Narod i Pravda (Konakovic)

Post Reply
mousstapha

#1776 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by mousstapha »

Kikibombona wrote:
Velkoski wrote:Sve bi to bilo vrhunski da on nije bio ista ta SDA godinama, ali neka se kolju, dobro je ovo :mrgreen:
Niko ne moze rasturiti mafiju kao mafijas pokajnik.

Dino je bio SDA iz ideoloskih razloga. Mislio je da moze nesto mijenjati unutar stranke vodjen onom Alije Izetbegovica: 'ne idite iz SDA, mijenjajte ljude u njoj'. Kada je shvatio da ne moze nista napraviti, da je stranka nepovratno kriminalizovana, odlucio je istupiti. I sada ih sjece sabljom i samo neka nastavi. :thumbup:

Nema dileme da u SDA ima jos dosta ljudi koji se nisu ukaljali kriminalom i korupcijom ali ne zele napustiti kartel koji im garantuje egzistenciju. Kada padnu sa vlasti pocjepat ce se.
Koliko covjek mora biti naivan da ovo pomisli :-)
video

#1777 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Naravno, sve ovo Dino radi u dogovoru sa sda kartelom samo da nam oci zamazu :?

Ako nekom do sada nije jasno da Konakovic GURA (na sve nacine koje je u proteklom politickom zivotu naucio) ovu vladu duplo vise od od ostalih u koaliciji, taj je slijep od ociju ili je totalni amater u politiKi.
drug_profi

#1778 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Kikibombona wrote:
Bloo wrote:Daj ba Kiki...ne bulazni...
Vjerujem u prirodnu potrebu covjeka da ucini nesto dobro za siru zajednicu...

Ima takvih ljudi dosta.

Problem je kriminalizovani vrh, mafija na vrhu piramide. Mnogi posteni ljudi nemaju hrabrosti istupiti.

Dino definitivno ima muda. To mu niko ne moze osporiti. A ja mislim da ima i dobru namjeru. To dvoje je dobitna kombinacija.
Svako ko me prati zna koliko mrzim SDA. Ali isto tako znam licno nekoliko ljudi koji su članovi, ali sa integritetom i čašću koji s i pokušavaju ostati takvi.
Kikibombona

#1779 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

mousstapha wrote:Koliko covjek mora biti naivan da ovo pomisli :-)
Ne bih rekao za sebe da sam naivan. Odavno gazim tridesete i za zivota nisam imao probleme sa ljudima. Ili sam ludo sretan pa me ljudski olos zaobilazi ili imam dobru procjenu i visoko podignut gard.

Znam dosta ljudi koje tisti sto propadamo. Znam ljude koji osjete potrebu da urade nesto dobro za zajednicu.

Sprjecava ih strah od borbe sa ajkulama. U ljude se uvukao konformizam, prepustili se sudbini, a iznutra se jedu radi drustvenog propadanja.

Nekoliko puta sam bio upozoren zato sto otvoreno u sirem krugu ljudi govorim sve najgore o SDA sekti. Kao, nemoj, navalit ces sebi problem, sto ti to treba. A ja sam obican covjek. Ljudi se plase stati na crtu kriminalcima. Poznajem javne licnosti koje sapatom govore protiv SDA sekte. Nece ljudi da se zamjere.

...

Konakovic je u SDA pokusao balansirati. Mozda je vjerovao da kao clan velike stranke moze nesto kvalitetno uraditi. I vidio je da ne moze. Sam se povukao. Mogao je ostati u SDA, slusati kriminalni vrh, cijeli zivot biti na budzetskoj sisi kao Halid Genjac.

...

Covjek je pokazao da ima muda kao malo ko u ovoj pickastoj drzavi. Stao je na crtu najgorim kriminalcima. Javno ih proziva, imenom i prezimenom. Pogledaj slinu Zeljka Komsica, ne smije zucnuti, na konkretno pitanje o imenima on uz cinican osmijeh odgovara: 'ma hajte molim vas'... Bezmuda slina i beskicmenjak.

...

Dino je pokazao da ima muda. Sam je stao na crtu SDA kartelu. I Nasa stranka pazi da nekoga ne uvrijedi. I SDP. Jedino Dino proziva imenom i prezimenom. Ja sam glasao za NS ali je tako.

...

Imam osjecaj da Dino zeli napraviti nesto dobro za zajednicu. Osjetim taj revolt i zelju kod njega. Do sada me osjecaj rijetko varao...

