Dostava hrane u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MehmedPasaMoric

#1776 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by MehmedPasaMoric »

Ma sta se ovo ovde talasa protiv Korpara, jel me to oci varaju :shock:
HelaS

#1777 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by HelaS »

Novi dostavljači na tržištu - ZAPP dostava - https://zapp.ba/offers
Kompanija Zapp traži partnere koji bi preuzeli njenu franšizu u raznim bh. gradovima.

Zapp je domaća firma koja razvija multifunkcionalnu aplikaciju iz koje potencijalni partneri mogu odabrati neki od servisa i pokrenuti svoj posao uz njihovu punu tehničku podršku.

Riječ je o dostavi hrane i drugih artikala, dostavi paketa, upravljanju taxi flotom, rent-a-car flotom i share mobility flotom.

U protekle dvije godine uspješno posluju u Mostaru, Banja Luci, Trebinju i Čapljini te imaju daljnje pretenzije širenja.

Trenutno aplikacija broji 27.000 preuzimanja te posluju s više od 280 poslovnih partnera iz različitih oblasti.

–S obzirom na navedeno u stalnoj smo potrazi za novim partnerima i širenju Zapp brenda kako lokalno tako i regionalno. Naš poslovni partner ili franšizer nadležan je za lokalni marketing, korisničku podršku, pronalazak novih partnera i osoblja u svom gradu, navodi se u njihovoj ponudi.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/28 ... ovini.html
GangEvil

#1778 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by GangEvil »

Zna li iko kakvi su uslovi u ovoj korpi i koliko sati sedmično je minimum. Hvala unaprijed
sarajevo-x.com

#1779 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by sarajevo-x.com »

GangEvil wrote: 23/01/2023 15:05 Zna li iko kakvi su uslovi u ovoj korpi i koliko sati sedmično je minimum. Hvala unaprijed
2.75 po dostavi 0.45 po km i 40h sedmicno minimum
GangEvil

#1780 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by GangEvil »

sarajevo-x.com wrote: 23/01/2023 15:20
GangEvil wrote: 23/01/2023 15:05 Zna li iko kakvi su uslovi u ovoj korpi i koliko sati sedmično je minimum. Hvala unaprijed
2.75 po dostavi 0.45 po km i 40h sedmicno minimum
Hvala. A znaš li slučajno još isto za Glovu?
sarajevo-x.com

#1781 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by sarajevo-x.com »

Ne znam stvarno
drag_gost

#1782 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by drag_gost »

Korpa je sranje.. pokusavam danima da nesto narucim i pise da je daleko od lokacije, a nije dalje od 2 kilometra. Sa glovom nikada nisam imao taj problem.
achqes

#1783 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by achqes »

Meni je nekih par dana pisalo da kao ne donose narudžbe na moju adresu kad sam probao naručit preko mobitela, kad sam otišao na kompjuter sve je bilo ok. Nakon par dana otišlo samo. Hoce Wolt doc kod nas?
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1784 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by Velkoski »

ovo preopterećenje osim ako ne naručim za 40 keka je pravo kul, valjda uspijem do jedno 7 :mrgreen:
BHF_Manijak

#1785 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by BHF_Manijak »

drag_gost wrote: 28/02/2023 22:38 Korpa je sranje.. pokusavam danima da nesto narucim i pise da je daleko od lokacije, a nije dalje od 2 kilometra. Sa glovom nikada nisam imao taj problem.
Naprotiv, ja preko Glova ne mogu nista narucit sto je dalje od 3-4 kilometra. Debilno totalno, koja je onda svrha dostave, ispred zgrade mogu i sam sici. :oops:
Recimo s Carsije ne nogu narucit do Otoke, nemam uopste tih radnji u ponudi.
S Korpom nemam taj problem.
zomri

#1786 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by zomri »

Nisam godinu naručivao ništa na korpi, i nedavno baš prekinuo "post". Prvo što sam čekao prihvatanje narudžbe 15 minuta, a onda poslije kad je dostavljač krenuo na adresu prvo je otišao u skroz drugu ulicu u relativnoj blizini, a tek onda došao na moju adresu. Pitam ga da li je zalutao (stari grad jbg) kaže nije imao drugu narudžbu :? pa jebemumiša valjda je poenta ove usluge da je dostava samo za mene, oni počeli čekati narudžbe kao taxisti.

uglavnom neću više koristiti njihove usluge, jedino ako baš budem morao.
moonca

#1787 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by moonca »

_id=18674266 wrote:03/03/2023 18:53 :? pa jebemumiša valjda je poenta ove usluge da je dostava samo za mene,

