Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
iceman ze

#1776 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by iceman ze »

dakle, 25-ti, mada sam to vec rekao ranije.... :-D naravno, izaberite sta vam najvise odgovara, ja ionako jos moram uzeti kacigu i rukavice..... :-) do naredne godine cu valjda imati sve... :D ja sam najduze isao do Pazarica, bio je stari bajk, na kojem mi je tom prilikom pukla guma i nosac sjedista.....volio bih sa vama isprobati ovu turu, mada sam rijetko vozio ture gdje su vozila isla pored mene, malo sam oko toga neurozan..... :roll: :)
kurty

#1777 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

Samo zaboravio sam jednu napomenu... Ako nad dan ture bude pkaleno vruce i ako par dana bude isto tako...opet ce vecina nas blatnjava sici u Stari Ilijas :D

A jbg, znate doci do Breze, mislim to je lako... ako zelite mogu ja i 18 i 25..
cappy_tempo

#1778 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

kurty jesu li blatobrani obavezni mislim jel zna bit bas jebeno ili se moze u kucu bahnut nako "malo" prljav :D
law2

#1779 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by law2 »

Pozz, i ja sam zaintersovan za ovu turu.
moze li neko postaviti kartu tacno kuda se ide, te otprilike koliko se vozi vremenski
kurty

#1780 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

cappy_tempo wrote:kurty jesu li blatobrani obavezni mislim jel zna bit bas jebeno ili se moze u kucu bahnut nako "malo" prljav :D
ma jerane...zadnji put kad sam isao...nas 4 islo... trojica dosli kuci prljavi ko stoka... a cetvrti, ozenjeni imao bijeli duks i cist dosao... ali je zato niz brdo isao 5 na sat...
manje se upljam na guzici nego naprijeg...ono uletis u lokvu, brzo kroz potok....
Ako imas blatobrane i ako ti ne smetaju, stavi...

ovo je sa moje predzadnje ture...u Brezi i Ilijasu suncano, ovdje vidis kako je... ovakav je vecinom put

law2 wrote:Pozz, i ja sam zaintersovan za ovu turu.
moze li neko postaviti kartu tacno kuda se ide, te otprilike koliko se vozi vremenski
kurty wrote:http://www.bikemap.net/route/135505#lat ... =16&type=1

Evo ture... Mislim ovo je sto sam najblize nasao... S tim da je ovaj koji je "pravio" rutu, imao samo razlicit put od Ilijasa do Breze...
Znaci imate desno i vertikalni prikaz ture, tako da vidite kako je uspon lagan... S tim da na 1656ft na vertikalnom prikazu ima greska, jer nema ovog "vrha"...

Evo recimo da krenete od Skenderije:

Skenderija - Breza 30km
Breza - Kanjon Misoce - Stari Ilijas 42km
Stari Ilijas - Skenderija 20km

Znaci vi iz Sarajeva cete voziti cca. 92km
Jeste da zvuci mnogo, ali uzmite u obzir da je 10km brda (laganog), 25km spusta predobrog, a ostatak ravnica
iceman ze

#1781 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by iceman ze »

uf....ima ovda da mi poispadaju svi dodaci koji ionako lohotno stoje na bajku...... :D
Joey Tribbiani

#1782 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

i meni je jedino prpa zbog auta...ali bice dobro aBd

Ako kazu dva momka da tura nije zahtjevna, dokotrljat cemo se nekako nazad do kuca.

Capy tempo...sto se mene tiče mozes bez kacige (iako je pozeljno da je svi imaju), svako ide na svoju odgovornost i brine za svoju tintaru :D

edit: a yebo ga, đe ste navalili vako na ovom videu...polako da razgledamo... šuma, brdo, međedi, lisice, zečevi, cvijeće... :-D
cappy_tempo

#1783 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

Joey Tribbiani wrote:i meni je jedino prpa zbog auta...ali bice dobro aBd

Ako kazu dva momka da tura nije zahtjevna, dokotrljat cemo se nekako nazad do kuca.