...

Kada je u pitanju politika veoma sam oprezan. Iako skoro dvije decenije imam pravo glasa na izbore sam izasao svega 2 puta. Jednom sam glasao za NS i Eldin Vrace. Drugi put za NS i Hadzikadica. Dakle, jedan zajeb. Povjerovao sam jaranima i glasao za Vracu samo da budem protiv SDA. Nisam imao pojma o kome se radi. Lik je definicija ljigavosti. Zajeb. :D Nikad u zivotu nisam glasao za SDP, za Komsica i slicne prevare...
Kikibombona

#1780 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

drug_profi wrote:
Kikibombona wrote:
Bloo wrote:Daj ba Kiki...ne bulazni...
Vjerujem u prirodnu potrebu covjeka da ucini nesto dobro za siru zajednicu...

Ima takvih ljudi dosta.

Problem je kriminalizovani vrh, mafija na vrhu piramide. Mnogi posteni ljudi nemaju hrabrosti istupiti.

Dino definitivno ima muda. To mu niko ne moze osporiti. A ja mislim da ima i dobru namjeru. To dvoje je dobitna kombinacija.
Svako ko me prati zna koliko mrzim SDA. Ali isto tako znam licno nekoliko ljudi koji su članovi, ali sa integritetom i čašću koji s i pokušavaju ostati takvi.
Cim si u SDA odmah si problematican. Ako se druzis sa lopovima tesko mozes biti ispravan covjek. Pripadnici SDA radi licne koristi/sigurnosti ignorisu stetu koju SDA cini drustvu u cjelini.

A potpuno ti vjerujem da ima ljudi u SDA koji nisu uprljani kriminalom. Nemoguce je da su svi kriminalci. Neki su tu radi sigurnosti koju pruza velika stranka, dok pojedini misle da je jedino SDA dovoljno snazna da osigura poziciju sa koje mogu uciniti nesto konkretno za zajednicu. I u SDA ima ljudi koji nesto rade a ne kradu. Vise je onih koji nesto rade i kradu. A najvise je onih koji nista ne rade a kradu.

Ljudi u kojima ima morala moraju istupiti iz SDA jer se radi o stranci kriminalne prirode. Stranacki vrh je totalno kriminalan. Svi veliki kriminalci imaju kontakt sa SDA, narocito institucionalni kriminalci.
Styling

#1781 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

video wrote:Naravno, sve ovo Dino radi u dogovoru sa sda kartelom samo da nam oci zamazu :?

Ako nekom do sada nije jasno da Konakovic GURA (na sve nacine koje je u proteklom politickom zivotu naucio) ovu vladu duplo vise od od ostalih u koaliciji, taj je slijep od ociju ili je totalni amater u politiKi.
Dino nosi i Vladu i Skupstinu na svojim ledjima. Ovi ostali nemaju pojma sta reci u javnosti, pa im je bolje da sute. Trebali bi svi na "crash course" is PR-a i javnih nastupa. Nije losa i ministrica pravde Brcic. Meni djeluje kao zena koja zna svoj pos'o i zna sta govori. U nju imam povjerenja.
video

#1782 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by video »

Slazem se
Kikibombona

#1783 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Kikibombona »

Styling wrote:
video wrote:Naravno, sve ovo Dino radi u dogovoru sa sda kartelom samo da nam oci zamazu :?

Dino nosi i Vladu i Skupstinu na svojim ledjima. Ovi ostali nemaju pojma sta reci u javnosti, pa im je bolje da sute. Trebali bi svi na "crash course" is PR-a i javnih nastupa. Nije losa i ministrica pravde Brcic. Meni djeluje kao zena koja zna svoj pos'o i zna sta govori. U nju imam povjerenja.
Mandic ima dobre istupe. Govori jasno i precizno.

Forto mora puno bolje. Premijer je a izgleda kao da je 4-5 covjek vlade.
Control panel

#1784 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Control panel »

Dino je od skupstinske vecine jedini fajter. Ostalo su sve bezmudi salonski zastupnici, teski populisti ili cutolozi. A pojedinci kad nesto kazu mene stid sto sam to cuo.
Zalosno ko sjedi u skupstini.
cvrčak_na_hedonizmu

#1785 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Kifla me svakim danom iznenadjuje, pozitivno :shock:

Da mi je neko, prije godinu dana, rekao da cu ovo napisati proglasio bih ga ludim :D
drug_profi

#1786 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Meni je Kifla kao zastupnik SDA u kantonalnoj skupštini dizao pritisak bezobrazlukom i niskim provokacijama.
Zaista je bio oličenje SDA bezobrazluka, nepoštivanja drugih, arogancije... tako dobi i nadimak Kifla.

