne zamaras se, slijepo klimas glavom i budes pokusni kunic, nema se vremena citati i razmisljati, medicina rekla svoje i cao. Interesantno kako mnogi poput tebe u isto vrijeme optuzuju medicinu kako zabranjuje kanabis iako je on zdrav jer ne zeli da se narod izlijeci od raznih bolesti. Uzas jedan koji primitivizam i neznanje.
Ovo o cemu pricam nisu nikakve nove tvrdnje, vodile su se debate i emisije o cinjenice o tome da je roditelju nemoguce dobiti lijek u svoje ruke da pogleda bocicu i procita upustvo tj nus pojave.

U TK su uhvaceni kako prevoze vakcine u kombiju bez hladnjaka, takve vakcine se kvare i imaju iskljucivo negativno dejstvo na pacijenta. To sto neko mora cekicem lupiti po bosanskoj glavurdi nebi li bosanac poceo kontati i biti oprezniji je drugo.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1789 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Velkoski »

i zemlja je ravna ploča, logy
easy

#1790 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

perfekcionista1 wrote:@easy
Ti ili nikada nisi u ovom vijeku vakcinisao dijete ili se pravis pomalo mutav pa postavljas takva protupitanja. Opce je poznato da u apsolutnoj vecini ambulanti ne mozes na normalan upit ili molbu dobiti pristup niti bocice iz koje se uzima vakcina niti upustvu za upootrebu. Te price da trazim po internetu upustvo o upotrebi se dokaz zatucanosti da prostis, jer da nemaju sta kriti nebih morao traziti po internetu o nezeljenim dejstvima vakcine i slicno. A kada pogledas nezeljena dejstva na internetu jasno ti je zasto to ne zele pokazati roditeljima jer su neka od nus pojava od autizma do smrti dijeteta.

Nus pojave koje oni spominju su iskljucivo one blage i ti ocito nikada nisi ni znao da ima veca nus pojava od crvenila ili temepreature. E pa ima, samo bolje je ici linijom lakseg otpora, ne zamaras se, slijepo klimas glavom i budes pokusni kunic, nema se vremena citati i razmisljati, medicina rekla svoje i cao. Interesantno kako mnogi poput tebe u isto vrijeme optuzuju medicinu kako zabranjuje kanabis iako je on zdrav jer ne zeli da se narod izlijeci od raznih bolesti. Uzas jedan koji primitivizam i neznanje.
Ovo o cemu pricam nisu nikakve nove tvrdnje, vodile su se debate i emisije o cinjenice o tome da je roditelju nemoguce dobiti lijek u svoje ruke da pogleda bocicu i procita upustvo tj nus pojave.

U TK su uhvaceni kako prevoze vakcine u kombiju bez hladnjaka, takve vakcine se kvare i imaju iskljucivo negativno dejstvo na pacijenta. To sto neko mora cekicem lupiti po bosanskoj glavurdi nebi li bosanac poceo kontati i biti oprezniji je drugo.
Ja te fino pitah da navedes dom zdravlja i ime doktora koji ti nije htio dati info, a ti nista. Fino rekoh, kupi onda sam vakcinu, ako ne vjerujes, ali nije ni u tome problem. Problem je sto ti mislis da si iznad nauke i medicine, a pri tome si ulozio max 2h svog zivota u istrazivanje materije.