Image

:lol:
kakaljin

#1788 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by kakaljin »

zomri wrote: 03/03/2023 18:53 Nisam godinu naručivao ništa na korpi, i nedavno baš prekinuo "post". Prvo što sam čekao prihvatanje narudžbe 15 minuta, a onda poslije kad je dostavljač krenuo na adresu prvo je otišao u skroz drugu ulicu u relativnoj blizini, a tek onda došao na moju adresu. Pitam ga da li je zalutao (stari grad jbg) kaže nije imao drugu narudžbu :? pa jebemumiša valjda je poenta ove usluge da je dostava samo za mene, oni počeli čekati narudžbe kao taxisti.

uglavnom neću više koristiti njihove usluge, jedino ako baš budem morao.
Vjerovatno ne bi i to bio problem da se dozvoli sa vise adresa da jedan kurir pokupi i dostavi na jednu adresu dostava te sve, ali to u korpi ne dozvoljavaju vec moras angazovati vise kurira da to sve dostave a svakako imaju problema sa kuririma jer ih fali.

Ali posto ne dozvoljavaju onda to predstavlja problem da jedan kurur dostvalja vise narudzbi na razlicite adrese
dječak sa šibicama

#1789 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by dječak sa šibicama »

Kako je moguce da im nedostaje kurira, ako kazu da ubijaju od posla i navodno se solidno moze zaraditi.

Nesto tu ne stima.
kakaljin

#1790 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by kakaljin »

dječak sa šibicama wrote: 04/03/2023 18:26 Kako je moguce da im nedostaje kurira, ako kazu da ubijaju od posla i navodno se solidno moze zaraditi.

Nesto tu ne stima.
Zato sto svaki dan se gasi aplikacija na dva sata jer kazu guzva bude a nemaju dovoljno kurira
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#1791 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by laserShow »

kakaljin wrote: 04/03/2023 18:30 Zato sto svaki dan se gasi aplikacija na dva sata jer kazu guzva bude a nemaju dovoljno kurira
Nikad se usluga ne gasi na duze od 10 minuta, ni u glovi ni u korpi, jer onda staje biznis, a to nije moguce. Smanji se domet i onaj restoran koji je daleko od X kilometara ne moze biti predmet narudzbe, niti ako si u nekoj zoni koja oduzima puno vremena. Npr sada kada je bio snijeg iskljucivali su brda, jer nije ocisceno a i niko nece da vozi. Da das kuriru 20KM nece da vozi, jer ne smije, nema auto za te usluve, a i nece da se jebe s dostavom na vrh brad.

Sto se tice kurira, nema ljudi. Naredna faza ce biti zaposljavanje stranaca, pa ce vam pakistanac dostavljati :D Ovo mi je pricao dispecer koji je radio u obje kompanije.

Btw, nedostatak ljudi ce se sve vise i vise primjecivati. Dolazimo u fazu i da hoces platiti, nemas kome, ili je papreno skupo, ponuda i potraznja. Ali nije nesto sto nismo zasluzili, sami smo krivi sto nam je ovakvo stanje s odlaskom ljudi.
dječak sa šibicama wrote: 04/03/2023 18:26 Nesto tu ne stima.
Stima sve, vec nema ljudi.
kakaljin

#1792 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by kakaljin »

laserShow wrote: 04/03/2023 18:43
kakaljin wrote: 04/03/2023 18:30 Zato sto svaki dan se gasi aplikacija na dva sata jer kazu guzva bude a nemaju dovoljno kurira
Nikad se usluga ne gasi na duze od 10 minuta, ni u glovi ni u korpi, jer onda staje biznis, a to nije moguce. Smanji se domet i onaj restoran koji je daleko od X kilometara ne moze biti predmet narudzbe, niti ako si u nekoj zoni koja oduzima puno vremena. Npr sada kada je bio snijeg iskljucivali su brda, jer nije ocisceno a i niko nece da vozi. Da das kuriru 20KM nece da vozi, jer ne smije, nema auto za te usluve, a i nece da se jebe s dostavom na vrh brad.

Sto se tice kurira, nema ljudi. Naredna faza ce biti zaposljavanje stranaca, pa ce vam pakistanac dostavljati :D Ovo mi je pricao dispecer koji je radio u obje kompanije.

Btw, nedostatak ljudi ce se sve vise i vise primjecivati. Dolazimo u fazu i da hoces platiti, nemas kome, ili je papreno skupo, ponuda i potraznja. Ali nije nesto sto nismo zasluzili, sami smo krivi sto nam je ovakvo stanje s odlaskom ljudi.
dječak sa šibicama wrote: 04/03/2023 18:26 Nesto tu ne stima.
Stima sve, vec nema ljudi.
Gasi se aplikacija u smislu da se ne moze naruciti ni iz jednog restorana cak i onoga koji je udaljen 1 km jer sam provjeravao to.