Capy tempo...sto se mene tiče mozes bez kacige (iako je pozeljno da je svi imaju), svako ide na svoju odgovornost i brine za svoju tintaru :D

edit: a yebo ga, đe ste navalili vako na ovom videu...polako da razgledamo... šuma, brdo, međedi, lisice, zečevi, cvijeće... :-D

ma kakva auta,ko ce na rusiju :D .znao sam klepiti preko vogosce na rajlovac ili do vogosce pa nazad preko koblje glave i nisam imao problema sa autima,drzao se svoje desne strane i auta me zaobidju samo.kako god u koloni jedan iza drugog i desne strane se drzati i nebi trebalo biti problema sa avtima,a ako bude jbg uvjek ima kamenja pored ceste,a i alat je pri ruci :mrgreen:

joey vjeruj mi da me strah po gradu se vozikat bez kacige,al kazem ti jedan neodgovorni ciko izgleda nece da naruci ili zaboravio da vidi imaju li u specializadu na stanju...kako god lik ne odgovara na PM pa ja skoro izgubio svaku nadu osim da ganjam iz amerike da posalju jer specialized iz slovenije isto ne odgovara na mail :x .a za tintaru se slazem samo nek neko ponese zavoja da propuh ne osteti mozak :D .

PS ja se sad sjetih subota je vecinom radna i tako to,pa 26. nedelja da se ganja (moj prijedlog) :D
Lady Saray

#1784 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Lady Saray »

nije valjda da je jedina tura koju ste smislili uz cestu i auta?
chengaba

#1785 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

Lady Saray wrote:nije valjda da je jedina tura koju ste smislili uz cestu i auta?
Ma evo nešto kontam, mislim da je idealna tura za ovo do Crepoljskog preko Hreše.
Ovo preko Breze nije baš zahvalno jer nisu baš svi ni kondiciono, a ni tehnički spremni, pa ako šta bude, nema ništa drugo nego pedala nazad.
A ovdje ako neko odluči da odustane, vraća se nizbrdo, a i moguće je uraditi turu dužine od 2km, pa 50+, kako kome ćejf (princip koncentričnih krugova).

Ne bih jbg sad da se miješam u organizaciju ovoga, ali moglo bi se možda ovo i odvojeno odraditi... ;-)
nera18

#1786 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by nera18 »

ja bih se takodjer druzila da je normalnija tura u pitanju :)
kurty

#1787 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

pa jel sad ostaje ova tura ili ne???
Ako ne, da znam???
iceman ze

#1788 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by iceman ze »

@kurty, i ja sam takodjer misljenja, da smo barem mi novi tj.vecina nas kondiciono nespremni, opremom neopremljeni i bez nekog vozackog iskustva po ovakvim uslovima. Ja cu sto se mene tice i u Sibir..... :D moj rijec je garant moje casti.... :-D

Ja bih samo sugerisao, s obzirom da ste vi vec dosta iskusniji od nas ostalih, da otprilike nas uvedete u ovakve ture, a ne da odmah napravimo 92 km..... :) Dakle, ako mene pitate za neke stvari kao sto je streljastvo, plivanje ili bor.sportovi, sigurno bih mogao osmisliti idealne treninge za pocetnike, tako da mislim da ste dovoljno pametni i iskusni, da nam predlozite turu, za upoznavanje, druzenje i mozda naucimo od vas nesto vise, sto bi mogli na buducim turama iskoristiti.

Ja sam za sve opcije koje vecina dogovori, tako da mozete racunati na mene, ako bude 25-tog neka dogovorena tura......pozz. :sax:
Last edited by iceman ze on 14/09/2010 12:05, edited 1 time in total.
holowey

#1789 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by holowey »

mene je tu najvise hastra kobilje glave i voznje po cesti, dok uzbrdo puhcem ko ciro da sumaheri lete pored mene :-)
kontam, kud svi tu i mali mujo, a meni licno bi odgovaralo ako bude jos onih sa manjkom kondicije da ne budem sam na kraju kolone :lol:
Joey Tribbiani

#1790 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by Joey Tribbiani »

ja sam rekao da sam otvoren za sve opcije. Bilo bi fino da odradimo vec dobrim dijelom dogovorenu turu...ali ako veci dio raje ne moze, da vidimo sta bi htjeli onda...dajte svi prijedloge, prebrojimo se i vozimo.
spaho

#1791 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by spaho »

E ovako gdje se ima kupit sajlu za kocnicu,tj zadnju...znaci samo mi treba sajla i oprilike koja je cijena.
chengaba

#1792 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by chengaba »

spaho wrote:E ovako gdje se ima kupit sajlu za kocnicu,tj zadnju...znaci samo mi treba sajla i oprilike koja je cijena.
Markica jaro, ako si u Sarajevu, imaš u svakom bike shopu (CC,Capriolo, Doktor, bogolivestrong itd...)
cappy_tempo

