SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
DaysleepeR

#1776 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

kad smo već kod navijačkih skupina na prilazima Sarajevu ugledasmo se na zabiti RS-a i Hercegovine te su prekrižena imena mjesta i gradova ćirilicom, a u potpisu "TM87"

aferim
kijameta

#1777 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by kijameta »

pjegica wrote:
kijameta wrote:Za odredjivanje da li je neko narkoman ili alkoholicar,mozemo koristiti medicinske ili drustvene standarde.Ako koristimo medicinske standarde ;Srle je bio narkoman ali upotrebom tih standarda stavljamo najmanje 60-70 % sarajevske populacije mladze od 45 godina na listu narkomana. U nasem drustvu je pokoji joint i tabletica sa vremena na vrijeme,maltene stvar dobrog odgoja i kucne kulture.Po tim nasim drustvenim standardima,pokojnog Srleta ne mozemo nikako uracunati u narkomane,docim alkohilicar je u svakom pogledu bio isto kao sto je pokojna Sanja je bila narkoman i po medicinskim i po drustvenim standardima.
Ali nisu ih ubile njihove mane,nego drustvo u kojem su zivjeli.Svi mi smo ih ubili i ja i ti i bilo ko od nas.
:shock:

U kakvom društvu ovo ja živim?!? :-)
Drustvo je bas takvo kao sto pise u boldanom tekstu. Praviti se da to ne vidimo je zabijanje glave u pjesak. Takvo drustvo je generator ove crne hronike,glavni uzrok svim topicima na ove 73-74 strane. Meni se takvo drustvo nimalo ne svidza ali si ne stvaram iluzije da ja tu mogu nesto promijeniti. Niti imam iluzija kao neki da se to moze protesticima i okupljanjima promijeniti,ovdje trebaju drakonske-revolucionarne mjere ali nase drustvo,u stvari svi mi koji ga sacinjavamo za to nemamo snage.
Eweleen

#1778 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Eweleen »

kijameta wrote:
pjegica wrote:
kijameta wrote:Za odredjivanje da li je neko narkoman ili alkoholicar,mozemo koristiti medicinske ili drustvene standarde.Ako koristimo medicinske standarde ;Srle je bio narkoman ali upotrebom tih standarda stavljamo najmanje 60-70 % sarajevske populacije mladze od 45 godina na listu narkomana. U nasem drustvu je pokoji joint i tabletica sa vremena na vrijeme,maltene stvar dobrog odgoja i kucne kulture.Po tim nasim drustvenim standardima,pokojnog Srleta ne mozemo nikako uracunati u narkomane,docim alkohilicar je u svakom pogledu bio isto kao sto je pokojna Sanja je bila narkoman i po medicinskim i po drustvenim standardima.
Ali nisu ih ubile njihove mane,nego drustvo u kojem su zivjeli.Svi mi smo ih ubili i ja i ti i bilo ko od nas.
:shock:

U kakvom društvu ovo ja živim?!? :-)
Drustvo je bas takvo kao sto pise u boldanom tekstu. Praviti se da to ne vidimo je zabijanje glave u pjesak. Takvo drustvo je generator ove crne hronike,glavni uzrok svim topicima na ove 73-74 strane. Meni se takvo drustvo nimalo ne svidza ali si ne stvaram iluzije da ja tu mogu nesto promijeniti. Niti imam iluzija kao neki da se to moze protesticima i okupljanjima promijeniti,ovdje trebaju drakonske-revolucionarne mjere ali nase drustvo,u stvari svi mi koji ga sacinjavamo za to nemamo snage.
promjenu društva možeš načet tako što ćeš se kao pojedinac opismenit
Eweleen

#1779 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Eweleen »

kijameta wrote:Srle( Srđan) je bio pripadnik Hordi Zla od 87 sto je meni osnovno mjerilo je li neka osoba dobra ili ne. Srle nije bio narkoman,osim trave i poneke tablete nije konzumirao nikakve droge,bio jeste alkoholicar ali na krizu alkoholoizma u kojoj je bio, je znatno utjecala nesretna ljubav.
Sanja je bila jako dobra osoba ali je bila narkomanka,teski ovisnik.Odlicno sam ih oboje poznavao .
Za njihovu nesretan kraj osim same sudbine i neke njihove predispozicije za nesrecu,najveci uzrok je ipak nase poslijeratno drustvo i stanje u kojem se to drustvo nalazi,potpuna besperspektivnost,beznadze,ocaj i apatija u kojoj se vecina mladih ljudi nalaze.
ANALI SVJETSKI HISTORIJSKI !!!