Naš zajednički prijatelj me ubjeđivao da je Dino super momak, sve u superlativima o njemu... ja mu govorio, nemoj mi to pričat ako nećeš da se ja i ti posvađamo.

Liku se nešto desilo.
Jel to mandat Premijera kad je došao u poziciju da dođe u posjed dokaza o razmjerama kriminala u svojoj stranci (a ako se na varam bio je u tom periodu i jedan od glavnih kandidata za predsjednika kantonalne SDA), ili je nesto drugo, ne znam.
Mogao je dakle ostati aparatčik, na autopilotu sa povremenim dozama bezobrazluka i arogancije u medijima, nastaviti uzimati lopatom iz budzeta.

Mene prvi dojam o čovjeku nikad nije prevario. Ja kod upoznavanja imam vibru jel taj neko iskren, neiskren, podlac, kvarnjak i sl.
I to se ponavlaja pri svakom narednom susretu. Jebem ga ne mogu objasniti, ali nesto u meni cita neke skrivene znake i tumaci ih jednostavno kao signal sve ok ili nešto nije ok.

Dok je Kifla bio premijer imao sam napad bijesa na njegovu pojavu i sve se to ponavljalo do nekog momenta kad je počela tarapana sa vodovodom. Tad nekad mi je neki Kiflin istup ostavio dojam iskrenosti. Iskrene namjere da se nešto riješi.
Sam sam sebi govorio da je dobar glumac.
Onda ga smaknuše pa izbaciše.
Onda postade hadžija, pa osnova stranku.
Mislio sam da je standardna SDA politika stvaranja novih stranki koje treba da pokupe glasove nezadovoljnih i vrate ih u SDA kroz koaliciju.
Nisam vjerovao da je iskren sve do one emisije kod Senada nakon izbora. Evo danas 7-8 mjeseci poslije, izgleda mi kao Robin Hud.
jbg., kazem imamo ideoloski kanjon između nas, ali pravim patriotama ideologija mora biti po strani kad se radi o kljucnim stvarima za opstanak naroda.
A kljucna stvar je unistenje politicke mafije koju je SDA uzgojila u svim segmentima drustva, jer ona vuce ovaj narod u nestanak, i zemlju u propast.

A onda cemo poslije da se borimo ideologijama, ali uvijek u cilju napretka i razvoja drzave i naroda.

Sori za dug post, valjda neko i procita.
Bloo
Globalna šefica

#1787 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Bloo »

PRedlažem da park Hastahana/N. Duraković od sada zovemo lokalitet Kifla...

Prijedlog odluke o usvajanju izmjena i dopuna te provođenju Regulacionog plana Gradski centar ''Marijin Dvor'' – za lokalitet Hastahana danas je usvojen na redovnoj 41. sjednici Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
Kako javlja reporter portala Klix.ba, ukupno je glasalo 27 vijećnika. Naime, za usvajanje navedenog prijedloga glasalo je 17 vijećnika, devet je bilo protiv, dok jedan nije pristupio glasanju. Što se tiče glasanja o provedbi plana, za je bilo 17 vijećnika, protiv sedam, a dva su bila suzdržana.

Za izmjenu i provedbu izmjene plana glasali su vijećnici iz Stranke demokratske akcije, Naroda i pravde i drugih partnerskih stranaka. Protiv su bili vijećnici Naše stranke i Socijaldemokratske partije.
DaffyDuck

#1788 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DaffyDuck »

Bloo wrote:PRedlažem da park Hastahana/N. Duraković od sada zovemo lokalitet Kifla...

Prijedlog odluke o usvajanju izmjena i dopuna te provođenju Regulacionog plana Gradski centar ''Marijin Dvor'' – za lokalitet Hastahana danas je usvojen na redovnoj 41. sjednici Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
Kako javlja reporter portala Klix.ba, ukupno je glasalo 27 vijećnika. Naime, za usvajanje navedenog prijedloga glasalo je 17 vijećnika, devet je bilo protiv, dok jedan nije pristupio glasanju. Što se tiče glasanja o provedbi plana, za je bilo 17 vijećnika, protiv sedam, a dva su bila suzdržana.

