Fudbal, nogomet i još ponešto
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- JohnnyS
- jeza u ledja
#1777 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Znaci Saudija definitivno domacin SP 2034.
Hahahahah
Hahahahah
- Romanista 101%
- vaučer
#1779 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Pa to je bilo jasno kad je FIFA naguzila Južnu Ameriku, zatim smanjila obavezu stadiona sa 7 na 4 - sve su napravili da oni budu jedini kandidat. Odavno su njih Saudijci kupili. Puca mi uostalom, nisam pogledao minutu međunarodnog nogometa otkad je SP otišao u Rusiju. Eto ih tamo, kome se gleda SP u tim diktatorskim bastionima - nek uživa. Čekamo u Sjevernoj Koreji SP.
- vaučer
- JohnnyS
#1781 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Poštovanje ljudskih prava su šuplja u svijetu punom nepravde.
Kome je draže gledati utakmice koje se igraju u rano jutro zbog vremenske razlike u odnosu na vrijeme približno našem? SP u Japanu nisam ni doživio zbog tih glupih termina, a to je tu negdje s Australijom što se tiče vremenskih zona, tako da mi uopće nije mrsko zbog pobjede Arabije
Kome je draže gledati utakmice koje se igraju u rano jutro zbog vremenske razlike u odnosu na vrijeme približno našem? SP u Japanu nisam ni doživio zbog tih glupih termina, a to je tu negdje s Australijom što se tiče vremenskih zona, tako da mi uopće nije mrsko zbog pobjede Arabije
- vaučer
#1782 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Šuplja su tebi jer nisi žena ili gay u Saudijskoj Arabiji, Kataru ili Rusiji. Lako je šupljariti kad se ne tiče tebe direktno, piva, televizija, Svjetsko ko Svjetsko.
Netko će drugi platiti, kao ono nepalsko roblje u Kataru. Prst u uho i bitno da nije u gluho doba utakmica. Jašta brate.
Netko će drugi platiti, kao ono nepalsko roblje u Kataru. Prst u uho i bitno da nije u gluho doba utakmica. Jašta brate.
- BHF_Manijak
#1783 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Brate svijet kompletan je jedno veliko sjeme zla, sto se prije pomiris s tim bice ti lakse. Bez izuzetka.vaučer wrote: ↑03/11/2023 19:59 Šuplja su tebi jer nisi žena ili gay u Saudijskoj Arabiji, Kataru ili Rusiji. Lako je šupljariti kad se ne tiče tebe direktno, piva, televizija, Svjetsko ko Svjetsko.
Eto sav taj moderni, napredni proaktivni zapadni svijet, svu zapadnu demokratiju i ljudska prava mogao si vidjeti na ovim primjerima Gaze.
Slobododa govora kurci palci, ali selektivna, pricat ces ono sto mi dozvolimo, inace te ukidamo! E jebo me takva prava.
Ukidose Facebook grupu pro Palestine, je li to ta zapadna sloboda govora?
Pa je kasnije vratise, satro nasilje ha hu...
Nema brate nigdje nikakvih prava, imas u onoj mjeri u kojoj njima odgovara i to je to.
-
Crvena Tifoza
#1784 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Ma kakva prava, sloboda govora, qurci i palci.
Jednostavno odrzavanje SP ide onome ko je spreman uloziti pare.
Evo mi se prsimo da smo nekakva fudbalska nacija, a nismo u stanju promjeniti travu na terenima, a da ne pricam o bilo cemu drugo.
Jednostavno odrzavanje SP ide onome ko je spreman uloziti pare.
Evo mi se prsimo da smo nekakva fudbalska nacija, a nismo u stanju promjeniti travu na terenima, a da ne pricam o bilo cemu drugo.
- JohnnyS
#1785 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Šuplja je dok jedeš čokoladu za koju su kakao brala ukradena djeca i robovi ili dok nosiš obuću koju šiju djeca za dolar tjedno, a brineš se za gayeve i žene u Saudijskoj Arabijivaučer wrote: ↑03/11/2023 19:59 Šuplja su tebi jer nisi žena ili gay u Saudijskoj Arabiji, Kataru ili Rusiji. Lako je šupljariti kad se ne tiče tebe direktno, piva, televizija, Svjetsko ko Svjetsko.
- vaučer
#1786 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Ma ja, šuplja.
Živio nogomet.
Makar i kad je korumpiran.
Whataboutom do boljeg svijeta!
Samo da nisu ujutro utakmice.
- JohnnyS
#1787 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Pa sav nogomet je korumpiran, to je najkriminalniji sport na svijetu, netko tko ima puste milijarde da kupi nogometni klub sigurno ih nije pošteno zaradio. Sad, možda su baš vlasnici Liverpoola pare zaradili na dijeljenju kruha i mlijeka gladnima, ali ostali su sigurno na mračne načine došli do para. Kupuju se suci, namještaju se rezultati, kladionice, menadžeri, huligani... You name it. Pokaži mi pošten klub i slobodno me zapali pred stadionom istog. I sad u tom i takvom sportu, koji okuplja sav talog društva, treba tražiti moral u odabiru domaćinstava.
- vaučer
#1788 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Sve sam whataboutizme već čuo kod opravdavanja Katara i Rusije. Nećeš nijedan nov izvaliti da pišeš do sutra.
Neće biti utakmice ujutro.
Sve je super.
Neće biti utakmice ujutro.
Sve je super.
- BHF_Manijak
#1789 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
https://sportsport.ba/fudbal/mainz-al-g ... ska/461949vaučer wrote: ↑03/11/2023 19:59 Šuplja su tebi jer nisi žena ili gay u Saudijskoj Arabiji, Kataru ili Rusiji. Lako je šupljariti kad se ne tiče tebe direktno, piva, televizija, Svjetsko ko Svjetsko.
