Ljubav je....
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- kolega
#1776 Re: Ljubav je....
ja mislim da bi se on zadržao na tumačenju seksualnosti u tim stanjima a ne bi dalje to tumačio kroz genitalnost 
- ljubav_aha
#1777 Re: Ljubav je....
bosniandizdar wrote:lajkidia wrote:Zoya wrote:Ono u sta se zaljubljujemo, po pravilu smo mi sami. Slican se slicnom raduje. Prepoznajemo kod druge osobe one osobine svog karaktera kojima se divimo i zbog kojih sebe volimo..samim tim volimo i drugu osobu. Saglasje sa samim sobom i samopouzdanje i poznavanje sebe su osnove ne samo u ljubavi vec i u drugim stranama nasih zivota. Spoznaja i sagledavanje unutrasnjosti sopstvenog bica...a idealna osoba ne postoji,to se slazem, niti je to bas ta jedna jedina osoba koju mi lutajuci svijetom nalazimo..![]()
![]()
Bas sam nesretan po citiranom.Et' nisam znao da sebe volem al haj' ...bolje i to nego vlastita nepodnosljivost.Nego...ja sve bih ubijedjen da to "sebe voljeti' podrazumjeva ljudsku bit izrazenu kroz borbu za opstanak u tom istom zivotu.Naglasena ljubav spram sebi je narcisoidnost ili tako nekako ...jel??
Pogledz ovo; Imam malog dzukca i volim to stvorenje prirode jal Svevisnjeg.Eh sad...ako volim to sam i zaljubljen u dzukca...jel.Sad...koji vrag ja proiciram u dzukca iz sebe ??? Zar se poistovjecujem sa Dzukcom i njegovim karakteristikama??? Paz' nes'...ovdje se govori o ljubavi a ne odredzenoj ljubavi.
Zatim...bijah,jednom, na izvoru Plive koja je data sa dva rukavca.Jedan je toliko impresionirao moj duh da sam sve oko sebe naljutio zadrzavajuci ih mojim sjedenjem kraj istog ...onako...nijem...okamenjen...sta ti ga ja znam.Kasnijom analizom sam dosao do odredzenih pojmova po meni o samom izvoru.Ocaravajuce djeluje staniste ...stijena...izvora.Nevjerovatnim zivim se sam izvor i voda ispoljavaju.Snaga kojom nadire voda...njena bistrina...hladnoca...vrenje hladne vode u jednom ogranicenom kotlu i samim vrenjem otjecanje itd.Sav taj ,skoro pa i sablaznjiv,govor nije u meni prije bio i nisam to u sebi vidio niti osluhnuo.Zivotom svojim sam ga zapisao,kroz svoja cula i razum, kao novo a tako voljeno.Dakle,vidio...osluhno...mislima docarao i pospremio u sebe kao voljeno.Nisam dosao sa vec znanim u sebi i izvoru prisao kao poistovjecivanje sa pretpostavkom ;budem volio ili ne.
Ima toga jos...al et' malo da se psiholozima nametnem sa pitanjima i odgovorima.
kako neces sa/znati da sebe volis
mozda postovjceujes dzukca sa svojim karakteristikama
nisi dosao sa znanim u sebi,ali si zaboravio pod-svjest
previse analiziras
- legionarka
#1778 Re: Ljubav je....
...kad si u stanju ne pobjeci, vec priznati greske i moliti se nebesima da vratis ono sto si mozda vrlo lako izgubio....
...kad ti nije mrsko u 4 sata ujutro napraviti palacinke....jer nocna ptica radi, a hoce nesto slatko...
...kad ti nedostaje ona jedna kovrdja njegove kose....
...kad vidis suze u njegovim ocima, jer patis...
...kad se nadmecete cije carape vise smrde nakon dana tabananja po zooloskom vrtu...
...kad mu das preostali komadic cokolade koju tako zarko zelis....
