Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
sumirprimus

#1776 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sumirprimus »

nisam ja kanta da drzim u sebi. :D
Ramzess Veliki

#1777 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

pustopoljina wrote:ljubav je i pustiti nekoga da ode.
Da.
I prema njoj a iskreno najvise prema sebi.

Nikad ne smijemo zaboraviti da trebamo voljeti sebe i sebi zeljeti dobro. Obicno toga postanemo svjesni nakon razvoda, da smo zalud ulagali u nekoga, a na svoju stetu.
Euridika
Globalna šefica

#1778 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euridika »

sumirprimus wrote:pa ti sad komentarises moj komentar, ako krenemo tom analogijom sta si ti onda? strucnjak?ono sto meni prigovaras sama radis. :lol:
:kiss:

p.s itekako je zahvlano komentirat, kad izneses sam svoj slucaj iz privatnog zivota, kao naravoucenije ostalim ne iznosite detalje iz privatnog zivota ovde za koje ne zelite da ih drugi komentarisu. Dr Sumir 8-)
Ako komentarišem tvoj komentar, onda sam i ja komentator. Prosto kao pasulj. Kad ti počnem davati vlastite psihološke procjene tvoje ličnosti ili ocjene tvog života (nekog njegovog dijela), tad me upozori da sam prešla granicu. :thumbup:
sumirprimus

#1779 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sumirprimus »

ok :thumbup:
a gdje sam ja tacno presao granicu? :)
i gdje sam ja tacno davao psihlososke procjene licnosti kako vec.
superiska

#1780 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by superiska »

@Warashii, tako je najbolje, sad za sad. Slažem se sa @lmo

Hajde što ovakve komentare daju svi ostali koji nisu u kategoriji razvedenih al' šta je sa ovim razvedenim? Vi zaboravili kako je na početku? :roll: Zaboravili koji je šok, trauma, bol? Ne prisjedajte čovjeku, dodatno, na muku. Na prvom mjestu najtežih životnih trauma je smrt bliske osobe, odmah iza toga, na drugom mjestu, je razvod. Nema empatije? Dajte čovjeku konstruktivne savjete, manite se dijagnoza, pretpostavki, nagađanja.
Sjeli tu k'o kakve tetke i nagađaju šta je razlog :shock: :roll:
Znači, Bože!!
sumirprimus

#1781 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sumirprimus »

:lol:
pa sto ko kakve tetke iznositee svoje privatne probleme na forumu. sta ste ocekivali?
al fakat???
sve neki branioci cudoredja i empatije :D
Euridika
Globalna šefica

#1782 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Euridika »

sumirprimus wrote:ok :thumbup:
a gdje sam ja tacno presao granicu? :)
i gdje sam ja tacno davao psihlososke procjene licnosti kako vec.
Prešao si je onog trenutka kada si, nakon prvog pitanja upućenog Warashii-u da li je možda prevara uzrok problema i nakon što ti je Tomo rekao da se to ne može zaključiti iz onog što je Warashii iznio na forumu, nastavio s komentarima da TI čisto sumnjaš da su ti drugi razlozi tačni i da je pravi razlog prevara. Drugim riječima, ti si pokušao da nametneš svoj zaključak na tuđu, tebi nepoznatu situaciju, kao ispravan i nastavio si se ubjeđivati s ostalim forumašima da si u pravu. Da si se zadržao na prvom komentaru, gdje si svoj stav iznio samo kao jednu od mogućnosti, ne bi bilo nikakvih problema.

Psihološke ocjene je dala druga forumašica, a moje upozorenje da se takve stvari izbjegavaju je općenito. Vrijedi za sve forumaše.

