Sarajevski taksisti- dno dna
- Michun
#1776 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Ali mi je zato jedan sa aerodroma pricao o udesu i vadio foto aparat da mi pokaze kako je sve to bilo i provezo me ulicom da pokaze gdje je bio sudar. Ponosan sav, opalio curu, ona kriva, on sposoban. Eto! A ja na carsiju idem. I da, jos mi je rekao...mala, ukljucicu ti taximetar.
-
maximilijana
#1777 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
quarterback wrote:jedan kreten sa autobuske me je u soping na grbavici krenuo voziti pored OHRa preko vrbanje
i sve kontam skontace majmun da sam sarajlija iako sam izasao iz autobusa za mostar al jok
majmuncina
ja sa autobuske nikad...ama bas nikad ne uzimam one sa-taxi sa standa..par puta su me odbili za voznju ili komentarisali sto je kratka relacija (cijelih 5KM)..i od sad zovem holland ili crveni...
- kokuz_sa
#1778 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ja tu imam pozitivno iskustvo..maximilijana wrote:quarterback wrote:jedan kreten sa autobuske me je u soping na grbavici krenuo voziti pored OHRa preko vrbanje
i sve kontam skontace majmun da sam sarajlija iako sam izasao iz autobusa za mostar al jok
majmuncina
ja sa autobuske nikad...ama bas nikad ne uzimam one sa-taxi sa standa..par puta su me odbili za voznju ili komentarisali sto je kratka relacija (cijelih 5KM)..i od sad zovem holland ili crveni...
bila utakmica FK Sarajeva(Sigma)..uglavnom kisa lije produzeci se igrali i ja kroz tunel i dole s jaranom do taksista..izvrnemo dzepove 5KM nadjemo reko mozel do nedzarica ili dokle vec za ove pare..kaze lik hajd sjedajte.odbacio svakog pojedinacno do kuce za te parea ovako 5KM taksimetar otkucao negdje oko cvile-otoke
tad pocetna cijena bila veca nego sada
-
maximilijana
#1779 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
kokuz_sa wrote:ja tu imam pozitivno iskustvo..maximilijana wrote:quarterback wrote:jedan kreten sa autobuske me je u soping na grbavici krenuo voziti pored OHRa preko vrbanje
majmuncina
bila utakmica FK Sarajeva(Sigma)..uglavnom kisa lije produzeci se igrali i ja kroz tunel i dole s jaranom do taksista..izvrnemo dzepove 5KM nadjemo reko mozel do nedzarica ili dokle vec za ove pare..kaze lik hajd sjedajte.odbacio svakog pojedinacno do kuce za te parea ovako 5KM taksimetar otkucao negdje oko cvile-otoke
tad pocetna cijena bila veca nego sada
ja sam par puta molila..nista..ono 5 ujutro ja dosla u Sa sa puta..i taxi do Mejtasa trebam..kaze kratko je...
i do Hrasnog isto tako..
- Edin H.
#1780 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Trebala si mu reci da te vozi do Ilize, pa da te vrati do Mejtasa, uvjeren sam da bi pristaomaximilijana wrote:![]()
![]()
ja sam par puta molila..nista..ono 5 ujutro ja dosla u Sa sa puta..i taxi do Mejtasa trebam..kaze kratko je...
i do Hrasnog isto tako..
:
![]()
-
maximilijana
#1781 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Edin H. wrote:Trebala si mu reci da te vozi do Ilize, pa da te vrati do Mejtasa, uvjeren sam da bi pristaomaximilijana wrote:![]()
![]()
i do Hrasnog isto tako..
:
![]()
![]()
pa jednom sam to i predlozila kad je poceo da kuka kak je kratka relacija (iznos nekih ccs 4KM) pa reko mozete Vi preko Ilidze pa natrag..okrenuo se i pitao: jel ftk? hahahaha
ma neka..svakom njegovo..ja ne ulazim vise u Sa-taxi..steta sto zbog par kretena ostali moraju ispastati..ali et..
-
hzsa22
#1782 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Do prije 2 dana nisam imao nikada neugodnih situacija. Naime, taksista sa standa na Carsiji koji vozi karavan forda (siva boja) je prvo odbio da me vozi na tacnu adresu, pa je onda poceo prigovarati i tersati kako niko ne bi vozio na Vratnik za 3 marke na sta sam mu odgovorio da ne odredjujem ja cijenu taksi usluga nego oni. Naravno ni taksimetar nije bio upaljen. Sljedeci put cu ga mahsuz uganjat da ga prijavim inspekciji. Da nisam bio sa mamom i sestrom, krvi bi bilo do koljena.
