AC Milan
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#1776 Re: AC Milan
Galiani spremio ponudu od 20 miliona evra za Lavezzia 
-
Baudelaire
#1777 Re: AC Milan
Što su debilani sa tim napadačima više. Toliko bitnijih pozicija za pojačati imaju, al jok, napad, napad i napad.
- ganjeta
#1778 Re: AC Milan
Pa Lavezzi nije klasicni napadac,a i vjerovatno ce se rjesiti par igraca...bilo kako bilo Napolitanac je odlican igrac 
-
Baudelaire
#1779 Re: AC Milan
Ma nema mjesta pored Pata, Ibrahimovića, Robinha i Cassana. On je tip igrača kao Cassano, to je u pet deka, tako da bi takav igrač bio totalno nepotreban, pogotovo jer ni Cassano nije standardan, a ovaj 20 miliona košta, što se mora iskoristiti za dovođenje ili bekova ili veznjaka.
- ganjeta
#1780 Re: AC Milan
Lavezzi ako dodje,sto bi ja volio vidjeti njemu ce konkurencija biti samo Cassano,Ibra nije taj tip igraca,Pato isto tako.Robinho je vise vezni,nego napadac.
-
Baudelaire
#1781 Re: AC Milan
AL što će ti dva Cassana u ekipi, to je moja poenta. I hoće mu biti i Ibra konkurent, pa i Pato, jer od njih ovisi da li će on igrati ili neće, da li će biti 4-4-2 ili 4-5-1 ili možda 4-3-3. U svakom slučaju krilo je bilo puno potrebnije, bekovi da ne govorimo, mada je još uvijek vrlo upitno da li će Lavezzi doći.
- ganjeta
#1782 Re: AC Milan
Pa sta je onda on nego krilni igrac? Kako igraju u Napoliju Cavani i Lavezzi zajedno? I po mom misljenju trebaju dva igraca tipa Cassano jer duga je sezona,igra se na tri fronta,povrede,kartoni itd
- ganjeta
#1783 Re: AC Milan
Nigerijac Taiwo sasvim blizu dolaska u Milan
Nigerijski nogometaš Taye Taiwo, 26-godišnji lijevi bek Marseillea, od 2005. godine je jedan od najčvršćih stupova te francuske momčadi, no izgleda kako se bliži kraj te "ljubavi"...
Naime, talijanski mediji su u petak objavili da već neko vrijeme traju pregovori između Taiwa i Milana, a iste je potvrdio i Jose Anigo, direktor još uvijek aktualnog francuskog prvaka.
- Taiwo je jedan od igrača koji je najdulje s nama i mogući oproštaj će sigurno biti težak. No, on pregovara s Milanom i to ne krijemo. S obzirom na sve spremni smo na njegov ljetni odlazak - rekao je Anigo.
Na kraju ove sezone ističe aktualni ugovor Nigerijca s francuskim
Nigerijski nogometaš Taye Taiwo, 26-godišnji lijevi bek Marseillea, od 2005. godine je jedan od najčvršćih stupova te francuske momčadi, no izgleda kako se bliži kraj te "ljubavi"...
Naime, talijanski mediji su u petak objavili da već neko vrijeme traju pregovori između Taiwa i Milana, a iste je potvrdio i Jose Anigo, direktor još uvijek aktualnog francuskog prvaka.
- Taiwo je jedan od igrača koji je najdulje s nama i mogući oproštaj će sigurno biti težak. No, on pregovara s Milanom i to ne krijemo. S obzirom na sve spremni smo na njegov ljetni odlazak - rekao je Anigo.
Na kraju ove sezone ističe aktualni ugovor Nigerijca s francuskim
-
Baudelaire
#1784 Re: AC Milan
To ti je pravo i potrebno pojačanje, ne Lavezzi 
- ganjeta
#1785 Re: AC Milan
Izgleda da ce se rjesiti Cassana nije opravdao ocekivanja 
- ganjeta
#1786 Re: AC Milan
Robinho za nova tri boda
Napoli ispusio foru,a Inter dobio..
Napoli ispusio foru,a Inter dobio..
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#1787 Re: AC Milan
Ganso će se pridružiti Milanu
Ganso je u posljednje vrijeme glavna tema u Milanu. Claudio Pasqualin smatra da će Brazilac sljedeće sezone nositi dres Rossonera.