I s ovim završavam svoja pojašnjenja, dovoljno sam jasno u više komentara rekla šta mislim i kakvo ponašanje na temi očekujem. Lijep pozdrav.
Ramzess Veliki

#1783 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

superiska wrote:@Warashii, tako je najbolje, sad za sad. Slažem se sa @lmo

Hajde što ovakve komentare daju svi ostali koji nisu u kategoriji razvedenih al' šta je sa ovim razvedenim? Vi zaboravili kako je na početku? :roll: Zaboravili koji je šok, trauma, bol? Ne prisjedajte čovjeku, dodatno, na muku. Na prvom mjestu najtežih životnih trauma je smrt bliske osobe, odmah iza toga, na drugom mjestu, je razvod. Nema empatije? Dajte čovjeku konstruktivne savjete, manite se dijagnoza, pretpostavki, nagađanja.
Znači, Bože!!
Pa ja sam mu odmah predlozio da joj spakuje stvari i kupi motor ... :oops:
pustopoljina

#1784 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by pustopoljina »

sumirprimus wrote::lol:
pa sto ko kakve tetke iznositee svoje privatne probleme na forumu. sta ste ocekivali?
al fakat???
Cuj sta su ocekivali?
koju pametnu rijec? topli muski zagrljaj? svijest da se i tebi moze desiti?
ima dovoljno topica za zahebanciju.
Bolje i na forumu nego prijatelju koji ti mozda odradjuje tu zenu ili materi koja je ionako nikad nije mogla smisliti.
sumirprimus

#1785 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sumirprimus »

pustopoljina wrote:
sumirprimus wrote::lol:
al fakat???
Cuj sta su ocekivali?
Bolje i na forumu nego prijatelju koji ti mozda odradjuje tu zenu ili materi koja je ionako nikad nije mogla smisliti.
pa bravo to bas to. :lol: :kiss:
sumirprimus

#1786 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sumirprimus »

Ramzess Veliki wrote:
superiska wrote:@Warashii, tako je najbolje, sad za sad. Slažem se sa @lmo

Znači, Bože!!
Pa ja sam mu odmah predlozio da joj spakuje stvari i kupi motor ... :oops:
bas tako slazem se.to sam uostalom i reko. :D
lmo
Location: volim sto sam ero s kamena i drace....ko poskok sto skace

#1787 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by lmo »

forum i jeste za ovakvih tema i za one koji žele podijeliti svoje iskustvo,životnu priču, štagod, ali to ne žele uraditi u krugu poznatih ljudi iz bilo kojeg razloga.
ispričaš, izbaciš ...pročitaš koji komentar, a kada se uključe pljuvači više ne pratiš i eto.
Ramzess Veliki

#1788 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Ramzess Veliki »

pustopoljina wrote:Cuj sta su ocekivali?
:pisnuo:

Vala bas ... :thumbup:
Warashii

#1789 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Warashii »

Svim dobronamjernim veliko hvala
Svim onima koji vide kao zajebanciju i njima hvala.
Vidimo da na brak ne gledamo svi isto a kamo li na forum, i to je sasvim ok.
Nikom ja ne uzimam za zlo, napisao sam vec prije da nikada u zivotu nisam svoje licne probleme na ovaj nacin iznosio, ali eto desi se, dodje potreba.
I sam sam nekada mozda ponajvise vukao na "zajebante", dobar je nacin da budes takav a ponajvise covjek bude takav iz straha da ga ko ne povrjedi , barem sam ja bio, a ne zbog tog sto kao ne moze voljeti, svi mogu voljeti i svi kad tad vole nekoga.
Sada je sve gdje je tu je, malo se zakomplikovalo od onog sto smo bili splanirali ali eto vidjet cemo.
U svakom slucaju hvala svma, i nema potrebe za bilo kakvim prepucavanjem :roll:
sumirprimus

#1790 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by sumirprimus »

Warashii wrote:Svim dobronamjernim veliko hvala
Nikom ja ne uzimam za zlo, napisao sam vec prije da nikada u zivotu nisam svoje licne probleme na ovaj nacin iznosio, ali eto desi se, dodje potreba.
I sam sam nekada mozda ponajvise vukao na "zajebante", dobar je nacin da budes takav a ponajvise covjek bude takav iz straha da ga ko ne povrjedi , barem sam ja bio, a ne zbog tog sto kao ne moze voljeti, svi mogu voljeti i svi kad tad vole nekoga.
Sada je sve gdje je tu je, malo se zakomplikovalo od onog sto smo bili splanirali ali eto vidjet cemo.
:thumbup:
glavu gore, i sta god bude samo naprijed
SaraFina

