FC Barcelona

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
and

#1776 Re: FC Barcelona

Post by and »

kory wrote:
and wrote:
kory wrote:ja neznam cime se ovi igraci i uprava barselone kupaju,i onaj divljak laporta pa uvijek dobiju ovakve protivnike joj stutgart,, ikazu usli u polufinale kako nece uc proce stutgarta i onda ce dobit tam cska ili olympiacosa jbt...jesu nafakali jbt
zaradili su oni kod onog gore da još godinama osvajaju šta požele :thumbup:

cime su zaradili bgt time sto su uvijek gledali u ledja realu sto su u spaniji uvijek godinama i decenijama u drugom planu.....
Bosna i Barcelona imaju budućnost. Razmišljamo o nekoliko opcija kako naš klub može pomoći toj divnoj zemlji, jer ona to zaista zaslužuje, izjavio je Žoan Laporta po povratku u Španiju na zvaničnom sajtu katalonskog giganta. Predsjednik jednog od najvećih svjetskih fudbalskih klubova i aktuelnog prvaka Španije proteklog vikenda boravio je u Bosni i Hercegovini. Izuzetno šarmantni i srdačni Laporta stigao je posjetiti Dječiji dom na Bjelavama, Pedijatrijsku kliniku, otvoriti Fan klub Barcelone.
BaileyS

#1777 Re: FC Barcelona

Post by BaileyS »

Dok drugi uzimaju 20 mil € gidisnje za reklamu kladionicarskih firmi na svojim dresovima, Barcelona nosi Unicef logo i odvaja 0,6 % od godisnjeg prihoda za ovu organizaciju. Kao sto i sam moto kluba kaze, "Barcelona, vise od kluba".

Valjda su i ovim zaradili kod onoga gore :)

btw. Nakon 100 godina postojanja, Barcelona je odlucila da po prvi pu stavi neciji logo na svoje dresove i ta cast je pripala Unicefu, besplatno. BETWIN je nudio preko 100 mil € za petogodisnji ugovor samo da bi bili prva firma cije ime ce se naci na Barcinim dresovima.
Fordas

#1778 Re: FC Barcelona

Post by Fordas »

Opet cu ponoviti ono sto sam rekao neki dan - Barca je, bez obzira na trofeje, uradila ono sto nijedan klub odavno nije uradio - vratila ljepotu ovoj igri. Nekad ih ne ide, nekad ne mogu pa pogode gol, da probiju bunker protivnika ali zato prikazuju milion predivnih i atraktivnih poteza na svakoj utakmici :thumbup: Ipak, nakon ovog historijskog uspijeha realno je ocekivati da im forma pocne padati, svi klubovi odavno smisljaju koju vrstu bunkera odigrati protiv Barce i kako je pobjediti tako da ni Barca sigurno nece jos dugo izdrzati. Fakat je vise simptomaticno gledati da SVAKI tim koji se sastane sa Barcom igra klasicni bunker, bez obzira na ime i renome. Mogu misliti kako je Messiju, Iniesti, Xaviu i drustvu, kako im to vise ne dosadi.... ono, joooj opet bunker... :D

P.S. Ne znam jeste li primjetili nervozu kod Zlatana, mislim da je bio najlosiji Barcin igrac na ovom turniru

P.P.S. A zamislite tek sta bi bilo da u ovoj ekipi igra jos jedan od Barcinih bisera - Fabregas :-) :-)
kory

