NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Layne

#1776 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

tonto wrote:Nego? Znas li uopste koju poziciju igra Hadzivretas?
Kake to veze ima koju poziciju igra. Zar ne može bit igrač od zadatka npr. da žrtvuje svoju igru u napadu da bi zaustavio nekog igrača protivničke ekipe?
LSD

#1777 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Layne wrote:Nko nije to reko nego bezze ga (joj opet o Jamesu) dižu nebu pod oblake fol king. Kakav king Kobe i Paul izmislili košarku za njega.
Ne ozbiljno,ja mislim da je i Hadzivretas (to da su Kobe i Paul bolji to se podrazumjeva naravno) bolji igrac od Jamesa (boje skace,bolje asistira,bolje krade lopet i igra odbranu,ima ljepšu frizuru i bolju djevojku)
Pa eto koliko su amerikanci ludi za Hadzivretasom,najbolje govori podatak kako su prošle godine Cavsi nudili,insistirali i na kraju molili čelnike Panathinaikosa da se odrade trade glava za glavu (tj.Hadzivretas-James)koju cu celnici Panathinaikosa 'ladno odbili....zna se kolika je potražnja u Atini za Hadzivretasovim dresovima i šta znaci taj igrac za grcku reprezentaciju...on je ikona grcke košarke....mislim mogu ja još srati ako treba,nije nikakv problem...kad svi ovdje seru mogu onda i ja,ha ja.
Neelix

#1778 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

ma naravno da se zajebavas, sve je ovo sala, eno amerikancima pobjednicki pehar u tribinama, svaki veliki turnir osvajaju zlata, james ubacuje oko 40 poena po utakmici na olimpijadama a oko 38 na svjetskim prvenstvima, dominira utakmicama i sam rastura grcku, argentinu 1 na 5... :D
tonto

#1779 Re: NBA na OBN-u

Post by tonto »

Layne wrote:
tonto wrote:Nego? Znas li uopste koju poziciju igra Hadzivretas?
Kake to veze ima koju poziciju igra. Zar ne može bit igrač od zadatka npr. da žrtvuje svoju igru u napadu da bi zaustavio nekog igrača protivničke ekipe?
Da li si uopste gledao utakmicu koja se pominje ili pricas napamet kao i "strucnjak" koji je prvi pomenuo hadzivretasa?
Layne

#1780 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

Ma neću više da raspravljam o Jamesu. Niko nije reko da je Hadzivretas bolji igrač od njega, samo je konstatacija bila da je jedan takav igrač Jamesa strpo u mali džep. U ostalom Cleveland je ispao i ta ekipa me uopšte ne interesuje. Neću više da trošim prste ni na njih ni na Jamesa.

@tonto: vozdrica
LSD

#1781 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Neelix wrote:ma naravno da se zajebavas, sve je ovo sala, eno amerikancima pobjednicki pehar u tribinama, svaki veliki turnir osvajaju zlata, james ubacuje oko 40 poena po utakmici na olimpijadama a oko 38 na svjetskim prvenstvima, dominira utakmicama i sam rastura grcku, argentinu 1 na 5... :D
Ma joook ...hadzivretas i co su se skupili 2 hefte prije pocetka SP u Japanu,a americki dream team glumci i manekeni trenirali oko 4 mjeseca zajedno uoci SP...pa im ni to nije bilo dovoljno,vec ih je grcka pomela sa terena sa 3 koša razlike 8-)
arze

#1782 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

na ovom forumu sam ja bio optuzivan da stvaram nekakve tenzije i bezpotrebne rasprave al kad ovo citam-u najmanju ruku Allasellamet :razz:
pa vi ljudi ste za mene govorili kako u nedostatku argumenata pricam kojekakve gluposti a sve se upravo odnosi na vas, mislim na pojedince.
ovdje fakat se pojavljuju neki "paktovi" gdje jedna strana fura prvo lakerse pa se onda osvrne na hađivretasa kao neku igracinu koji nije ni medu 50 u europi(vjerovatno)
vi kolko pizdite zbog tog jamesa-sta vam je? Zaboravite covjeka barem malo, spominjat ce se on jos dugo strucnjaci ne boj te se. Ja i zaboravih spomenut tog hađivretasa koji je ustopo pola dream team-a i koji sad moze da bira u kojoj ce europskoj ekipi igrat jer su mu statistike i ucinak zadnjih par sezona fenomenalni.
da nije zalosno, u krajnju ruku bi se reklo smijesno.
piskerernest

#1783 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

Layne wrote:
tonto wrote:
Neelix wrote:ne moram pominjat sta je hadzivretas uradio tom fantasticnom super kosarkasu LBG-u :D
Hadzivretas je u toj utakmici ubacio cak 2 poena.
Pa nije mu pos'o bio da ubacuje poene.
hadzivretas igra na poziciji beka šutera,i ako njemu nije posao da ubacuje poene,onda ne znam kome jest.
b@tto

#1784 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

Layne wrote:
tonto wrote:
Neelix wrote:ne moram pominjat sta je hadzivretas uradio tom fantasticnom super kosarkasu LBG-u :D
Hadzivretas je u toj utakmici ubacio cak 2 poena.
Pa nije mu pos'o bio da ubacuje poene.

