Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
salle_eh1986

#1776 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

slucajan wrote:Sve divno, lijepo, krasno napisano... Apsolutno tačno, činjenica do činjenice, onako kako najviše volim.
Lijepo je biti najveći, imati svijetlu historiju, ali od stare slave se ne živi.

Kada bih na tom spisku vidio i ove 3 stavke, bio bih potpuno zadovoljan:

- je klub koji trenutno bilježi najduži niz uzastopnih pobjeda u Premijer ligi (9)
- je klub koji daje 4 A i 5 mladih reprezentativaca BiH
- je klub koji ima najveću prosječnu posjećenost domaćih utakmica (cca 15.000)

Bez ove tri zadnje, sve one prethodne možemo okačiti "mačku o rep".
:lol: :lol: :lol:
PriNc_ba

#1777 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

ukratko :) prvo poluvrijeme...
vezni red u odbrani los, rizvanovic propuh, zadnja linija katastrofalno reaguje u 70% prekida i slabo ispucavaju lopte, previse atraktivne i nemoguce akcije pokusavaju hadzic,skoro,avdic i mumin, malo da se ova nonsalantnost ostavi po strani i da se malo angazovanije i jace i sa vise zelje udje u drugo poluvrijeme i mislim da mozemo cak i do sva tri boda. ako ih vala sad ne uzmemo u mostaru necemo nikad. nisu ljudi nista bolji od nas sem sto imaju 12 igraca a mi 10 (rizvanovic igra za mostarce :D).

toliko za sada ;)

sretno momcima pa makar da bude x ako nista :) a i kladionica je u pitanju :D na jednom dvica na drugom x2 :D po prvi put igram u ligi na nase bordo "majstore" :D
salle_eh1986

#1778 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

Ponovo krađa bodova za domaćine. Navijam za FKŽ ali mi je žao što danas Sarajevo nije pobijedilo. Gol iz čistog ofsajda + crveni karton za Avdića + bezbroj startova za onog Žužinova koji nijedan nije okarakterisan žutim kartonom, tek na samom kraju lik dobije karton zbog koškanja, i onda još nešto dobacuje igraču Sarajeva a ovaj ga gura. Ustaša u pravom smislu te riječi. I na kraju opet kažem šteta što niste uzeli sva tri boda jer u slijedećen gostovanju sigurno nećete :D
strong69

#1779 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Ovo nije fudbal, takmicenje u kojem ucestvujemo ne moze se zvati ligom, igraci nisu igraci a sudije su kriminalci.

Krada koja nam se desila po ko zna koji put a koja ce zavrsiti bez ikakvih posljedica. Sudija ce biti nagraden tako sto ce dobiti prvi sljedeci derbi da sudi i sve ce se zaboraviti veoma brzo.

Gol Zrinjskog postignut iz ofsajda. Zurzinov pred sudijom laktom udara Rizvanovica bez lopte. Zurzinov pred sudijom glumi pad i Dzakmic dobija zuti karton. Fuj!!!
Bordolini

#1780 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

ISTUPIMO VEC JEDNOM! Nema veze hoce li nas neko slijediti ali nema smisla vise ovo. :x
salle_eh1986

#1781 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

Bordolini wrote:ISTUPIMO VEC JEDNOM! Nema veze hoce li nas neko slijediti ali nema smisla vise ovo. :x
Lakrdija brate, da se ja pitam Željo bi istupio odma za vama a jebo onda ligu bez sarajevskih klubova i navijača
PriNc_ba

#1782 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

s rizvanovicem treba malo psiholog popricati. sijevalo je po nasoj desnoj samo tako.

ostali solidni. u drugom poluvremenu se osjetila veca zelja i htjenje nego u prvom. sta bi sa skorom ?

shibali su nas onim sitnim startovima al ono bas. hadzija je primio jedno 6-7 jakih udaraca i sve u lijevu nogu pa cemo vidjeti kakav ce biti u sljedecoj tj hocel moci igrati.

dobro je momci samo tako treba igrati isplatit ce se nekad :thumbup:

po meni ale i mumin uz avdica (zbog gola) najbolji danas ;)
The 51st State

#1783 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

PriNc_ba wrote:s rizvanovicem treba malo psiholog popricati. sijevalo je po nasoj desnoj samo tako.

ostali solidni. u drugom poluvremenu se osjetila veca zelja i htjenje nego u prvom. sta bi sa skorom ?