Nije tajna da je Paulo Henrique Ganso prva meta Milana, ali Rossoneri strahuju, jer je za njega pokazao veliko interesovanje i Inter, kao i mnogi drugi klubovi.
Međutim, talijanski nogometni menadžer Claudio Pasqualin smatra da će Brazilski veznjak naredne sezone nositi crveno-crni dres.
"Ganso će se pridružiti Milanu. Imam taj osjećaj. Nema sumnje da je Ganso igrač koji je u modi", rekao je Pasqualin jučer.
Ganso je u posljednje vrijeme glavna tema u Milanu. Claudio Pasqualin smatra da će Brazilac sljedeće sezone nositi dres Rossonera.
Nije tajna da je Paulo Henrique Ganso prva meta Milana, ali Rossoneri strahuju, jer je za njega pokazao veliko interesovanje i Inter, kao i mnogi drugi klubovi.
Međutim, talijanski nogometni menadžer Claudio Pasqualin smatra da će Brazilski veznjak naredne sezone nositi crveno-crni dres.
"Ganso će se pridružiti Milanu. Imam taj osjećaj. Nema sumnje da je Ganso igrač koji je u modi", rekao je Pasqualin jučer.
- just principe
#1788 Re: AC Milan
Ganso, Mexes, Taiwo - FC
Milan se ozbiljno pojacava 
-
F&N
#1789 Re: AC Milan
PATO u konkurenciji za utakmicu s Bolognom
Milanov napadač Alexandre Pato dobro se oporavlja od ozljede bedrenog mišića koju je obnovio tijekom utakmice protiv Sampdorije.
Dana 16. travnja napustio je travnjak u 41. minuti utakmice koju je njegova momčad dobila 3-0.
Propustio je brazilski nogometni reprezentativac kup-utakmicu protiv Palerma (2-2) i pobjedu "rossonera" kod Brescije (1-0), no, kandidirat će za nastup protiv Bologne koji se igra nadolazeće nedjelje.
Pato je već započeo s treninzima. Milan je trenutačno vodeća momčad talijanske Serije A sa 74 boda iz 34 odigrane utakmice.
Pobijede li Bolognu i dočekaju li poraze najvjernije pratnje Intera i Napolija, prvacima bi mogli biti okrunjeni već krajem ovoga tjedna.
Milanov napadač Alexandre Pato dobro se oporavlja od ozljede bedrenog mišića koju je obnovio tijekom utakmice protiv Sampdorije.
Dana 16. travnja napustio je travnjak u 41. minuti utakmice koju je njegova momčad dobila 3-0.
Propustio je brazilski nogometni reprezentativac kup-utakmicu protiv Palerma (2-2) i pobjedu "rossonera" kod Brescije (1-0), no, kandidirat će za nastup protiv Bologne koji se igra nadolazeće nedjelje.
Pato je već započeo s treninzima. Milan je trenutačno vodeća momčad talijanske Serije A sa 74 boda iz 34 odigrane utakmice.
Pobijede li Bolognu i dočekaju li poraze najvjernije pratnje Intera i Napolija, prvacima bi mogli biti okrunjeni već krajem ovoga tjedna.
-
oridjidji
#1790 Re: AC Milan
Lavezzi je igracina. To bi bilo predobro pojacanje, ali nevjerujem da ce doci. Za vec jaki Milanov napadacki red. Kad se samo sjetim kakav je go Milanu dao u Napulju ove sezone... da sam Abiati tesko bi poslje onoga stao ponovo na go. Psihicki bi se morao odmarati sedmicu ili dvije.Baudelaire wrote:AL što će ti dva Cassana u ekipi, to je moja poenta. I hoće mu biti i Ibra konkurent, pa i Pato, jer od njih ovisi da li će on igrati ili neće, da li će biti 4-4-2 ili 4-5-1 ili možda 4-3-3. U svakom slučaju krilo je bilo puno potrebnije, bekovi da ne govorimo, mada je još uvijek vrlo upitno da li će Lavezzi doći.
Po onome sta se prica u Milan bi trebali doci Mexes, Taiwo, Marcheti, Ganso, Pacienca i Farfan. Navodno su se u kontekst Milana dovodili igraci poput Lazarija i Astorija koje je trenirao Allegri dok je bio u Kaljariju , ali mala je vjerovatnoca da ce oni doci.
