Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

LaCici

#1776 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

I ja smatram da nema potrebe da pravis bauk oko cistoce u bolnicama i DZ. Ja do sada ni jednom nisam imala problema, a sve obavljam u tim institucijama. Privatnike - biznismene izbjegavam iz drugih razloga, ali cisto sumnjam da oni nesto vise paznje poklanjaju higijeni od drzavnih. Nekoliko clanova porodice mi radi u zdravstvu i pouzdano znam da se svi instrumenti sterilisu nakon svake pacijentice. Zato nemas razloga da brines, ako mi koje idemo tamo nismo imale do sada probleme, ne vidim razloga zasto bi ih ti imala. Ja sam takodjer jako komplikovana oko higijene (doduse nisam fanatik kao ti :-D ) ali zaista nikad nisam pravila problem oko toga, jer vjerujem da se poslovi sterilizacije i higijene obavljaju kako treba.
despina

#1777 Re: Ginekologija i vagine....

Post by despina »

Chmoljo wrote:samo gledam :oops:

a zašto vi muškinje nemate temu urologija i penisi? :D
drekalica28

#1778 Re: Ginekologija i vagine....

Post by drekalica28 »

Mis mekinjas wrote:draga ministarko, ako neko ide na test na HIV, svaka mu čast. Što se mene tiče, to ko ne ode do 30 niti jednom je degenerik. :-) :-) :-)
Nema pravila da se taj isti neće otići u privatnu kliniku testirati.
Drugo, malo je zaista uvredljivo, pitati za sterilnost. Ljudi koji rade na takvim mjestima paze na to. Ne znam nikog ko ne pazi.
Vidi se da si ti rijetko pacijent.
Što se mene tiče, ja često moram ići po bolnicama, i nemam loša iskustva, ništa nikad nisam vidjela prljavo. Kod ginekologa idem isto u bolnicu, koja izgleda derutno, ali je svejedno klinika za ženske bolesti i porode, i sve je onako kako treba biti. Pa kako nisi pacijent, ne slušaj te sestre, jer mislim i da, ili te ona smuljala ili nisi ni od kog čula, jer medicinski radnici ne laju o ustanovama u kojima rade. Bar ja nikad nisam čula niti jednog.
Što se tiče šta ti govoriš, za vrijeme sexa, to nas ne zanima, bar mene, jer takvom rečenicom, zaista ubijaš želju da te iko dotakne. Ti si sretna što taj tvoj to trpi. I čuvaj to, jer će te svi ostali stjerati u neku stvar.

Ponavljam ništa loše ti se neće desiti, ako nemaš love da odeš privatniku na pregled.
Ko da si mene pitala šta'š napisat. :D
Gospoda Ministarka

#1779 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Gospoda Ministarka »

LaCici wrote:I ja smatram da nema potrebe da pravis bauk oko cistoce u bolnicama i DZ. Ja do sada ni jednom nisam imala problema, a sve obavljam u tim institucijama. Privatnike - biznismene izbjegavam iz drugih razloga, ali cisto sumnjam da oni nesto vise paznje poklanjaju higijeni od drzavnih. Nekoliko clanova porodice mi radi u zdravstvu i pouzdano znam da se svi instrumenti sterilisu nakon svake pacijentice. Zato nemas razloga da brines, ako mi koje idemo tamo nismo imale do sada probleme, ne vidim razloga zasto bi ih ti imala. Ja sam takodjer jako komplikovana oko higijene (doduse nisam fanatik kao ti :-D ) ali zaista nikad nisam pravila problem oko toga, jer vjerujem da se poslovi sterilizacije i higijene obavljaju kako treba.
Hvala na odgovoru LaCici .
headbanger

#1780 Re: Ginekologija i vagine....