#1791 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by SaraFina »

Warashii wrote:Svim dobronamjernim veliko hvala

Bilo bi dobro kad bi mogao fokus interesovanja, koji si trenutno usmjerio isključivo na pronalaženje svoje greške zbog možebitne propasti braka, usmjeriti na nešto drugo. Znam da je teško, ali previše si fokusiran na probleme sa suprugom, pa pokušaj nazvati i okupiti staro društvo i izaći negdje opustiti se malo. Možda i za vikend otići negdje u prirodu, cugati, roštiljati i rasteretiti se stresa. Da ćeš razmišljati o problemima kući, hoćeš, ali okupiraćeš pažnju i drugim stvarima. Neobavezni razgovori sa prijateljima, mogu čuda učiniti.
Ovako uništavaš sebi raspoloženje i to ti utječe i na svakodnevnicu i život, preispitivajući svoje greške i "iznalazeći" riješenja i poluriješenja. Druga strana očigledno ne dijeli tvoj entuzijazam. Trenutno.
Najbolje i za tebe i za suprugu je, da se malo odmakneš od svega, sebe psihički odmoriš i rasteretiš, a njoj daj prostora za odluku.
Ionako ne možeš puno utjecati na to, što će ona preduzeti.
Ako se zbilja odluči na razvod, trebaće ti snage, a već si dobro iscrpljen.
Zato gledaj da sebi priuštiš malo opuštanja i odvojiš se, presabereš misli i osjećaje, pa ako dodje do najgoreg onda ćeš biti "odmorniji" i "pripremljeniji".
Moguće da će odvajanje polučiti i uspjeh, te će dobro doći i suprugi predah od svakodnevnog preispitivanja i pretresanja zajedničkih pogreški.
duminjo

#1792 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by duminjo »

SaraFina wrote: cugati, roštiljati
Et ja bih te sad zenio :lol: :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1793 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Tomahawk11 »

duminjo wrote:
Bi ti, koji si :mrgreen:
A bi li mogao čekati po po sata - sat?!
SaraFina

#1794 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by SaraFina »

duminjo wrote:

Hejjj gotov odmor? :kiss:
moonca

#1795 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

Ramzess Veliki wrote:
pizarro wrote:najjace dijagnoze udara ona munka, odmah proglasi da mu zena ima psihickih problema :lol:
Ne ... ona odmah zenu brani hormonalnim poremecajima a mi smo krivci za sve i biramo lose uzore u zivuotu. :thumbup:
Nigdje nisam napisala da ste vi krivci niti da su zene krivci izricito.
Iskljucivo pisem na osonovu zivotnih -situacija koje su se desile i sta je bio razlog.

Najlakse je napisati , dosada, umor, zasitili se, problemi --- udaljimo se malo.
Kao i u zabavljanju,nema razlike ako je najbolji prijedlog-udaljimo se na neko vrijeme , uglavnom je to, na miran nacin -zauvijek. I ako se spojite opet -nista nece biti kao prije.

Sto se tice dijagnoza- sam Warashii je u to sumnjao i steta sto nije uspio do kraja tu mogucnost eliminisati.

Warashii- sretno dalje, i ne zamjeri nikome.
Ne vjerujem da se itko zezao, jasno je da svi imamo stav bili u braku ili u procesu razvoda. pisu ovdje i oni koji su jos u braku kao i neozenjeni/neudate, i mislim da je i njihovo misljenje od pomoci.
Warashii

#1796 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Warashii »

:thumbup:
Hvala @moonca
Ja to samo onako velim zezao, svako se drugacije nosi sa nekim stvarima u zivotu.
Uvijek kazem, stavimo ruku izmedju nas i vidimo istu ruku ali opet vidimo razlicito.
Uvijek je najbolje uciniti ono kako osoba zaista zeli da ucini, meni je ovo na neki nacin pomoglo, ne da uradim bilo sta od prijedloga ( mada hvala na njima), ne da neke stvari pokusam sebi da potvrdim, stvari koje sam mozda sumnjao.
Rekao sam, nisam nikada mislio da bi mogao stvari licne prirode iznositi na forumu ali eto desi se i to.
Uvijek mi bilo glupo, nekako razliciti smo profili ljudi, svako ima svoje vidjenje stvari, ali eto ja sam imao neku zelju da vristim.
Da nisam napisao ovdje mozda bi zaista i vristao, ko zna.
moonca