shibali su nas onim sitnim startovima al ono bas. hadzija je primio jedno 6-7 jakih udaraca i sve u lijevu nogu pa cemo vidjeti kakav ce biti u sljedecoj tj hocel moci igrati.

kakve bolan to ima veze, dotice li te ista ona kradja dole? zar ima smisla ista raditi? bolje poslati 11 k-1 boraca na teren i prebiti gamad, da makar znas zasto te kradu...
Vainglorious

#1784 Re: FK Sarajevo

Post by Vainglorious »

Ova liga je da ti se smuci.
Lopovluk, uzivo, sa TV prenosom.
Sviraju nam nepostojeće ofsajde, a oni nama daju go iz velikog ofsajda. :shock:

Ovo je davno izgubilo smisao :cry: :twisted:
Fordas

#1785 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

51 - drzava, ma samo ignore, ima nas svakakvih.... I uvijek je do nas vjeruj mi. Kriv je nas klub sto je dozvolio da nas ovako ofirno kradu i sto nisu izasli nakon one lakrdije
KPNCTNJAH

#1786 Re: FK Sarajevo

Post by KPNCTNJAH »

Meni nije jasno kako neki navijac ili simpatizer Sarajeva moze ostati miran poslije ovoga sto se desilo danas i hladno traziti neke greske u nasoj igri :shock: a jucer u utakmici koja nema veze sa nama pisati neke izvjestaje i davati svoje "strucno" misljenje ... lista gnjavatora se povecala za jedan nick ;-)
Fordas

#1787 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

KPNCTNJAH wrote:Meni nije jasno kako neki navijac ili simpatizer Sarajeva moze ostati miran poslije ovoga sto se desilo danas i hladno traziti neke greske u nasoj igri :shock: a jucer u utakmici koja nema veze sa nama pisati neke izvjestaje i davati svoje "strucno" misljenje ... lista gnjavatora se povecala za jedan nick ;-)
Otkud znas da je on navijac Sarajeva uopste?? pa svak se moze registrovati i pisati sta hoce i kako hoce. samo preskocih i to je to
vade_mecum

#1788 Re: FK Sarajevo

Post by vade_mecum »

samo_ovaj_put wrote: - su najveća dva evropska kluba koja su gostovala u BiH gostovali upravo Sarajevu (Manchester Utd, HSV)
gdje majke ti nadje HSV ko najveci evropski sportski klub???

on-topic: sarajevo je zasluzilo 3 boda.
samo_ovaj_put

#1789 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

vade_mecum wrote:
samo_ovaj_put wrote: - su najveća dva evropska kluba koja su gostovala u BiH gostovali upravo Sarajevu (Manchester Utd, HSV)

ovo nisam pisao ja,ali ti mogu odgovoriti
jel mozda videoton veci klub od hsv-a,ili njukastl,ili liteks

mozda ti nisi dobro razumio ovu tezu,ali oprosteno ti je
vade_mecum

#1790 Re: FK Sarajevo

Post by vade_mecum »

samo_ovaj_put wrote:
vade_mecum wrote:

naravno da nisu i to nije ni bitno...posto si pomislio da navijam za zelju, oprosteno ti je :P
amila_sa

#1791 Re: FK Sarajevo

Post by amila_sa »

IGRAJ SARAJ'VO IGRAJ SARAJ'VO NEMA VEZE, NEMA VEZE...!!!
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
loco_loco

#1792 Re: FK Sarajevo

Post by loco_loco »

MUHAMED ALAIM :thumbup:
samo_ovaj_put

#1793 Re: FK Sarajevo

Post by samo_ovaj_put »

Ovo nije bash komunikacija na nivou, zar ne?!

Opomena!
Fordas

#1794 Re: FK Sarajevo

Post by Fordas »

vade_mecum wrote:

Covjek je mislio najveci evropski klub koji je dolazio u BiH, ne najveci evropski klub uopce.... ali sve to sad pada u vodu. Dajte da ukinemo ovaj cirkus vise, pa do kad cemo ovo trpiti??? :? :? :?
PriNc_ba

#1795 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

The 51st State wrote:
PriNc_ba wrote:s rizvanovicem treba malo psiholog popricati. sijevalo je po nasoj desnoj samo tako.

