Apple Mac - All about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Ciprol

#1776 Re: Apple MAC all about

Post by Ciprol »

probao 2-3 kartice, i ovaj problem se javlja svaki put http://grrrab.it/xwu5wd

stavim državu Hr, podatke od kartica u BiH, jel' to problem ili? :?
vaučer

#1777 Re: Apple MAC all about

Post by vaučer »

Gdje se u BIH isplati tražiti iMac (dual core model recimo)?
Da gledam po Pik-u ili ima nekih preprodavača.
DYD666

#1778 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

vaučer wrote:Gdje se u BIH isplati tražiti iMac (dual core model recimo)?
Da gledam po Pik-u ili ima nekih preprodavača.
To ti je skoro pa isto, PIK je OK...
DYD666

#1779 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

Ciprol wrote: stavim državu Hr, podatke od kartica u BiH, jel' to problem ili? :?
Hm, ne bi trebalo, i meni je država CRO, kartica je Raiff VisaEL (sa podacima kao sto su adresa u Sarajevu i sl)...prihvatio je OK. Radi.
Za paypal sam ti mozda dao dezinformaciju, vjerovatno se i on može dodati u onim schemama kada se pravi USA account, ali kod mene je znaci ova gore pomenuta varijanta i radi. Sad sam pregledao accounte i ja na iTunesu nemam ni na jednom paypal kao takav tako da ti ne mogu ni reci kako se setupuje tacno :(
magi87

#1780 Re: Apple MAC all about

Post by magi87 »

zdravo svima! imam macbook pro (predzadnji upgrade), i sve je super, ali evo 3.put mi se desava da odjednom pocne da susti-zuji, i pocne se naglo zagrijavat! je li se vama ikada nesto slicno desilo? i ako moze ko da mi kaze, sta treba da radim? jos uvijek ima garanciju...unaprijed hvala
Vertig0

#1781 Re: Apple MAC all about

Post by Vertig0 »

Najbolje ti je nosi na servirs, pogotovo ako imas garanciju jos.
magi87

#1782 Re: Apple MAC all about

Post by magi87 »

Vertig0 wrote:Najbolje ti je nosi na servirs, pogotovo ako imas garanciju jos.
imam garanciju, ali problem mi je sto sam ga kupila u francuskoj. znas li mozda da li mekline uvazava tu garanciju koju imam, ili moram to zavrsit na mjestu gdje sam kupila?
inace, ne desava se stalno. zadnji put kad se poceo zagrijavat, bio je skoro cijeli dan ukljucen...
sith

#1783 Re: Apple MAC all about

Post by sith »

magi87 wrote:
Vertig0 wrote:Najbolje ti je nosi na servirs, pogotovo ako imas garanciju jos.
imam garanciju, ali problem mi je sto sam ga kupila u francuskoj. znas li mozda da li mekline uvazava tu garanciju koju imam, ili moram to zavrsit na mjestu gdje sam kupila?
inace, ne desava se stalno. zadnji put kad se poceo zagrijavat, bio je skoro cijeli dan ukljucen...
Ako imas garanciju ili cak apple care, Mekline moze poslati u Zagreb u Apple sluzbeni servis. Vjerovatno ces ih morati pocastiti ali mogu rijesiti problem. Sve preporuke za Mekline.
Vertig0

#1784 Re: Apple MAC all about

Post by Vertig0 »

Izvini nisam prije odgovorio post pa tek sad odgovaram...
Najbolje ti je da uradis ovo sto ti je @sith rekao. Ja se ne bih zajebavao pa nosio po nekim neoficijelnim servisima i sl ako je garancija jos tu.
Moja sestra je davno dobila neispravan ipod na nagradnoj igri. Odnijeli smo ga u mekline i cini mi se da su ga oni poslali u zagreb...
bogumila

#1785 Re: Apple MAC all about

Post by bogumila »

Vertig0 wrote:Izvini nisam prije odgovorio post pa tek sad odgovaram...
Najbolje ti je da uradis ovo sto ti je @sith rekao. Ja se ne bih zajebavao pa nosio po nekim neoficijelnim servisima i sl ako je garancija jos tu.
Moja sestra je davno dobila neispravan ipod na nagradnoj igri. Odnijeli smo ga u mekline i cini mi se da su ga oni poslali u zagreb...
A sto mekline ne skonta nesto da se moze od njih kupovati dopune za appstore?? neka oni "deveraju" sa tim paypalovima i cime vec a da ja samo elegantno dodjem tamo i "dopunim se" ??
novikorisnik