šta mu je bio poso,da bude najbolji skakač
arze

#1785 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

hađivretas je zaduzen za logistiku
Layne

#1786 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

b@tto wrote:šta mu je bio poso,da bude najbolji skakač
Možda da čuva "kralja" :roll:
Neelix

#1787 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

LSD wrote:
Neelix wrote:ma naravno da se zajebavas, sve je ovo sala, eno amerikancima pobjednicki pehar u tribinama, svaki veliki turnir osvajaju zlata, james ubacuje oko 40 poena po utakmici na olimpijadama a oko 38 na svjetskim prvenstvima, dominira utakmicama i sam rastura grcku, argentinu 1 na 5... :D
Ma joook ...hadzivretas i co su se skupili 2 hefte prije pocetka SP u Japanu,a americki dream team glumci i manekeni trenirali oko 4 mjeseca zajedno uoci SP...pa im ni to nije bilo dovoljno,vec ih je grcka pomela sa terena sa 3 koša razlike 8-)

cekaj ba, zar hadzivretas ne zaradjuje 20 miliona po sezoni rasturajuci po najvecim dvoranama na svijetu i stoji ko kloc u odbrani :D dok james ima jedva milion (ako i toliko) jadnik patechi se po nekim vukojebinama u grckoj :D
b@tto

#1788 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

Layne wrote:Nko nije to reko nego bezze ga (joj opet o Jamesu) dižu nebu pod oblake fol king. Kakav king Kobe i Paul izmislili košarku za njega.
on ima sa 23 godine,30 koševa 8 skokova i 7 asista u prosjeku,ako ovo nije dovoljno da ga se proglasi velikim igračom,ne najvećim trenutno ili slične stvari,onda ne znam šta jest,da li treba imati 40 poena,12 skokova,10 asista prosječno pa da neki priznaju da je veliki igrač.već je par godina u najboljim petorkama lige,u prvoj sezoni je igrao playa a visok je 203.
on je igrač koji igra na snagu,to svi znamo ,ali zar nije i shaq tako igrao,pa je među najboljim centrima svih vremena
Layne

#1789 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

b@tto wrote:
on ima sa 23 godine,30 koševa 8 skokova i 7 asista u prosjeku,ako ovo nije dovoljno da ga se proglasi velikim igračom,ne najvećim trenutno ili slične stvari,onda ne znam šta jest,da li treba imati 40 poena,12 skokova,10 asista prosječno pa da neki priznaju da je veliki igrač.već je par godina u najboljim petorkama lige,u prvoj sezoni je igrao playa a visok je 203.
on je igrač koji igra na snagu,to svi znamo ,ali zar nije i shaq tako igrao,pa je među najboljim centrima svih vremena
Pa kako centar treba da igra, inače su svi centri imali tehniku za 10 i bili su mali, pa je sad iznenađenje što je Shaq igro na snagu. Na Jamesa više ne trošim riječi, reko sam jednom već. Dosta ga je.
b@tto

#1790 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

Layne wrote:
b@tto wrote:šta mu je bio poso,da bude najbolji skakač
Možda da čuva "kralja" :roll:
ne branim jamesa,nije tip igrača koji mi se sviđaju,ali on je još uvijek mlad i pred njim je još puno sezona sličnih ovoj.a tada je bio još mlađi,oko 22 godine je tad imao.
b@tto

#1791 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

Layne wrote:
b@tto wrote:
Pa kako centar treba da igra, inače su svi centri imali tehniku za 10 i bili su mali, pa je sad iznenađenje što je Shaq igro na snagu. Na Jamesa više ne trošim riječi, reko sam jednom već. Dosta ga je.
david robinson je znači pojam centra koji je igrao na snagu,olajuwon takođe,obojica su snagom razvaljivali centra utah jazza marka eatona iako je bio 10 cm viši i 30 kila teži.
Layne

#1792 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

Neću više da vodim ovu glupu raspravu, a Robinsona je bilo dovoljno jedno pogledat da se vidi kako je "nejak" bio.
LSD

#1793 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

b@tto wrote:
Ok,post ti je OK...ali šta ti znaci pocetak ove zadnje recenice...citiram ON JE IGRAC KOJI IGRA NA SNAGU??
Dakle,KO DANAS U NBA NE IGRA NA SNAGU??....može li neko izaci na parket neke NBA dvorane i igrati na tehniku,pri tome praviti rolinge,piruete i sl.
Igra li onaj kloc iz Bostona Perkins na snagu ili na lijepe oci??
Igra li Duncan na snagu ili na lijepu frizuru?
Misliš da mali Chris Paul nema snage,da je neki mekušac iako je visko jedva 185 ili Deron Williams-ni on ne igra na snagu,jel??
Kako više ne kontate da se za današnje NBA MORA POSJEDOVATI SNAGA,jebem mu miša više :mrgreen:
Dakle igra i Perkins na snagu isto kao i James,samo ovaj prvi nema ni minutažu,ni inteligenciju,ni šut,ni odraz,ni tehniku (kako ledjnu tako ni licem prema košu),ni pregled igre...pa Boga mi ja evo nabrojah mnogo više od OBICNE SNAGE.
Perkinsa sam uzeo samo kao primjer,nemam ništa protiv njega licno...cak šta više volio bih da se uskoro pojavi igrac koji ce uzimati LBJ kao primjer i to u slucaju kao što sam ja uzimao Perkinsa.
Nikad nisam volio prediti igraca,ali vidim ovdje je to svima furka....volite komparacije to je cudo jedno. :mrgreen:
Neelix