jao koji kraalj, pa kralju čime se ti pucaš? pa daj i nama malo da nam bude dobro :mrgreen:

:sax:
anjusha
Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim

#1780 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by anjusha »

ako ne postoji tema o narkomaniji i alkoholizmu otvorite je na podforumu zdravlje, te se tamo prepucavajte ko je sta bio. ovdje molimo da se vratite temi. hvala!
glade

#1781 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by glade »

escobar, al capone, hitler... njih zaboravljate... svi su bili pripadnici Hordi Zla... mi smo pitari najjaci smo najjaci 8-)

koji vam je kurac vise... treba hiljadu ljudi da ispasta i da ih policija maltretira svaki dan zato sto ste vi mahalali sa sefikom sa osmog sprata :roll:
glade

#1782 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by glade »

ludilo konstantno wrote:Ispade na kraju alkoholičar ubio narkomanku!
rat ovisnika po ulicama brate... samo da se jos i pusaci ukljuce i eto haosa...

mahala je cudo... pogotovo sarajevska
Alkos

#1783 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alkos »

kijameta wrote:Srle( Srđan) je bio pripadnik Hordi Zla od 87 sto je meni osnovno mjerilo je li neka osoba dobra ili ne.
Hz su organizovale mnostvo humanitarnih akcija, neke su objavljene u medijima, neke ne (mislim da nema potrebe da ih nabrajam, oni koji su upuceni dobro znaju)... Kako to objasniti? Zar lose osobe mogu pokrenuti bilo kakav oblik humanitarne pomoci???!? :skoljka:

Nidje veze
caes

#1784 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by caes »

jel iko cuo za danasnji 'incident' na pijaci ciglane?
lik odgrizo uho liku jer mu je ovaj gledao zenu. meni rekose da je bio u pitanju neki mudzahedin ..
pritom, nema nista o tome na dnevniku, a ispricala mi policajka koja je bila na licu mjesta.

to se desilo oko 11.
dal je moguce da namjerno prikrivaju vijesti ili .. ?
ArtefakT

#1785 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ArtefakT »

caes wrote:jel iko cuo za danasnji 'incident' na pijaci ciglane?
lik odgrizo uho liku jer mu je ovaj gledao zenu. meni rekose da je bio u pitanju neki mudzahedin ..
pritom, nema nista o tome na dnevniku, a ispricala mi policajka koja je bila na licu mjesta.

to se desilo oko 11.
Mudzahedini su "so out", sad se traze alkoholicari, narkomani i omladina. Pored toga, nije bilo mrtvih pa nije vríjedno spomena.
zonbirile

#1786 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

kao i cigarete i droga nije onih bijednika što je dilaju,a ogranizovani kriminal,je kriminal uvezan sa politikom,policijom,sudstvom.
A-R-N-I

#1787 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by A-R-N-I »

to se desilo oko 11.
jest stvarno, kako smo mi to drzava kad se svaka pijacarska tuca ne objavi u centralnom dnevniku??? ili kako to da se svaki prdez "mudzehedina" ne objavi na dnevniku??? cuj mudzehedin!!! :roll: :roll: znas li da je rat prestao 95-te????
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1788 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

kako mu je mogo gledat ženu ako je pokrivena :?
zonbirile

#1789 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

komi wrote:kako mu je mogo gledat ženu ako je pokrivena :?
---------------------------
jarane to najviše pali,neotkriveno,neistraženo.
ludak_

#1790 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ludak_ »

Eh da je samo gledao... Taj nikog nece pogledat a da ne dobaci nesto.. Dobro je pros'o, pa su mu parce uha odrezali. Elem, zena gledala paradajz, odnosno pipala, on joj reko pipni vamo, vamo je tvrdje, pokazavsi na svoj organ, stoka neodgojena. Tako mi rekose...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1791 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

smije li se pipati na pijaci to što misliš kupiti? a šta ako ne kupiš? šta je s onima koji poslije dođu?
zonbirile