Posto fali kurira, onda trebaju update aplikacije da ti jedan kurir dostavi iz vise restorana ako kupac to zeli, time bi se koliko toliko rasteretili kuriri kojih svakako malo ima.

A to sto govirs da je ne dostatak ljuid, da nedostatak je jer dosta ih ne zeli da radi nikako ni kada mu ponudis solidnu platu
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#1793 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by laserShow »

kakaljin wrote: 04/03/2023 18:57 Gasi se aplikacija u smislu da se ne moze naruciti ni iz jednog restorana cak i onoga koji je udaljen 1 km jer sam provjeravao to.
Rekao sam ti da se gasi, ali ne duze od 10 minuta da se ocisti que.
kakaljin wrote: 04/03/2023 18:57 Posto fali kurira, onda trebaju update aplikacije da ti jedan kurir dostavi iz vise restorana ako kupac to zeli, time bi se koliko toliko rasteretili kuriri kojih svakako malo ima.
Nije to rjesenje, jer toga nema puno. Na sto narudzbi, jedan ce naruciti iz pirpe i usput iz u2. Nije da ce to nesto ubrzati proces.
kakaljin wrote: 04/03/2023 18:57 A to sto govirs da je ne dostatak ljuid, da nedostatak je jer dosta ih ne zeli da radi nikako ni kada mu ponudis solidnu platu
Ima vec na yt jasna matematika koliko je kurir placen i to je vrlo visoka cifra za ovaj biznis. Svako povecanje tarife znaci povecanje cijene dostave, sto ti i ja kao korisnici app ne zelimo snositi. Nemoj reci samo "neka smanje profit vlasnici", jer ni jedna dostavljacka sluzba u BIH ne radi u profitu, niti ce raditi jos par godina :D
TheRedhead

#1794 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by TheRedhead »

Ne fale ljudi je jrt biro pun nezaposlenih ali oni nece da rade.
escobar__

#1795 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by escobar__ »

TheRedhead wrote: 05/03/2023 21:23 Ne fale ljudi je jrt biro pun nezaposlenih ali oni nece da rade.
Jest, jedna topla ljudska priča prosječnog bosanskog "uglednog građanina" i "biznismena" - neće ljudi da rade, lijeni, bezobrazni, ovako, onako.*

*plata 1000 BAM, radno vrijeme 70 sati sedmično, za godišnji moraš preklinjat i pitanje je koliko ćeš dana dobit
Saian

#1796 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by Saian »

Najjace mi je kad kurir ode do Binga s mojom hranom i ja ga gledam na app-u i onda dodje i kaze imao multi-narudzbu i donese odrvenjeno i hladno sta god da sam narucio. Ja u zadnje vrijeme koristim korpu, ako koristim, da skontam sta mi se jede pa il’ sam sebi napravim il’ prosetam do neceg blizeg. Tako da sad odlicno radi :D
Pandakonda

#1797 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by Pandakonda »

Uzrok manjka kurira je to sto studenti ne mogu raditi. Tacnije nas zakon je toliko glup da ne dopusta ugovor o radu redovnim studentima tako da bi mogli raditi samo vandredni koji svakako rade druge poslove. A ugovor o djelu nije moguc radi samog tipa posla dostave. Naravno da je tesko pronaci radnika gdje imas konflikt koliko neki rad vrijedi VS koliko imas ljudi da to mogu raditi. U ovom slucaju gdje ne mozes studente, ti moras zaposliti "odrasle" ljude koji traze ogromne pare u odnosnu na ono sto to vrijedi jer im je to primarni izvor egzistencije dok je studentu samo dodatak. Ja recimo smatram da posao kurira ne vrijedi vise od 1100 km. Korpa ce vjerovatno biti primorana davati vise od toga jer se to onda nikome od ovih odraslih radnika ne isplati raditi a onda nemas koga drugog. Student ce vjerovatno pristati za nekih 700 - 800 maraka raditi sto je njima predobro ako zive kod roditelja ili ako su iz drugih gradova pa im treba malo para dok ne idu na faks.

U smislu cijene usluga, brzine dostave i generalnog iskustva, Korpa je bila najbolja u pocetku kada je ustvari varala zakon pa zaposljavala nekako studente i srednjoskolce 18+ da rade te poslove. To je bila idealna kombinacija gdje studentima ne treba puno para samo za dzeparac, znaci i njemu dobro, meni kao korisniku dobro jer ne placam puno, a i gazda dobio profit. Međutim neko ih je prijavio (glasine su da je Glovo) i onda su masovno otpustili ljude i ostali su samo ovi radnici sto mogu imati regularno ugovor o radu ali ih moraju placati vise jer je to vec odrasla radna snaga.
oldtajmer

#1798 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by oldtajmer »

u odnosu na ranije kad sam vidjao dostavljace na sve strane sad fakat vidim tek sporadicno nekoga
coco1