Post by headbanger »

hajde sta se svajdate
ima nas koji mozemo da sexamo bez diranja, osim sa odgovarajucim organima
Felidae

#1781 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Felidae »

Gospoda Ministarka wrote:
Felidae wrote:ako vjerujem drzavnim zdravstvenim ustanovama ne znaci da sam prljava i da ne marim za higjenu....razmisli malo sta pricas, vrijeđas ljude bez ikakvog osnova, svaka ti cast kad si takva cistunica, znaci mi koji se ljecimo u Zavodima svi bolujemo od neceg....zapitas li se ti sta pricas????
Je li ti neko rekao da si prljava?
Koji se vrag nalazis uvrijedena bez razloga, kad nista lose nit sam mislila nit sam rekla? Trazila sam odgovor, a ako ga nemas ili ne mozes dati u normalnom tonu, nemoj nista ni pisati.

Objasnila sam kakva sam ja, da previse brinem oko stvari za koje vecina ne brine, to je jedan od razloga zasto sam pitala za DZ, a drugi razlog je to sto me brine koliko vode nasi doktori o cistoci i sterilizaciji instrumenata u javnim ustanovama jer tamo do sad nisam isla. :D
A, pricala mi je sestra kad je isla da vadi krv u trudnoci, da je prije nje na toj stolici lezao mladic koji je dosao da se testira na HIV...ja bih :run: :D

EDIT:nisam jednom pitala "A, jesi oprao ruke?" :D
hmmm :oops:
Gospoda Ministarka

#1782 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Gospoda Ministarka »

-U razvijenim zemljama godišnje od pet do 10 odsto pacijenata dobije jednu ili više infekcija u toku boravka u bolnici, dok je u nerazvijenim zemljama to slučaj kod čak 50 odsto bolesnika.
Najčešće se javljaju infekcije posle operacija, koje čine trećinu zaraza, zatim urinarne infekcije i pneumonije. One se ne pojavljuju samo kod pacijenata, već i kod zdravstvenog osoblja i posetilaca.

– U svakom trenutku 1,5 miliona ljudi u svetu dobije infekciju povezanu sa zdravstvenim intervencijama, a najčešći uzrok je loša higijena ruku zaposlenih u zdravstvenim ustanovama.

-Anketa, koja je obuhvatala dve hiljade medicinara koji rade na intenzivnoj nezi u 54 bolnice, pokazala je da je jedan od najčešćih razloga za nebrigu o higijeni ruku to što su zauzeti, što su zaboravili, zato što nisu imali sapuna ili alkohola, ali i zbog toga što im lavabo nije blizu.

http://www.zdravobudi.hr/Default.aspx?sid=317
headbanger

#1783 Re: Ginekologija i vagine....

Post by headbanger »

kada smo vec kod vagina :D
koliko vas, zena, natjera partnera da plakne spolovilo prije snosaja
MedenoSrce

#1784 Re: Ginekologija i vagine....

Post by MedenoSrce »

:roll: joj tebe bas nemas pojma
Ja ga pozovem da se skupa tuškamo sa nekim super specijalnim gelovima. :mrgreen:
headbanger

#1785 Re: Ginekologija i vagine....

Post by headbanger »

MedenoSrce wrote::roll: joj tebe bas nemas pojma
Ja ga pozovem da se skupa tuškamo sa nekim super specijalnim gelovima. :mrgreen:
joj tebe to moze kada imas noc pred sobom
sta kad imas 10min vremena
znas ono strast folovi golovi a vi u liftu ili u sumi berete gljive

ova rasprava mi lici na onaj vic kada je mujao navali na fatu, kaze fata odbi, nema sexa, pita mujo stoooo, kaze fata moram ginekolkogu sutra, kaze mujo a hoces li zubaru

tako i ove zene, vise bakterija se prenese u anam nju ako dragi dobro ne otrese i ne plakne spolovilo prije snosaja
nego kada bi ruku namazanu izgorjelim auto uljem gurno u anam nju

znaci pored kutrona u tasni i noncom ormaricu obavazno imati i intimo vlaznih maramica
MedenoSrce

#1786 Re: Ginekologija i vagine....

