Bosanska piramida Sunca vol.4

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
kahvedzija

Post by kahvedzija »

DAJTE BA LJUDI , VI NISTE SVJESNI KOLIKA MI BOGATSTVA POSJEDUJEMO
OVI NA ZAPADU SVOJE DIZU U NEBO A MI SVOJE POTCJENJUJEMO.
TUZNO...
pitt

Post by pitt »

kahvedzija wrote:DAJTE BA LJUDI , VI NISTE SVJESNI KOLIKA MI BOGATSTVA POSJEDUJEMO
TUZNO...
samo nek je nashe pa makar i govno jel to logika? :roll: kakvo je to bogatstvo na visocici sviju ti? Jel to nesto konkretno nadjeno i potvrdjeno? :?
Thyl

Post by Thyl »

bc_chupo wrote:a zasto mora spominjat...cifru
ko si ti..da ti spominje cjenu ?!
dobar dio toga su bili kao stao i sam znas djeca iz svih skola...
Chupo, jel ovo ti hoćeš da kažeš kako sve te pare od posjete preko 250.000 turista u Visoko predstavljaju Osmanagićev lični prihod o kojem on može da odlučuje kome će da objavi a kome neće?

Zar nije dio od toga preko poreza otišao u kasu opštine Visoko? Tako bi bar trebalo po zakonu. A opština Visoko bi trebala da objavi vijest o tako velikom prilivu prihoda od turizma.

Trebao bi to da uradi i Osmanagić, ako misli da začepi usta svim kritičarima. Nek kaže koliko je para zarađeno od tih 250.000 turista, da potvrdi ono što priča da će piramide ekonomski preporodit prvo Visoko pa onda i cjelu Bosnu.
pitt

Post by pitt »

cekaj da potrosi prvo :D
Thyl

Post by Thyl »

pitt wrote:cekaj da potrosi prvo :D
He he, jel to po onom: ko ne zna prvo sebe preporodit, ne zna ni državu? 8-) :D
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Thyl wrote:
bc_chupo wrote:a zasto mora spominjat...cifru
ko si ti..da ti spominje cjenu ?!
dobar dio toga su bili kao stao i sam znas djeca iz svih skola...
Chupo, jel ovo ti hoćeš da kažeš kako sve te pare od posjete preko 250.000 turista u Visoko predstavljaju Osmanagićev lični prihod o kojem on može da odlučuje kome će da objavi a kome neće?

Zar nije dio od toga preko poreza otišao u kasu opštine Visoko? Tako bi bar trebalo po zakonu. A opština Visoko bi trebala da objavi vijest o tako velikom prilivu prihoda od turizma.

Trebao bi to da uradi i Osmanagić, ako misli da začepi usta svim kritičarima. Nek kaže koliko je para zarađeno od tih 250.000 turista, da potvrdi ono što priča da će piramide ekonomski preporodit prvo Visoko pa onda i cjelu Bosnu.
covjece pare su date u iskopavanje ako su uopste date(tj. ako su ti turisti uopste dali !....znaci da ti nemas pojma dal su pare date i dal nisu to je samo tvoje nagadjanje....

a kao drugo razlicita su otkrica piramida i medjugorje....jer u medjugorju vlada crkva a dje je crkva tu se moraju dat pare.....npr na visocici ne pise dajte marku za grijanje il slicno(figurativno govoreci) dok u medjugorju pise...i ljudi koji dodju naravno dodju s parama i ostave prokleti novac....

e ti sad razmisli zasto ovoliko postova na tvoju tvrdoglavost

kahvedzija citat: DAJTE BA LJUDI , VI NISTE SVJESNI KOLIKA MI BOGATSTVA POSJEDUJEMO
TUZNO...
ne druze samo pitt thyl i kompanija !
DONY

Post by DONY »

@chupo.posto si ti "dezurni" za informisanje sa Piramida,reci ,sta je novo? :)
ima li kakvih sansi da pitta&comp."pobjedimo"... :) :lol:
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Znam da su se stalno spominjali radovi na iskopavanju "tunela" u piramidi, "prolaza", to su valjda radili neki rudari...
Ima li nekakvih konkretnih slika?
Na oficijelnoj stranici nisam uspo naci nikakvu sliku.
bc_chupo

Post by bc_chupo »