#1792 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

nije on za pijace,prije za kakvog ministarstva.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1793 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chmoljo »

zonbirile wrote:nije on za pijace,prije za kakvog ministarstva.
jok, idealan je za Pravni fakultet.
rusmir.ba

#1794 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by rusmir.ba »

kako se moze procitati iz nalaza nije odgrizao nego odsjekao nozem,i nije dio uha nego cijelo--- i nije pipan paradajz nego kruske :)
covjek kaze da su ga cetiri tipa safatala i odcaparila uho...i poslije pobjegli u bijelom audi A4 holandskih tablica...to je "official" verzija zrtve.

vjerovatno ima neko "neutralan" da je gledao, ovako je sve rekla kazala
glade

#1795 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by glade »

to se desilo oko 11.
ma jok bolan... horde zla je on
ludak_

#1796 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by ludak_ »

rusmir.ba wrote:kako se moze procitati iz nalaza nije odgrizao nego odsjekao nozem,i nije dio uha nego cijelo--- i nije pipan paradajz nego kruske :)
covjek kaze da su ga cetiri tipa safatala i odcaparila uho...i poslije pobjegli u bijelom audi A4 holandskih tablica...to je "official" verzija zrtve.

Pa rekoh ja odrezali... Mogao je vala proci samo s batinama, ali eto :|
Chisum

#1797 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Chisum »

hrasno38 wrote:
kijameta wrote:Srle( Srđan) je bio pripadnik Hordi Zla od 87 sto je meni osnovno mjerilo je li neka osoba dobra ili ne. Srle nije bio narkoman,osim trave i poneke tablete nije konzumirao nikakve droge,bio jeste alkoholicar ali na krizu alkoholoizma u kojoj je bio, je znatno utjecala nesretna ljubav.
Sanja je bila jako dobra osoba ali je bila narkomanka,teski ovisnik.Odlicno sam ih oboje poznavao .
Za njihovu nesretan kraj osim same sudbine i neke njihove predispozicije za nesrecu,najveci uzrok je ipak nase poslijeratno drustvo i stanje u kojem se to drustvo nalazi,potpuna besperspektivnost,beznadze,ocaj i apatija u kojoj se vecina mladih ljudi nalaze.
Ocito da si ti bjezao sa nastave kada se razgovaralo o onome sto se zove dobar odgoj i kucna kultura. Vidis ja sam sprcao u guzicu 45 godina i u svom zivotu sam upoznao ljudi u ovom gradu najmanje koliko stane na sjever stadiona Kosevo, od toga intenzivno se u zivotu druzio sa najmanje 500-tinjak ljudi i od svega toga mozda jedno 5% da je bilo sklono snifanju sintelana, artanima i po kojem jointu. Zasto? Zato sto je upravo stvar odgoja i kucne kulture bio na nivou normalnih ljudi a ne kao sto je danas,neandertalaca. U svakom slucaju u tom razvijenom drustvu da mi ponudis nesto od toga sto ti smatras normalnim fasovao bi samarcinu iste sekunde kao sto je uglavnom i bio obicaj. Iz tog razloga znalo se tacno da su potencijali narkici i oni vec razvijeni u Kaktusu, Roku i u dubokim rupama sto zbog raje a sto zbog tadasnje svijetle i presvijetle milicije. Ne kazem ja da u gradu nije bilo narkomana, daleko od toga, ali se znao svaki njihov korak i oni su tacno znali sta smiju a sta ne.
Ja ovo dvoje ljudi ne znam ali po ovome sto se pise i prica njih apsolutno nije ubilo drustvo, nego bolesna ljubomora i poremecenost jednog muskarca koji je uz to kako kazu bio i sklon drogama. Ocito da taj mentalni sklop je bio ubjedjen da moze nekoga da posjeduje pa makar to bilo i mimo volje ovog drugog.
A sad slag na kraju je i tvoja izjava da je Srdjan bio pripadnik Hordi Zla od 87 sto daje i te kako povoda svima nama da donesemo zakljucak da su Horde Zla kao sto i samo ime kaze skup ubica, potencijalnih ubica i narkomana jer i onaj kreten sto je ubio neki dan Amara Mistrica je poznata faca iz Hordi Zla. Tako da bih zamolio policiju ako cita ovaj forum da posebno obrati paznju na tu skupinu ljudi jer izgleda da je to jezgro novih potencijalnih ubica.
Naravno u ovome iznad ima i te kako ironije jer tebi je lakmus dobrog to sto je neko bio pripadnik Hordi Zla. Biti pripadnik necega sto ima takvo ime moze se samo nazvati umobolstvom jer ja kao navijac Zelje necu nikada niti sam ikada sebi dozvolio da se nadjem u drustvu nekoga ko se zove "Manijak". Oba naziva sama po sebi vise nego dovoljno govore i za zestoku su psihoanalizu.