#1793 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

holowey wrote:mene je tu najvise hastra kobilje glave i voznje po cesti, dok uzbrdo puhcem ko ciro da sumaheri lete pored mene :-)
kontam, kud svi tu i mali mujo, a meni licno bi odgovaralo ako bude jos onih sa manjkom kondicije da ne budem sam na kraju kolone :lol:
kad se ide iz vogosce ima cesta koja izadje pred dzamiju na kobiljoj glavi i onda se samo spustis do bara i mozes nastaviti pravo glavnom cestom,preko kosevskog ili svintat na ono setaliste i izaci kod zapadne strane koseva,a ovo je najbolja varijanta jer se moze pedalati,a nema puno brda :D

iskreno nisam ni ja nesta sa kondicijom tako da bi se cekali i gurali jedan drugog :D .drug kurty rece da ima oko 10km uz brdo,a ostalo je ili spust ili ravnica i to kad se skonta i nije nesta pretjerano,naravno uz odmaranje se moze to izgurati,a uostalom kad od ilidze idete prema gradu pedalate uz hinjsko "brdo" :D
kurty

#1794 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

cappy_tempo wrote:
holowey wrote:mene je tu najvise hastra kobilje glave i voznje po cesti, dok uzbrdo puhcem ko ciro da sumaheri lete pored mene :-)
kad se ide iz vogosce ima cesta koja izadje pred dzamiju na kobiljoj glavi i onda se samo spustis do bara i mozes nastaviti pravo glavnom cestom,preko kosevskog ili svintat na ono setaliste i izaci kod zapadne strane koseva,a ovo je najbolja varijanta jer se moze pedalati,a nema puno brda :D

iskreno nisam ni ja nesta sa kondicijom tako da bi se cekali i gurali jedan drugog :D .drug kurty rece da ima oko 10km uz brdo,a ostalo je ili spust ili ravnica i to kad se skonta i nije nesta pretjerano,naravno uz odmaranje se moze to izgurati,a uostalom kad od ilidze idete prema gradu pedalate uz hinjsko "brdo" :D
I samo jos jedna napomena...
Ovo je nake moje teorija, koju su mi mnogi potvrdili...
Pedalanje u grupi je 30-40% lakse nego kad si sam... Isto tako i brze...
Ja krenem s biciklom u Sarajevo i vozim oko sat i 30minuta od Breze do Ciglana...
Sutradan, idem istom rutom, sa dvojicom jerana i voznja traje sat i 5 ili 10minuta...A manje se umorim nego dan prije...
San mi je da sjedem na biciklo i predjem za jedan dan 250km... I umorit cu se isto onoliko koliko bi se umorio da se popnem na Bjelasnicu recimo...

A jel ima kakve mogucnosti da se organizujemo za kakav kombi???
p.s. da damo oglas da neki forumas po jeftinoc cijeni prevuce drugove forumase :D :D
cappy_tempo

#1795 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

a nije valjda da nema dovoljno ludih da pedalaju sve? :D

evo ako ce se ici ja bi pedalo od sarajeva pa dje umrem umrem al barem sam pedalo ko covjek :D :P
kurty

#1796 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

cappy_tempo wrote:a nije valjda da nema dovoljno ludih da pedalaju sve? :D

evo ako ce se ici ja bi pedalo od sarajeva pa dje umrem umrem al barem sam pedalo ko covjek :D :P
Ha ja...
nas pet krenulo na Prokosko.. Kontamo da se za tri sata mozemo popeti gore iz Fojnice...
I popeli smo se...Ali za 5 sati i to zagazili duboko u noc...a gazda vikendice zove, mi na 6 kilometara od prokoskog...najvece brdo... i kaze nam lola "Momci, pazite se, ima medvjeda..."
Eh kako smo tempo nabili onda :lol: :lol: :lol: :lol:
cappy_tempo

#1797 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by cappy_tempo »

krenemo ranim sabahom i docemo valjda do 12 gore :D
kurty

#1798 Re: Biciklom kroz Sarajevo

Post by kurty »

cappy_tempo wrote:krenemo ranim sabahom i docemo valjda do 12 gore :D
ma mi iza 5 krenemo iz Breze i dodjemo oko pola 9 u Brezu
cappy_tempo

#1799 Re: Biciklom kroz Sarajevo