Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1776 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

pici wrote:
DF će, podržavajući jučerašnju odluku Bh. bloka, ostati uz stranke istog. Nažalost, kako ja vidim razvoj situacije, sve stranke Bh. bloka će se uskoro naći u opoziciji i u Kantonu Sarajevo i to bez svoje volje. Tako će Bh. blok, principijelno, ostati opozicija na svim nivoima vlasti i u svim kantonima", kategoričan je Komšić.

principjelno ne serendaj... jebote bOkir i sdO... selam :bih:
covjek im rekao da se sbb zajedno sa pda već prije par mjeseci ponudio sda da zavrse kompletnu pricu oko koalicije i vlasti i sda ih odbila u nadi da ce koalirati sa bh blokom.

ponuda jos uvijek stoji i logicno je da ce je sda prihvatiti. tako ce pasti i kanton sarajevo i sve ostalo. samo je pitanje hoce li biti vlada od 18 ruku ili ce privesti konakovica i nip u vlast sa sda.

cilj je da fahrica za sve okrivi komsica i vidis da kolegica @banksy od jutros ne staje sa radom. :lol: :lol:

treba je ovako javno pohvaliti i savjetovati svim strankama da imaju jednog takvog pulena na ovom forumu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1777 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

SARAJEVO REPUBLIKA"
Stavovi iz SDP-a: JNA i SDA su isti, sve koji ne misle tako treba izgurati iz Sarajeva u Zenicu

https://faktor.ba/vijest/stavovi-iz-sdp ... nicu/22349
SDA: Odluka Bh. bloka slabi patriotski politički front dok jačaju nasrtaji na BiH

http://saff.ba/sda-odluka-bh-bloka-slab ... ji-na-bih/

muko moja predji na drugoga... postadoste jadniji od informera i poskoka... selam :bih:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1778 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by KatarinaKosaca »

Licemjerno je prema gradjanima i ruzno da jedna minorna stranka koji vodi narkodiler, a debela zastupnica zagovara genocid nad vranama, bude na entitetskoj razini u koaliciji, a u Kantonu sudjelovati u najavljenom drasticnom prevratu navika i modusa vladanja. Stoga, ja bih cak SBB otjerala iz Kantonalne vlasti, a DF privolila da ostane po svaku cijenu. Jer, SDA ocito pocinje sa privolom zastupnika po zastupnika BH bloka, kupuje itd. I nece prestati 4 godine. Stoga sam pesimista da cemo ikad docekati bilo kakvu promjenu i bilo kakav napredak.
pici

#1779 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

malakh wrote:
pici wrote:
DF će, podržavajući jučerašnju odluku Bh. bloka, ostati uz stranke istog. Nažalost, kako ja vidim razvoj situacije, sve stranke Bh. bloka će se uskoro naći u opoziciji i u Kantonu Sarajevo i to bez svoje volje. Tako će Bh. blok, principijelno, ostati opozicija na svim nivoima vlasti i u svim kantonima", kategoričan je Komšić.

principjelno ne serendaj... jebote bOkir i sdO... selam :bih:
covjek im rekao da se sbb zajedno sa pda već prije par mjeseci ponudio sda da zavrse kompletnu pricu oko koalicije i vlasti i sda ih odbila u nadi da ce koalirati sa bh blokom.

ponuda jos uvijek stoji i logicno je da ce je sda prihvatiti. tako ce pasti i kanton sarajevo i sve ostalo. samo je pitanje hoce li biti vlada od 18 ruku ili ce privesti konakovica i nip u vlast sa sda.

cilj je da fahrica za sve okrivi komsica i vidis da kolegica @banksy od jutros ne staje sa radom. :lol: :lol:

treba je ovako javno pohvaliti i savjetovati svim strankama da imaju jednog takvog pulena na ovom forumu.

treba 18 ruku koje čHampi jedva ceka... iz svih topova pucaju cak su i klix kupili kao svog glasnogovornika i pljuvaca... ovo je merak slusat i gledat kako bOkirovci cijepaju drva na sve strane... selam :bih:
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#1780 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

pici wrote:

treba 18 ruku koje čHampi jedva ceka... iz svih topova pucaju cak su i klix kupili kao svog glasnogovornika i pljuvaca... ovo je merak slusat i gledat kako bOkirovci cijepaju drva na sve strane... selam :bih:
doci ce oni vrlo lako do 18 ruku. kada je padala vlada fikreta musica tada je to bilo puno teze nego danas. danas im se sbb sam nudi za vlast i daje garanciju za nbl. 17 rucica u startu, priznat ces, nije malo.