Jako je tesko bilo sta reci kada se zna kako je prica Sanje i Srdjana zavrsila... Iz postovanja prema nesretnoj djevojci, njenoj porodici, i onima koji su je voljeli, pozeljecu joj da pociva u miru i preskociti svaku pricu o njoj, jer, price radjaju nove price, a sustina i istina se vrlo brzo izlizu pod banalizovanjem i povrsnim naglabanjem.

Medjutim, ne volim kada ljudi tek tako, olako, pljuju po imenima i zivotima onih koje nikada nisu ni poznavali. Ni u kojem slucaju ne zelim da vagam ovaj zlocim, jer ovo je uzasan zlocin i nista manje od toga... uzasan, mracan, da mracniji tesko mogu da zamislim, jer sam poznavao ovo dvoje ljudi, ali, nije mi jasno zasto neki, pa cesto i bez jasne emocije, nego tek da nesto kazu, pozele da galame i onda - kada smo nesretnima pozeljeli da pocivaju u miru.

Srleta sam poznavao jako dugo... Poput mnogih sarajevskih momaka tog predratnog vremena, odlucio se ostati "na drumu", i nije se stedio... takvog sam ga prvi put sreo davnih osamdesetih, takvog ga i pamtim... hodali smo po tekmama, svirkama, pilo se, da... i drogiralo.
Neki su se iz svega toga izvukli, neke su sudbine i zivoti sahranili ne pruzivsi im sansu, a neki su ostali tamo gdje sam ih i upoznao - tu na asfaltu.

Jedan od takvih bio je i Srle. Tokom rata bio je, cini mi se, kod Solakovica u jedinici... jedno vrijeme... Nakon rata sam ga sretao sporadicno, jer se na tekmama vise nije pojavljivao... Zadnji put kad sam ga sreo pricao mi je kako je shljakao u Italiji, na brodovima, i kako zeli da ode opet, sto prije...

Da se drogirao - jeste... standardna sarajevska tramal/artan prica, ista prica poput mnogih. Heroinski ovisnik nije bio.
Da je pio - jeste... pio je puno, ali, i mnogi drugi su pili... i mnogo vise.
Ali, da li bih mogao zamisliti da ce ubiti nekoga, pogotovo nekoga koga je volio, a Sanju je volio... e to ne.

Zato mi je sve ovo mracno i tuzno, zato ne znam kako i sta da napisem, a da mi neki nadobudni forumski puritanac ne skrene paznju da "branim olosh".

Ma kako neko gledao na ovo, i ma sta neko mislio o ovome - zao mi ih je. I Sanje i Srleta.
Last edited by Chisum on 23/08/2009 15:10, edited 1 time in total.
caes

#1798 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by caes »

rusmir.ba wrote:kako se moze procitati iz nalaza nije odgrizao nego odsjekao nozem,i nije dio uha nego cijelo--- i nije pipan paradajz nego kruske :)

au .. bice da sam pogresno shvatila, odgrizo/odsjeko, znam da sam skontala da je covjeku nasilno uklonjeno uho

i nista o ovome juce na vijestima?
felichi

#1800 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by felichi »

dobro nam dosao serijat u sarajevu

ako policija i tuzilastvo ne procesuiraju ovaj trojac i prikazu to javnosti, ovo je
serijat na mala vrata.
Locked