#1779 Re: FC Barcelona

Post by kory »

adcor wrote:
kory wrote: lobirati-to mislis na sudije i ta sranja ako imalo pratis fudbal vidio bi kako sudije sviraju na stetu reala ali necemo o tome nije to tema...
a ove titule mislio sam ukupan broj,ovo trostruka kruna svaka cast zasluzeno mora se reci jbg ali kad budete blizu reala po broju titula javi se molim te.....
ne mislim na sudije, za te stvari vam stoji BWIN na dresu i fino je to kad kazes "ako imalo pratis fudbal" - samo pocetnici i prate real wooooow potrosili 250 mil, doveli cr, kaku. hajmo navijat za njih :lol: :lol: :lol:
lobiranje se odnosilo na nedavnu recenicu, na vasoj temi (ne sjecam se bas tacno), koja banka odbije real, prati je los glas...
p.s. nije vise trostruka :D
opet ti o tom lobitanju kakve veze ima b win,ta je kladionica sponzor jos milion klubova nema to veze nikakve,a sto se tice ovo od kad navijam za real navijam jos odavno jos kad su igrali anelka,hiero bio kapiten,raul bio dijete......
adcor

#1780 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Fordas wrote:Opet cu ponoviti ono sto sam rekao neki dan - Barca je, bez obzira na trofeje, uradila ono sto nijedan klub odavno nije uradio - vratila ljepotu ovoj igri. Nekad ih ne ide, nekad ne mogu pa pogode gol, da probiju bunker protivnika ali zato prikazuju milion predivnih i atraktivnih poteza na svakoj utakmici :thumbup: Ipak, nakon ovog historijskog uspijeha realno je ocekivati da im forma pocne padati, svi klubovi odavno smisljaju koju vrstu bunkera odigrati protiv Barce i kako je pobjediti tako da ni Barca sigurno nece jos dugo izdrzati. Fakat je vise simptomaticno gledati da SVAKI tim koji se sastane sa Barcom igra klasicni bunker, bez obzira na ime i renome. Mogu misliti kako je Messiju, Iniesti, Xaviu i drustvu, kako im to vise ne dosadi.... ono, joooj opet bunker... :D

P.S. Ne znam jeste li primjetili nervozu kod Zlatana, mislim da je bio najlosiji Barcin igrac na ovom turniru

P.P.S. A zamislite tek sta bi bilo da u ovoj ekipi igra jos jedan od Barcinih bisera - Fabregas :-) :-)
ne bih se bas slozio sa tobom povodom ibre. ocekivao sam i ja vise, makar jedan pogodak. umjesto toga imao je nekoliko sjajnih proigravanja koja su rezultirala golom, tako da ga to stavlja daleko od "najlosijeg".

i opet ne mogu da se slozim sa tobom povodom opadanja forme i borbe protiv bunkera (nemoj da me mrzis :D). zbog takvih stvari je doveden ibra, zbog takvih stvari su sve pripremne utakmice igrali juniori i jeffren se pokazao kao jako dobro rjesenje. sinoc je sa nevjerovatnom lakocom prolazio po lijevoj strani. ruku na srce jest da je odbrana bila izmorena, ali onakva brzina :run:

e za ovo trece svaka ti dala :D
11sumirp

#1781 Re: FC Barcelona

Post by 11sumirp »

Kako je lijepo biti navijacem Barcelone :) :dance:
adcor

#1782 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

Image

btw stigli u kuvajt. utakmica sutra u 3:15
Image
p.s. dobre ove maje :-D
ultima_palabra

#1783 Re: FC Barcelona

Post by ultima_palabra »

Čestitke na osvojenom kupu :)
adcor wrote:i fino je to kad kazes "ako imalo pratis fudbal" - samo pocetnici i prate real wooooow potrosili 250 mil, doveli cr, kaku. hajmo navijat za njih
Ja kad gledam balavurdiju koja ide iz škole, znaš čiji grb dominira na odjeći? :oops: Činjenica da je Barcelona sada trendi klub, ali toga se ne trebate stiditi :-D
Ja ti opet kažem da se prije 5-10 godina nisam imao s kim prepucavati prije clasica 8-) I jaranima kad sam govorio - opet smo dobili Barcu, oni kažu - e jeste šta i uradili:(
abondanzieri wrote:Bravo za najbolji tim svih vremena
:lol: Malo te ponijelo :P
ja.neron

