Ono je zena sa metaforickim mudima. Jedna od retkih koja otvoreno govori kako jeste.
Teorije zavjera, bre.... pa opletite
- Lao Ce
#1777 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Mnogo stvari oko ovog virusa nisu jasne tako da ne čudi i postojanje 'teorija zavjere' u vezi njega
Koronavirus cirkulira u Italiji još od septembra 2019. godine
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/koro ... /201116038
ili ovo na sta sam naletio

Izdanje asteriksa iz 2017. Šta god mi mislili o teorijama zavjere, postoje neke stvari koje itekako golicaju maštu.
Koronavirus cirkulira u Italiji još od septembra 2019. godine
ili ovo na sta sam naletio

Izdanje asteriksa iz 2017. Šta god mi mislili o teorijama zavjere, postoje neke stvari koje itekako golicaju maštu.
- Pitar sa Kariba
- Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.
#1778 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
E jbt cuj "donesite svoje nezavisno misljenje"!
Kakvi ovo je dokaz, nema veze sto se za corona viruse zna jos od dvadesetih godina proslog stoljeca... ili recimo SARSA iz 2003.... strip iz dvehiljadesedamnaeste sa YT kanala Pravoslavni centar je krunski dokaz!
Kakvi ovo je dokaz, nema veze sto se za corona viruse zna jos od dvadesetih godina proslog stoljeca... ili recimo SARSA iz 2003.... strip iz dvehiljadesedamnaeste sa YT kanala Pravoslavni centar je krunski dokaz!
- eltroxin
#1779 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
I ovo sto govori o Srebrenici je kako jeste?saint_mirad wrote: ↑16/11/2020 15:10Ono je zena sa metaforickim mudima. Jedna od retkih koja otvoreno govori kako jeste.
- saint_mirad
#1780 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne, naravno. Ne mora biti oko svega u pravu ako je pogodila za plandemiju.
- avenija
#1781 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
De nek mi ovo neko objasni, kako je virus bio tu a nije bilo kljucanja prosle godine
De nek mi ovo neko objasni, kako je virus bio tu a nije bilo kljucanja prosle godine
- saint_mirad
#1782 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Mozda zato sto je lockdown nepotrebna mera bilo kada, i sluzi za navikavanje stanovnistva na autoritarnu vlast i oduzimanje sloboda pod krinkom borbe protiv pandemije. Eto, ukratko se o tome radi.avenija wrote: ↑16/11/2020 23:11 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/koro ... /201116038
- zubi
#1783 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
saint_mirad wrote: ↑16/11/2020 23:18Mozda zato sto je lockdown nepotrebna mera bilo kada, i sluzi za navikavanje stanovnistva na autoritarnu vlast i oduzimanje sloboda pod krinkom borbe protiv pandemije. Eto, ukratko se o tome radi.avenija wrote: ↑16/11/2020 23:11 https://www.klix.ba/vijesti/svijet/koro ... /201116038
-
Mogy87
#1784 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
@saint_mirad divna gospodja tvrdi i da ksenofobija ne postoji. Staje na stranu covjeka koji je optuzen za pokusaj ubistva jer ne zeli muslimane na teritoriji "svoje" drzave.
Razlog zasto navodim sve ovo je cinjenica da je gospodja Stojkovic politicarka, a ne lijecnica.
Kako javlja naš reporter sa lica mesta, među demonstrantima je i lider pokreta "Levijatan" Pavle Bihali, kao i antivakcinašica Jovana Stojković koja se okupljenima obratila rekavši da "ksenofobija ne znači ništa i da je to parapsihijatrijski termin koji treba da objasni strah od nepoznatog".
Automobilom je skrenuo s puta među drveće, probio žičanu ogradu i projurio pored obezbeđenja, pripadnika Vojske Srbije. Sve vreme je pričao kako ne želi da mu migranti napadaju devojku, da žive u Srbiji, stvaraju muslimansku državu.
Bas neka kulturna ekipa
https://www.blic.rs/vesti/politika/sram ... ao/pzq881t
Razlog zasto navodim sve ovo je cinjenica da je gospodja Stojkovic politicarka, a ne lijecnica.
Kako javlja naš reporter sa lica mesta, među demonstrantima je i lider pokreta "Levijatan" Pavle Bihali, kao i antivakcinašica Jovana Stojković koja se okupljenima obratila rekavši da "ksenofobija ne znači ništa i da je to parapsihijatrijski termin koji treba da objasni strah od nepoznatog".
Automobilom je skrenuo s puta među drveće, probio žičanu ogradu i projurio pored obezbeđenja, pripadnika Vojske Srbije. Sve vreme je pričao kako ne želi da mu migranti napadaju devojku, da žive u Srbiji, stvaraju muslimansku državu.
Bas neka kulturna ekipa
- saint_mirad
#1785 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Sve to ne negira ni zeru tacnosti onog sto je rekla o plandemiji. Ovo sto vi navodite su zasebne oblasti koje nemaju veze sa ovom temom, niti je ovde potrebno da se bavimo njenom licnoscu.Mogy87 wrote: ↑16/11/2020 23:28 @saint_mirad divna gospodja tvrdi i da ksenofobija ne postoji. Staje na stranu covjeka koji je optuzen za pokusaj ubistva jer ne zeli muslimane na teritoriji "svoje" drzave.