#1797 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by moonca »

Warashii wrote::thumbup:
Hvala @moonca
Ja to samo onako velim zezao, svako se drugacije nosi sa nekim stvarima u zivotu.
Uvijek kazem, stavimo ruku izmedju nas i vidimo istu ruku ali opet vidimo razlicito.
Uvijek je najbolje uciniti ono kako osoba zaista zeli da ucini, meni je ovo na neki nacin pomoglo, ne da uradim bilo sta od prijedloga ( mada hvala na njima), ne da neke stvari pokusam sebi da potvrdim, stvari koje sam mozda sumnjao.
Rekao sam, nisam nikada mislio da bi mogao stvari licne prirode iznositi na forumu ali eto desi se i to.
Uvijek mi bilo glupo, nekako razliciti smo profili ljudi, svako ima svoje vidjenje stvari, ali eto ja sam imao neku zelju da vristim.
Nista nisi pogrijesio i pisi i dalje ako ti pomaze. Neki to ispricaju sa prijateljima, roditeljima, nepoznatim-cak i od takvih cujem najintimnije stvari bez ikakve sramote. Neko u sebi to sve pregrmi.

U slobodnom vremenu okupiraj se nekom obavezom- setnja, teretana .... to moras sam odluciti..
Ja uglavnom svima kazem -biti ce sve ok - imala sam jednu musteriju-kada god bi dosa pricala mi je tok njene situacije- i nakon mojih recenica -biti ce sve ok - kad se odvalila smijati - kod tebe sve- biti ce ok a ja mogu u zatvoru zavrsiti :-) :shock: pa .....
triconja

#1798 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by triconja »

moonca wrote: Nista nisi pogrijesio i pisi i dalje ako ti pomaze. Neki to ispricaju sa prijateljima, roditeljima, nepoznatim-cak i od takvih cujem najintimnije stvari bez ikakve sramote. Neko u sebi to sve pregrmi.

U slobodnom vremenu okupiraj se nekom obavezom- setnja, teretana .... to moras sam odluciti..
Ja uglavnom svima kazem -biti ce sve ok - imala sam jednu musteriju-kada god bi dosa pricala mi je tok njene situacije- i nakon mojih recenica -biti ce sve ok - kad se odvalila smijati - kod tebe sve- biti ce ok a ja mogu u zatvoru zavrsiti :-) :shock: pa .....
Za sta si se ti ckolovala i sta radis, kako hljeb zaradjujes?
wewa

#1799 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by wewa »

Warashii wrote::thumbup:
Hvala @moonca
odes u sumu pa se izvristis! imas pravo na to. a kazu i da pravo godi :)

a sto se braka tice, to je putovanje a ne stanje. na putu nekad idemo istim tempom i istom stazom, nekad nam se putevi razmaknu, nekad se neko umori a onaj drugi ubrza... dok god ima sanse da se vrati bliskost, treba pokusati. a treba znati i kad je vrijeme da se odustane. jer, razvod nije smak svijeta. zivi se i poslije razvoda, a zgodno je ako se u tom procesu i nauci nesto o sebi. jer samo sebe mozemo mijenjati, ostali se mijenjaju ako zele i ako su sposobni.

kako rekose ranije, dobro je da nemate djece. lakse se donose odluke, manje je stete ako brak na koncu ne uspije. i manje ljudi pati u periodima odlucivanja, bez obzira na ishod.

i znam kako je kad je partnerov posao treca osoba u braku. samo, nekad taj posao bude i dobrodosao stit od odnosa s partnerom.

po svemu sto si napisao, zaista je za tebe bolje odmaci se malo. pa ako ti je supruzi stalo, istinski stalo, vratice ti se. ako ne, onda je svakako bolje ovako. a tebi svu srecu zelim!
Paco

