Tomahawk11 wrote: ogradio si prije svega sebe i upravo sebe najviše ograničio.
Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
- HAVANA
#1776 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
- CPT
#1777 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
To je vec drugo stvar ali cinjenica je da taj zid postoji bar od devedesetih Ne zbog forumasa ili Bosnjaka. Uostalom citav smisao "RS" je zapisavanje teritorije tj. zid.Tomahawk11 wrote:Lahko ga je postaviti kad živiš u Oregonu.CPT wrote:Taj zid su postavili devedesetih. I tu ne mislim na "pojedine forumuse" ili Bosnjake generalno.Tomahawk11 wrote:Kad bi se slušalo pojedine na forumima, treba dići zid 3 metra i napisati stop Srbima i Hrvatima.
Malo teže u BiH. Mislim, možeš, ali ogradio si prije svega sebe i upravo sebe najviše ograničio.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1778 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
opet mentalna akrobacija. a poenta?insomnia78 wrote:Pa niko nije spominjo tjeranjeChmoljo wrote:Ko je to tebe otjero?
Kakve ti nebuloze valjas, covjece.
poenta je da tebe u suštini boli kurac. došo si samo da prospeš otrov. neko drugi zbog frustracije. neko treći jer mu hljeb zavisi od toga.
a niko ne nudi ništa konkretno osim rata i polunacističkog - svi su isti.
koliko znam, tema su sarajevski srbi.insomnia78 wrote: Tako ste pricali i dok su se ovi ukopavali
nestalo materijala za pljuvačinu pa morate prekoentitetsku braću potezati? onaj srebrenicu, ti ukopavanje, iako je jedino ukopavanje koje je recimo slaviša radio, jeste ukopavanje VRSovaca tenkovskim granatama.
al jebo to. hajmo mi na sabahu patronizirati levate koji su ostali dole. sa sigurne distance jakako. ne smije se čak ni slagati da bi se vratilo da brani. to ovako samo verbalno. nivo fejzbuk lajka.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1779 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Zato i pričamo o forumskoj i realnoj stvarnosti.CPT wrote:
To je vec drugo stvar ali cinjenica je da taj zid postoji bar od devedesetih Ne zbog forumasa ili Bosnjaka. Uostalom citav smisao "RS" je zapisavanje teritorije tj. zid.
U tom kontekstu, perspektiva običnog čovjeka i politička perspektiva.
-
kakavdanakneiskustvu
#1780 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
mO k3 wrote:kakavdanakneiskustvu wrote:Žalosno možda ali mi je nekako bilo drago kad tetka prije ovog rata ode na Čaršiju da napomene dvojicu muhadžira iz Istočne Bosne čije su poslovne prostore zauzeli za NDH.kakavdanakneiskustvu wrote:je li i od vas jevreja?
nahebali i vi jevreji
Dobro nisi upucen @novak ti je jevrej koji se zalaze za prava HDZ-ea u bih , ne vjeruj mu svaku[/quote]
znam da je napisao da je jevrej,ali ne i da je jevrej koji se bori za prava bilo koje stranke,osobito one koja nema ništa protiv ulice mile budaka u mostaru,ups,pa ta stranka je tu ulicu tako i nazvala,kakav je to onda jevrej???
-
kakavdanakneiskustvu
#1781 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Chmoljo wrote:opet mentalna akrobacija. a poenta?insomnia78 wrote:Pa niko nije spominjo tjeranjeChmoljo wrote:Ko je to tebe otjero?
Kakve ti nebuloze valjas, covjece.
poenta je da tebe u suštini boli kurac. došo si samo da prospeš otrov. neko drugi zbog frustracije. neko treći jer mu hljeb zavisi od toga.
a niko ne nudi ništa konkretno osim rata i polunacističkog - svi su isti.
koliko znam, tema su sarajevski srbi.insomnia78 wrote: Tako ste pricali i dok su se ovi ukopavali
nestalo materijala za pljuvačinu pa morate prekoentitetsku braću potezati? onaj srebrenicu, ti ukopavanje, iako je jedino ukopavanje koje je recimo slaviša radio, jeste ukopavanje VRSovaca tenkovskim granatama.
al jebo to. hajmo mi na sabahu patronizirati levate koji su ostali dole. sa sigurne distance jakako. ne smije se čak ni slagati da bi se vratilo da brani. to ovako samo verbalno. nivo fejzbuk lajka.