Bas neka kulturna ekipa![]()
-
Mogy87
#1786 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne bavimo se mi njenom licnoscu vec njenim profesionalnim opusom. S obzirom na to da je gospodja politicarka pod okriljem ultra desnicarske stranke koja koristi siledzije da se obracuna sa neistomisljenicima takvo djelovanje je itekako predmet rasprave.saint_mirad wrote: ↑16/11/2020 23:33Sve to ne negira ni zeru tacnosti onog sto je rekla o plandemiji. Ovo sto vi navodite su zasebne oblasti koje nemaju veze sa ovom temom, niti je ovde potrebno da se bavimo njenom licnoscu.Mogy87 wrote: ↑16/11/2020 23:28 @saint_mirad divna gospodja tvrdi i da ksenofobija ne postoji. Staje na stranu covjeka koji je optuzen za pokusaj ubistva jer ne zeli muslimane na teritoriji "svoje" drzave.
Bas neka kulturna ekipa![]()
Nego slazes li se da ksenofobija ne postoji i da muslimanima nije mjesto u Evropi?
Ili je to jos jedna tema s kojom se ne slazes, ali za ostalo je 100% u pravu?
Jer su fasisti (valjda se slazes da cetnici to jesu) uvijek najbolji borci protiv fasizma
-
adsubzero
#1787 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Najjace mi je ovo nadju temu iz stripova, Family Guy-a, Simpsona i slicnih serijala gdje su pricali o necemu sto se tek kasnije desilo i odmah je zavjera 
- saint_mirad
#1788 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Postoji ksenofobija, i muslimanima jeste mesto u Evropi dok god se mogu integrisati u evropsku kulturu. Ni moji stavovi o ovome nisu tema, ali namirisao sam da mi hoces podmetnuti slaganje sa njom i oko ovih tema, pa da rascistimo to.
-
Mogy87
#1789 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ne. Mene tvoje politicko ili bilo kakvo drugo opredjeljenje ne zanima. Ti nisi javna licnost (valjda?).saint_mirad wrote: ↑16/11/2020 23:55Postoji ksenofobija, i muslimanima jeste mesto u Evropi dok god se mogu integrisati u evropsku kulturu. Ni moji stavovi o ovome nisu tema, ali namirisao sam da mi hoces podmetnuti slaganje sa njom i oko ovih tema, pa da rascistimo to.![]()
Gospodja Stojkovic jeste. Iz tog razloga su njeni stavovi predmet rasprave.
Zelim da ti ukazem o kakvom profilu osobe se radi i koliko je ironicno da neko s takvim stavovima bude "borac protiv fasizma".
- Lao Ce
#1790 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Upravo tako. Ne znam zašto ljudi imaju potrebu da diskriminišu nekoga ili njegovo mišljenje o nečemu upoređujući to sa nekim drugim stvarima, temama i pitanjima i naravno, otkuda nekome pravo za to. Da li je to neka Svetost ili šta...saint_mirad wrote: ↑16/11/2020 23:04Ne, naravno. Ne mora biti oko svega u pravu ako je pogodila za plandemiju.eltroxin wrote: ↑16/11/2020 23:02I ovo sto govori o Srebrenici je kako jeste?saint_mirad wrote: ↑16/11/2020 15:10
Ono je zena sa metaforickim mudima. Jedna od retkih koja otvoreno govori kako jeste.
Ako netko pravi dobre lepine ili ćevape, a istovremeno navija za Želju umjesto za Sarajevo, ili smatra da Bog ne postoji, da li to poništava njegove lepine i ćevape i činjenicu da su dobri?
Podmetanje nekih stvari na ušrtb drugih i nastojanje diskvalifikovanje sagovornika ili bilo koga i čega, nije oblik lijepog nego snishodljivog ponašanja kojim se nastoji odbraniti svoj vlastiti stav pokazujući sugovornika u lošem svjetlu i tako na jeftin način 'poentirati'.
On je dobar, ali puši. On je dobar, ali je ateista ili vjernik.
-
Mogy87
#1791 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Zena je politicarka. Uz to fasistickih opredjeljenja. Naravno da cemo da pricamo o tome kad priziva "borbu protiv fasizma".
Nije Zeljo Sarajevo. I nisu cevapi.
Nije Zeljo Sarajevo. I nisu cevapi.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1792 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
ha čujte, i Mengele je bio doktor.
-
Mogy87
#1793 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Zena je psihijatar. A sta o njoj misle kolege najbolje govori da su pred sudom casti zahtijevali da joj se oduzme licenca jer je smatraju direktno odgovornom za smrt 15 osoba (ukljucujuci djecu) za vrijeme epidemije morbila u Srbiji.
Ona je na to odgovorila tako sto je pozvala huligane da tuku ljekare.