#1800 Re: Svi mi razvedeni - tuspasimo se :)

Post by Paco »

Uffff...al' udrobiste :D

Slazem se sa sumirom u dijelu kada kaze da je forum javno mjesto i mjesto gdje svako moze iznositi svoje misljenje. I samo u tom dijelu se slazem. Ali dobro de, nismo svi isti. Da jesmo onda ovo ne bi bio forum nego recimo..hm...gay parada. Nisam upratio, ali nesto cisto sumnjam da se na temama o ozbiljnim zdravstvenim problemima ovako umijesaju i dijagnosticiraju. Problem je problem, bio on zdravstveni, finansijski, ljubavni, bracni...i ne bih vise o ovome. Svako ima svoj rezon i svako ocekuje da ga se postuje pa barem kao ucesnika u diskusiji.

SaraFina wrote:
Bilo bi dobro kad bi mogao fokus interesovanja, koji si trenutno usmjerio isključivo na pronalaženje svoje greške zbog možebitne propasti braka, usmjeriti na nešto drugo. Znam da je teško, ali previše si fokusiran na probleme sa suprugom, pa pokušaj nazvati i okupiti staro društvo i izaći negdje opustiti se malo. Možda i za vikend otići negdje u prirodu, cugati, roštiljati i rasteretiti se stresa. Da ćeš razmišljati o problemima kući, hoćeš, ali okupiraćeš pažnju i drugim stvarima. Neobavezni razgovori sa prijateljima, mogu čuda učiniti.
Ovako uništavaš sebi raspoloženje i to ti utječe i na svakodnevnicu i život, preispitivajući svoje greške i "iznalazeći" riješenja i poluriješenja. Druga strana očigledno ne dijeli tvoj entuzijazam. Trenutno.
Najbolje i za tebe i za suprugu je, da se malo odmakneš od svega, sebe psihički odmoriš i rasteretiš, a njoj daj prostora za odluku.
Ionako ne možeš puno utjecati na to, što će ona preduzeti.
Ako se zbilja odluči na razvod, trebaće ti snage, a već si dobro iscrpljen.
Zato gledaj da sebi priuštiš malo opuštanja i odvojiš se, presabereš misli i osjećaje, pa ako dodje do najgoreg onda ćeš biti "odmorniji" i "pripremljeniji".
Moguće da će odvajanje polučiti i uspjeh, te će dobro doći i suprugi predah od svakodnevnog preispitivanja i pretresanja zajedničkih pogreški.
Dje si Saro :mrgreen:

U biti, smatram da je pokusaj spasavanja braka Sizifov posao i slazem se da bi snagu koju je usmjerena na neko samoispitivanje u ovoj fazi trebalo usmjeriti na druge stvari. U fazi u kojoj se sada nalazi preispitivanje vlastitih poteza moze biti dugo i iscrpljujuce, oduzima vrijeme, snagu, energiju i volju da se radi bilo sta drugo...a sam taj proces preispitivanja ne vodi nicemu niti od njega u ovom trenutku ima koristi.

Kasnije, kada vec dodje do cega bude doslo, treba preispitati svoje postupke. Mozda su njegovi postupci ispravni, ali nisu ono sto supruga od njega ocekuje. Mozda sve sto radi on radi pogresno. Mozda njih dvoje jednostavno nisu kompatibilni...

Vrijeme je najbolji covjekov saveznik u ovom slucaju. Faza dusevne boli, patnje, sekiracije i obaveznog pitanja koje sami sebi postavljamo ("sta i kako dalje?") su normalan slijed dogadjaja i zbog toga kazem da je vrijeme najbolji saveznik. Iz licnog iskustva znam da se strpljenje nakon svega isplati i bude nagradjeno, dok nestrpljivost i trcanje pred rudu imaju potpuno drugaciji ishod. Tesko je trezveno razmisljati i reagovati u stanju emotivnog rastrojstva, pa upravo zbog toga bi @Warashii morao i treba uzeti vremena za sebe...i samo za sebe.
Post Reply