- mO k3
#1782 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pitaj gakakavdanakneiskustvu wrote:
znam da je napisao da je jevrej,ali ne i da je jevrej koji se bori za prava bilo koje stranke,osobito one koja nema ništa protiv ulice mile budaka u mostaru,ups,pa ta stranka je tu ulicu tako i nazvala,kakav je to onda jevrej???
-
kakavdanakneiskustvu
#1783 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
cesto zna izbjeci odgovore,iz samo njemu poznatog razloga,mozda odgovori i bez direktnog pitanja,ko zna
-
Novak20
#1784 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Hajdemo opet malo o meni. Nismo odavno.kakavdanakneiskustvu wrote:
Ta stranka je već dva puta zvanično tražila promjenu naziva tri ulice u Mostaru nazvane po fašistima. Zna se tko nije dozvolio tu promjenu. Isto tako se zna i zašto. Nisu ljudi zainteresirani za bilo što pozitivno da bi mogli vući nekakav politički kapital zasnovan na mržnji do besvijesti. To mi je jasno.
Pošto mi je Sarajevo bliže, da te upitam za M. Busuladžića čije ime ima ulica i škola. To mi baš i nije najjasnije. Tko tu brani promjene ? HDZ ???
- mO k3
#1785 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
lol pusti ga i dalje da lazekakavdanakneiskustvu wrote:cesto zna izbjeci odgovore,iz samo njemu poznatog razloga,mozda odgovori i bez direktnog pitanja,ko zna
- stakasa
#1786 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nije zar da se i Miri Lazovicu mahane nalaze? Ne pratim, forum je jedini kontak sa politikom u BiH...
Da su ga Srbi uhvatili 94-e ja mislim da bi mu bukvalno kozu oderali sa leda
Da su ga Srbi uhvatili 94-e ja mislim da bi mu bukvalno kozu oderali sa leda
-
Hafis
#1787 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Malo mi je nejasan ovaj termin ''pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati u Sarajevu''.
Nije valjda da samo mjesto stanovanja determinira političku orijentaciju, točnije nečiji svjetonazor i odnos prema jednoj-jedinoj. Ako tako smatrate, onda ste zreli za kolektivnog educiranja.
Kakva je razlika između Srbina i Hrvata u Sarajevu i Srbina iz Banjaluke i Hrvata iz Mostara, osim što su ovi prvi po tom nekom vašem tumačenju proBiH a ovi drugi vjerojatno antiBiH ili ako ništa neutralni.
Vjerojatno samo življenje nebošnjaka u bošnjačkoj većinskoj sredini rezultira i stavom te većine da se radi o proBiH nebošnjacima. Svi drugi su upitni.
E sad ne znam, postoje li u Sarajevu (pošto je tema vezana za Sarajevo) anti-BiH orjentirani Srbi i Hrvati?? Ili je to dvoje ipak jednostavno nespojivo zbog prirodnih zakona i utjecaja sredine.
Nije valjda da samo mjesto stanovanja determinira političku orijentaciju, točnije nečiji svjetonazor i odnos prema jednoj-jedinoj. Ako tako smatrate, onda ste zreli za kolektivnog educiranja.
Kakva je razlika između Srbina i Hrvata u Sarajevu i Srbina iz Banjaluke i Hrvata iz Mostara, osim što su ovi prvi po tom nekom vašem tumačenju proBiH a ovi drugi vjerojatno antiBiH ili ako ništa neutralni.
Vjerojatno samo življenje nebošnjaka u bošnjačkoj većinskoj sredini rezultira i stavom te većine da se radi o proBiH nebošnjacima. Svi drugi su upitni.
E sad ne znam, postoje li u Sarajevu (pošto je tema vezana za Sarajevo) anti-BiH orjentirani Srbi i Hrvati?? Ili je to dvoje ipak jednostavno nespojivo zbog prirodnih zakona i utjecaja sredine.
- stakasa
#1788 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Misli se na one koji su se 92-e odlucili za Bosnu i Hercegovinu a ne cekali nedeljnu misli da im se kaze da je ovo tek prvi korakHafis wrote:Malo mi je nejasan ovaj termin ''pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati u Sarajevu''.
- Maraschino
#1789 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pretpostavljam da sam malo stariji od tebe sto u ovom kontekstu znaci mnogo a ako nisam, onda trebas razumjeti.Chmoljo wrote:Razocaro se ti u ljude, pa onda svakom treba zalijepiti etiketu fasiste. 'ce oni tvoje osjecaje povrijedjivati, tratincica nasa draga.Maraschino wrote:
Neces vjerovati da jos vjerujem u to, pa ako ima jedan bicu zadovoljan.