#1799 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by coco1 »

Pandakonda wrote: 10/03/2023 09:16 Uzrok manjka kurira je to sto studenti ne mogu raditi. Tacnije nas zakon je toliko glup da ne dopusta ugovor o radu redovnim studentima tako da bi mogli raditi samo vandredni koji svakako rade druge poslove. A ugovor o djelu nije moguc radi samog tipa posla dostave. Naravno da je tesko pronaci radnika gdje imas konflikt koliko neki rad vrijedi VS koliko imas ljudi da to mogu raditi. U ovom slucaju gdje ne mozes studente, ti moras zaposliti "odrasle" ljude koji traze ogromne pare u odnosnu na ono sto to vrijedi jer im je to primarni izvor egzistencije dok je studentu samo dodatak. Ja recimo smatram da posao kurira ne vrijedi vise od 1100 km. Korpa ce vjerovatno biti primorana davati vise od toga jer se to onda nikome od ovih odraslih radnika ne isplati raditi a onda nemas koga drugog. Student ce vjerovatno pristati za nekih 700 - 800 maraka raditi sto je njima predobro ako zive kod roditelja ili ako su iz drugih gradova pa im treba malo para dok ne idu na faks.

U smislu cijene usluga, brzine dostave i generalnog iskustva, Korpa je bila najbolja u pocetku kada je ustvari varala zakon pa zaposljavala nekako studente i srednjoskolce 18+ da rade te poslove. To je bila idealna kombinacija gdje studentima ne treba puno para samo za dzeparac, znaci i njemu dobro, meni kao korisniku dobro jer ne placam puno, a i gazda dobio profit. Međutim neko ih je prijavio (glasine su da je Glovo) i onda su masovno otpustili ljude i ostali su samo ovi radnici sto mogu imati regularno ugovor o radu ali ih moraju placati vise jer je to vec odrasla radna snaga.
kad kazes 1100 KM, jel kontas na ono sto cisto ostane kuriru? dostavljac ima masu troskova. doprinosi, gorivo, amortizacija vozila, agregator, kazne.... dobar poznanik mi radi kao dostavljac i kaze da za cistu milju mora raditi preko 200 sati mjesecno. kad skontas, maltene, troskovi kao kod taksiste, a zarada mu nije ni u pola kao taksisti. dodaj na to da se pentraju po spratovima, parkiraj negdje, pa hodaj do restorana ili kupca, po kisi, snijegu, zegi...

uglavnom, ovaj poznanik kaze da njemu, od prikazane zarade, odnosno bruta, ostane cisto cca 45% neto
El_comadante

#1800 Re: Dostava hrane u Sarajevu

Post by El_comadante »

coco1 wrote: 10/03/2023 21:48
Pandakonda wrote: 10/03/2023 09:16 Uzrok manjka kurira je to sto studenti ne mogu raditi. Tacnije nas zakon je toliko glup da ne dopusta ugovor o radu redovnim studentima tako da bi mogli raditi samo vandredni koji svakako rade druge poslove. A ugovor o djelu nije moguc radi samog tipa posla dostave. Naravno da je tesko pronaci radnika gdje imas konflikt koliko neki rad vrijedi VS koliko imas ljudi da to mogu raditi. U ovom slucaju gdje ne mozes studente, ti moras zaposliti "odrasle" ljude koji traze ogromne pare u odnosnu na ono sto to vrijedi jer im je to primarni izvor egzistencije dok je studentu samo dodatak. Ja recimo smatram da posao kurira ne vrijedi vise od 1100 km. Korpa ce vjerovatno biti primorana davati vise od toga jer se to onda nikome od ovih odraslih radnika ne isplati raditi a onda nemas koga drugog. Student ce vjerovatno pristati za nekih 700 - 800 maraka raditi sto je njima predobro ako zive kod roditelja ili ako su iz drugih gradova pa im treba malo para dok ne idu na faks.

kad kazes 1100 KM, jel kontas na ono sto cisto ostane kuriru? dostavljac ima masu troskova. doprinosi, gorivo, amortizacija vozila, agregator, kazne.... dobar poznanik mi radi kao dostavljac i kaze da za cistu milju mora raditi preko 200 sati mjesecno. kad skontas, maltene, troskovi kao kod taksiste, a zarada mu nije ni u pola kao taksisti. dodaj na to da se pentraju po spratovima, parkiraj negdje, pa hodaj do restorana ili kupca, po kisi, snijegu, zegi...

uglavnom, ovaj poznanik kaze da njemu, od prikazane zarade, odnosno bruta, ostane cisto cca 45% neto
Sreća pa se on ne pita ništa jer očito ne razumije neke stvari.
Post Reply