#1784 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

Bušman wrote:Tabela je dobra, pogledaj kako je napravljena. Nije broj trofeja samo, gledaju ko je bio najkonzistentniji tokom godina.
pa i tu je MAN UTD bolji od barse
kory

#1785 Re: FC Barcelona

Post by kory »

abondanzieri wrote:Bravo za najbolji tim svih vremena
i joj pretjera ti maalo jbt ovo sto su napravili jest za svaku pohvalu al najbolji tim svih vremena....daj ba....
adcor

#1786 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

ultima_palabra wrote:Čestitke na osvojenom kupu :)
adcor wrote:i fino je to kad kazes "ako imalo pratis fudbal" - samo pocetnici i prate real wooooow potrosili 250 mil, doveli cr, kaku. hajmo navijat za njih
Ja kad gledam balavurdiju koja ide iz škole, znaš čiji grb dominira na odjeći? :oops: Činjenica da je Barcelona sada trendi klub, ali toga se ne trebate stiditi :-D
Ja ti opet kažem da se prije 5-10 godina nisam imao s kim prepucavati prije clasica 8-) I jaranima kad sam govorio - opet smo dobili Barcu, oni kažu - e jeste šta i uradili:(
to sam napisao vise iz zajebancije, ali kad ste vec komentarisali... jasno je da svaka nova generacija bira neki klub po prvom utisku, pokupi od nekog starijeg itd. ja sam za barcu poceo da navijam 2000 kada je figo presao u RM i kad su ga izvizdali na camp nou, posebno kad je krenuo korner da izvede...
kazes da je trendi klub. pa jeste, jer svoje fanove okuplja nevjerovatnom igorm, kao i u sezoni 2004-06 predvodjena dinhom. kada je real skupio bruku fanova? kad su ronaldo, figo i co dosli u real. posebno kad je pristigao bekam. ta ista stvar se i sad dogadja...
prije 5-10 godina nisi mogao da se prepucavas sa ljudima iz drugih razloga. ipak je danas internet znatno razvijeniji, pa je i pristup mnogim informacijama mnogo veci. al' evo sad mozes do mile volje... :-D
adcor

#1787 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

ja.neron wrote:
Bušman wrote:Tabela je dobra, pogledaj kako je napravljena. Nije broj trofeja samo, gledaju ko je bio najkonzistentniji tokom godina.
pa i tu je MAN UTD bolji od barse
koje ti gluposti pises... po kojoj li je onda logici ova tabela napravljena?
ja.neron

#1788 Re: FC Barcelona

Post by ja.neron »

dokaži da nije
Baltazar_khan

#1789 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

Tim koji uzme 6 trofeja za godinu dana,je tim koji mora da se proglasi najboljim timom svih vremena u istoriji fudbala!
kory

#1790 Re: FC Barcelona

Post by kory »

Baltazar_khan wrote:Tim koji uzme 6 trofeja za godinu dana,je tim koji mora da se proglasi najboljim timom svih vremena u istoriji fudbala!
joj al vi pretjerujete jbt....svaka cast barsi na ovom rezultatu al sad na osnovu toga najbolji svih vremena tacno pretjerivanje i valjanje glupusti...
fixer

#1791 Re: FC Barcelona

Post by fixer »

Baltazar_khan wrote:Tim koji uzme 6 trofeja za godinu dana,je tim koji mora da se proglasi najboljim timom svih vremena u istoriji fudbala!
Bas mora? Hoces da ti dokazem da se ne mora?
adcor

#1792 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

ja.neron wrote:dokaži da nije
npr liga sampiona. pogledaj od 91(od tada se racuna) ko je vise puta osvojio, ko ima vise finala, polufinala itd
Baltazar_khan

#1793 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

kory wrote: joj al vi pretjerujete jbt....svaka cast barsi na ovom rezultatu al sad na osnovu toga najbolji svih vremena tacno pretjerivanje i valjanje glupusti...
Žao mi je, ali 6 trofeja su debeli argument da nisi u pravu :oops:
kory