Btw ja sam vakcinisao svoju djecu sa svim obaveznim i neobaveznim vakcinama i pored nus pojava kojih je bilo, uvijek bih to ponovo uradio.
jalijas74

#1791 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by jalijas74 »

https://www.facebook.com/90679982276289 ... 574654115/

1. DEO - DEMONTAŽA UŽASA EKSPERIMENTA SA VAKCINAMA:
Dr Stenli Plotkin, je pod zakletvom svedoka na suđenju PRIZNAO da su radili eksperimente na deci, ženama, mentalno hendikepiranim osobama i milion ljudi u Kongu!
jalijas74

#1792 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by jalijas74 »

https://www.facebook.com/90679982276289 ... 611209478/

2. DEO JEZIVOG SVEDOČENJA dr Stenlija Plotkina u kome POD ZAKLETVOM PRIZNAJE da vakcine sadrže fragmente ljudskih ćelija ABORTIRANIH FETUSA, kravlji i pileći protein, nadbubrežne ćelije majmuna, goveđi serum, svinjski virus i da kao ateista nema grižu savesti zbog svega toga te da roditelji ne mogu odbiti vakcine pozivajući se na versko izuzeće.

PRIZNAJE da je kao dete primio samo jednu vakcinu ali svojski podržava zakon po kome sve bebe i deca MORAJU da prime sve ove nenormalne količine patogena, virusa raznih životinja, fragmente ljudskog DNK i neurotoksina zato što je eksperiment sa vakcinama još uvek u toku!
VladaFBiH

#1793 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by VladaFBiH »

jadno, bolje bi moj malac montirao od ovih kojim ti vjeruješ... lik koji se ne vidi postavlja pitanje i daje odgovor i onda imaš montiran odgovor koji kao potvrđuje pitanje/odgovor...
jalijas74

#1794 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by jalijas74 »

9 sati svjedocenja kuma vakcina

https://youtu.be/rGDNsqk0KR0

Pod zakletvom na sudu
perfekcionista1

#1795 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

easy wrote:
Ja te fino pitah da navedes dom zdravlja i ime doktora koji ti nije htio dati info, a ti nista. Fino rekoh, kupi onda sam vakcinu, ako ne vjerujes, ali nije ni u tome problem. Problem je sto ti mislis da si iznad nauke i medicine, a pri tome si ulozio max 2h svog zivota u istrazivanje materije.

Btw ja sam vakcinisao svoju djecu sa svim obaveznim i neobaveznim vakcinama i pored nus pojava kojih je bilo, uvijek bih to ponovo uradio.
Ne postoji dom zdravlja ili ambulanta u krugu tk gdje ovo nije slucaj. Vjerujem da je slicno i u Sarajevu, bila je emisija zabranjeni forum gdje kompetentni ljudi govore o tome. To sto ti ides na blef i trazis da ti redom nabrajam ambulante kao da si nadlezna inspekcija nije argument.

Dakle tvoji odgovori na moja pitanja su bili sledeci: Kupi sebi vakcinu kad njihova ne valja, trazi upustvo o lijeku preko interneta, trazi listu nus pojava preko interneta, otidji na svoju ruku i o svom trosku vadi detaljne nalaze dijetu...Pa upravo to dokazuje moju poentu. Nase zdravstvo nije zainteresovano i sposobno uraditi nista od osnovnih stavki da bi se vakcincija izvrsila koliko je moguce po upustvima.
I jos jedna stvar. Posto govorite treba nam oduzeti dijecu ako ne vakcinisemo dijete i slicno, paradoks je da Bosanci pricaju o tome koji su zaostali u svakom pogledaju, pola nacije hoda krezavo, neprijatnog mirisa uz obaveznu totalnu ili djelimicnu nepismenost. Zapadni svijet je vakcinaciju ostavio kao licni izbor roditelja a krezavi Bosanac bi da uvede neke striktne zakone a dijetu rokne pastetu za dorucak.

Da li bi vakcinisao svoje naredno dijete da je sacuvaj Boze jedno od tvoje dijete oboljelo od autizma neposredno nakon vakcinacije? Vjerovatno ce odgovor biti da bi u cilju da pojacas svoj stav i utisak.
Tvrtko II Kotromanić

#1796 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by Tvrtko II Kotromanić »

perfekcionista1 wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote:21.vijek a ljudi jos dovode u pitanje vakcinaciju, ne znaju sta je herd immunity, pogledaju neki klip na yt i odmah nadodju na level iznad godina i godina izucavanja medicine....

