Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
- DaysleepeR
#1776 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ja imam isto kineski par komunikatora, nije ovakav ali sličan.
Jako kvalitetno, preživjelo kiše i potope, baterija traje vječno, konekcija ne puca. Plaćemo 60 KM par.
Jako kvalitetno, preživjelo kiše i potope, baterija traje vječno, konekcija ne puca. Plaćemo 60 KM par.
-
esso_sa
#1777 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ma rade ti kinezi OK za te pare i neke normalne zahtjeve.DaysleepeR wrote: ↑24/02/2026 09:45 Ja imam isto kineski par komunikatora, nije ovakav ali sličan.
Dosta putujem u 2 na motoru (pod "putovanjem" ne mislim na vozanje do Hrvatske). Imali smo kineza, dobro je radio i baterija trajala čitav dan. Onda je poslije godinu krenuo naprasno gubiti zvuk, kao da konektori zezaju. Nije mi se dalo zajebavati sa popravkom, posebno jer sam tada naletio na akciju 50% popusta za Cardo set za 2 pa sam se odlučio za upgrade. Tek tada sam vidio kolika je razlika na bolje u odnosu na kineza - to je bukvalno dan i noć.
5 godina i 100k km vožnje po svim mogućim (ne)uslovima poslije - Cardo radi kao i prvog dana. O razlici u kvaliteti zvuka, dometu, poništavanju buke (posebno na većim brzinama) da i ne pričam...
Ko traži komunikaciju za neke skromnije potrebe, tipa telefon i kratke vožnje - kinez je sasvim OK. Ko hoće nešto pouzdano, da radi bez greške na dugim vožnjama, da ima mogućnost uparivanja sa komunikacijama drugih proizvođača i gdje je domet jako važan (vožnja i komunikacija u grupama motora) - onda vrijedi izdvojiti pare pa kupiti nešto od skupljih brendova
- DaysleepeR
#1778 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ima dobra finta za besprijekoran zvuk u kacigi.
Čepovi u uši, i onda muzika.
Nema vjetra i ostalih visokih frekvencija, i dalje čuješ saobraćaj, a i muziku u 3D.
Čepovi u uši, i onda muzika.
Nema vjetra i ostalih visokih frekvencija, i dalje čuješ saobraćaj, a i muziku u 3D.
-
zdruzdjo
#1779 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Oh,pa kada bih naletio na tako dobar popust, kupio bih i ja bez razmisljanja.esso_sa wrote: ↑24/02/2026 13:53
Ma rade ti kinezi OK za te pare i neke normalne zahtjeve.
Dosta putujem u 2 na motoru (pod "putovanjem" ne mislim na vozanje do Hrvatske). Imali smo kineza, dobro je radio i baterija trajala čitav dan. Onda je poslije godinu krenuo naprasno gubiti zvuk, kao da konektori zezaju. Nije mi se dalo zajebavati sa popravkom, posebno jer sam tada naletio na akciju 50% popusta za Cardo set za 2 pa sam se odlučio za upgrade. Tek tada sam vidio kolika je razlika na bolje u odnosu na kineza - to je bukvalno dan i noć.
5 godina i 100k km vožnje po svim mogućim (ne)uslovima poslije - Cardo radi kao i prvog dana. O razlici u kvaliteti zvuka, dometu, poništavanju buke (posebno na većim brzinama) da i ne pričam...
Ko traži komunikaciju za neke skromnije potrebe, tipa telefon i kratke vožnje - kinez je sasvim OK. Ko hoće nešto pouzdano, da radi bez greške na dugim vožnjama, da ima mogućnost uparivanja sa komunikacijama drugih proizvođača i gdje je domet jako važan (vožnja i komunikacija u grupama motora) - onda vrijedi izdvojiti pare pa kupiti nešto od skupljih brendova![]()
Mada meni je to overkill jer sam vecinom sam na motoru. Slusam muziku(radio sam ovisnik) i javljanje na telefon eventualno
A kad idem negdje sa hanumom, onda nam je to za onako "ćakulanje".
Moram probati da uparim sa nekom drugom komunikacijom da vidim kako i da li uopste radi u tom segmentu.