posljednji mjesec dana nema sda po naslovnicama avaza, nema scepe, svi sute i strijepe od odluke bh bloka. sada kada se odluka zna, podmazuje se narod da je komsic kriv, koji je izasao i javno ljudima rekao da je bolje da sami napuste vlast nego da ih sda i sbb sa noge na nogu izbace.

a na forumu ih podmazuju fahrini igraci i furaju kako ce bh blok nekoga izdati ako udje u vlast sa sda. a njihov sef se ponudio sda prije dva mjeseca.
pici

#1781 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

REAKCIJA SDA NA ODLUČNO 'NE'
Čelnici BH bloka su kukavice! Pobjegli su od odgovornosti zbog sumnjivih struktura Naše stranke i dijela SDP-a

Odbijanjem našeg poziva da jedinstveno stanemo u zaštitu interesa države, čelnici BH bloka su kukavički pobjegli od odgovornosti

SDA smatra da nasrtaji na cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, kojima smo svjedoci, nalažu jedinstvo svih bosanskohercegovačkih političkih patriotskih snaga, saopćeno je iz ove stranke.

- Zbog toga je SDA nakon izbora javno uputila poziv svim strankama koje su dobile značajnije povjerenje građana da se zajednički i jedinstveno suprotstavimo destruktivnim politikama koje ne misle dobro ovoj zemlji. Odbijanjem našeg poziva da jedinstveno stanemo u zaštitu interesa države, čelnici BH bloka su kukavički pobjegli od odgovornosti i time svjesno doprinijeli slabljenu patriotskog političkog fronta koji se bori za Bosnu i Hercegovinu. Pri tome u svojim izjavama jasno potcrtavaju da im je BH blok preči od interesa države", navode iz SDA.

Poručuju da "posebno začuđuje činjenica da su dokazane patriotske snage unutar DF-a i SDP-a, koje i same ukazuju na procese koji su usmjereni protiv BiH, na osnovu čega su i dobili povjerenje na izborima, na kraju popustili pod pritiscima nedozrelih i sumnjivih struktura iz Naše stranke i dijelova SDP-a".

"Teza kojom dio BH bloka izjednačava 'nacionalne stranke' predstavlja sramni i nedopustivi pokušaj lažiranja historije i revizionizma. Na ovaj način se pokušavaju izjednačiti snage koje su napale državu 1992. i patriote koji su je branili. Neobjašnjivo je da patriote u DF-u i SDP-u koje su i sami učestvovale u odbrani BiH, odlučnije ne reaguju na ovakva sramna izjednačavanja", poručuju.

Kako navode, SDA nikada nije u presudnim trenucima lutala niti bježala od odgovornosti, te će i ovaj put preuzeti odgovornost sa svima koji su spremni da brane interese Bosne i Hercegovine, njenu cjelovitost i jednakost svih ljudi na cijeloj teritoriji države, saopćeno jeiz Stranke demokratske akcije.

na braniku otadzbine... pa u kanaliziciju su dodolijem i Ćirilom... kako se ono velli iza patriJotizma se kriju najjvece hulje... selam :bih:
pici

#1782 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

malakh wrote:
pici wrote:

doci ce oni vrlo lako do 18 ruku. kada je padala vlada fikreta musica tada je to bilo puno teze nego danas. danas im se sbb sam nudi za vlast i daje garanciju za nbl. 17 rucica u startu, priznat ces, nije malo.

posljednji mjesec dana nema sda po naslovnicama avaza, nema scepe, svi sute i strijepe od odluke bh bloka. sada kada se odluka zna, podmazuje se narod da je komsic kriv, koji je izasao i javno ljudima rekao da je bolje da sami napuste vlast nego da ih sda i sbb sa noge na nogu izbace.

a na forumu ih podmazuju fahrini igraci i furaju kako ce bh blok nekoga izdati ako udje u vlast sa sda. a njihov sef se ponudio sda prije dva mjeseca.

sHa cekaju nek sruse fortu i konakovica ... nema tu cekanja bh blok privoliti itd, ide se klizeci na sve strane i ko koga polomi... sdO ovim kmecanjem pokazuje samo nemoc... kokice su u mikrovalnoj :meza1: ... selam :bih:
malakh

#1783 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

od subote krecu u akciju.
Lakat Jebić

#1784 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Lakat Jebić »

a zasto bi bilo bolje da sami izadju?
pici

#1785 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

malakh wrote:od subote krecu u akciju.

od koje subote...
fosna2014

#1786 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by fosna2014 »

pici wrote:
malakh wrote:od subote krecu u akciju.

od koje subote...
One tamo ...
pici

#1787 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

a neke subote ce bitnut... selam :bih:

Image
Banksy

#1788 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

malakh wrote:

Razumijem kmečanje zbog gubitka sinekura, ali mene nećeš peglati.