#1786 Re: Apple MAC all about

Post by novikorisnik »

Ciprol wrote:
DYD666 wrote:
aNTropocentrio wrote:Ukratko: da li je ikako moguće iz BiH kupiti Mountain Lion?
Još kraće; Da

Detaljno: Ako imas iTunes acc, tj. Apple ID, svakako ti isti važi za AppStore.
Nakačiš karticu ili paypal na account, i platiš digital download.
ja pokušavao da kupim 10.8 preko Hr store, ali neće. Kako da nakačim paypal na account, nudi mi samo kartice?
piratebay ne trazi karticu :)
Vertig0

#1787 Re: Apple MAC all about

Post by Vertig0 »

bogumila wrote:
A sto mekline ne skonta nesto da se moze od njih kupovati dopune za appstore?? neka oni "deveraju" sa tim paypalovima i cime vec a da ja samo elegantno dodjem tamo i "dopunim se" ??
Ne znam to vec moras vidjeti sa meklineom :D
U vezi ovog mountain liona, da li se isplati uzimati ga? sta mislite?
bogumila

#1788 Re: Apple MAC all about

Post by bogumila »

Vertig0 wrote:
bogumila wrote:
Ne znam to vec moras vidjeti sa meklineom :D
U vezi ovog mountain liona, da li se isplati uzimati ga? sta mislite?
Znam lika koji ima, i kaze da je zadovoljan. Njegova jedina primjedba je neka promjena kod ovog trackpad-a, valjda skrolanje sa 4 prsta gore i dole vise nije isto, nego nesto moras stisnuti prste, sta li, uglavnom njemu se to ne svidja.. ili je "show desktop" potpuno ukinut kao opcija za skrolanje sa 4 prsta.. nesto tako, ne sjecam se.. uglavnom, licno, apgrejdovacu se ako nista zbog i-cloud, da je lakse sinhronizovati uredjaje...
Ciprol

#1789 Re: Apple MAC all about

Post by Ciprol »

magi87 wrote: imam garanciju, ali problem mi je sto sam ga kupila u francuskoj. znas li mozda da li mekline uvazava tu garanciju koju imam, ili moram to zavrsit na mjestu gdje sam kupila?
kod mene se isto dešavalo, samo sam formatirao disk i instalirao sistem opet.
novikorisnik wrote: piratebay ne trazi karticu :)
ma znam da ne traži. ali obzirom da je investicija 20$, onda sam ipak tražio da kupim. btw, uspio sam kupiti :mrgreen:
bogumila wrote:
Znam lika koji ima, i kaze da je zadovoljan. Njegova jedina primjedba je neka promjena kod ovog trackpad-a, valjda skrolanje sa 4 prsta gore i dole vise nije isto, nego nesto moras stisnuti prste, sta li, uglavnom njemu se to ne svidja.. ili je "show desktop" potpuno ukinut kao opcija za skrolanje sa 4 prsta.. nesto tako, ne sjecam se.. uglavnom, licno, apgrejdovacu se ako nista zbog i-cloud, da je lakse sinhronizovati uredjaje...
da, isto je ovo i kod mene, jedini nedostatak.
Better Man

#1790 Re: Apple MAC all about

Post by Better Man »

bogumila wrote: Znam lika koji ima, i kaze da je zadovoljan. Njegova jedina primjedba je neka promjena kod ovog trackpad-a, valjda skrolanje sa 4 prsta gore i dole vise nije isto, nego nesto moras stisnuti prste, sta li, uglavnom njemu se to ne svidja.. ili je "show desktop" potpuno ukinut kao opcija za skrolanje sa 4 prsta.. nesto tako, ne sjecam se.. uglavnom, licno, apgrejdovacu se ako nista zbog i-cloud, da je lakse sinhronizovati uredjaje...
Promjena vezana za Trackpad je u tome što skrolanje ide u obrnutom smjeru u odnosu na prije!
Vertig0

#1791 Re: Apple MAC all about

Post by Vertig0 »

Ja sam isto htio da kupim, ali imam americki account na itunesu i ne mogu nikako dodati paypal zbog toga sto nemam americku adresu...
Kako ste vi uspjeli? Je li mozda imate hrvatski acc?
DYD666