-
Throttle
#1780 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Pisao sam vec, imam i ja iste, ok su za tu lovu, rade posao. Zavisi i od kacige koliko ima šumova al opet, solidno za cijenu
Na temu guma, montirao sam Mitas Touring force po preporuci druga koji ih je derao na BMW k1300s i još par bajkera, solidna guma za tu lovu. U poredjenju sa Dunlopom GPR300, TF više kliže zadnja na bijeloj liniji u punom gasu, u svemu ostalom je iznad Dunlopa. Prešao sam par stotina km po hladnom asfaltu, čini mi se sigurnom i na većim brzinama a i u krivinama ulijeva povjerenje. Brzo se ugriju. 420 marelica 120/70 i 180/55, nije neka pljačka
Na temu guma, montirao sam Mitas Touring force po preporuci druga koji ih je derao na BMW k1300s i još par bajkera, solidna guma za tu lovu. U poredjenju sa Dunlopom GPR300, TF više kliže zadnja na bijeloj liniji u punom gasu, u svemu ostalom je iznad Dunlopa. Prešao sam par stotina km po hladnom asfaltu, čini mi se sigurnom i na većim brzinama a i u krivinama ulijeva povjerenje. Brzo se ugriju. 420 marelica 120/70 i 180/55, nije neka pljačka
-
vincitomnia
#1781 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
...
Last edited by vincitomnia on 12/03/2026 17:40, edited 1 time in total.
- DaysleepeR
#1782 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Šta znači preklopni nosač tablice?
-
zdruzdjo
#1783 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Onaj sto se preklopi da se ne vidi tablica kad te radar uslika.
- DaysleepeR
#1784 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Nema gore furke.
Ako si mudonja da ga gasaš, ili da radiš ostale kažnjive stvari, onda budi mudonja i plati tu zajebanciju.
Moja tablica nikad nije i nikad neće biti zaklonjena ili djelomično pokrivena.
Ako si mudonja da ga gasaš, ili da radiš ostale kažnjive stvari, onda budi mudonja i plati tu zajebanciju.
-
vincitomnia
#1785 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
ja ja izvini
Last edited by vincitomnia on 12/03/2026 22:48, edited 1 time in total.
- Rothmans
#1786 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Jesu se penzici upalili ko kutnjaci 
-
zdruzdjo
#1787 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Ni ja iskreno. Bezveze mi je to skroz. Izvoli snosi posljedice ako si mudonja. Osim toga imas "fintu" da se radar izbjegne bez da te okine i ako si preko ogranicenja. Treba malo "cojones" i umijeca, ali moze.DaysleepeR wrote: ↑12/03/2026 14:50 Nema gore furke.
Ja bih stavio kaznu da bude iskljucivanje iz saobracaja za sakrivanje tablice i ono "nestavljanje" tablice naprijed na auto jer je vlasnicima auto ruzno.
Nismo se upalili. Nego se pita za stvar koja se kod nas primarno koristi za omogucavanje krsenja zakona.
I onda se tersa kad neko kao onaj spahovic koji je poginuo na motoru, vozi 200 po gradu.
-
vincitomnia
#1788 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
nisi se upalio nego si se navio. Pitanje je bilo info za PREKLOPNI NOSAC TABLICE. Mozda znas mozda ne znas nesto o tome, i tako i napises ako zelis.
a ti spominjes nekakve mudonje, neka prezimena, neke pogibije, neka voznja od 200 na sat, i nekakve finte.
a ti spominjes nekakve mudonje, neka prezimena, neke pogibije, neka voznja od 200 na sat, i nekakve finte.
-
zdruzdjo
#1789 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Jesi ti procitao sta sam ja napisao DaysleepeR-u ???vincitomnia wrote: ↑12/03/2026 21:02 nisi se upalio nego si se navio. Pitanje je bilo info za PREKLOPNI NOSAC TABLICE. Mozda znas mozda ne znas nesto o tome, i tako i napises ako zelis.