Post ti je prijavljen, ko zna koji po redu.
malakh

#1789 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

Banksy wrote:
malakh wrote:

bacanje kosti ti nece uspjeti. scepo je provaljen i bh blok ce, na tvoju veliku zalost, iz svega izaci jaci, a scepina i kukina kriminalna hobotnica ce zavrsiti gdje joj je mjesto, a to je politicko groblje i kpz zenica.

sitni novinarcici i obavjestajcici su njegov posljednji trzaj. latica je doveo do toga da mu smrtovnica viri iz djepa, a avaz na nivo srpdnje kojem ni najnepismeniji sloj drustva nista me vjeruje.

a ja koliko znam nisam prekrsio niti jedno pravilo ovog foruma. samo branim bh blok od nasrtaja i razvlacenja pameti od strane scepinih udarnika, a ti si jedna od...

naivci ti vjeruju, na meni je da im pokazem pravu sliku. svatko ima svoje breme i obavezu. :lol:
A_A_AKCIJA

#1790 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by A_A_AKCIJA »

malakh wrote:
Banksy wrote:
malakh wrote:

bacanje kosti ti nece uspjeti. scepo je provaljen i bh blok ce, na tvoju veliku zalost, iz svega izaci jaci, a scepina i kukina kriminalna hobotnica ce zavrsiti gdje joj je mjesto, a to je politicko groblje i kpz zenica.

sitni novinarcici i obavjestajcici su njegov posljednji trzaj. latica je doveo do toga da mu smrtovnica viri iz djepa, a avaz na nivo srpdnje kojem ni najnepismeniji sloj drustva nista me vjeruje.

a ja koliko znam nisam prekrsio niti jedno pravilo ovog foruma. samo branim bh blok od nasrtaja i razvlacenja pameti od strane scepinih udarnika, a ti si jedna od...

naivci ti vjeruju, na meni je da im pokazem pravu sliku. svatko ima svoje breme i obavezu. :lol:
Ne skreći priču sa svojih petljavina.

Od dana izbora plasiraš dezinformacije. Ovo ti je jedno peti put kako bacaš bombu da postoji neka druga većina, a ne znam koga već nisi prozvao za prelijetanje.

Providan si sa pričom o bh bloku, kada je više nego očigledno da samo sanjaš drugu vlast u KS u kojoj ne smiju biti NiP i NS.

U skladu sa time su i tvoje laži. Najnovija je da sbb ide u vlast sa SDA uz NBL, prije je bilo gomila preletača, NiP je trebao izraditi bar 10 puta, Dino 15 na nagovor Pindže... Ne ofiraj se više...
statixx

#1791 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by statixx »

Meni se zavrti u glavi od silnih kombinacija. :mrgreen:
Nero Histrion

#1793 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Nero Histrion »

ultima_palabra wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Izvinite što vam ja moram reći, ali NiP i BH blok sami imaju 18. I kad ode DF, ostaje 21. I kad ode NBL, ostaje 19.

Dakle, šestorku bi morale napustiti tri stranke.

Eto, mislim čisto da uzmete u razmatranje pri raspravi.

P.S. Da SDA ima 17 na svojoj strani, a kamoli 18, dana jednog ne bi bio Forto premijer.
Ne moraju tri, DF+SBB i pada vlada.
DF ce mozda napustiti, za ove druge, e oni ce mozda sarmantno ostat. :D
Banksy

#1794 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Banksy »

Hubijar strikes back :lol:

Koliko vidim, problematično je to što Hubijar (kojeg sutra Vlada KS nogira iz Turističke zajednice :lol: ) tvrdi da su mu neki rekli da ga nisu viđali na poslu? :mrgreen:

https://www.faktor.ba/vijest/vlada-ks-u ... sica/22331
malakh

#1795 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by malakh »

A_A_AKCIJA wrote:
Ne skreći priču sa svojih petljavina.

Od dana izbora plasiraš dezinformacije. Ovo ti je jedno peti put kako bacaš bombu da postoji neka druga većina, a ne znam koga već nisi prozvao za prelijetanje.

Providan si sa pričom o bh bloku, kada je više nego očigledno da samo sanjaš drugu vlast u KS u kojoj ne smiju biti NiP i NS.

