Jedete li svinjetinu?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

Jedete li svinjetinu?

Da
57
61%
Ne
37
39%

Total votes: 94

Zoya

#1776 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Zoya »

Ne. Jedino na šta sam mogla da pozavidim je bio onaj bacon. Sada i njega ima u ćurećoj varijanti i super je ukusan.
Jack Be Nimble

#1777 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Jack Be Nimble »

Zoya wrote:Ne. Jedino na šta sam mogla da pozavidim je bio onaj bacon. Sada i njega ima u ćurećoj varijanti i super je ukusan.
Cureca slanina, ko baklava od grozdica ili burek sa sirom.
Zoya

#1778 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Zoya »

:lol: meni je odlična. Nije da nisam probala pravu slaninu ali ova mi je ekstra.
radiša

#1779 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by radiša »

Znam dosta onih sto su u neznanju pojeli klempine proizvode i vecini je bio prvi komentar jao sta je ovo ovako ukusno.Poslje kad su saznali da su se zajebali neki su se smijali a neki psovali po pola sata,kako god njihova krivica,citaj sta uzimas.
berenice

#1780 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by berenice »

U mene mi dedo rahmetli komunista bio. Volio mortadelu. Uvijek mu morala kupovati seRvice, da nena ne vidi; meni pola. :D
Ne jedem ja inace meso - nije mi nesto, ali mi je ta mortadela ostala u sjecanju dobrom.
jeza u ledja

#1781 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by jeza u ledja »

Jack Be Nimble wrote:
jeza u ledja wrote: Ovisi koji komad mesa. Nije isto tenderloin i pork belly, jel tako?

A 10k da hodas svaki dan - to je ogroman plus. Ne znaci da neces fasovat od neceg, ali znaci da imas manje sansi da fasujes nego neko ko hoda 500 koraka, :D
Definitivno ovosi koji komad mesa i tu svinja ima bolju prednost. Al ne zelim u to ulaziti jer ne razumijem se bas najbolje sta je koji dio mesa. Ja samo razumijem batak i rebra :-). Al kod svinje mozes naci komad mesa, ako skines masnocu da je isto koda pojedes piletinu bez koze npr.

Sto se tice tih koraka, ako si 60g ili stariji super je ako mozes dnevno 10k. Ali ako imas 35 god i sva ti se aktivnost svede na tih 10k to je onda zalosno.

Ja prihvatam te korake samo ako planinaris ili se popnes pjeske na osamdeseti sprat :D
Sto se tice koraka, 10 hiljada koraka je itekako dobra stvar, za bilo koje godiste. Nema tu sta da bude zalosno. Za kardio ti je vrlo slican kurac jal trco jal hodo. Naravno, treba vise vremena ako hodas. Isto vazi i za kalorije.
Sad, ako hoces jaka pluca to je druga stvar, ili ako hoces oblikovat tijelo.

Za svinju vs govedina, nisam vala ni ja siguran, ali znam sigurno da su neki komadi svinjceta manje masni cak i od pipletine sto kazes. Znam samo da je janjetina generalno gora od svih.
jeza u ledja

#1782 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by jeza u ledja »

Zoya wrote::lol: meni je odlična. Nije da nisam probala pravu slaninu ali ova mi je ekstra.
Ima govedja slanina, vrlo slicna. Ja tek nedavno probo, serviro nekim Irancima. :D

PS: Sjoj sad sam skrko jedan NY strip steak, napravio s nekom pastom. Ono gomila bibera i malo soli i na gril par minuta na jako vatri, onaj biber sladak postane. Mmmm :D Nema bolje, jebo krme. :oops:
moonca

#1783 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by moonca »

Probala sam i govedju i curecu, nisam odusevljena.
moonca

#1784 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by moonca »

NY strip-masan, naravno da je ukusan. :thumbup:
jeza u ledja

#1785 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by jeza u ledja »

moonca wrote:NY strip-masan, naravno da je ukusan. :thumbup:
:izet:
Ovaj je bio bas "marbled".

I kad kazu svinjetina masna ovo ono....Najskuplja govedina je najmasnija. Tako da kolesterola ko u prici.

