Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
drug_profi

#1776 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Sanchez211 wrote:
quarterback wrote:samo jedna napomena od mene koji sam bio pusac 13 godina, pa nepusac 8 godina, pa sam sada ponovo pusac, dobro pazite na kilograme kada prestanete pusiti
Sa 82 kg otisao na 100 kg i ne bunim se uopste :)
Lakse se skinuti sa kaloricnih obroka, nego sa cigara. Ja sam samo malo promijenio nacin zivota i prehrane. Iskljucio veceru, tj zamjenio je zitaricama i jogurtom i zacas se kile vratile na optimum. Malo fizike bi bilo jos zdravije, ali moze i bez toga.
pakica_

#1777 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

m@m@ wrote:meni je danas prvi dan bez cigarete, hocu da prestanem a ne da umanjim jer sam skontala da od toga nema nista. nema jos ni 9.00 meni mozak razmislja bil da se ogrebem gdje za cigaretu ili da ozezem po bobama. Inace do 9.00 ispusim 10 cigareta.
ista sam tak'a bila :lol:
al' evo ga, dan 10 bez ijedne :D al' jedno kila uzbrdo za 10 dana :lol: :lol:
sad cekam da se slegne kafa, koja je i 10 dana kasnije bljutava bez cigare, pa odoh u teretanu da se ispusem.. valjda mi kasnije bude zao da se ozderem nakon sto se preznojim haha
pakica_

#1778 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

m@m@ wrote:ma ja neznam kako cu raditi danas, ne mogu razmisljati dok ne zapalim 8-)
nije mi vazno ako dobijem koju kilu, nece valjda pretjerati :-)
valjda mi kasnije bude zao da se ozderem nakon sto se preznojim haha
:lol: :lol: dobra si, djaba se znojila a? :lol:
moj trik je da mi jos uvijek stoji kutija cigara pri ruci ;) tako da je samo do mene hocu li posegnuti za njom ili ne hehe
jer da sam sebi uskratila cigare iz vidokruga, upaljace iz djepova i sl. samo bih krizirala (umisljeno), a ovako je samo test karaktera :D i nece ga pakica zapalit do daljnjeg :D (i to mi je trik, da ka'em necu vise nikad, odmah bih se nasla s cigarom u zubima :lol: )
zato idem dan po dan..
pakica_

#1779 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

m@m@ wrote:uff mene vec puca kriza :? ali nema smisla majke mi, otrovah se za svoje pare...pocet cu pare koje sam davala n cigrete stavljati u kasicu
ja sam vec pocela i mogu ti rec poteska je :D minimalno 2050 KM ispusim za godinu.. imam osjecaj da cu se pocastiti turskom dogodine :lol: alaiye resort, i'll be back!
iSwagga

#1780 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by iSwagga »

m@m@ wrote:uff mene vec puca kriza :? ali nema smisla majke mi, otrovah se za svoje pare...pocet cu pare koje sam davala n cigrete stavljati u kasicu
Ja vec 4 mjesec ne pusim (bio pusac 10 godina) i tako sam svaki dan stavljao pare u kasu sto bi inace na cigare dao i vec je tu oko 400 ka-em-cica :)
antidroid

#1781 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by antidroid »

ja evo guram mjesec i po
prvih 10 dana sa flasterima kasnije bez icega.
ma jurrrriis
ja nisam nikad pusio :D
sokkia

#1782 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

m@m@ wrote:
antidroid wrote:ja evo guram mjesec i po
ma jurrrriis

kakvi flasteri? jel to ima efekta bas ili je vise onako psiholoski?
ma ne treba ti ništa osim cvrste odluke .
ja samo reko necu vise dok mi je ova pamet, a ako zapalim znacu da sam poludio i evo vec šest i po godina no smok :-D
pakica_

#1783 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

m@m@ wrote:
antidroid wrote:ja evo guram mjesec i po
ma jurrrriis

kakvi flasteri? jel to ima efekta bas ili je vise onako psiholoski?
obzirom da oni daju dozu nikotina koja ti fali, a ti ustvari trebas pobijediti naviku, mislim da ces i na to bezze dat keš.. naoruzaj se jabukama i zvakama, savrseno ubijaju zelju za cigarom, vjeruj mi..
i uvijek drzi olovku ili nesto u ruci, jer ce ti se ruke najvise dosadjivati prvih par dana.. you can do it, m@m@, nemoj me razocarat! :D
ne trebaju ti flasteri, zvake za pusace, elektricne cigare! mozes ti to bez icega! :D prodruzi se klubu, ali ne code klubu, code je zao! fds je zla! cigare su zlo! :D
drug_profi

#1784 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Probaj ljuti mentol.
Ma ubijaj se bilo cime ali izdrzi prvih nekoliko dana kad je najteze. Sve je dopusteno da se rijesis cigareta, a poslije ces skidati kile lako, ako se koja i uhvati.