#1794 Re: FC Barcelona

Post by kory »

Baltazar_khan wrote:
kory wrote: joj al vi pretjerujete jbt....svaka cast barsi na ovom rezultatu al sad na osnovu toga najbolji svih vremena tacno pretjerivanje i valjanje glupusti...
Žao mi je, ali 6 trofeja su debeli argument da nisi u pravu :oops:
stani ba 6 trofeja osvojili i najbolji svih vremena..znas li ti sta znaci svih vremena..odkako se poceo igrat fudbal pa dosad....nebi da s eizrazim pogresno da ne bi koga uvrijedio al ti stvarno nisi u pravu trebas ti malo odspavat...
adcor

#1795 Re: FC Barcelona

Post by adcor »

fixer wrote:
Bas mora? Hoces da ti dokazem da se ne mora?
i'm really happy for you, i'll let you finish, but Barca is the most successful club of all time :lol: :lol: :lol:
Last edited by adcor on 21/12/2009 00:16, edited 1 time in total.
LSD

#1796 Re: FC Barcelona

Post by LSD »

Ali jarane,Barca je osvojila SVE što se moglo osvojiti...nema dalje,nema više trofeja koje su teoretski mogli osvojiti jer su osvojili sve što su mogli....dotjerali do zida :-) ,prekucali igru zvanu fudbal :-)
Jedino da se nekako prebace u Premiership pa da i tamo igraju paralelno sa Primerom...a i tamo bi uzeli titulu,pa bi bruka bila još veca :-)
Pa jbg šta treba više da urade pa da ih neko proglasi najboljim timom svih vremena.
Nikada nikome ovako nešto nije pošlo za rukom.
kory

#1797 Re: FC Barcelona

Post by kory »

LSD wrote:Ali jarane,Barca je osvojila SVE što se moglo osvojiti...nema dalje,nema više trofeja koje su teoretski mogli osvojiti jer su osvojili sve što su mogli....dotjerali do zida :-) ,prekucali igru zvanu fudbal :-)
Jedino da se nekako prebace u Premiership pa da i tamo igraju paralelno sa Primerom...a i tamo bi uzeli titulu,pa bi bruka bila još veca :-)
Pa jbg šta treba više da urade pa da ih neko proglasi najboljim timom svih vremena.
Nikada nikome ovako nešto nije pošlo za rukom.

ja to sve razumijem i svaka im cast koliko to puta trebam rec barsa je OVE GODINE fantasticna,ali nemozez ti na osnovu jedne ili 2 godine reci najbolji svih vremena....
kory

#1798 Re: FC Barcelona

Post by kory »

koliko se ja sjecam real je od strane javnog zavoda za statistiku mislim da se pise IFFA proglasen najboljim klubom u 20 vijeku..... lol :D :-D
Bušman

#1799 Re: FC Barcelona

Post by Bušman »

Ovaj tim Barce je najbolji tim ikad sastavljen. Nema boljeg. Kako? Zato sto je ovaj tim Barce osvojio sve u jednoj sezoni. Eto.

Za onu tabelu, Barca je najkonzistentniji tim od 91. Ljudi su napravili kriterij, i pustili da racunar izracuna sve. A to koji je klub najbolji, to je subjektivna stvar. O timovima se moze raspravljati.

Za najbolji tim 20 st. je FIFA odredila Real. Ali kazem, oni su odabrali Pelea za najboljeg igraca 20. stoljeca. A jako puno ljudi ne misli tako. "Najbolji" je izrazito subjektivna ocjena.
Last edited by Bušman on 21/12/2009 00:27, edited 1 time in total.
Baltazar_khan

#1800 Re: FC Barcelona

Post by Baltazar_khan »

kory wrote:koliko se ja sjecam real je od strane javnog zavoda za statistiku mislim da se pise IFFA proglasen najboljim klubom u 20 vijeku..... lol :D :-D
Mi ne govorimo o klubu, nego i timu :-)
Post Reply