#1794 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

volimo pravo, pogotovo centar - nisko krilo :D :D
b@tto

#1795 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

Layne wrote:Neću više da vodim ovu glupu raspravu, a Robinsona je bilo dovoljno jedno pogledat da se vidi kako je "nejak" bio.
ali nije igrao na snagu kao shaq koji je ogromnom masom jednostavno protivnike gurao i dolazio 1-2 metra od koša i poentirao,robinson nije bio igrač koji je to mogao jer nije imao masu kao shaq,na to sam mislio kad sam rekao da je shaq igrao na snagu
Last edited by b@tto on 24/05/2008 16:53, edited 1 time in total.
LSD

#1796 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Neelix wrote:volimo pravo, pogotovo centar - nisko krilo :D :D
:D :D :D ti šuti....ma nebitno koje se pozicije porede...vec dokle je došlo sa tim poredjenima,da možemo vidjeti poredjenja Jamesa sa Hadzivretasom...pa dokle više ljudi?? fakat,ima li smisla više?'
b@tto

#1797 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

LSD wrote:
b@tto wrote:
Ok,post ti je OK...ali šta ti znaci pocetak ove zadnje recenice...citiram ON JE IGRAC KOJI IGRA NA SNAGU??
Dakle,KO DANAS U NBA NE IGRA NA SNAGU??....može li neko izaci na parket neke NBA dvorane i igrati na tehniku,pri tome praviti rolinge,piruete i sl.
Igra li onaj kloc iz Bostona Perkins na snagu ili na lijepe oci??
Igra li Duncan na snagu ili na lijepu frizuru?
Misliš da mali Chris Paul nema snage,da je neki mekušac iako je visko jedva 185 ili Deron Williams-ni on ne igra na snagu,jel??
Kako više ne kontate da se za današnje NBA MORA POSJEDOVATI SNAGA,jebem mu miša više :mrgreen:
Dakle igra i Perkins na snagu isto kao i James,samo ovaj prvi nema ni minutažu,ni inteligenciju,ni šut,ni odraz,ni tehniku (kako ledjnu tako ni licem prema košu),ni pregled igre...pa Boga mi ja evo nabrojah mnogo više od OBICNE SNAGE.
Perkinsa sam uzeo samo kao primjer,nemam ništa protiv njega licno...cak šta više volio bih da se uskoro pojavi igrac koji ce uzimati LBJ kao primjer i to u slucaju kao što sam ja uzimao Perkinsa.
Nikad nisam volio prediti igraca,ali vidim ovdje je to svima furka....volite komparacije to je cudo jedno. :mrgreen:

ja mislim da richard hamilton ne igra na snagu,jedan od boljih na njegovoj poziciji u ligi,on mi prvi pade na pamet,ali nevažno.
kad sam pomenuo da james igra na snagu,mislio sam da je jači od većine svojih protivnika i da može svojom snagom,iako ima i tehniku,ostvariti veliku prednost u odnosu na protivničke igrače
LSD

#1798 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Igraju neki dan basketa Zimic iz Bosne i Shaq iz Phoenixa (obojica visoki po 216 cm)...i nekako Shaq pobjedi na razliku 25-23...kaže mu Shaq: Momak nisi loš,ali nebi mogao igrati u NBA jer nemaš snage za 82 utakmice plus playoff....kaže njemu Zimic: Ma jebo tu tvoju igru,igraš samo na snagu ko kakav peder,ako ja nebi mogao igrati u NBA onda nebi ni ti mogao igrati u Centrotrans ligi 8 jer se tu mogu igrati samo pravi jebaci,znalci i tehnicari...i još mu na kraju rece: Vidio bi ja tebe da nemaš toliko snage.
Neelix

#1799 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

jesam izazvao polemiku :lol: :lol: :lol: a nemam pojma ko je lik, europsku kosarku ne pratim nimalo, sjecam se da mi je shega bilo zato sto se grk preziva sa "hadzi.." :lol:

mislim da je glog navodio da je poenta da covjek ne zna igrati timski. statistike ne znace nista :)
Neelix

#1800 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

b@tto wrote:

ja mislim da richard hamilton ne igra na snagu,jedan od boljih na njegovoj poziciji u ligi,on mi prvi pade na pamet,ali nevažno.
kad sam pomenuo da james igra na snagu,mislio sam da je jači od većine svojih protivnika i da može svojom snagom,iako ima i tehniku,ostvariti veliku prednost u odnosu na protivničke igrače
ja mislim da reggie miller nije smio igrati basketa vani kad god vjetar pushe :lol: :D doduse, ni on nije igrao odbranu :-)
Post Reply