Eto, to je ta demokratska Evropa, Zapad i sloboda govora.
My ass. Smijes govorit, ali samo sto ti mi kazemo. I onda kaze ubijaju novinare po Saudiji. Dobro, ovdje nas jos ne ubijaju, fizicki.
- studeni76
#1790 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Ovaj vaučer neće doživjet starost. Lik se glupostima zamara
- vaučer
#1791 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Ne podržavam to i mislim da se EU i USA prilično sramote s ovom podrškom Izraelu. Opet to ne opravdava FIFU i njihovu turneju po despotskim zakutcima planete.BHF_Manijak wrote: ↑03/11/2023 21:30https://sportsport.ba/fudbal/mainz-al-g ... ska/461949vaučer wrote: ↑03/11/2023 19:59 Šuplja su tebi jer nisi žena ili gay u Saudijskoj Arabiji, Kataru ili Rusiji. Lako je šupljariti kad se ne tiče tebe direktno, piva, televizija, Svjetsko ko Svjetsko.
Eto, to je ta demokratska Evropa, Zapad i sloboda govora.![]()
![]()
![]()
My ass. Smijes govorit, ali samo sto ti mi kazemo. I onda kaze ubijaju novinare po Saudiji. Dobro, ovdje nas jos ne ubijaju, fizicki.![]()
- BHF_Manijak
#1792 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Posteno. Nabijem ih na spolovilo licemjerno sve redom.
-
Zoooka
#1793 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Bundesliga je najjadnija liga na svijetu, svaki pošten čovjek bi je trebao prestati pratiti radi nekih principa.
- SmokingMan
#1794 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Nemačka i dalje smatra kako nikada neće isplatiti dug prema jevrejima.
-
NecuVise
#1795 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Ja vaucera kontam, on je zaluđen Zapadom i živi u zabludi da su oni oličenje morala i demokratije jer živi u državi i okruženju gdje mu se to nameće. Ne razumijem vas koji pokušavate da njemu takvom nešto objasnite. Već odavno je jasno da su za njega negativci samo na Bliskom istoku. Jasno je da selektivno bira ljudska prava koja su bitna. On samo ponavlja mantru zapadnih medija. Vidi se to po ovome šta mabraja za Saudijsku atabiju i cija su prava ugrožena. Preko foruma se mišljenja teško mijenjaju tako dok on ne sazrije džaba trubite.
- vaučer
#1796 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Da nisam u istom modu od Rusije, da je nisam u jednakoj crti kao i ove dvije spomenuo u tri posta iznad - pa hajde. Sve sam već čuo uglavnom, tanka su ti opravdanja, to jest nemaš ih nego samo neko mlako ‘svi su prljavi’. Johnny bar fino kaže briga me, samo da nisu utakmice ujutro.
Nego idemo ovako.. SP u Sjevernoj Koreji? SP u Iranu? EP u Bjelorusiji? Za ili protiv?
Ili je sve super uvijek?
Nego idemo ovako.. SP u Sjevernoj Koreji? SP u Iranu? EP u Bjelorusiji? Za ili protiv?
Ili je sve super uvijek?
-
NecuVise
#1797 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Za prošlo svjetsko sjeo i pogledao finale, eto koliko mi je to bitno.Što se mene tiče neka ga ukinu. Nemoj samo lažnog moralisanja. Nek bude u Bjelorusiji, baš me briga. Tebi nije ok u Kataru jer su nepalci izrabljivani a bi bilo ok da bude u Sjedinjenim američkim državama koje su ojadile toliko ljudi i pokrale i bile saučesnici u puno gorim stvarima. Za mene je to lažno moralisanje. Selektivno biraš ljudska prava i na njih se fokusiraš.
- rocco_siffredi
#1798 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Nešto se zamjera Rusiji, Kataru, Saudiji da su kupili SP, a već odavno se govori da su to uradile i Švabe 2006
- JohnnyS
#1799 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Jedino što treba paziti da u Saudijskoj Arabiji ne bude opet usred sezone, to je lani sjebalo Reala i ostao je bez naslova doma i u Europi
- vaučer
#1800 Re: Fudbal, nogomet i još ponešto
Ako Amerika bude gradila stadione robljem kojem uzima putovnice pa ih šalje mrtve nazad, selektivno dozvoljava ili ne dozvoljava ulaz na stadion navijačima na osnovu odjeće, laže o ekoškim standardima, laže o terminu SP-a itd - zaslužuju jednaku kritiku. Ali to nije u whataboutizmičnom spektru razmišljanja. Amerika je napala Irak, Vijetnam i šta već = Amerika je napravila više štete kroz povijesta od Katara. Što je naravno istina i što također naravno nema apsolutno ništa sa tim Svjetskim Prvenstvom. Ako se FIFA hoće pozicionirati kao 'donositelj svjetla' u razne kutke planete - onda nek se ispoštuje dogovoreno, što Qatar nije napravio. Jer da jesu, ne bi pakirali nepalce u limenke niti bi SP bio zimi. Vidjeli smo u Rusiji koliko 'svjetlo nogometa' ima efekta na diktatorske režime.NecuVise wrote: ↑04/11/2023 09:52 Za prošlo svjetsko sjeo i pogledao finale, eto koliko mi je to bitno.Što se mene tiče neka ga ukinu. Nemoj samo lažnog moralisanja. Nek bude u Bjelorusiji, baš me briga. Tebi nije ok u Kataru jer su nepalci izrabljivani a bi bilo ok da bude u Sjedinjenim američkim državama koje su ojadile toliko ljudi i pokrale i bile saučesnici u puno gorim stvarima. Za mene je to lažno moralisanje. Selektivno biraš ljudska prava i na njih se fokusiraš.