Kome ce te ba vi oduzeti dijete? Umisljeni umobolnici koji misle da mogu kontrolisati svaki detalj zivota obicnih smrtnika. To sto su tebe nafilovali i preplasili da ako se ne vakcinises umrijet ce i tvoje dijete i oni oko tebe je stvar tvog sramotnog neznanja, jer sramota je danas biti toliko zatucan i vjerovati u sve sto ti se servira.
indeed
insomnia78

#1797 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by insomnia78 »

Nije bas da je na zapadu licni izbor. Neke su obavezne. A i kad dovedes dijete u vrtic ili skolu prvo sto traze je zdravstveni karton
easy

#1798 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

perfekcionista1 wrote: Ne postoji dom zdravlja ili ambulanta u krugu tk gdje ovo nije slucaj. Vjerujem da je slicno i u Sarajevu, bila je emisija zabranjeni forum gdje kompetentni ljudi govore o tome. To sto ti ides na blef i trazis da ti redom nabrajam ambulante kao da si nadlezna inspekcija nije argument.
Nisam nadlezna inspekcija, nego pristupam problemu kako treba i ti da pristupis. Ako nije problem u konceptu vakcinacije, vec u kvalitetu vakcina, hajmo da se borimo protiv toga. Trazimo od doktora i nadleznih institucija informacije, koje nam moraju biti dostupne. Ako ne zele da daju, imenuj doktore i institucije. Borimo se dok ne dobijemo ono sto nas sljeduje - u ovom slucaju to ne bi trebalo biti tesko. Ako stvarno kriju marku vakcine, malo pritiska javnosti i to ce se javno pisati.
perfekcionista1 wrote: Dakle tvoji odgovori na moja pitanja su bili sledeci: Kupi sebi vakcinu kad njihova ne valja, trazi upustvo o lijeku preko interneta, trazi listu nus pojava preko interneta, otidji na svoju ruku i o svom trosku vadi detaljne nalaze dijetu...Pa upravo to dokazuje moju poentu. Nase zdravstvo nije zainteresovano i sposobno uraditi nista od osnovnih stavki da bi se vakcincija izvrsila koliko je moguce po upustvima.
Mi smo kao narod nesposobni da trazimo od institucija ono sto je minimum, vec idemo linijom manjeg otpora. Naidjes na nadrkanog doktora i odmah odlucis da ne vakcinises djecu. Ne znam kako bi ja spavao nocu, da odlucim da svoje dijete izlozim riziku samo zato sto nisam na 2 pitanja od nekog tamo doktora dobio odgovor. Mada vjerovatno nije problem stvarni u tome, vec u preuzimanju odgovornosti za vakcinanciju jer se prica u frizerskom da izaziva autizam.
perfekcionista1 wrote: I jos jedna stvar. Posto govorite treba nam oduzeti dijecu ako ne vakcinisemo dijete i slicno, paradoks je da Bosanci pricaju o tome koji su zaostali u svakom pogledaju, pola nacije hoda krezavo, neprijatnog mirisa uz obaveznu totalnu ili djelimicnu nepismenost. Zapadni svijet je vakcinaciju ostavio kao licni izbor roditelja a krezavi Bosanac bi da uvede neke striktne zakone a dijetu rokne pastetu za dorucak.
U zapadnom svijetu vakcinacija nije licni izbor roditelja, tu se varas prijatelju. Ista je situacija kao i kod nas, ako ne i rigoroznija. U najboljem slucaju moras da potpises papir odgovornosti, koji u nekim zemljama sadrzi i klauzule odgovornosti za druge. U nekim zemljama ne primaju djecu u vrtic i skolu ako nije primilo osnovne vakcine. Cak ima univerzitata koji ne primaju studente koji nisi vakcinisani.
perfekcionista1 wrote: Da li bi vakcinisao svoje naredno dijete da je sacuvaj Boze jedno od tvoje dijete oboljelo od autizma neposredno nakon vakcinacije? Vjerovatno ce odgovor biti da bi u cilju da pojacas svoj stav i utisak.
Ja nikada ne bi slijepo optuzio vakcinaciju za bilo koju bolest koja se razvije kod mog dijeteta, nakon primanja iste. Ne postoji kauzalno posljedicna naucno dokazana konekcija izmedju vakcina i autizma. Apsolutno je neodgovorno tvrditi da je dijete dobilo autizam radi vakcine, samo zato sto se pojavio u odredjenom periodu nakon vackine. Pojava autizma kod djece je razlicita. Neka djeca pokazuju simptome vec sa godinu dana, ali neka kasnije. Ako ne postoji naucni dokaz da je vakcina izazvala autizam, krajnje je neodgovorno reci da jeste. I sasvim je isto kao kada bi ja sada tvrdio da nevakcinisano dijete koje je dobilo autizam, da ga je dobilo zato sto nije vakcinisano. To bi bilo glupo jelde?
easy

