REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
- radiša
#1776 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ne mora bit nista od tuzbe samo nek se dokazalo dodiku i dodikovcima da nije on jedini baja u svojoj mahali i da mi mozemo sta hocemo,kad hocemo pa nek sad ko kerovi laju kolko hoce.Kad je bilo pitanje o danu rs-a bolio ga je kurac ko sta prica odavde pa sad nas boli kurac ko sta prica otamo.Logicno da nikad nista nebi uradili protiv srbije i cemu ih onda zvat i pitat za misljenje?Eno im se priklonio i onaj supak hercegovacki sto je bio u muriji ma samo da ne bude kako treba pa kako onda ganja treci centitet a priklanja se onima koje mrzi hrvatska?Sumo sumarum pogana se igra igra na svim stranama i svi su isti,nikad se nece slozit oko niceg sto bi pomoglo narodu da bolje zivi,stoka.
Last edited by radiša on 18/02/2017 00:58, edited 1 time in total.
-
FreakyStyley
#1777 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Blokade i opstrukcije su najmanji problem.
Pricate o tome kao da se nikad nije desavalo. To je sav smisao srpske i hrvatske politike u BiH. Kad bi im se dalo sve sto hoce, raspala bi im se sve i jedna stranka jer se njihovo postojanje onda time ponistava. Opstruisem, dakle postojim.
Puno je veci problem manjak vizije u bosnjackoj politici i manjak svijesti u bosnjackom narodu. Nadam se da grijesim, ali zato mi se cini da je ova rezolucija (pa i hapsenje Zukica itd.) samo SDA politicki manevar. Vrijeme im je da se vade malo iz govana, nisu izbori tako daleko.
Pricate o tome kao da se nikad nije desavalo. To je sav smisao srpske i hrvatske politike u BiH. Kad bi im se dalo sve sto hoce, raspala bi im se sve i jedna stranka jer se njihovo postojanje onda time ponistava. Opstruisem, dakle postojim.
Puno je veci problem manjak vizije u bosnjackoj politici i manjak svijesti u bosnjackom narodu. Nadam se da grijesim, ali zato mi se cini da je ova rezolucija (pa i hapsenje Zukica itd.) samo SDA politicki manevar. Vrijeme im je da se vade malo iz govana, nisu izbori tako daleko.
-
Messier
#1778 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Znaci ovako?
Ja zivim u drzavi u kojoj ,se u 2017 revidira presuda za ratne zlocine i genocid?
Dronovi lete okolo.
Mi stojimo i raspravljamo o Tomasici?
Nismo mi!
Jeste,vi ste nas.
Nek dokaze sud!!
-Koji sud?
-Ne priznajem taj sud..to je vas sud?
Nije to nas sud.
Tu su stranci.
-Da,ali ti stranci provode vasu politiku.
ne provode nasu politiku..nemamo mi politiku.
Kad skontate da mi nemamo nikakav pravac djelovanja ko narod,opustenije cemo pricati.
Vidi drona.
-kakvog drona
Vidi gdje leti,kako ovo?
-ne znam,prvi put vidim.gdje ce ovo? Jel ode u sekovice?
Mozda nesto snima?
-kod nas je sve posnimo,nema gdje..
Kod nas nema sta snimiti.
-eno,ode..
Vidi sunca.
-jest lijepo kad svice
Jasta je..nego da je lijepo
-dobro kazes..
Ja zivim u drzavi u kojoj ,se u 2017 revidira presuda za ratne zlocine i genocid?
Dronovi lete okolo.
Mi stojimo i raspravljamo o Tomasici?
Nismo mi!
Jeste,vi ste nas.
Nek dokaze sud!!
-Koji sud?
-Ne priznajem taj sud..to je vas sud?
Nije to nas sud.
Tu su stranci.
-Da,ali ti stranci provode vasu politiku.
ne provode nasu politiku..nemamo mi politiku.
Kad skontate da mi nemamo nikakav pravac djelovanja ko narod,opustenije cemo pricati.
Vidi drona.
-kakvog drona
Vidi gdje leti,kako ovo?
-ne znam,prvi put vidim.gdje ce ovo? Jel ode u sekovice?
Mozda nesto snima?
-kod nas je sve posnimo,nema gdje..
Kod nas nema sta snimiti.
-eno,ode..
Vidi sunca.
-jest lijepo kad svice
Jasta je..nego da je lijepo
-dobro kazes..
-
Messier
#1779 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
I sta se kod nas ustvari dogadja?
Institucionalizirano izivljavanje bosnjacke elite spram stvarnih zrtava genocida.
Institucionalizirano izivljavanje bosnjacke elite spram stvarnih zrtava genocida.
-
BAK-eV
#1780 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
SH politika se nece smiriti, dok god Bosna i Bosnjaci postoje.megaman4 wrote:Baš tako. Više ne znamo šta činiti da bude normalno stanje u zemlji? Sve se pokušalo.dezurni_ucenik wrote:megaman4 wrote:
Ovoga se i ja bojim. Sad će ići sve moguće blokade i nikakav kompromis više ih neće zanimati. Svim silama će se raditi da se država uništi ako ne politički, onda ekonomski tj. stop investicijama.
Nesto ce se desiti. Ovo sad ni nebo ni zemlj ne vodi ni cemu.
Samo se nadam drug da ne bude plaćena prevelika cijena?