Najvjerovatnije na kraju ove sezone odlaze Gatuzo, Ambrosini i Sedorf. Za Pirla se nagadja da bi mogao u Juventus. Ali eto Berluskoni i drustvo mozda nas iznenade nekim od ovih imena, a mozda i ne. Takodjer mozda nista ne bude od ovih mogucih odlazaka iz Milana koji najavljuju mediji.
- Jack Be Nimble
#1791 Re: AC Milan
Ja bi volio da dovedu nekog solidnog golmana. Abiati se pokazao veoma sigurnim ove sezone, ali lako se covjek povrijedi. Uostalom, jedan od glavnih problema u zadnjih 5-7 godina za milan, bio je golman. Koga god su imali uvijek je bio solidan godinu, mozda dvije godine, i onda golovi krenu da prolaze kroz usi. Dida npr. je bio takav, o Kalacu se ne treba ni govoriti.
Odbrana i sredina, to se treba preraditi. Samo Milan je poznat da u zadnjim godinama iskoriste svakog igraca do njegove 40-te pa ga onda zamjene. Mozda je to politika Gilanija i Berluskonija a Anceloti nije imao muda da se protivi. Nadam se da ce Allegri uzeti konce u svoje ruke sto se tice koga treba dovesti i kada.
Odbrana i sredina, to se treba preraditi. Samo Milan je poznat da u zadnjim godinama iskoriste svakog igraca do njegove 40-te pa ga onda zamjene. Mozda je to politika Gilanija i Berluskonija a Anceloti nije imao muda da se protivi. Nadam se da ce Allegri uzeti konce u svoje ruke sto se tice koga treba dovesti i kada.
-
F&N
#1792 Re: AC Milan
Kako sam ja saznao Marcheti je "vec potpisao" znaci gotova stvar, tako da se nece potpisati ugovor sa Ameliom, dok Pirlo najvjerovatnije nece produziti ugovor nije pristao na snizenje plate.
Agent Farfana je vidjen u Milanellu tako da moze biti a i ne mora.
Za ove drug igrace ne znam previse.
Najvise me nervira prica o neproduzivanju ugovora sa Ibrahimovicem i dovodjenje C.Ronalda. Ako se nedo Bog ovo desi defitinivno bi se razocarao u upravu Milana.
Agent Farfana je vidjen u Milanellu tako da moze biti a i ne mora.
Za ove drug igrace ne znam previse.
Najvise me nervira prica o neproduzivanju ugovora sa Ibrahimovicem i dovodjenje C.Ronalda. Ako se nedo Bog ovo desi defitinivno bi se razocarao u upravu Milana.
- ganjeta
#1793 Re: AC Milan
1-0 Flamini na misice
Veoma vazna pobjeda i nova tri boda.
Forza Milan
Forza Milan
- ganjeta
- Jack Be Nimble
#1795 Re: AC Milan
Vracaju se se stilu 88-95...samo linije su bile malo sire tada, al ok svidja mi se.
- ratata
#1796 Re: AC Milan
lako je sve nakon sto u Interu neko vrijeme provede Rafa Benitezganjeta wrote:1-0 Flamini na misice![]()
Forza Milan
- ganjeta
#1797 Re: AC Milan
Ovo je 18 po redu dres koji Adidas pravi za Milan i zanimljivo za 1 8 titulu
Grande Milan
Grande Milan
- ganjeta
#1798 Re: AC Milan
Jeste zato cmizdri i daljeratata wrote:lako je sve nakon sto u Interu neko vrijeme provede Rafa Benitezganjeta wrote:1-0 Flamini na misice![]()
Forza Milan
Ovo je bila 18 tekma gdje nije primljen go',sa ovakvom odbranom to je za svaki respect
23 gola u 35 tekmi i to 4 primljena sa Udinama u onoj ludoj tekmi 4-4.
Eh moj Rafa-Žirafa
Last edited by ganjeta on 03/05/2011 23:34, edited 1 time in total.
- Ringhio
#1799 Re: AC Milan
Fini ovi novi dresovi, pravo fini. Klasika, imam jedan ovakav slican u regalu, naso ga na buvljoj pijaci kupio za marku
Originalan i ima sve one ambleme po sebi Calcio i te gluposti. Kad sam pokazo ovom jednom australijacnu preko skypea covjek mi nudio 500 dolara samo da mu posaljem
jock on che meni u okvir pa na zid.