I onda mi kaze borac protiv fasizma
- Chmoljo
#1794 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
"jedini priča šta svi misle" je sintagma koja je svojstvena gutačima Trumpovih govana sa Twittera, i manje više, preneseno značenje da je ok biti malo rasista, malo fašista, malo ksenofob.
jedini je problem što tu jesi ili nisi.
ali kako se trumpvci nikada nisu zamarali činjenicama, već ih poistovjećivali "mišljenjima", iako je činjenica da činjenica ne može biti mišljenje, oni ipak imaju svoje mišljenje o tome.
svi ti mozgovi su tako baždareni. razlike su u mikronima.
ali kako se trumpvci nikada nisu zamarali činjenicama, već ih poistovjećivali "mišljenjima", iako je činjenica da činjenica ne može biti mišljenje, oni ipak imaju svoje mišljenje o tome.
-
90minut
#1795 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Ništa lošiji Trump nije od Obame ili Bajdena sve je to isti kalibar s tim da prvi nije zapoceo niti jedan rat samim tim ga to stavlja na sam vrh najboljih predsjednika!Chmoljo wrote: ↑17/11/2020 01:18 "jedini priča šta svi misle" je sintagma koja je svojstvena gutačima Trumpovih govana sa Twittera, i manje više, preneseno značenje da je ok biti malo rasista, malo fašista, malo ksenofob.
U kratkim crtama se najbolje može opisati ovako što bi Jimmy Kimmel rekao konacno cemo dobiti jednog normalnog dosadnog predsjednika..
To što ce taj predsjednik ubijati civile dronovima i dalje i pisace ih kao kolateralne žrtve to nikom ništa bitno je da ovaj sklonjen.
Hajde reci mi molim te sad koliko sam to govana pojeo i sve iznad nije istina???
- Chmoljo
#1796 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Za sve sto si nasrao odgovoreno je milijardu puta. Davno sam odustao od ubjedjivanja onih koji nisu u potrazi za cinjenicama nego za potvrdjivanjem vlastitog misljenja.
I kad pitas za kolicinu, tri i po vrece.
I kad pitas za kolicinu, tri i po vrece.
- Lao Ce
#1797 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
U policiju se najvećim dijelom primaju ljudi koji nisu baš nešto posebno inteligentni, koji su pohotni i lakomi, čija je filozofija često 'u se, na se i poda se. Ni u armiji nije vjerovatno ništa bolje. Trebaju ljudi koji će braniti sistem i vlast, koji će slušati i koji neće baš puno razmišljati i da zapucaju u svoj narod. Lako su kupljivi i žive za ovaj svijet. Mnogi tako, nažalost. Vole da se pitaju i da misle da su nešto posebno. Daš im vlast, makar i simbolično, kao recimo redar u razredu, ili da bude soabraćajac na cesti, spreman je da maltretira druge.
-
90minut
#1798 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Nisi kompetentan sekunde.
Sad nastavi gledati iste stvari samo s drugom facom i imenom istom energijom o vrecama govana piši nemoj samo dok je ovaj tu.
- vet
#1799 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
.
Canadian government publishes bid request for “Programmable Hydraulic Guillotines” needed “in support of Canada’s response to COVID-19”
Nazdravlje! U realnosti u kojoj vlada akutna nestašica ljudskog bića i gdje vladaju ne-ljudski entiteti u ljudskim tijelima koji se predstavljaju kao ljudi.
Prije nekih 100-njak godina, ruski ezoteričar Gurđijev je govorio na svojim predavanjima –
..
Canadian government publishes bid request for “Programmable Hydraulic Guillotines” needed “in support of Canada’s response to COVID-19”
Nazdravlje! U realnosti u kojoj vlada akutna nestašica ljudskog bića i gdje vladaju ne-ljudski entiteti u ljudskim tijelima koji se predstavljaju kao ljudi.
Prije nekih 100-njak godina, ruski ezoteričar Gurđijev je govorio na svojim predavanjima –
Ako ovo nekome sada nije vidljivo, onda neće biti nikad. „Živi mrtvaci“ su inače nazivani u istočnoj gnostici – „antropoidi“ (oni bez ljudske suštine ili istinske duše) a u bibliji „sinovi božji“ (jer ni entitet/AI koji se ovdje predstavlja kao „bog“, takođe nema tu komponentu.)„Kad bi samo znali koliko „živih mrtvaca“ upravlja vašim životima, razbježali bi se s užasom na sve strane“.
..
- GAU8
#1800 Re: Teorije zavjera, bre.... pa opletite
Interesantno bi bilo ispitati koliko malo ili nimalo teoreticari zavjera znaju o stvarnim razmjerama kontrole putem njihovih vlastitih telefona i racunara.
Slomise se ukazujuci na opasnosti od ubrizganih cipova, a pojma nemaju sta im promice pod nosom svake sekunde...
... a ne daj boze, da se skinu sa mreze...
Slomise se ukazujuci na opasnosti od ubrizganih cipova, a pojma nemaju sta im promice pod nosom svake sekunde...
... a ne daj boze, da se skinu sa mreze...