@dony http://www.piramidasunca.com http://www.piramidasunca.ba informisi se sam a ovo drugo odgovor je ne

@chuchumbamayumbe trazi mal dublje, ja nisam nikakav dezurni....a ako stvarno hoces IDI U VISOKO !!! tamo ces naci sta ti treba !
DONY

Post by DONY »

bc_chupo wrote:@dony ne

@chuchumbamayumbe trazi mal dublje, ja nisam nikakav dezurni....a ako stvarno hoces IDI U VISOKO !!! tamo ces naci sta ti treba !
e razocara me...@chupo. :..,podaleko je sada Visoko za mene...
vidim da ni @chuchum....nema nista novo od informacija..garant je ZIMA razlog.
ma,ovaj link nije los,ali bajate informacije...januar...valjda se nesto radilo ova tri mjeseeca....a tebi bez obzira fala....
za ovo dezurni,mislio sam ovdje na Forumu....nema ljutnje ... :)
Last edited by DONY on 31/03/2007 18:03, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

Chupo, hvala na savjetu, ali bez uvrede...Nisam se obratio direktno tebi nego i ostalim forumashima da postaju sliku ili neki link sa tim famoznim tunelima.
U Visokom sam se prije nekoliko godina jedva spasio iz ralja razmazene udavache, tako da mi ne pada na pamet da idem tamo jos koju godinu!
black

Post by black »

da ne bi sad otvarao novu temu, postavicu ovde :D
Jedan je francuski arhitekt objavio da je riješio četiri i pol tisuće godina staru tajnu Keopsove piramide: zdanje je građeno iznutra prema van...

Dosadašnje teorije počivale su na pretpostavci da je grobnica faraona Keopsa, posljednje preživjelo veliko svjetsko čudo antike, građena uz upotrebu velike frontalne rampe ili rampe oblika odvijača oko vanjskoga dijela, a preko te rampe radnici su dovozili kamen.

No, Jean-Pierre Houdin tvrdi da je 3D tehnologijom dokazao da je glavna rampa kojom su na vrh piramide dolazili golemi kameni blokovi zapravo bila 10-15 metara ispod vanjskoga sloja, što znači da je postojala piramida unutar piramide.

'Ova je teorija bolja od ostalih jer jedino ona stoji', rekao je Houdin nakon što je objavio svoju hipotezu na svečanom predstavljanju, uz pomoć računalne trodimenzionalne simulacije, prenosi Hina.

Kako bi dokazao svoju tvrdnju, Houdin je surađivao s francuskom tvrtkom Dassault Systemes koja izrađuje 3D modele automobila i zrakoplova. Na tom je projektu dvije godine radilo četrnaestero arhitekata.

Sad se okuplja međunarodni tim stručnjaka koji će, dobije li dopuštenje egipatskih vlasti, ispitati piramidu pomoću radara i kamera koje reagiraju na toplinu, koje će ima dati jedna francuska tvrtka za proizvodnju oružja.

'Ova je teorija suprotna postojećim teorijama. I sam ih predajem već dvadeset godina, ali u dubini duše znam da su pogrešne', rekao je egiptolog Bob Brier na svečanom predstavljanju najnovije teorije.

'Houdinova je vizija vjerodostojna, ali zasad je ipak samo teorija. Svi misle da je treba shvatiti ozbiljno', kaže Brier, viši istraživač na sveučilištu u Long Islandu.

Egipatsko vrhovno vijeće za starine još nije komentiralo novu teoriju. Tvrtka Dessault objavila je da su Brier i drugi egiptolozi na svečanom predstavljanju bili Houdinovi pristalice, ali da ni s tom tvrtkom ni s Houdinom nisu financijski povezani.

