Capsicum wrote:Ja imam isto lični problem s kiflom. Krv mi je na slamku sisao sa ucjenama vodom. Još su mi živa sjećanja kad sam morao dijete od nekoliko mjeseci prati vodom iz flaše u sred noći, jer je on zakuhao sa drugom strujom u svojoj stranci oko podjele plijena. Nikad mu to ne mogu zaboravit. Nek je na čast onima koji mogu!
DF jedini principijelan u ovoj priči. Ne kontam kako to oni igraju za SDA kad su rekli da će podržat i vladu sa NIP, ali neće u njoj učestvovati jer neće sa SDA i njenim derivatima. Hajde se malo presaberite.
Jarane, kako Konaković može biti kriv, ako je Nezir zavrtao vodu i on ga na kraju jedva smjenio i time sebe izbacio iz SDA? Po tvom, trebao se ranije utaliti, podići kredit i zavaliti nas 50 miliona eura, dati pare Ćesiru, biti i dalje premijer i krize ne bi bilo.
Kontaš li šta pišeš?
Mene je konkretno pridobio ovim potezima. Udario je u osinje gnjezdo i javno, imenom i prezimenom prozvao SDA uhljebe koji terorišu grad. Smjenio Nezira, komesara policije, onog iz cesta Federacije su uhapsili, Zoi, Turistička zajednica... Možeš ti pisati šta hoćeš, ali mi kao argument nađi na Balkanu u zadnjih 30 godina da se ovo desilo. Da premijer na bilo kojem nivou vlasti vodi bitku sa svojom strankom i uhljebima. Do smjene Nezira, korupcijom su se bavila neka mitološka zla bića bez imena i prezimena. Svi su obećavali da će ih hapsiti, ali se to nikada nije desilo.
Priča da je to uradio radi ličnog interesa je priča Bakira Izetbegvoića i ostalih iz vrha SDA, jer je to logika koju oni jedino razumiju. Vidim i ti isto razmišljaš... Imaš bezbroj Bakirovih izjava u kojima otvoreno kaže, nudili smo mu ovo i ono, samo da se strpi. SDA ima pipke u svakoj firmi u Federaciji, pa bi se i njemu našlo nešto da omasti brk, kad je već do toga. Da je do toga, možda ne bi bio premijer, ali bi bio savjetnik, član odbora i komisija i mogao je po starom SDA receptu da se obezbijedi za ostatak života.
U ovom momentu, ti i tebi slični, možete navijački nastaviti kukati što vaša opcija nije pobjedila i biti ogorčeni i pitati se kako, zašto, odakle Dino drugi u KS i gledati da iz čiste sujete to ne bude tako. To ti neće sigurno donijeti redovno snadbijevanje vodom, jer ćeš opet dobiti nekog Nezira da odvrće i zavrće. To je jedino izvjesno da će se desiti, ostane li SDA na vlasti.
Ili možeš prihvatiti činjenicu da ima još ljudi koji su prepoznali što i ja i glasali za NiP, te sa tom opcijom pokušati promijeniti stanje u KS.
Pokušaj nije nikakva garancija, ali je svakako bolji od ovoga na čemu smo sad. I ako propadne, opet smo na početnim pozicijama, Dino ide u političku penziju i sve idemo iz početka. Šta tu imaju građani da izgube? Ništa. Ima SDA i u tome i jeste problem.
Ja nemam problem da pokušam i ne budem upravu. Priznajem da sam davao šansu drugim političkim opcijama, uključujući i tvoj DF, pa sam se žestoko zajebao. Međutim, ono što sigurno znam jeste da će najgore biti kada prestanemo pokušavati da promijenimo situaciju i aktere koji je mijenjaju.
Takođe, vjerujem u lične katarze, dolazak tobe, zovi kako hoćeš, pogotovo od insajdera koji je bio i uvjerio se kako to sve izgleda.