.
- sorcerer
#1776 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
ko zna ,ovo je neka ratna izgleda,vidi pored cezara i tabasco sos za meze 
-
Eborg
#1777 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Sretoh u Beogradu nekog bivseg sarajevskog ugostitelja, drzi buregdzinicu, sad ima nekih 60-tak godina. Navodno imao kafice na Cengic Vili i Ilidzi, ispalio se pocetkom rata u Beograd. Puna usta sarajevske estradne scene, zna li neko o kome se radi?
- akcid
#1778 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Pa ako ti ne znaš, ako ti se nije predstavio, kako će znati ostaliEborg wrote:Sretoh u Beogradu nekog bivseg sarajevskog ugostitelja, drzi buregdzinicu, sad ima nekih 60-tak godina. Navodno imao kafice na Cengic Vili i Ilidzi, ispalio se pocetkom rata u Beograd. Puna usta sarajevske estradne scene, zna li neko o kome se radi?
- uglavnomja
#1779 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Chisum wrote:Sretna Nova 533. Godina!!!!!!
.
vidi cepa na vekiji
je li ono nekad bilo prava vekija iz italije, a kod nas dupljaci
bila bolja od zvekana, cezar mi nako srednja zalost bio ...
-
Stari kenjac
#1780 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Kako se ovo nekad lokalo? 
- Chisum
#1781 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Kako nije... inace se vinjak, generalno, ranije bjesomucno rokao. Danas su neka druga pica na tapetu.
- JThomas
#1782 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
jah, vinjačići i konjačići su nekako na umoru...
-
belajboy75
#1783 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Pozdrav svima
slucajno sam naletio na ovaj Forum,zao mi je da nisam prije znao za njega.
Zovem se Denis 1975,zivio sam u Ozrenskoji ulici,iznad srednje policijske skolena na vracama.
od svih dogadzaja,najvise mi je ostalo u sjecanju borba pasa kod zvake majmunovica u moravskoj ulici.to je bio jukin jaran.borbe su bile u nekoj garazi.Pit od zvake majmunovica i pit nekog momka iz konjica.uglavnom,gubio je zvakin pit,uletio juka,udari sudca i ispao mu pistolj,hvata se pistolja i pocne pucnjava,tu bude juka pogodzen dva puta u nogu,dosta momaka bilo povrijedzeno,ja zalego na pod,jebi ga ,klinjo bio.U ono vrijem sam se bavio fullcontaktom u staroj pivovari,trener je bio rahmetli Behudin Basevic.rasturi se raja sa motorima,neki kavasaki zzr 1000 i jos par momaka.Nakon brdo godina ,procitam u Hrvatskim novinama Arena izjavu Juke,tada u HVO kako odgovara novinaru da je tu bio ranjen jer je ljubitelj pasa i nije htio dozvoliti da pate zivotinje,hahahahaha,ko ga ne zna povjerovao bi.sorry,nisam htio skrenuti sa tebe.
Evo jedna zanimljivost,ako se sjecate prije rata plave Renault Alpine A310 sto se vrtila po gradu,njemacke tablice?
Mladen Ceha mi je bio prvi komsija,bili smo zarobljeni u Ozrenskoji,nakon par dana su nas protjerali iz kuce,opljackali kucu i uzeli Auto.
nakon toliko godina sam nedavno u Novom Sadu pronasao nase Auto.sadasnji vlasnik je ne zeli vratiti,pa se sada moram tuziti ,tj privatnom tuzbom dokazati vlasnistvo.
Pozdrav svima i dalje cu pazljivo pratiti vas forum
slucajno sam naletio na ovaj Forum,zao mi je da nisam prije znao za njega.
Zovem se Denis 1975,zivio sam u Ozrenskoji ulici,iznad srednje policijske skolena na vracama.
od svih dogadzaja,najvise mi je ostalo u sjecanju borba pasa kod zvake majmunovica u moravskoj ulici.to je bio jukin jaran.borbe su bile u nekoj garazi.Pit od zvake majmunovica i pit nekog momka iz konjica.uglavnom,gubio je zvakin pit,uletio juka,udari sudca i ispao mu pistolj,hvata se pistolja i pocne pucnjava,tu bude juka pogodzen dva puta u nogu,dosta momaka bilo povrijedzeno,ja zalego na pod,jebi ga ,klinjo bio.U ono vrijem sam se bavio fullcontaktom u staroj pivovari,trener je bio rahmetli Behudin Basevic.rasturi se raja sa motorima,neki kavasaki zzr 1000 i jos par momaka.Nakon brdo godina ,procitam u Hrvatskim novinama Arena izjavu Juke,tada u HVO kako odgovara novinaru da je tu bio ranjen jer je ljubitelj pasa i nije htio dozvoliti da pate zivotinje,hahahahaha,ko ga ne zna povjerovao bi.sorry,nisam htio skrenuti sa tebe.
Evo jedna zanimljivost,ako se sjecate prije rata plave Renault Alpine A310 sto se vrtila po gradu,njemacke tablice?
Mladen Ceha mi je bio prvi komsija,bili smo zarobljeni u Ozrenskoji,nakon par dana su nas protjerali iz kuce,opljackali kucu i uzeli Auto.
nakon toliko godina sam nedavno u Novom Sadu pronasao nase Auto.sadasnji vlasnik je ne zeli vratiti,pa se sada moram tuziti ,tj privatnom tuzbom dokazati vlasnistvo.