-
mp3problem
#1783 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
.
Last edited by mp3problem on 17/04/2014 23:11, edited 1 time in total.
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#1784 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
mp3problem wrote:Nisam se milijardu godina vozila sa Sar. taxijem, bojkotiram ih, ali danas udari ona kiša, ja umorna s posla i zajebah se, pa sjela u sa taxi
Ode taksista da rasitni pare na kiosk, pita je li OK da stane, reko naravno, ja ostala u autu, vraća se on. Pita on mene, jesi šta ukrala. Ja onoKaže on meni, ozbiljno te pitam, jesi šta ukrala dok me nije bilo. Ja se kao krenula smijati, ma reko nisam, šta vam je, kontam šali se. Kad on krenu otvarati pregrade, kaže dobro, tu mi je novčanik, pa onda drugu pregradu, OK, tu je i mobitel, ajde, valjda nisi ništa ukrala.
Ne znam bih li se smijala ili plakala
- anonimnaosoba
- swarley_s
#1786 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
prije jedno mjesec dana:
stand iza katedrale, zaboravih napisati...
prilazim prvom taksiju - neki mercedes (cini mi se) celav, nadobudan lik unutra
otvorim vrata i pitam: "izvinite jel´ slobodno"
kaze: "jes,sjedi"
ja sjeo, rek´o lokaciju, kad lik ugasi auto
kaze: "idi onom zadnjem na standu, mrsko mi se okretat sad ovdje" ono wtf
sta cu, izadjem, gore do zadnjeg auta, rekoh tako i tako...
i covjek mi se pocne izvinjavat u ime onog lika, kaze, ma znam... jel takav i takav, rekoh: jest
kaze: ma eto, on nam tu pravi probleme ponekad
...
eto, na jednom standu imaju jednog lika, i ne mogu da ga se rijese... ?
kaze: "idi onom zadnjem na standu, mrsko mi se okretat sad ovdje" ono wtf
i covjek mi se pocne izvinjavat u ime onog lika, kaze, ma znam... jel takav i takav, rekoh: jest
...
-
Bimmer_
#1787 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
mp3problem wrote:Nisam se milijardu godina vozila sa Sar. taxijem, bojkotiram ih, ali danas udari ona kiša, ja umorna s posla i zajebah se, pa sjela u sa taxi
Ode taksista da rasitni pare na kiosk, pita je li OK da stane, reko naravno, ja ostala u autu, vraća se on. Pita on mene, jesi šta ukrala. Ja onoKaže on meni, ozbiljno te pitam, jesi šta ukrala dok me nije bilo. Ja se kao krenula smijati, ma reko nisam, šta vam je, kontam šali se. Kad on krenu otvarati pregrade, kaže dobro, tu mi je novčanik, pa onda drugu pregradu, OK, tu je i mobitel, ajde, valjda nisi ništa ukrala.
Jesi kod mene to bila (stanica Skenderija) ? Ako jesi priznaj da sam ti rekao da se salim i da smo poslije napravili zezanciju od toga, ja sam se makar dobro ismijao a i ti si priznaj
-
Bimmer_
#1788 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
A sta ce mu oni jbg, inspekcija bi trebala da regulise te stare "prdonje" sto su u konfliktu vise sa samim sobom, ne znam ni koji k...rade uopsteswarley_s wrote:prije jedno mjesec dana:
kaze: "idi onom zadnjem na standu, mrsko mi se okretat sad ovdje" ono wtf![]()
...
-
esad_plavi
#1789 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Taksijem se vozim relativno cesto i iako sam se susreo sa par bezobraznih taksista, u principu velika vecina ih je u rangu izmedju ok do vrlo pristojni. Opce je poznato da je veca frekvencija ovih bezobraznih na podrucjima gdje misle da mogu najvise zakinuti, a to su aerodrom, autobuska i zeljeznicka stanica, hoteli i sl., a ostali su, po mom iskustvu, najcesce ok i profesionalni, s ponekim izuzetkom. Nazalost svako zapamti kad ga taksista zapali za pare, kad je otresit i bezobrazan, kad odbije voznju i sl.