Za izmjenu i provedbu izmjene plana glasali su vijećnici iz Stranke demokratske akcije, Naroda i pravde i drugih partnerskih stranaka. Protiv su bili vijećnici Naše stranke i Socijaldemokratske partije.
Ista govna
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1789 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

drug_profi wrote:Meni je Kifla kao zastupnik SDA u kantonalnoj skupštini dizao pritisak bezobrazlukom i niskim provokacijama.
Zaista je bio oličenje SDA bezobrazluka, nepoštivanja drugih, arogancije... tako dobi i nadimak Kifla.

Naš zajednički prijatelj me ubjeđivao da je Dino super momak, sve u superlativima o njemu... ja mu govorio, nemoj mi to pričat ako nećeš da se ja i ti posvađamo.

Liku se nešto desilo.
Jel to mandat Premijera kad je došao u poziciju da dođe u posjed dokaza o razmjerama kriminala u svojoj stranci (a ako se na varam bio je u tom periodu i jedan od glavnih kandidata za predsjednika kantonalne SDA), ili je nesto drugo, ne znam.
Mogao je dakle ostati aparatčik, na autopilotu sa povremenim dozama bezobrazluka i arogancije u medijima, nastaviti uzimati lopatom iz budzeta.

Mene prvi dojam o čovjeku nikad nije prevario. Ja kod upoznavanja imam vibru jel taj neko iskren, neiskren, podlac, kvarnjak i sl.
I to se ponavlaja pri svakom narednom susretu. Jebem ga ne mogu objasniti, ali nesto u meni cita neke skrivene znake i tumaci ih jednostavno kao signal sve ok ili nešto nije ok.

Dok je Kifla bio premijer imao sam napad bijesa na njegovu pojavu i sve se to ponavljalo do nekog momenta kad je počela tarapana sa vodovodom. Tad nekad mi je neki Kiflin istup ostavio dojam iskrenosti. Iskrene namjere da se nešto riješi.
Mislio sam da je standardna SDA politika stvaranja novih stranki koje treba da pokupe glasove nezadovoljnih i vrate ih u SDA kroz koaliciju.
Nisam vjerovao da je iskren sve do one emisije kod Senada nakon izbora. Evo danas 7-8 mjeseci poslije, izgleda mi kao Robin Hud.
jbg., kazem imamo ideoloski kanjon između nas, ali pravim patriotama ideologija mora biti po strani kad se radi o kljucnim stvarima za opstanak naroda.
A kljucna stvar je unistenje politicke mafije koju je SDA uzgojila u svim segmentima drustva, jer ona vuce ovaj narod u nestanak, i zemlju u propast.

A onda cemo poslije da se borimo ideologijama, ali uvijek u cilju napretka i razvoja drzave i naroda.

:thumbup: dobar post, tu sam i ja nedze s misljenjem...
pici

#1790 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

Bloo wrote:PRedlažem da park Hastahana/N. Duraković od sada zovemo lokalitet Kifla...

a otkud vijecnici NiPa kad iduce godine idu izbori, jesul mogli osnovat NiP ako su se odvojili vijecnici od sdO il su to nezavisni kandidati pri NiPu...

edit imaju dvoje vijecnika...

http://www.centar.ba/stranica/vijecnici

Vijećnici

SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
Mustafa MULIĆ — Broj glasova: 1.381
Velija KATICA — Broj glasova: 1.257
Abid JUSIĆ — Broj glasova: 1.145
Hamdija HASANOVIĆ — Broj glasova: 964
Edin MIROJEVIĆ — Broj glasova: 875
Salko PAŠOVIĆ — Broj glasova:829
Amra ALAJBEGOVIĆ — Broj glasova: 773
Lejla KHATTAB — Broj glasova: 726
NAŠA STRANKA
Amra ZULFIKARPAŠIĆ — Broj glasova:870
Nihad UK — Broj glasova:627
Samir FAZLIĆ — Broj glasova: 420
Lamija TIRO — Broj glasova:353
Anton RAJIĆ — Broj glasova: 253
Ena Maglić — Broj glasova: 414
DEMOKRATSKA FRONTA
Edin ABDURAHMANOVIĆ — Broj glasova: 508

SAMOSTALNI VIJEĆNICI
Dževad TOPIĆ — Broj glasova:372
Sead SRNA — Broj glasova:362
Karolina KARAČIĆ — Broj glasova: 271