I dobar je savjet da kazes ne pusim do daljnjeg, pa da vidim dokle cu izdrzati. Meni su isto cigare bile oko mene. Raja me nutkala, ne znajuci da prekidam, supruga pusi, na stolu cigare u zraku dim. Samo test vlastitog karaktera.
Uzmi od nekog cigaru i nek ti stoji na stolu i natjeraj sebe da je ne zapalis.
Ja sam recimo popustio nakon 12 sati, i zapalio jednu, a onda sam shvatio da sam se 12 sati bezveze patio jer sam resetovao counter i moram ispocetka. I onda me vise nije mogla prevariti.
baustelac

#1785 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by baustelac »

m@m@ wrote:
drugi profil wrote:Probaj ljuti mentol.
Ma ubijaj se bilo cime ali izdrzi prvih nekoliko dana kad je najteze. Sve je dopusteno da se rijesis cigareta, a poslije ces skidati kile lako, ako se koja i uhvati.

I dobar je savjet da kazes ne pusim do daljnjeg, pa da vidim dokle cu izdrzati. Meni su isto cigare bile oko mene. Raja me nutkala, ne znajuci da prekidam, supruga pusi, na stolu cigare u zraku dim. Samo test vlastitog karaktera.
Uzmi od nekog cigaru i nek ti stoji na stolu i natjeraj sebe da je ne zapalis.
Ja sam recimo popustio nakon 12 sati, i zapalio jednu, a onda sam shvatio da sam se 12 sati bezveze patio jer sam resetovao counter i moram ispocetka. I onda me vise nije mogla prevariti.
trudim se :thumbup: hvala puno
heeeeej meni smjesno koliko je ovo zeznuto, nije lako nimalo :roll:
Ne razmisljaj o cigarama, cim pomislis na cigaretu trazi ti se.
pakica_

#1786 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

m@m@ wrote:
baustelac wrote:Ne razmisljaj o cigarama, cim pomislis na cigaretu trazi ti se.
ma pokusavam vjeruj, ali znas kako u crtanim ono srce iz ociju iskace :lol: meni tako kad osjetim dim :shock:
ja sad s treninga, preporodjena i umjesto da mi se trazi cigara k'o obicno poslije treninga (jeste, jedva sam durala 2h da ne zapalim, sta je :P :lol: ) fino sam se istusirala, pojela jabuku i dosla da vidim kako si ti :D
al' cu zato kasnije da se nazderem k'o majstor :lol: :lol: tad mi je najgore da ne zapalim, majku joj smrdljivu :x
sokkia

#1787 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

m@m@ wrote:
baustelac wrote:Ne razmisljaj o cigarama, cim pomislis na cigaretu trazi ti se.
ma pokusavam vjeruj, ali znas kako u crtanim ono srce iz ociju iskace :lol: meni tako kad osjetim dim :shock:
ma daj, ne budi labilna.
ni ne pomišljaj na njih inace neceš uspjeti :wink:
SportLux

#1788 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by SportLux »

hahahahahhaha,olovka je glavna,ja vozio sa olovkom :D
pakica_

#1789 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

SportLux wrote:hahahahahhaha,olovka je glavna,ja vozio sa olovkom :D
samo se ti smij, al' je to smrtna ozbilja- olovka je cudo :D
MedenoSrce

#1790 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by MedenoSrce »

mama ako ti prestanes ja cu do decembra nabaciti 4kg misicne mase
sokkia

#1791 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

m@m@ wrote:sto to :shock: ne vjerujes da mogu?