Ovo doduse vazi samo za Sarajevo Taxi, jer se u 95% slucajeva vozim njihovim taksijima, a drugim firmama samo kad sam bas u guzvi, mada sam cuo da ljudi i hvale i kude te druge kompanije, pa cak i one "divlje" taksiste (mada realno kad sjednes u taksi bez tablica, bez firme, bez onih naljepnica na sofersajbi i toga, prakticki molis da te odere lik
)
Ovo doduse vazi samo za Sarajevo Taxi, jer se u 95% slucajeva vozim njihovim taksijima, a drugim firmama samo kad sam bas u guzvi, mada sam cuo da ljudi i hvale i kude te druge kompanije, pa cak i one "divlje" taksiste (mada realno kad sjednes u taksi bez tablica, bez firme, bez onih naljepnica na sofersajbi i toga, prakticki molis da te odere lik
- Logovan
#1790 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Bože sačuvaj.swarley_s wrote:prije jedno mjesec dana:
kaze: "idi onom zadnjem na standu, mrsko mi se okretat sad ovdje" ono wtf![]()
...
-
mp3problem
#1791 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Nije ta stanica, mame mi, ocam'Bimmer_ wrote:mp3problem wrote:Nisam se milijardu godina vozila sa Sar. taxijem, bojkotiram ih, ali danas udari ona kiša, ja umorna s posla i zajebah se, pa sjela u sa taxi
Jesi kod mene to bila (stanica Skenderija) ? Ako jesi priznaj da sam ti rekao da se salim i da smo poslije napravili zezanciju od toga, ja sam se makar dobro ismijao a i ti si priznaj
Ovaj nije napravio zezu već mi je cijelo vrijeme pričao kako je on to morao provjeriti jer ja ne znam s kim se sve ljudima susreće. I onda smo šutili do Malte
Ma miša mu, znam šta je šala, ovaj je fakat ozbiljan lik bio
- burekodsira
#1792 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
ja bi ga prijavio i yebo mu sve po spisku, ko je on da te bez razloga optuzuje? ako je imao sumnju sto nije za sebe zadrzao i provjerio i cao nego ono hojratski. sto nije imo sitno cenera valjda mu je to jedini poso pored voznje (da ima sitno) i nisi ga ti nagovorila da izadje iz auta. joj sto ne mogu seljacine
-
aduka11
#1793 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Kolega neozbiljni ste.Bimmer_ wrote:mp3problem wrote:Nisam se milijardu godina vozila sa Sar. taxijem, bojkotiram ih, ali danas udari ona kiša, ja umorna s posla i zajebah se, pa sjela u sa taxi
-
Bimmer_
#1794 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
aduka11 wrote:Kolega neozbiljni ste.Bimmer_ wrote:mp3problem wrote:Nisam se milijardu godina vozila sa Sar. taxijem, bojkotiram ih, ali danas udari ona kiša, ja umorna s posla i zajebah se, pa sjela u sa taxi
Eto vidis nije kod mene, mozda se i ova "moja" javi da me pohvali
-
Bimmer_
#1795 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Evo izvjestaja i od inspekcije, poceli su malo i ove "rent a car" pregledat
http://www.klix.ba/vijesti/bih/akcija-i ... /121003049
-
quarterback
-
aduka11
#1797 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Samo Marko i polako. Već se osjeti da ih je manje.Bimmer_ wrote:Evo izvjestaja i od inspekcije, poceli su malo i ove "rent a car" pregledat
-
miki.ba
#1798 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
Pitanje za taxiste.
Kako to da dijete od taxiste može naslijediti licencu, a neko drugi ne?
Kakva je razlika, nije valjda da djeca taxista imaju genetski kod za taxiranje.
Kako to da dijete od taxiste može naslijediti licencu, a neko drugi ne?
Kakva je razlika, nije valjda da djeca taxista imaju genetski kod za taxiranje.
- _Saša_
#1799 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
To nije pitanje samo za taksiste vec i za sarajevski rektorat. Profesor ide u penziju a na mjesto asistenta dolazi njegovo dijete ili neki drugi rod
Valjda je do gena...
- Edin H.
#1800 Re: Sarajevski taksisti- dno dna
_Saša_ wrote:To nije pitanje samo za taksiste vec i za sarajevski rektorat. Profesor ide u penziju a na mjesto asistenta dolazi njegovo dijete ili neki drugi rodValjda je do gena...