Cemu moje frustracije(sto misle mnogi), nisu to frustracije to je razocarenje u ljude
Prije rata radio sam u Sarajevu jako dobar posao. Kao i svi imao sam mnogo prijatelja gdje se nije gledalo ko je ko i sta a zadnje, kako vjeruje u Boga. To ako se i znalo koristila se prilika da se cestita slava, Bajram, Bozic, U/Vaskrs...da ne trunim, i vecinu tih zavela politika. Haj razumijem zavela politika pa ti vjerujes svom vodji/lideru ali sto ubijas svoje radne kolege, komsije, ucenike, nastavnike...to je vec patologija. Iznenadio sam se za kolegu koji je malo prije otisao na brda, drugi u ''Sabac'', treci nije smio ostati, komsija sve znao sta ce se desavati(brat visoko v.l. u JNA) a nije htio reci...su me totalno razocarali. Cijela ulica bila je mjesovita(novo naselje) a sada je cista. jebem je ja. I sada dok prodjem zamisljam Ratka na ogradi, Cvijetin nesto ceprka, Stana sjedi na balkonu...ma ko ih jebe, niko im ruznu rijec nije rekao a svi su otisli.
Vecini Srba Bosnjaci su bili i jos uvijek spremni da oproste zlocine i cinjenja ali kako kada taj neko ne zeli oprost niti iskazuje mrvu pokajanja za ucinjeno nego ti salje poruku da bi isto ponovio i kaje se sto nije jos gore radio. Takvi ce ostati moji neprijatelji dok sam ja ziv. Djeci ne dam da se mijesaju u moje bitke i usmjeravam ih na drugu stranu.
Nikada mi Srbi nisu smetali niti mi danas smetaju, dapace. Pola radova na mojoj kuci uradili su ''posteni'' Srbi. Dodju posteno odrade, posteno im se plati, dovidjenja prijatno.
Ja ne volim hinjce(pojedince na ovom forumu). Ne libim se da MD nazovem nacionalista, shovinista pa i fasista. Za sve ima opravdanje.
Kako bi ja trebao odreagovati na ovakvo opravdanje zlocina i preventivno djelovanje?exliberal-ex wrote:
jesu li srbi govorili da hrvati zele da uspostave soft verziju NHD drzave....jesu...sta je trenutna hrvatska nego soft verzija NDH
Jesu li srbi govorili da albanci zele da se otcjepe i naprave veliku albaniju...jesu...skoro pa realizvano.
ostalo je da se malo zakuha u CG , Milo ce promjenit pricu kad mu zatraze djelove drzave ...samo nezanam kome ce se onda uvlacit u guzicu da prezivi.....
-
The 51st State
#1790 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Yi tano su u startu fasistizirani, u velikom su hendikupu da budu normalni gradjani ove drzave, tu su sarajevski u debeloj privilegijiHafis wrote:Malo mi je nejasan ovaj termin ''pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati u Sarajevu''.
-
Hafis
#1791 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa nisu zar u Sarajevu ostali samo ti koji nisu čekali na nedeljnu misu Znači, ono što je bilo antiBiH je otišlo, a ostali su samo proBiH.stakasa wrote:Misli se na one koji su se 92-e odlucili za Bosnu i Hercegovinu a ne cekali nedeljnu misli da im se kaze da je ovo tek prvi korakHafis wrote:Malo mi je nejasan ovaj termin ''pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati u Sarajevu''.
Dobro sam ja rekao, nema šanse da u bošnjačkoj većinskoj sredini opstoji nešto što je antiBiH, pa makar se i radilo o nebošnjaku.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1792 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Zato ima tamo gdje su Bošnjaci manjinaHafis wrote: Pa nisu zar u Sarajevu ostali samo ti koji nisu čekali na nedeljnu misu Znači, ono što je bilo antiBiH je otišlo, a ostali su samo proBiH.
Dobro sam ja rekao, nema šanse da u bošnjačkoj većinskoj sredini opstoji nešto što je antiBiH, pa makar se i radilo o nebošnjaku.
-
Hafis
#1793 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Tako je.Tomahawk11 wrote:Zato ima tamo gdje su Bošnjaci manjinaHafis wrote: Pa nisu zar u Sarajevu ostali samo ti koji nisu čekali na nedeljnu misu Znači, ono što je bilo antiBiH je otišlo, a ostali su samo proBiH.
Samo mi je stvarno smiješno strpati ono malo preostalih Srba i Hrvata u neku ekstra kategoriju ''proBiH'' (ma što god to značilo).