...kad zaspete na kaucu za jednu i pol osobu i prespavate noc zagrljeni...
...kad ti nije mrsko u 4 sata ujutro napraviti palacinke....jer nocna ptica radi, a hoce nesto slatko...
...kad ti nedostaje ona jedna kovrdja njegove kose....
...kad vidis suze u njegovim ocima, jer patis...
...kad se nadmecete cije carape vise smrde nakon dana tabananja po zooloskom vrtu...
...kad mu das preostali komadic cokolade koju tako zarko zelis....
...kad zaspete na kaucu za jednu i pol osobu i prespavate noc zagrljeni...
- bosniandizdar
#1779 Re: Ljubav je....
Bas sam nesretan po citiranom.Et' nisam znao da sebe volem al haj' ...bolje i to nego vlastita nepodnosljivost.Nego...ja sve bih ubijedjen da to "sebe voljeti' podrazumjeva ljudsku bit izrazenu kroz borbu za opstanak u tom istom zivotu.Naglasena ljubav spram sebi je narcisoidnost ili tako nekako ...jel??
Pogledz ovo; Imam malog dzukca i volim to stvorenje prirode jal Svevisnjeg.Eh sad...ako volim to sam i zaljubljen u dzukca...jel.Sad...koji vrag ja proiciram u dzukca iz sebe ??? Zar se poistovjecujem sa Dzukcom i njegovim karakteristikama??? Paz' nes'...ovdje se govori o ljubavi a ne odredzenoj ljubavi.
Zatim...bijah,jednom, na izvoru Plive koja je data sa dva rukavca.Jedan je toliko impresionirao moj duh da sam sve oko sebe naljutio zadrzavajuci ih mojim sjedenjem kraj istog ...onako...nijem...okamenjen...sta ti ga ja znam.Kasnijom analizom sam dosao do odredzenih pojmova po meni o samom izvoru.Ocaravajuce djeluje staniste ...stijena...izvora.Nevjerovatnim zivim se sam izvor i voda ispoljavaju.Snaga kojom nadire voda...njena bistrina...hladnoca...vrenje hladne vode u jednom ogranicenom kotlu i samim vrenjem otjecanje itd.Sav taj ,skoro pa i sablaznjiv,govor nije u meni prije bio i nisam to u sebi vidio niti osluhnuo.Zivotom svojim sam ga zapisao,kroz svoja cula i razum, kao novo a tako voljeno.Dakle,vidio...osluhno...mislima docarao i pospremio u sebe kao voljeno.Nisam dosao sa vec znanim u sebi i izvoru prisao kao poistovjecivanje sa pretpostavkom ;budem volio ili ne.
Ima toga jos...al et' malo da se psiholozima nametnem sa pitanjima i odgovorima.[/quote]
previse analiziras[/quote]
Pucas sa podsvjesnim!!???
Sva moja dusa(ogroman dio nje ) i jeste stasala po analizi ,kroz razum ,vidjenog.Sva,ili skoro sva sreca jal nesreca je tog domena.Sta ces...takav sam.
Nego...prvi dio mog posta je o Dzukcu ispod pseudonima DABIC.Ljubav spram istog njegovih poklonika je moj ibret .Kako si sklona podsvjesnom to sam predpostavio i tvoj odgovor.Medzutim...nastoj to,tu ljubav Dabic-evaca obrazloziti a da ne upadas u istinsku analizu kao rezultatu svijesti.Hvala!!
Drugi dio posta nije za tvoju podsvijest jer nije podsvijest vec moja ljubav i svijest i ...molim te...ne dotici isto.Prljati svoju ljubav ne zelim!!
Ima toga jos...al et' malo da se psiholozima nametnem sa pitanjima i odgovorima.[/quote]
previse analiziras[/quote]
Pucas sa podsvjesnim!!???