joj vjeruj ni ja :skoljka: ako kazem da cu poletiti, poleti cu ali cigarete ostaviti...al zaista cu se potruditi
razmišljaj o njima kao o smradu,o tome kako ceš oboliti ako nastaviš,o tome da te koštaju, o tome da te neko pravi budalom prodajuci ti ih,o ružnom zadahu.
jednostavno ih mrzi i što manje misli na njih i uspjeceš-garantujem ti.
pomisli samo kako može neko drugi da ne puši pa zašto ne bi ni ti mogla. :thumbup:
drug_profi

#1792 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Izdrzi, izdrzi, izdrzi, izdrzi, izdrzi, izdrzi, izdrzi, izdrzi, izdrzi, izdrzi, izdrzi, izdrzi, izdrzi, izdrzi, izdrzi, izdrzi...

Moras vjerovati da ce taj osjecaj proci, jer hoce... samo treba izdrzati. Natjeraj sebe da izdrzis jos sat, pa kad prodje, probaj jos sat, pa kad prodje, ako ti nije zao sve te muke do tad, ti onda zapali, a ako jeste, izdrzi jos sat, pa jos sat...
u to ce i proci. Meni je trebalo oko 70 sati od zadnje cigare.
antidroid

#1793 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by antidroid »

uzmes flastere barem jedno pakovanje samo da ruke sredis.
Ja nakon 20 godina pusenja nisam znao sta cu sa rukama.
A kad nikotin zafali... onda svasta pada na pamet.
Uzmes, zalijepis se u jutro i 10ak dana.
Meni je pomoglo pravo.
sokkia

#1794 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

ma šta dižete toliku frku bez razloga, m@m@ je prestala i ne misli više na njih, jel tako m@m@. :D
pakica_

#1795 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by pakica_ »

m@m@ wrote:
sokkia wrote:ma šta dižete toliku frku bez razloga, m@m@ je prestala i ne misli više na njih, jel tako m@m@. :D
borim se borim, borim sa soooobom :lol: dan 2. :thumbup:
hajde, hajde :D stigni meee :D ja sam na 11om :D ako ne stignes, bezze si, oca mi :D
evo ja sad kafenisem na poslu, kafa i dalje bljutava, ali se NE DAAAAM!!!
edit: upravo zet udje u kancelariju iz obliznje kafane i smrdi k'o hala.. e pa skontaj kol'ko i mi smrdimo.. djaba ti tusiranje kad obuces smrdljivu odjecu.. ja juce na treningu kad sam otvorila ormaric u kojem mi je torba, isto da me nesto sakom udarilo otamo kol'ko mi torba smrdi na duhan.. ljudi, smrdimo kad pusimo :D necemo vise! NOOO!! (necu reci nikad, al' za sad mi je super :D )
drug_profi

#1796 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Pusaci smrde, to je fakt.
Samo skontaju koliko je to gadno tek kad prestanu.
sokkia

#1797 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

drugi profil wrote:Pusaci smrde, to je fakt.
Samo skontaju koliko je to gadno tek kad prestanu.
ma jašta,
kako mi tek bude kad mi se šef ujutro natakari preko ramena i uzdaje mi zadatak (pokazujuci na monitoru :D ) za taj dan a iz njega bazdi ko iz pepeljare. :(
ja zadržavam dah tako da sve poplavim :lol:
sokkia

#1798 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by sokkia »

m@m@ wrote:samo da smo nacisto i nepusacima(nekim) smrdi iz usta samo ne tesko definisati, na sta :?
to je druga prica :D
sad govorimo o" duhanskim smradovima". :-D
drug_profi

#1799 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

Da ne bi dosla u tu situaciju da postanes ovisnik o Orbitu, kad prodje jedno 15-20 dana nepusenja, odes lijepo svom zubaru da ti skine sve nikotinske naslage sa zuba, uzmes jos neku kvalitetniju pastu ili posebne gelove za njegu desni, da im se vrati prokrvljenost i zdrava boja. Desni stradaju prije pluca, samo toga nismo svjesni. Srecom daju se i popraviti ispravnom njegom. Samim tim ces sprijeciti da se ljudi pitaju ko se us*o kad progovoris. :D
drug_profi

#1800 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by drug_profi »

jes to zivcana pa ujedas :mrgreen:

neka, neka... bolje ovako online nego zivog insana kraj sebe.
Post Reply