SDP SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
Benjamin ISOVIĆ — Broj glasova:664
Miro LAZOVIĆ — Broj glasova: 578
Denis CHALLENGER — Broj glasova: 744
Feđa ISOVIĆ — Broj glasova: 398
Jasmin GAZIJA — Broj glasova: 397

SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ
Sulejman HALJEVAC — Broj glasova: 503
Haris MUJANOVIĆ — Broj glasova: 330
Tea DREKOVIĆ — Broj glasova: 253

STRANKA PENZIONERA / UMIROVLJENIKA BOSNE I HERCEGOVINE
Ahmed GERIN — Broj glasova: 283
Sonja AKŠAMIJA — Broj glasova: 267
GRAĐANSKI SAVEZ (GS)
Nuko GREBOVIĆ — Broj glasova:228

NAROD I PRAVDA
Sejad ĐOZO — Broj glasova: 941
Senada BOSNO — Broj glasova: 791
Capsicum

#1791 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Capsicum »

Jel još članstvo SDP i NS svršava na Dinu Konakovića? Da se pravimo da se ništa nije desilo u OV Centar? :D
Styling

#1792 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Styling »

Ali kad covjek pogleda sa koliko glasova su neki usli opcinska vijeca....ccc.
Control panel

#1793 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Control panel »

Capsicum wrote:Jel još članstvo SDP i NS svršava na Dinu Konakovića? Da se pravimo da se ništa nije desilo u OV Centar? :D
To bi neki rekli imaju pravo na svoje misljenje, nisu oni stranacki poltroni. Glasali ljudi po svojoj savjesti (za pare).
Roccohljup

#1794 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Roccohljup »

eh kad memu vidim.,....40 dana nemam napretka :D
pici

#1795 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by pici »

Roccohljup wrote:eh kad memu vidim.,....40 dana nemam napretka :D
jaooo tek sad vidzeH...

SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ

Image

Image
Control panel

#1796 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Control panel »

pici wrote:
Roccohljup wrote:eh kad memu vidim.,....40 dana nemam napretka :D
jaooo tek sad vidzeH...

SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ

Image

This is Farmaaaaa, sorry Spartaaaaaa

:bih:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1797 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JoseMujica »

drug_profi wrote:Meni je Kifla kao zastupnik SDA u kantonalnoj skupštini dizao pritisak bezobrazlukom i niskim provokacijama.

Liku se nešto desilo.

realno desilo se to da je Kifla pucao na fotelju premijera Pederacije i bio pomnožen s nulom unutar sranaćkih saffova i tu se desilo to ćudnovato prosvjetljenje.

npr. Tornajkovo prosjetljenje je došlo kad je mjesto njegovog twista na Marindvoru upao SCC

itd. itd. da ne nabrajam dalje

stara narodna če reči: ne laje ker radi sela no radi svoje guzice

al nek se niko ne nada i gaji iluzije da če Kiflina, Tornjakova jal nekog trečeg kamarila išta biti bolja od Don Nenokove kada ili ako ikada zajašu u punom kapacitetu.

ista je to sve kumrovaćka škola
MarshalDodik

#1798 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by MarshalDodik »

JoseMujica wrote:

Liku se nešto desilo.

realno desilo se to da je Kifla pucao na fotelju premijera Pederacije i bio pomnožen s nulom unutar sranaćkih saffova i tu se desilo to ćudnovato prosvjetljenje.

npr. Tornajkovo prosjetljenje je došlo kad je mjesto njegovog twista na Marindvoru upao SCC

itd. itd. da ne nabrajam dalje

stara narodna če reči: ne laje ker radi sela no radi svoje guzice

al nek se niko ne nada i gaji iluzije da če Kiflina, Tornjakova jal nekog trečeg kamarila išta biti bolja od Don Nenokove kada ili ako ikada zajašu u punom kapacitetu.

ista je to sve kumrovaćka škola
Pojavio se odnedavno americki djak, cisto da ne bude da su nam u politici sve pioniri ( mada i od pionira do pionira ima neke razlike)
Haris.ba

#1799 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Haris.ba »

Kad tako lijepo udjosmo Kifli u glavu, zbog cega ostali u kantonu se bave politikom?
ultima_palabra

#1800 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by ultima_palabra »

Ne zanima njega Federacija, on je htio da se u Kantonu pita za sve. Sto je i normalno, zasto je neko premijer nego da bude za sve odgovoran. Ali u SDA sistemu begovata to nije prolazilo.
Post Reply