Sva moja dusa(ogroman dio nje ) i jeste stasala po analizi ,kroz razum ,vidjenog.Sva,ili skoro sva sreca jal nesreca je tog domena.Sta ces...takav sam.
Nego...prvi dio mog posta je o Dzukcu ispod pseudonima DABIC.Ljubav spram istog njegovih poklonika je moj ibret .Kako si sklona podsvjesnom to sam predpostavio i tvoj odgovor.Medzutim...nastoj to,tu ljubav Dabic-evaca obrazloziti a da ne upadas u istinsku analizu kao rezultatu svijesti.Hvala!!
Drugi dio posta nije za tvoju podsvijest jer nije podsvijest vec moja ljubav i svijest i ...molim te...ne dotici isto.Prljati svoju ljubav ne zelim!!
- ljubav_aha
#1780 Re: Ljubav je....
bosniandizdar wrote:Pucas sa podsvjesnim!!???
prica o dzukcu,bio dabic ili ne,isto bih ti odgovirla,pises,po obicaju,vrlo zamagljeno
eh pa gospodine,ne mozes odvajati svijesno i podsvjesno
nisma razuumjela ovaj dio : "Drugi dio posta nije za tvoju podsvijest jer nije podsvijest vec moja ljubav i svijest i ...molim te...ne dotici isto.Prljati svoju ljubav ne zelim!"
npr. mene tvoje pisanje podsjeca na sukob svejsnog,i udarac podsvijesti,jer si nevjerovatno tezak za razumjevanje,ili to ipak radis svjesno,ako je tako,onda je to tamo krinka,i nista vise
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1781 Re: Ljubav je....
O kakvom vi Dabicu pricate?
Hajd sad fino mi objasnite brze bolje da ne bi bilo banova dje ne treba.
- ljubav_aha
#1782 Re: Ljubav je....
vid'je,jel' ti to prijetisladyblue18 wrote:O kakvom vi Dabicu pricate?![]()
evo objasnjenje" Dragan Dabic is the alias used by Radovan Karadzic while in hiding in Serbia"
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#1783 Re: Ljubav je....
Ma znam ja ko je Dabic, ali mi nije jasno kakve on ima veze sa ovom temom. Pa reko da ja ipak pitam.ljubav_aha wrote:vid'je,jel' ti to prijetisladyblue18 wrote:O kakvom vi Dabicu pricate?![]()
Hajd sad fino mi objasnite brze bolje da ne bi bilo banova dje ne treba.![]()
![]()
evo objasnjenje" Dragan Dabic is the alias used by Radovan Karadzic while in hiding in Serbia"
U svakom slucaju, sacemo da vidimo sta cemo...
- ljubav_aha
#1784 Re: Ljubav je....
ladyblue 18, tip se ibret/cudi necijoj ljubav prema dabicu,ni meni nije jasno otkud na ovoj temi,ali kod bosniandizdar-evica,se to malo omaklo,spontano,jer ne smijem reci da to ipak bilo podsvjesno 
- kolega
#1785 Re: Ljubav je....
imam osjećaj da je ljubav ponovo trijumfovala
- bosniandizdar
#1786 Re: Ljubav je....
kolega wrote:
imam osjećaj da je ljubav ponovo trijumfovala
Prije nego sto zumiram "raketu' naseg cijenjenog administratora ...zelio bih odati zahvalnost tebi 'kolega"
Doista,ulazis u bit korespodencije i svoje poimanje dajes sazeto i explicitno.Vrlo intertesantna osoba i vrijedna paznje ...vrijedna upoznavanja.
Bez obzira na upoznavanje...sretan sam da tamo netko rezonom zbori.Pozdrav covjeku!!!
- ljubav_aha
#1787 Re: Ljubav je....
bosniandizdar,ti bi da pises ,ali da ne primis ili ne reagujes na kritiku,sto je sa odbrambenim stavom,kao ocekujes da te neko razumije,ako ti tako ne pokusas
evo,ja ti to "kazem u lice" prijatlejski,a tebi i dalje to ne odgovara , ne razumijem te,ozbiljno ti kazem 
- bosniandizdar
#1788 Re: Ljubav je....