Nego spominje se Ibrahimovicev odlazak ? Mene sto se tice...mozda i nije kadar za nas, dokazalo se kroz ovu sezonu da jednostavno nije igrac za velike utakmice. Slabo podnosi pritisak, voli se tuch i pravit probleme kad za to nema potrebe. Po meni se dosta dosta boljom investicijom pokazao Cassano i on mora po svaku cijenu ostati u timu. Da Ibrahimovic je dao vise golova, sigurno ali kad, i u kojim utakmicama. Eksplorido je nekad na pocetku sezone i sad u ovih par najbitnijih utakmica, kad nam je najvise trebo on je bio van, zbog jako glupih crvenih kartona. Jednostavno je igrac u kojeg se ne mozemo pouzdati. U ostalom kakve ti fajde napadac u kojeg nemas povjerenja. Samim time zdravo drugari.
Seedorf je po mom nekakvom nahodjenju najblizi odlasku iz kluba, zajedno s Pirlom i par ovih starkelja iz odbrane, Jankulovski, Zambrotta.
Sjetimo se da je Borriello jos uvjek nas, da ce se on vratiti s posudbe, te da ce se vratiti par finih omladinaca za odbranu koji che biti friski za obradu pod dirigentskom palicom Gospodina.
Po meni Gennaro mora ostati, neko mora nasljediti Maldinija, neko mora biti kapiten, i neko mora nabrijavati igrace, dati koji pametan savjet ovoj omladini koja bi se mogla pojaviti u sredini. Neko mora biti autoritet, a po meni niko osim Gattusa to nemRe.
Nego spominje se Ibrahimovicev odlazak ? Mene sto se tice...mozda i nije kadar za nas, dokazalo se kroz ovu sezonu da jednostavno nije igrac za velike utakmice. Slabo podnosi pritisak, voli se tuch i pravit probleme kad za to nema potrebe. Po meni se dosta dosta boljom investicijom pokazao Cassano i on mora po svaku cijenu ostati u timu. Da Ibrahimovic je dao vise golova, sigurno ali kad, i u kojim utakmicama. Eksplorido je nekad na pocetku sezone i sad u ovih par najbitnijih utakmica, kad nam je najvise trebo on je bio van, zbog jako glupih crvenih kartona. Jednostavno je igrac u kojeg se ne mozemo pouzdati. U ostalom kakve ti fajde napadac u kojeg nemas povjerenja. Samim time zdravo drugari.
Seedorf je po mom nekakvom nahodjenju najblizi odlasku iz kluba, zajedno s Pirlom i par ovih starkelja iz odbrane, Jankulovski, Zambrotta.
Sjetimo se da je Borriello jos uvjek nas, da ce se on vratiti s posudbe, te da ce se vratiti par finih omladinaca za odbranu koji che biti friski za obradu pod dirigentskom palicom Gospodina.
Po meni Gennaro mora ostati, neko mora nasljediti Maldinija, neko mora biti kapiten, i neko mora nabrijavati igrace, dati koji pametan savjet ovoj omladini koja bi se mogla pojaviti u sredini. Neko mora biti autoritet, a po meni niko osim Gattusa to nemRe.
- Jack Be Nimble
#1800 Re: AC Milan
Ibrahimovic bi stvarno trebao da ide. Pomogao je dosta ove godine, ali radije bi vidio da Casano ostane i mozda dovesti jos nekog napadaca cisto radi povreda nad Patom/Robinhom.
Kada su uzeli LS 2007 tada se tim morao razlomiti i krenuti iz pocetka...sada je opet vrijeme toga. Ali ovaj put moglo bi se ostaviti dio igraca (napad) ali dobro rascesljati obranu i sredinu. Ako ne urade nesto na tome, tesko ce im biti sljedece sezone.
Kada su uzeli LS 2007 tada se tim morao razlomiti i krenuti iz pocetka...sada je opet vrijeme toga. Ali ovaj put moglo bi se ostaviti dio igraca (napad) ali dobro rascesljati obranu i sredinu. Ako ne urade nesto na tome, tesko ce im biti sljedece sezone.