U skladu sa time su i tvoje laži. Najnovija je da sbb ide u vlast sa SDA uz NBL, prije je bilo gomila preletača, NiP je trebao izraditi bar 10 puta, Dino 15 na nagovor Pindže... Ne ofiraj se više...
ma ti i fazlija u duetu. fulio si ti dobro, a tvoju naivnost pripisujem tvojoj mladosti.

racunica je jasna. netko mora formirati vlast sa sda na nivou fbih, ili to bio bh blok ili kriminalni sbb u suradnji sa pda. kada se to dogodi, vlast u kantonu se mijenja. ako tada u kantonu sarajevo ne bude vecine, odnosno 18 ruku, krece kupovina i nitko nije postedjen, pa ni nip.

buduci da ucesce u vlasti donosi ogromnu moc, svatko igra svoju igru i to je sasvim legitimno.

za tebe su ovo dezinformacije, za mene realnost i realne prognoze, jer je ocito da bh blok nema snage da izbaci sda iz vlasti na svim nivoima.
Digresija

#1796 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by Digresija »

pici wrote:

jel to preporucujes svog kakog dilera ako ako jos uvjek je prvi saff na tesHkim droga portoroz... nema te kud sdO bOkirovci s UZPeovcima ukolo i pravite kanalizicije... smo ce vam za KS trebat 18 rukica... selam :bih:
Dok je komuljara ja se ne sekiram. Prodaju se za KS kiflice kako ih doktrina i uci. :bih:
statixx

#1797 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by statixx »

Evo kaze Residat nece napustiti koaliciju u KS, ali ce ipak doci do prekompozicije. Znaci bice papaka.
pici

#1798 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by pici »

Digresija wrote:
pici wrote:

jel to preporucujes svog kakog dilera ako ako jos uvjek je prvi saff na tesHkim droga portoroz... nema te kud sdO bOkirovci s UZPeovcima ukolo i pravite kanalizicije... smo ce vam za KS trebat 18 rukica... selam :bih:
Dok je komuljara ja se ne sekiram. Prodaju se za KS kiflice kako ih doktrina i uci. :bih:

Image

evo podjeli medj rajom... selam :bih:
nikad_vise

#1799 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by nikad_vise »

Kad je SDS dosao na vlast iz RS-a na pozicije BiH,prvo sto je Dodik uradio je to da ih je proglasio neprijateljima Srpske i izdajnicima,spijunima,neprijateljima..SDA je odradila ovo sa ukidanjem naziva Srpska,podigla prasinu i onda od ljudi koji su prvi put od rata bila spremna pokrenuti stvari na bolje napravili neprijatelje,srpske spijune,i izdajnike drzave.Ljudi koji nas 25 godina pljackaju,iseljavaju,dijele nase firme kao svoj plijen i Bosnjaka su sveli na najnizu granu,i opet je neko spreman prodati im svoj narod.Ljudi u jeku svega dizu sebi pausal sa 500 na hiljadu a pricaju o patriotizmu sjeme im se zatrlo.Ljudi koji na ocigled cijele drzave kupise clanove NB za 6 miliona i javljaju se Podrinjski ljiljani,Sindikati i ostale pic ke materine da kazu kako je NS,NiP i slicno antibosanski.Iskreno se nadam da nece uspjeti u KS da naprave razvrat,ako i ovaj put narod nasjedne,od srca zelim ovom svom narodu sve najgore i veselit cu se iskreno svakoj losoj stvari koja nam se desi jer smo to definitivno zasluzili.Kolika je to cijena zaboga da gledas kako ti narod ima nikakvo zdravstvo,skolstvo,raseljen,utucen,svaki dan predan Hrvatima i Srbima na sprdanje,opljackan,obespavljen,ubijen u pojam sve ove godine i konacno dobijes alternativu i zazmiris na nju i prihvatis sav ovaj dosadasnji sistem koji je ovo sve stvorio?Koji zlatni ljiljan moze podrzati ovo sto nam rade godinama,sprecavati svoje drustvo da ozdravi i izadje iz ovog crnila?Koji intelektualac ovo dosad sto smo imali moze da podrzi?Koja to vrsta licnosti i covjeka moze da ovo podrzi?Imaju li ti ljudi dijecu,porodicu bilo koga i zar zaista zele da odrastaju u sistemu gdje je vlast Bogom data jednom kriminalnom kartelu SDA koji pod plastom laznog islama i patriotizma etiketira sve one koji im stanu na put korupcije i kriminala i njihove dugogodisnje nesposobne vlasti?