Medjutim, za razliku od svinje, ovce ili pipleta - kravu mozes sirovu jest. Samo treba povrsinu ispec da se ubije ako ima neki kontaminant na povrsini komada mesa. No generalno moze se sirovo jest, ko i riba.
Rugafet

#1786 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Rugafet »

I kakav je zakljucak izveden sad nakon par stotina postova? Sta je sa onima koji jedu a sta sa onima koji ne jedu? Poenta svega je tacno sta?
triconja

#1787 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by triconja »

Rugafet wrote:I kakav je zakljucak izveden sad nakon par stotina postova? Sta je sa onima koji jedu a sta sa onima koji ne jedu? Poenta svega je tacno sta?
Sirotinja jede govna a bogatuni odu u japan jest kobe govedinu koja je mastna a nama se prosipa prica da je mastno nezdravo :D
mO k3

#1788 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by mO k3 »

triconja wrote:
Rugafet wrote:I kakav je zakljucak izveden sad nakon par stotina postova? Sta je sa onima koji jedu a sta sa onima koji ne jedu? Poenta svega je tacno sta?
Sirotinja jede govna a bogatuni odu u japan jest kobe govedinu koja je mastna a nama se prosipa prica da je mastno nezdravo :D
'Kobe!! :)
Bodkin

#1789 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Bodkin »

jeza u ledja wrote:
moonca wrote:NY strip-masan, naravno da je ukusan. :thumbup:
:izet:
Ovaj je bio bas "marbled".

I kad kazu svinjetina masna ovo ono....Najskuplja govedina je najmasnija. Tako da kolesterola ko u prici.

Medjutim, za razliku od svinje, ovce ili pipleta - kravu mozes sirovu jest. Samo treba povrsinu ispec da se ubije ako ima neki kontaminant na povrsini komada mesa. No generalno moze se sirovo jest, ko i riba.
Ne moras ni povrsinu. Beef tartar
lajkujMe

#1790 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by lajkujMe »

Jedem vala ne bas cesto ali jedem ponajvise preradjevine, sunka, mortadela, cajna i tako.
Svjeze vrlo rijetko ok mi je svinjetina ko i svako drugo meso. Ne volim jedino prasetinu stvarno je odvratna ono masnoce da bog sacuva.
dječak sa šibicama

#1791 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by dječak sa šibicama »

Ako pojedes 200 grama slanine, jednom u tri dana, nece te nikada hercika spucati pa da zivis sto godina.

Ako pojedes kilo ipo slanine za dorucak, pola kruha, pola kile suhe govedine za veceru sa 12 kifli i kilo pecene jagnjetine za rucak sa po kile pecenog krompira, spucat ce te i infakrt i mozdani zajedno.

Ko skonto, skonto.
insomnia78

#1792 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by insomnia78 »

Da se ne lazemo to za bosnju najmanje ima veze sa zdravljem
HAVANA

#1793 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by HAVANA »

dječak sa šibicama wrote:Ako pojedes 200 grama slanine, jednom u tri dana, nece te nikada hercika spucati pa da zivis sto godina.

Ako pojedes kilo ipo slanine za dorucak, pola kruha, pola kile suhe govedine za veceru sa 12 kifli i kilo pecene jagnjetine za rucak sa po kile pecenog krompira, spucat ce te i infakrt i mozdani zajedno.

Ko skonto, skonto.
A dje tu piva? :twisted:
dječak sa šibicama

#1794 Re: Jedete li svinjetinu?

dobro, bosnjo, McDonalds fuj industrijska GMO hrana nikad u moju kucu, ode najede se cevapa kod Nazima, Nazim pacove hvata i melje.

slanina nije zdrava ne valja to, ode napuca se susene govedine kod Skrse, ovaj ga susio na plinu, kancerogene celije iskacu iz mesa dok ga jedes
Rampage

#1795 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Rampage »

insomnia78 wrote:Da se ne lazemo to za bosnju najmanje ima veze sa zdravljem
Bingo :thumbup:

Kak'o ba zdravlje, ne mogu da skotaju šta je princip :-D
Rugafet

#1796 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Rugafet »

Jeste, najjaci su ti koji 'imaju' princip u jelu a u svemu ostalom ko hebe princip
dječak sa šibicama

#1797 Re: Jedete li svinjetinu?

bolje i piva nego kokakola puna secera, kazu alkosi
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1798 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Truba »

jel bilo kažnjavanja za vrijeđanje mojih gurmanskih osjećaja da jedem smeće???

moji gurmanski osjećaji su za mene bitni i isto važni kao i nekome njegove seksualne slobode ili pravo da se iznjašnjava kako se osjeća bez obzira što izgleda kao on on bi da bude ona :D
Rampage

#1799 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Rampage »

Rugafet wrote:Jeste, najjaci su ti koji 'imaju' princip u jelu a u svemu ostalom ko hebe princip
Promašio si loptu, nije to princip u jelu, to je poseban princip:)

Đeš smeće jest :D
Rugafet

#1800 Re: Jedete li svinjetinu?

Post by Rugafet »

Rampage wrote:
Rugafet wrote:Jeste, najjaci su ti koji 'imaju' princip u jelu a u svemu ostalom ko hebe princip
Promašio si loptu, nije to princip u jelu, to je poseban princip:)

Đeš smeće jest :D
Tako je maju posebni principi i 'principi' Uglavnom moze kako hoces
Locked