Covjeku koji je pitao za to, nisam ni rijec odgovorio/komentarisao/replicirao ...
a ni tebi.
p.s. ah sada tek vidjeh da si ti i pitao, a danas editovao svoj upit.
-
vincitomnia
#1790 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
ovo sto sam tebi napisao vazi i za tog gore
- DaysleepeR
#1791 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Izvini buraz, evo ja sam penzic, pojma ja nemam.
Je li sada lakse?
Je li sada lakse?
-
vincitomnia
#1792 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
znas citat valjda, nikakve penzice ne spominjem
- DaysleepeR
#1793 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Da ti kaže nešto ovaj penzioner, motor može biti jako pozitivno iskustvo, ali ako ti je fokus na preklapanju tablica i ostalim infantilnim furkama, zna se završiti jako neprijatno i iznenadno.
Motorcycle is not of itself inherently dangerous. It is, however, extremely unforgiving of inattention, ignorance, incompetence or stupidity.
-
vincitomnia
#1794 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Prijatelju, pitanje je bilo dovoljno jasno. Filozofiras.
Hvala u svakom slucaju
Hvala u svakom slucaju
- DaysleepeR
#1795 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Prijatelju, nakon 5 postova, još nisi skontao da si fulio forum.
Ovdje o motorima diskutuju normalni ljudi, a ne likovi sa pumpi koji skrivaju tablice i voze 200 na ravnom po gradu.
Ovdje o motorima diskutuju normalni ljudi, a ne likovi sa pumpi koji skrivaju tablice i voze 200 na ravnom po gradu.
-
zdruzdjo
#1796 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Prelistah da vidim prijasnje postove.DaysleepeR wrote: ↑13/03/2026 09:34 Prijatelju, nakon 5 postova, još nisi skontao da si fulio forum.
Prije par mjeseci pita za savjet oko kupovine motora zbog udobnosti zadnjeg sjedista
Par mjeseci kasnije vjerovatno kupio motor, ali pita za "spravicu" kojom se skrivaju tablice.
Hmmmmm
Dobro. Over and out.
-
vincitomnia
#1797 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Prijatelju, moje pitanje je bilo konkretno i jasno, iako sam ga izbrisao cim sam vidio vaša dva odgovora da izbjegnem bilo kakvu diskusiju, ali ajde.DaysleepeR wrote: ↑13/03/2026 09:34 Prijatelju, nakon 5 postova, još nisi skontao da si fulio forum.
Znaci imam pravo pitati za takvo nešto, i pitat cu svaki dan ovdje ako mi se pita, a ti onda svaki dan sastavljaj eseje zašto to nesto ne valja, time ces biti bolji od nekog lika sa pumpe. Vjerovatno ti je otac lik sa pumpe pa si upoznat sa materijom.
- DaysleepeR
#1798 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Moj otac je mrtav od 1990 godine.vincitomnia wrote: ↑13/03/2026 16:48Prijatelju, moje pitanje je bilo konkretno i jasno, iako sam ga izbrisao cim sam vidio vaša dva odgovora da izbjegnem bilo kakvu diskusiju, ali ajde.DaysleepeR wrote: ↑13/03/2026 09:34 Prijatelju, nakon 5 postova, još nisi skontao da si fulio forum.
Znaci imam pravo pitati za takvo nešto, i pitat cu svaki dan ovdje ako mi se pita, a ti onda svaki dan sastavljaj eseje zašto to nesto ne valja, time ces biti bolji od nekog lika sa pumpe. Vjerovatno ti je otac lik sa pumpe pa si upoznat sa materijom.
Bio je inzinjer telekomunikacija i veliki sarmer.
Koje si ti godiste?
-
vincitomnia
#1799 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
Covjece pitao sam pomoc da nadjem određenu stvar.
Hvala na svemu i sretno ti bilo.
Hvala na svemu i sretno ti bilo.
- DaysleepeR
#1800 Re: Sta kupit', vozat' .... kol'ko para se istegnut' i valajl' cemu?
A mi ti govorimo da ti je to bezveze furka, vozi sa normalnom tablicom, svakako je pitanje vremena kad ce uvesti drakonske kazne za te zajebancije sa tablicom.