#1792 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

Vertig0 wrote: Kako ste vi uspjeli? Je li mozda imate hrvatski acc?
Da, imam CRO, i na njemu radi Visa regularno. Imam i USA ali tamo sam zadao "none" opciju, e sad, znam da su neki uspjeli i na USA podesiti paypal, neka je caka da se adrese podese specificno...mozda nije lose da neko ko zna tacno, obnovi tu materiju za nas koji smo mašili gradivo :)
DYD666

#1793 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

Better Man wrote: Promjena vezana za Trackpad je u tome što skrolanje ide u obrnutom smjeru u odnosu na prije!
To se moglo podesiti kontra od prvog Liona cini mi se, ali sam i ja primjetio neke drugacije sitnice na Mountainu vezano za 4 prsta...jer je sad uvedeno scrolanje sa 2 prsta po rubu trackpada (zbog notification centera) pa su zato mijenjali druge opcije.
Ciprol

#1794 Re: Apple MAC all about

Post by Ciprol »

Better Man wrote:
Promjena vezana za Trackpad je u tome što skrolanje ide u obrnutom smjeru u odnosu na prije!

može se namjestiti da ide u oba smjera :mrgreen:

Vertig0 wrote:Ja sam isto htio da kupim, ali imam americki account na itunesu i ne mogu nikako dodati paypal zbog toga sto nemam americku adresu...
Kako ste vi uspjeli? Je li mozda imate hrvatski acc?
imao sam isti problem i nekako sam odradio. editovao sam account preko linka, ne direkntno na app store, nadam se da će i tebi uspjet https://secure1.store.apple.com/us/account/setup sretno! :)
DYD666

#1795 Re: Apple MAC all about

Post by DYD666 »

Ciprol wrote: imao sam isti problem i nekako sam odradio. editovao sam account preko linka, ne direkntno na app store, nadam se da će i tebi uspjet https://secure1.store.apple.com/us/account/setup sretno! :)
UH! Hvala čovječe, mislim da sam upravo uspio dodati svoju Visa na USA account, ne mogu jos 100% biti siguran da će raditi dok ne uplatim na nju novi iznos ali 99% mislim da hoće jer mi prije nije uspjevalo ni da je dodam, ili bar nisam pokusavao ovako. Davno je bilo ne sjecam se najbolje, mozda sam samo pokusavao PayPay a s njim je komplikacija oko adrese definitivno, ovako sa Visom izgleda da nije ;)
amidzazeher

#1796 Re: Apple MAC all about

Post by amidzazeher »

Kako se šteli da mi iMessiges dolaze i na iPad i iPhone? Naime imam kontakt koji mi pošalje poruku stigne samo na npr. iPad dok nula bodova na iPhone! Malo mi bezveze jer kad nisam kuci nemam pojma da sam dobio poruku koja je stigla na iPad ili Mac
Gledao sam iCloud nema tu opciju!
iSwagga

#1797 Re: Apple MAC all about

Post by iSwagga »

amidzazeher wrote:Kako se šteli da mi iMessiges dolaze i na iPad i iPhone? Naime imam kontakt koji mi pošalje poruku stigne samo na npr. iPad dok nula bodova na iPhone! Malo mi bezveze jer kad nisam kuci nemam pojma da sam dobio poruku koja je stigla na iPad ili Mac
Gledao sam iCloud nema tu opciju!
Mora ti biti isti Caller ID u iPad-u i u iPhone-u pod Settingsu > Messages > Receive At > You can be reached for messages at: i tu stavi svoju e-mail adresu na iPhoneu jer na iPadu ne mozes broj telefona, tako kad ti neko salje iMessage da ti salje na email adresu i doci ce ti na oba uredjaja.
amidzazeher

#1798 Re: Apple MAC all about

Post by amidzazeher »

To je to! Čudno mi je da na telefonu uopšte nisam ni imao upisanu mail adresu :-)
Hvala!
hairlija_sa

#1799 Re: Apple MAC all about

Post by hairlija_sa »

Pozdrav, do sada sam koristio PC iskljucivo i sada bih zelio da predjem na mac. Eh posto je to poskupa investicija, mene zanima da li postoji mogucnost kupovine na rate, interesuje me mini mac

Sent from my iPhone using Tapatalk
xamp

#1800 Re: Apple MAC all about

Post by xamp »

Ako imas nekog u americi da donese super... Ako ne, mozda da pogledas ovaj macbook pro na pik-u i slicno... Mozes nekad i pravo jeftino proci, jer ljudi to dobiju iz amerike pa prodaju jeftino jer "ne treba im to govno" ...
(korisnik sam mac-a godinama i samo pozitivna misljenja o njemu imam)
Post Reply