Keopsova ili Velika piramida sagrađena je prije 4,500 godina. U trenutku gradnje bila je visoka 147 metara (danas 139 metara). Prema postojećim teorijama, gradilo ju je oko 100.000 ljudi punih 20 godina.
bonsai

Post by bonsai »

Ups..
Last edited by bonsai on 31/03/2007 18:21, edited 1 time in total.
DONY

Post by DONY »

bonsai wrote:http://video.google.com/ThumbnailServer ... GbdhF7onaITunel Ravne video11min.
ovaj link ti neradi..
bonsai

Post by bonsai »

Nesto me nece ali na oficielnoj stranici piramida pod -multimedia postoje video snimci tunela. [/url]
bc_chupo

Post by bc_chupo »

chuchumbamayumbe wrote:

Chupo, hvala na savjetu, ali bez uvrede...Nisam se obratio direktno tebi nego i ostalim forumashima da postaju sliku ili neki link sa tim famoznim tunelima.
U Visokom sam se prije nekoliko godina jedva spasio iz ralja razmazene udavache, tako da mi ne pada na pamet da idem tamo jos koju godinu!
eto ti sad gledaj...
!
DONY

Post by DONY »

chuchumbamayumbe

bc_chupo wrote:
chuchumbamayumbe wrote:

eto ti sad gledaj...
!
Hvala ti, GOSPODIN SI!
Pogledacu kada dodjem kuci, na poslu sam pa mi blokira! :x

Access to this web page is restricted at this time.

Please click here to contact your VP or SVP to request approval if you believe this URL/Key Word should not be blocked.

Reason:
The Websense category "Streaming Media" is filtered.

--------------------------------------------------------------------------------

URL:
http://video.google.com/videoplay?docid ... &q=bosnian pyramid tu nnels

Date: 3/31/2007
bc_chupo

Post by bc_chupo »

nadam se da NEKIMA NIJE TESKO OTICI NA GOOGLE i malo pretrazit ako mu neki LINK NE RADI !!!!!!!!!!!!
DONY

Post by DONY »

bc_chupo wrote:nadam se da NEKIMA NIJE TESKO OTICI NA GOOGLE i malo pretrazit ako mu neki LINK NE RADI !!!!!!!!!!!!
nemi samo ruziti,profesore,majke ti... :?

ja sam se nagledao i jos jedmo HVALA... :) :)
branimir_s

Post by branimir_s »

http://dnevnik.hr/naslovnica/vijesti/zn ... _40620.php

Ovako je sa pravim piramidama. A sta cemo sa Osmanagicevim??? Prvo su nastali tuneli, pa onda kamena krava, pa onda Suma, pa onda trava, i na kraju Bafta i BH telecom.
Shoshana

Post by Shoshana »

Ma, ko jos imalo sumnja u Osmanagicevu strucnost i kompetenciju, teba da procita njegov clanak o Stonehenge-u... Pa ne samo da lupa nekakve gluposti o georafskoj sirini i duzini, nego nije bio u stanju upamtiti informaciju (ili tacnije - prepisati, posto u Stonehenge-u dobijes dzaba brosuru), pa cuvene plave stijene koje prema nepreciznom mjerenju Britanskih foteljasa teze oko 4 tone svaka - on onako, ekspertnim okom, procjenjuje na 25 tona ...

Pa jebo te, dijete od 10 godina bi bolje napisalo sastav o Stonehenge-u :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

bc_chupo wrote:nadam se da NEKIMA NIJE TESKO OTICI NA GOOGLE i malo pretrazit ako mu neki LINK NE RADI !!!!!!!!!!!!
http://www.balkanshare.com/download.php?file=922701
Thyl

Post by Thyl »

Shoshana wrote:Ma, ko jos imalo sumnja u Osmanagicevu strucnost i kompetenciju, teba da procita njegov clanak o Stonehenge-u... Pa ne samo da lupa nekakve gluposti o georafskoj sirini i duzini, nego nije bio u stanju upamtiti informaciju (ili tacnije - prepisati, posto u Stonehenge-u dobijes dzaba brosuru), pa cuvene plave stijene koje prema nepreciznom mjerenju Britanskih foteljasa teze oko 4 tone svaka - on onako, ekspertnim okom, procjenjuje na 25 tona ...

Pa jebo te, dijete od 10 godina bi bolje napisalo sastav o Stonehenge-u :lol:
Draga Shoshana, zaboravila si spomenuti da je u tom pisanju o Stonehengeu riješena jedna ogromna svjetska misterija koja je morila čovječanstvo od pamtivjeka. A to je da su drevni narod Druida ( :shock: ) znali da krug ima 360 stepeni, pa je zbog toga okrugli hram u Stonehengeu misteriozno identičan s okruglim hramovima u Peruu. Ima neka tajna veza... :?
Post Reply