Ja bih podsjetio sudionike ove teme da su kandidati za predsjedništvo HDZ i HDZ90 osvojili zajedno otprilike oko 4000 glasova (Čović 3/4, Zelenika 1/4) na području općina grada Sarajeva.
Uzevši u obzir opću izlaznost u FBiH ali i broj Hrvata koji žive u Sarajevu, može se reći da se radi o natpolovičnoj većini izašlih birača. Znači, definiciji ''proBiH'' treba prići s oprezom.
- BHCluster
#1794 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nasli se uvređeni i povređeni sto ih SDA proziva, ona ista stranka od koje su nastale tolike druge stranke! Zasto, sto se vole ili nesto drugo? Kako nazivaju i prozivaju svoje "protivnike", kako se odnose prema veteranima, omladini, penzionerima, prema drzavi a puna im usta istog; samo im je jedno bitno a to je raspolaganje budzetima nista drugo! Kad te SDA prozove to ti treba da bude neka vrsta priznanja, a umjesto da se prozove radi svoga katastrofalnog nerada zadnjih 20 i kusur godina spusta se na njihov nivo, onaj isti nivo sto koristi etnicku pripadnost kao oruzije a kad tyo uradis vec si izgubio a to SDA najbolje zna zato i proziva ljude po tom osnovu. Pa ako si osjetljiv po tom pitanju toliko onda ti je problem licno mnogo dublji.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1795 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Naravno da ima onih koji nisu, da kažemo, pro BiH, a žive u Sarajevu. Neće to vjerovatno javno objaviti pod punim imenom i prezimenom.Hafis wrote:Tako je.Tomahawk11 wrote:Zato ima tamo gdje su Bošnjaci manjinaHafis wrote: Pa nisu zar u Sarajevu ostali samo ti koji nisu čekali na nedeljnu misu Znači, ono što je bilo antiBiH je otišlo, a ostali su samo proBiH.
Samo mi je stvarno smiješno strpati ono malo preostalih Srba i Hrvata u neku ekstra kategoriju ''proBiH'' (ma što god to značilo).
Ja bih podsjetio sudionike ove teme da su kandidati za predsjedništvo HDZ i HDZ90 osvojili zajedno otprilike oko 4000 glasova (Čović 3/4, Zelenika 1/4) na području općina grada Sarajeva.
Uzevši u obzir opću izlaznost u FBiH ali i broj Hrvata koji žive u Sarajevu, može se reći da se radi o natpolovičnoj većini izašlih birača. Znači, definiciji ''proBiH'' treba prići s oprezom.
Ili, kako ti kažeš, onih koji glasaju za Čovića, što ne mora nužno značiti da je iz kontra BiH pobuda, jel.
- draganbl
#1796 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Mene interesuje ko izdaje ove sertifikate o pripadnosti Pro-BiH strani.
Čisto bih volio da se prijavim i, po mogućnosti i dobijem taj sertifikat, očito će mi trebati kada sljedeći put budem išao u Sarajevo.
Čisto bih volio da se prijavim i, po mogućnosti i dobijem taj sertifikat, očito će mi trebati kada sljedeći put budem išao u Sarajevo.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1797 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ako ti nije dosad trebao, neće ni odsad.draganbl wrote:Mene interesuje ko izdaje ove sertifikate o pripadnosti Pro-BiH strani.
- SmokingMan
#1798 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Afis po ustaljenom o autentičnim i sarajevkim rvatima. 
- BHCluster
#1799 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa valjda Dodik, ako si protiv njega odmaH dobijes od istog. Svakodnevno proziva neistomisljenike kao ovi iz SDA. Znaci SNSD izdaje te "sertifikate" a SDA oduzima i obrnuto.draganbl wrote:Mene interesuje ko izdaje ove sertifikate o pripadnosti Pro-BiH strani.
-
Bodkin
#1800 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ne misli se na njih. Spinovanje pacijenata je odvuklo temu tamo. Misli se na srbe i hrvate koji ne glasaju za destruktivne ili separatisticke politicke opcije ili ih ne podrzavaju.stakasa wrote:Misli se na one koji su se 92-e odlucili za Bosnu i Hercegovinu a ne cekali nedeljnu misli da im se kaze da je ovo tek prvi korakHafis wrote:Malo mi je nejasan ovaj termin ''pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati u Sarajevu''.
Naravno nema teme o bosnjacima koji glasaju za destruktivne pokiticke opcije tioa sda