Hakiz wrote:Smrcak15 wrote:kada smo pretpostavili sa tvojom izjavom da ce se meni smijati, a de mi reci kako pretpostavljas da ce Tebe docekati ako se boris protiv njega cijeli zivot i uzme te sebi na kraju, sta mislis sta ce biti sa tobom kad stanes pred njega???
Pa ovako. Potrebno je mnogo arogancije, kompleksa više vrijednosti i još nekoliko sličnih osobina da bi se pomislilo da se zna šta bog hoće, a još i više tih osobina da bi se pomislilo da je se božije oruđe ili oružje pa onda uticalo na druge ili im se čak i presuđivalo u njegovo ime.
Tako da će, paradoksalno, ateisti biti manji bogohulnici od vjernika. Jer, za raziku od vjernika, ne ponašaju se kao da imaju od boga izdanu, potpisanu i muhurom (ili otiskom prsta?) ozvaničenu potvrdu da rade bogu ugodne stvari. Pogotovo kada u ime boga nanose zlo drugim ljudima, što onako (privatne odluke kao na primjer kažnjavanja žena zbog nemorala) što kroz ratove, što kroz postupke na takozvanim vjerskim sudovima.
Hajde što ljudi presuđuju za ljudske stvari. Ali ako bog na kraju odlučuje, što se ljudi petljaju da presuđuju u njegovo ime u stvarima koje se tiču odnosa prema njemu?
Da se na kraju ne desi da ateisti završe u raju, a vjernici u paklu?
Pa ovako. Potrebno je mnogo arogancije, kompleksa više vrijednosti i još nekoliko sličnih osobina da bi se pomislilo da se zna šta bog hoće, a još i više tih osobina da bi se pomislilo da je se božije oruđe ili oružje pa onda uticalo na druge ili im se čak i presuđivalo u njegovo ime.
pa eto hipoteticki i loigcki se u mislima poigra sa tim,
Ovako ako ja slusam i slijedim sta mi kaze valjda cu mu biti drazi nego neko ko mu se protivi , ponizava ga, bori se protiv njega svim silama.
evo logicki sta mislis ko mu je drazi?
Tako da će, paradoksalno, ateisti biti manji bogohulnici od vjernika. Jer, za raziku od vjernika, ne ponašaju se kao da imaju od boga izdanu, potpisanu i muhurom (ili otiskom prsta?) ozvaničenu potvrdu da rade bogu ugodne stvari. Pogotovo kada u ime boga nanose zlo drugim ljudima, što onako (privatne odluke kao na primjer kažnjavanja žena zbog nemorala) što kroz ratove, što kroz postupke na takozvanim vjerskim sudovima.
nemoj mi se sad hvatati na lazne vjernike ili idiote , je isto kao kad bi se ja hvatao sad na laze doktore sto lazno se pretstavljaju kao doktori, a ubijaju narod sa laznim pretastavljanjem, ljudi misle da mogu da ih lijece a sharlatani obicni...i sad kad bi se ja hvatao na njih da ponistim one prave doktore, to veze sa logikom nema.
pa zar ne znas da ce prvi lazni vjernici biti potjerani u dzehennem po hadisu poslanika Muhammeda
Tako da će, paradoksalno, ateisti biti manji bogohulnici od vjernika.
to sto ce nastradati lazni vjernici malo vise nego ateisti neznaci da su ateisti med i mlijeko
nemoj se ravnati sa nekim ispod sebe, ravnaj se sa onim iznad sebe.
Hajde što ljudi presuđuju za ljudske stvari. Ali ako bog na kraju odlučuje, što se ljudi petljaju da presuđuju u njegovo ime u stvarima koje se tiču odnosa prema njemu?
neznam na sta tacno mislis.
Da se na kraju ne desi da ateisti završe u raju, a vjernici u paklu?
generalno nikako ovo nemoze biti, to je zabluda, toliko apsurdno da uopste ne zelim detaljno elaborirati koliko je bezveze.