Post by MedenoSrce »

Ne znam, ja to volim natenane
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1787 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Chmoljo »

despina wrote:
Chmoljo wrote:samo gledam :oops:

a zašto vi muškinje nemate temu urologija i penisi? :D
nemamo muda.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1788 Re: Ginekologija i vagine....

Post by plain vanilla »

headbanger wrote:kada smo vec kod vagina :D
koliko vas, zena, natjera partnera da plakne spolovilo prije snosaja
i to domestosom :oops: :mrgreen:
6.april

#1789 Re: Ginekologija i vagine....

Post by 6.april »

Kako mu diskretno reći da se opere a da se ne uvrijedi?
LaCici

#1790 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

Pa ako je normalan muskarac, to bi se trebalo podrazumijevati, a ne da ga ti moras moljakati da ide da se opere.
6.april

#1791 Re: Ginekologija i vagine....

Post by 6.april »

Iskreno sumnjam da se svaki muškarac plakne prije sexualnog čina.
Ne govorim o tuširanju, nego pranju PRIJE sexa.
1mala

#1792 Re: Ginekologija i vagine....

Post by 1mala »

LaCici wrote:Pa ako je normalan muskarac, to bi se trebalo podrazumijevati, a ne da ga ti moras moljakati da ide da se opere.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
*mima*

#1793 Re: Ginekologija i vagine....

Post by *mima* »

a sto pokvariste ovu temu?
LaCici

#1794 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

6.april wrote:Iskreno sumnjam da se svaki muškarac plakne prije sexualnog čina.
Ne govorim o tuširanju, nego pranju PRIJE sexa.
Ne plakne sigurno, ali ako ti to smeta, rijesis se takvog muskarca i gotovo. Bar bi kod mene to bila eliminatorna stvar. :)
LaCici

#1795 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

*mima* wrote:a sto pokvariste ovu temu?
Vala bas, navuce nas headbanger. :-D
hadzinicasa

#1796 Re: Ginekologija i vagine....

Post by hadzinicasa »

urin zdravog čovjeka je sterilan.
lara b.

#1797 Re: Ginekologija i vagine....

Post by lara b. »

drage moje, jel mi mozete okvirno reci koliko kosta sistematski kod ginekologa /privatno/ :roll:
ljetos sam imala neku upalicu i izlijecila, vise nisam isla...pa eto sada bih da uradim jedan kompletan pregled....
iii koliko cesto idete ginekologu na te redovne preglede...koliko je zapravo preporucljivo...jel to u pola god. ili cesce ako nemas nikakvih spec.problema :-)
LaCici

#1798 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

Kako kod koga, ali obicno je od 100 do 150 KM. Sistematski uradim jednom godisnje, a ako imam infekciju ili upalu onda cesce kako me doktor zakazuje za kontrole.
headbanger

#1799 Re: Ginekologija i vagine....

Post by headbanger »

LaCici wrote:
*mima* wrote:a sto pokvariste ovu temu?
Vala bas, navuce nas headbanger. :-D
tesko zabu nagovoriti da skoci u vodu :D
evo nekoliko odgovora i ne cu vise samo cu vas citati

@hadzince
nek ti je sa srecom sa tom sterilnoscu, mozda si mislila kod beba

@6 april
pa fino mu kazes znas ja bi da izbjegnem odlaske doktorima, ili ako prakticirate safe sex onda se nemas problema
sto rece la cici normalnom ne moras ni govoriti
predlozio i ja jos nesta li mogao bi dobit ban a nije ni temasretno
alica.k

#1800 Re: Ginekologija i vagine....

Post by alica.k »

cure, kak izgledaju oni violeta ulosci sto nisu plasticni nego "pamucni"? pa ja koje god kupim budu oni plasticni :S jesu to ovi sto pise pamucni dodir na njima?
Image
Post Reply