kakve bolan to ima veze, dotice li te ista ona kradja dole? zar ima smisla ista raditi? bolje poslati 11 k-1 boraca na teren i prebiti gamad, da makar znas zasto te kradu...
sta se ba palite vi na mene :D

pa nema svrhe ponavljati jedno te isto. pregledaj moje postove na temi o premier ligi ;) sami smo sebi krivi a po meni uz rizvanovica je najvise kriv mumin iako je bio medju najboljim igracima jer je promasio kod 0-1 priliku koja se ne promasuje al et.

ovde izgleda treba pisati ono sto svi pisu i samo klimati glavom i dijeliti misljenje par forumasa koji "haraju" ovde. ako necu da pisem o sudjenju na ovoj temi onda necu! sta cu postici time ako su staviti isti post kao i 50 drugih ljudi ?

na temi o ligi sam napisao sta i kako (vezano za sudjenje) i ne vidim u cemu je problem :shock: ?

ako je neko pacenik pa mora napisati 2985729 puta jedno te isto ja nisam onda ;)

idemo dalje :bih:
Last edited by PriNc_ba on 25/10/2009 16:08, edited 1 time in total.
slucajan

#1796 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

75% vremena smo bili bolji od Zrinjskog, a 95% od Zrinjskog i sudija zajedno.

Sudijska lakrdija, smijurija, žalost, bijeda, jad, čemer, sve to zajedno, ali i odvojeno. Žao mi je što ovo gledaju i djeca od 7-10 godina, koja se dvoume da li da počnu trenirati fudbal. Mislim da nakon ove utakmice uopšte neće imati dilemu.

našim igračima sve čestitke, bezobrazno bi ih bilo pojedinačno ocjenjivati jer nisu imali optimalne uslove da igraju.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1797 Re: FK Sarajevo

Post by hrasno38 »

samo_ovaj_put wrote:
vade_mecum wrote:

E pa onda reci tome ko je pisao npr. da Sarajevo u Evropi ima isti broj utakmica kao i Zeljo 42 s tim da Sarajevo ima dvije vise u kupu prvaka a Zeljo 2 vise u kupu UEFA. Imaju isti broj pobjeda u kupu sampiona a Zeljo ima dvije vise u kupu UEFA. Dalje poruci mu da se fudbal ne igra od onog trenutka kada je od Zelje nastalo Torpedo-Sarajevo nego puno puno prije.I reci mu da je Zeljo jedini klub u BiH koji je dosao u polufinale jednog velikog evropskog takmicenja. A Njukastl je za informaciju toga sto je pisao 8 klub po uspjesnosti u engleskom prvenstvu i osnovan je 1892 godine a HSV 1963 godine.Vrlo intersantno sto taj koji je pisao nije se sjetio one godine kada je prosirivana liga da Sarajevo ne ispadne. Kup Jugoslavije nije osvojio nikada a bio je dva puta u finalu. Sto se tice davanja reprezentativaca to je isto vrlo vrlo relevantno i bas me interesuje kako je brojao. Tako da na kraju najmanje pola ovih cinjenica je upravo cinjenicama momentalno oboreno.
Bordolini

#1798 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

PriNc_ba wrote: idemo dalje :bih:
gdje cemo pasha? jos bolje: kako cemo?
PriNc_ba

#1799 Re: FK Sarajevo

Post by PriNc_ba »

Bordolini wrote:
pa sljedeca tekma :D

a kako cemo ? hmmmm pa ovakvom igrom uz malo nekih poboljsanja ne mogu nas vazda krasti na strani ebo ga :)

sto je najgore imam osjecaj da ce sudija siljiti za nas na derbiju cisto da se narusi neka ajmo reci "prisnost" koja vlada medju navijacima u zadnje vrijeme a iskreno vise bih volio da nas zeljo mlatne na grbavici a mi njih na kosevu nego da bude kakvih remija i da jos mlatnemo nekog drugog u gostima :)
slucajan

#1800 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

PriNc_ba wrote:
Bordolini wrote:
pa sljedeca tekma :D

a kako cemo ? hmmmm pa ovakvom igrom uz malo nekih poboljsanja ne mogu nas vazda krasti na strani ebo ga :)

sto je najgore imam osjecaj da ce sudija siljiti za nas na derbiju cisto da se narusi neka ajmo reci "prisnost" koja vlada medju navijacima u zadnje vrijeme a iskreno vise bih volio da nas zeljo mlatne na grbavici a mi njih na kosevu nego da bude kakvih remija i da jos mlatnemo nekog drugog u gostima :)
Samo da pustim vodu.
Locked