Ljudi u ova 2 dana povecase pausal sa 500 na hiljadu na oci cijele nacije,u ova dva dana na ocigled cijele zemlje kupise poslanike za 6 miliona maraka,to samo ova dva jebena dana i na ocigled svih a mislim da jedan normalan covjek nije ni svjestan sta ti smecari rade iza ledja i sta rade svih ovih godina i onda se pozivati na patriotizam jer toboze Dodik hoce da ocjepi RS.Hebo vam on ma ter i treba je ocjepit,sa takvim smecem i ne treba biti,svoj ste narod upropastili a pricate o drzavotvornosti i patriotizmu.
last mohicans

#1800 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022

Post by last mohicans »

nikad_vise wrote:Kad je SDS dosao na vlast iz RS-a na pozicije BiH,prvo sto je Dodik uradio je to da ih je proglasio neprijateljima Srpske i izdajnicima,spijunima,neprijateljima..SDA je odradila ovo sa ukidanjem naziva Srpska,podigla prasinu i onda od ljudi koji su prvi put od rata bila spremna pokrenuti stvari na bolje napravili neprijatelje,srpske spijune,i izdajnike drzave.Ljudi koji nas 25 godina pljackaju,iseljavaju,dijele nase firme kao svoj plijen i Bosnjaka su sveli na najnizu granu,i opet je neko spreman prodati im svoj narod.Ljudi u jeku svega dizu sebi pausal sa 500 na hiljadu a pricaju o patriotizmu sjeme im se zatrlo.Ljudi koji na ocigled cijele drzave kupise clanove NB za 6 miliona i javljaju se Podrinjski ljiljani,Sindikati i ostale pic ke materine da kazu kako je NS,NiP i slicno antibosanski.Iskreno se nadam da nece uspjeti u KS da naprave razvrat,ako i ovaj put narod nasjedne,od srca zelim ovom svom narodu sve najgore i veselit cu se iskreno svakoj losoj stvari koja nam se desi jer smo to definitivno zasluzili.Kolika je to cijena zaboga da gledas kako ti narod ima nikakvo zdravstvo,skolstvo,raseljen,utucen,svaki dan predan Hrvatima i Srbima na sprdanje,opljackan,obespavljen,ubijen u pojam sve ove godine i konacno dobijes alternativu i zazmiris na nju i prihvatis sav ovaj dosadasnji sistem koji je ovo sve stvorio?Koji zlatni ljiljan moze podrzati ovo sto nam rade godinama,sprecavati svoje drustvo da ozdravi i izadje iz ovog crnila?Koji intelektualac ovo dosad sto smo imali moze da podrzi?Koja to vrsta licnosti i covjeka moze da ovo podrzi?Imaju li ti ljudi dijecu,porodicu bilo koga i zar zaista zele da odrastaju u sistemu gdje je vlast Bogom data jednom kriminalnom kartelu SDA koji pod plastom laznog islama i patriotizma etiketira sve one koji im stanu na put korupcije i kriminala i njihove dugogodisnje nesposobne vlasti?

Ljudi u ova 2 dana povecase pausal sa 500 na hiljadu na oci cijele nacije,u ova dva dana na ocigled cijele zemlje kupise poslanike za 6 miliona maraka,to samo ova dva jebena dana i na ocigled svih a mislim da jedan normalan covjek nije ni svjestan sta ti smecari rade iza ledja i sta rade svih ovih godina i onda se pozivati na patriotizam jer toboze Dodik hoce da ocjepi RS.Hebo vam on ma ter i treba je ocjepit,sa takvim smecem i ne treba biti,svoj ste narod upropastili a pricate o drzavotvornosti i patriotizmu.
Dzaba trunis, iako ti ne bi nista odbio, a nemam puno ni dodati. :thumbup:, Sve si rekao, ali ne shvataš da je opstanak zemlje u pitanju. Najočitiji primjer je Kaplančić večeras kada na novinarevu konstataciju o povecanim paušalima kaze, ma nemojte o tome, molim vas. Nebitno je, opstanak zemlje je bitan. Nevjerovatna količina spinova i bezbroj pokušaja da se prebaci loptica na blok što mi graniči sa ludoscu i zdravom pameti. Pa koji umovi se pale i pecaju na to, ne mogu svariti, ama baš nikako. A nije da ih nema, pa čak i ovdje i to na svim temama. Uporno spinuju i bacaju patke. Unbelievable!!
Locked