Pozdrav svima i dalje cu pazljivo pratiti vas forum
-
Eborg
#1784 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ma nije rekao kako se zove ali imam osjecaj da bi ga trebali znati neki ovdje s obzirom da je tada nije bas svako imao kafanu i bio "u raji".akcid wrote:Pa ako ti ne znaš, ako ti se nije predstavio, kako će znati ostaliEborg wrote:Sretoh u Beogradu nekog bivseg sarajevskog ugostitelja, drzi buregdzinicu, sad ima nekih 60-tak godina. Navodno imao kafice na Cengic Vili i Ilidzi, ispalio se pocetkom rata u Beograd. Puna usta sarajevske estradne scene, zna li neko o kome se radi?
- fosil
#1785 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Kad Denis spomenu pitove i borbe, bio je i onaj frajer sto su ga zvali Konjo. Nakog je sampiona pita u ratu pazio bolje od samog sebe. Jos pitu granata odbila zadnje noge, ali eto cuna sampionska mu je radila. 
Nidje veze post, al' eto ponese me sjecanje.
- Edin H.
#1786 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Konjo, od Doktora Konjicije sin?fosil wrote:Kad Denis spomenu pitove i borbe, bio je i onaj frajer sto su ga zvali Konjo. Nakog je sampiona pita u ratu pazio bolje od samog sebe. Jos pitu granata odbila zadnje noge, ali eto cuna sampionska mu je radila.
- fosil
#1787 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ako je jos bijelog bull terrijera pored sebe slep'o onda si dobro, Alane. 
- uglavnomja
#1788 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
jes, rusmir ... unistila ga gudra
super lik bio, raja ...
onda sve otislo u qq
zatvori, umro tata, pa mama, pa neki brakovi ili brak sa nekom lijepom mladom ... hmmm ne znam cim
pa ona ukrajinka sto je umrla od side, pa onaj postar sto je naletio na bombu koju je konjo u dvoristu postavio lopovima , paaa...
inace, drzao kafic buldog, pustao male pitbulice u raju
sasvim pristojno mjesto bilo.
super lik bio, raja ...
onda sve otislo u qq
zatvori, umro tata, pa mama, pa neki brakovi ili brak sa nekom lijepom mladom ... hmmm ne znam cim
pa ona ukrajinka sto je umrla od side, pa onaj postar sto je naletio na bombu koju je konjo u dvoristu postavio lopovima , paaa...
inace, drzao kafic buldog, pustao male pitbulice u raju
- fosil
#1789 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
A znas li mozda sta mu je sa haverom Dzevadom, s Bjelava lik, bilo?
- uglavnomja
#1790 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
ako mislis na konju, daj podataka, dzevadfosil wrote:A znas li mozda sta mu je sa haverom Dzevadom, s Bjelava lik, bilo?
-
eki to
#1791 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
uh, kad spomenu bulldog, koja je to kafana bila
mogla je proci I za sudinog vakta, klipaca dva maruna, pa udri 
- Edin H.
#1792 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Je'l se skino Konjo s' horsa?
-
Pirija
#1793 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Edin H. wrote:Je'l se skino Konjo s' horsa?
davno, sad se puca bjelim u venu
- HAVANA
#1794 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Dzevdo,ovo bih volio i ja znati?fosil wrote:A znas li mozda sta mu je sa haverom Dzevadom, s Bjelava lik, bilo?
A Konjo se jos 80-tih mogao ubrajati u medicinske fenomene...
Jes mahnit al mi je drag.
Sto kaze moj sura,jarane,nas su sve lagali.Gudra nije stetna.Ovi svi na gudri zivi,odlikasi pomrijese...
- Chisum
#1795 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ooo bajramubarekolsun!
Joj je ' ono kasnije i ona dalabu Nafiz preuzeo Buldog na jedno vrijeme... kakva je to smijesna pojava od covjeka.
Joj je ' ono kasnije i ona dalabu Nafiz preuzeo Buldog na jedno vrijeme... kakva je to smijesna pojava od covjeka.
- HAVANA
#1796 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Aaaa sto si to fino naucio,glat ti ide izgovor,ja se sav zapetljam
Nemam pojma,zadnji put sam bio tamo u ratnom buldogu.Zlo i naopako.

Nemam pojma,zadnji put sam bio tamo u ratnom buldogu.Zlo i naopako.
- muha_sa
#1797 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
efendum Havana, to se ovako kaže----vela havle vela kuveteHAVANA wrote:Aaaa sto si to fino naucio,glat ti ide izgovor,ja se sav zapetljam![]()
Nemam pojma,zadnji put sam bio tamo u ratnom buldogu.Zlo i naopako.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Chisum
#1798 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ma cini vam se... citam ga s idiota, k'o Tarik Helic. 
- Chisum
#1799 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Ma znao sam tu i tamo da uletim u Buldog i nakon rata... mada je to bila uglavnom nekakva balavurdija... sjecam se da ga je jedno vrijeme drzala ona hableshina Nafiz... vidjeh ga nedavno, skroz prolupao, bjeze od njega...HAVANA wrote:Aaaa sto si to fino naucio,glat ti ide izgovor,ja se sav zapetljam![]()
Nemam pojma,zadnji put sam bio tamo u ratnom buldogu.Zlo i naopako.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
A Konjicija je takav fenomen, da se sjecam rijeci pokojnog doktora Djukanovica koji je govorio da nesto tako nije vidio...
Eno ga sad k'o bure dosao.
Kad mu je rahmetli stari lezao u bolnici, kreten mu dosao u posjetu i orobio ga
- Nakamichi
#1800 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata
Zadnje sto znam da se Dzevdo skinuo sa svega, i uzgaja nake domace zivotinje negdje iznad Sarajeva, ovce ili nesta.fosil wrote:A znas li mozda sta mu je sa haverom Dzevadom, s Bjelava lik, bilo?
Ako mislis na Dzevdu s bjelava, pitovi fazoni.