#1799 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

Post by easy »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
perfekcionista1 wrote:

indeed
to ti je taj paradoks.... a covjek pojeo sve sto su mu tabloidi i antivaxx community servirali, bez da je malo mucno glavom, i sam napravio due diligence :-)

jbga, neki bi najradje da se vratimo u pecine i da lovimo hranu i jedni druge, da zive svoj zivot punim plucima, da im zene radjaju 10oro djece od kojih 3-4oro prezivi, da je zivotni vijek 45 godina, da obicna infekcija bude fatalna.... ali se hranimo prirodno, niko nam ne kontrolise zivote, ne truju nas, itd itd
perfekcionista1

#1800 Re: VAKCINACIJA DJECE I NOVORODJENCADI U BIH ?

@easy
Cudno je kako se slijepo protivite necemu o cemu se prica u cijelom svijetu stiteci zvanicnu medicinu parolom "valjda doktori bolje znaju", a u isto vrijeme mnogi poput tebe vode kampanju za legalizaciju marihuane jer je kako kazu lijek a sto se protivi zvanicnoj medicini. To samo pokazuje disfunkcionalnost civilizacije.

Mnogi se vec odavno bore protiv ovih problema, cudno mi da nista o tome ne znate, svakoga ko spomene bilo sta u vezi ovoga lincujete i tretirate kao nekakvog zombija. Nevladine organizacije, nezavisni doktori i mnogi drugi u BiH su odavno poveli kampanju da se proces vakcinacije radi transparentnije. Sokantno mi je da me pitas u kojem DZ roditelj nema pristup lijeku i upustvu za upotrebu prije no sto dijete bude vakcinisano. Kao da ne zivis u Bosni. Ni u jednom Domu Zdravlja. Eto da ti olaksam, mozda se negdje i pronadje iznimka ali sumnjam

U vecini zapadnih zemalja vakcinacija jeste stvar izbora i roditelj ako je odbije ne podlijeze pravnim sankcijama, a kod nas bi krezavi obicni smrtnici koji bi igrali ulogu diktatora cak i oduzimali dijete roditeljima, toliko ih je neko dresirao da misle da smo danas zivi i udisemo zrak samo zato sto smo vakcinisani. Uzas.

Eto vidis, ti kazes nebi slijepo optuzio vakcinu za uzrok autizma a u isto vrijeme slijepo branis tu istu. Na samom lijeku pise da je moguca posljedica autizam u rijetkim slucajevima, i to oni nisu stavili tek tako jer ima slucajeva da dijete oboli od autizma odmah sutradan nakon primljene vakcine. Takvih slucajeva ima i u BiH i sirom svijeta. Vjerovati da je to slucajnost je stvarno nesto zbog cega treba staviti prst na glavu i razmisliti na sta smo doveli stanje nase svijesti.
Post Reply