Nisam sretan zbog istog.No dobro... hvala na iskrenosti. Jedno je konstanta u mom nastupanju a ista je...razumije me mali procenat onih u cije ime zborim i kroz ljubav se emitujem.ljubav_aha wrote:bosniandizdar,ti bi da pises ,ali da ne primis ili ne reagujes na kritiku,sto je sa odbrambenim stavom,kao ocekujes da te neko razumije,ako ti tako ne pokusasevo,ja ti to "kazem u lice" prijatlejski,a tebi i dalje to ne odgovara , ne razumijem te,ozbiljno ti kazem
Ali...apsolutno me razumiju oni o kojima zborim kao neprirodnost zivljenja.Tako ces ovdje zapaziti i avatar Slavka Jovicica koji me u potpunosti razumije.
Dakako,on me razumije kad o ljubavi i zivotu pricam jer nisam u iskljucivosti po politici i njenim parametrima izraslim iz narcisoidnosti i kao takvoj personifikaciji u laznom(kroz epiku) bivstvovanju covjeka.Paradoxs je to i nesreca zivljena i zivota Bosnjaka/Bosanca i pripadajuceg teritorija... pa to ti je.
Nek zivi ljubav:
- ljubav_aha
#1789 Re: Ljubav je....
hvala,razumijem,jedino sto poknekad izgubim nit tvojih razmisljanja ,zato sam napisala,trebas stremiti da te ljudi razumiju,no,tebi je vaznije vlastito pisanje kao vrsta emocionalnog praznjenja,znaci publika bira tebe,ok,tako je lakse
- kolega
#1790 Re: Ljubav je....
ljubavi, nemoj se truditi da razumiješ, pokušaj osjetiti
- ljubav_aha
#1791 Re: Ljubav je....
kolega wrote:
ako prvo razumijem,prvo,znaci, procesiram informacije i osjecaje,a,ako prvo spontano osjecam,pokusam razumjeti sto sam osjetila
mogu pokusati osjetiti,samo to nije to
- bosniandizdar
#1792 Re: Ljubav je....
ljubav_aha wrote:kolega wrote:
ako prvo razumijem,prvo,znaci, procesiram informacije i osjecaje,a,ako prvo spontano osjecam,pokusam razumjeti sto sam osjetila![]()
mogu pokusati osjetiti,samo to nije to
Pa da...bosanska maksima izrazena kroz doslovnost pehlivanstva...ni tam ni ovam.I..jeste...to je to...vjeruj mi ... mada nisam sretan po vjerovanju.
- andolC
#1793 Re: Ljubav je....
et', prokuzila te...ljubav_aha wrote:hvala,razumijem,jedino sto poknekad izgubim nit tvojih razmisljanja ,zato sam napisala,trebas stremiti da te ljudi razumiju,no,tebi je vaznije vlastito pisanje kao vrsta emocionalnog praznjenja,znaci publika bira tebe,ok,tako je lakse
a jos si dobio i dobronamjeran savjet: "zato sam napisala,trebas stremiti da te ljudi razumiju"
ili drugim rijecima: jednostavnije brate, jednostavnije, ako pises o ljubavi.
- idia
#1794 Re: Ljubav je....
sta ovo uradi crna zoyo
ja pojma nemam kako smo od ljubavi dosli do dabica i banova
mislila sam da ce se neko prije zakaciti na ovo izvrtanje nonakinih rijeci
dizdare, replicirala bih ali ja te nist' ne kontam

ja pojma nemam kako smo od ljubavi dosli do dabica i banova
dizdare, replicirala bih ali ja te nist' ne kontam
-
Zoya
- kolega
#1796 Re: Ljubav je....