-
breba
#1781 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Zalosno je da se ova zemlja ne pomice sa iste tacke vec 20+ godina.
-
Messier
#1782 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
U principu i ne mozes se pomaci dok ljudi ne pokazu gdje su ukopani drugi ljudi.
To je osnova osnova.
Iskopat,sahranit.
Nakon toga ide sve ostalo.
Mi 22 godine potrosismo,nista..
poneko se otkopa,ponekog sastave iz nekog potoka..
Presporo.
Mi dok pokopamo iz prethodnog..eto nas u novom ratu.
a i jesmo usporeni.
Sve cemo sutra,ima vremena,nemoj samo danas
To je osnova osnova.
Iskopat,sahranit.
Presporo.
a i jesmo usporeni.
-
breba
#1783 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Messier wrote:U principu i ne mozes se pomaci dok ljudi ne pokazu gdje su ukopani drugi ljudi.
To je osnova osnova.
Iskopat,sahranit.
Presporo.
a i jesmo usporeni.
Razumijem sta hoces da kazes, ali moglo se napredovati. Mozda skrecem sa teme, necu vise, ali citav svijet nakon drugoga svjetskog rata se je oporavio za par godina i dalje otkopavajuci ljude. Njemacka, Japan, pa i Jugoslavija u krajnjem slucaju, svi su se ekonomski prilagolili i gradili drustvo na novim cinjenicama uporedo otkopavajuci svoje mrtve. Kod nas se zbog proslosti mora tapkati u siromastvu 20tak godina.
-
breba
#1784 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Elem nejse, vrtimo se u krug dok narod prezivljava. Ova tuzba, i referendumi, sve je to ok u demokratskoj zemlji pod uslovom da ekonoski sektor ne ispasta vec decenijama zbog togai da svakodnevni zivot ljudi ne ovisi o dnevno-politickim temama.
- ilkbahar
#1786 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ovi se bas nameracili da zarate! Put me zove moram poci.... NJEMACKA
- asurbanipal
#1787 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
megaman4 wrote: I na kraju se kaze da je stvarni razlog revizije politicka odluka Bakira da spasi sebe i stranku koja je u dubokoj krizi.
Tačno.
Inače, revizija presude je ubleha za bošnjačke narodne mase. Ništa pametno i konkretno ne očekujem od toga.
- arzuhal
#1788 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Тако'е! Ал' мало Срба исламске вере тако зрело размишља...Углавном торовски...asurbanipal wrote:megaman4 wrote: I na kraju se kaze da je stvarni razlog revizije politicka odluka Bakira da spasi sebe i stranku koja je u dubokoj krizi.
Tačno.
Inače, revizija presude je ubleha za bošnjačke narodne mase. Ništa pametno i konkretno ne očekujem od toga.

- asurbanipal
#1789 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
arzuhal wrote:Тако'е! Ал' мало Срба исламске вере тако зрело размишља...Углавном торовски...asurbanipal wrote:
Tačno.
Male su ti šanse da me isprovociraš.
Osim ostalog, od hodža ionako i ne očekujem ništa naročito pametno, mudro, racionalno.
- GeeTnT
#1790 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Necemo dugo cekati da vidimo i tuzbu Kosova, a Taci je opunomocio Albaniju da podigne tuzbu sto smatram apsolutno ispravnim..
- bh.tornjak
#1791 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Bosanski jezik.....????
"Ne postoji Bosanski jezik ....to mi zovemo jezikom Bosnjackog naroda i bas nas briga sta ko o tome misli"
Referendum...???
"Srpski narod ima demokratsko pravo na referendum i bas nas briga sta ce ko da kaze i da misli"
Dan rs-a...???
"Mi slavimo dan republike i njenu krsnu slavu a drugi neka se pjene i neka misle o tome sta hoce"
Genocid u Srebrenici...???
"Kakav genocid....??? Mi smo dokazali i dokazujemo svakodnevno da se nikakav genocid nije desio"
Markale...???
"To su Bosnjaci sami sebe gadjali....imamo nase rekonstrukcije dogadjaja i nista ne govori o tome da su Makale gadjane sa srpskih polozaja...???
Tuzlanska kapija....???
"To su Muslimani sami sebe gadjali..."
Bosna i Hercegovina...??
"Sta....??? To je jedna vjestacka tvorevina koja moze ali ne mora da posrtoji. Nasa drzava je Srbija...i mi sanjamo da jednog dana zivimo u njoj (da se pripojimo)
Sarajevo....???
"Teheran....."
Bosnjaci..??
"To ne postoji....postoje poturice tj.muslimani koji su prodali vjeru za veceru a i danas cuvaju ikone djedova na tavanu.
Sve ovo su Bosnjaci godinama gutali...trpili....a njih nije bilo briga dal ce dodci do zastoja...blokade...i sta ti ja znam do cega jos.
Sad im "glava puca" od brige...doci ce do blokada....zastoja...ovoga-onoga.
idi,bre, begaj....
"Ne postoji Bosanski jezik ....to mi zovemo jezikom Bosnjackog naroda i bas nas briga sta ko o tome misli"
Referendum...???
"Srpski narod ima demokratsko pravo na referendum i bas nas briga sta ce ko da kaze i da misli"
Dan rs-a...???
"Mi slavimo dan republike i njenu krsnu slavu a drugi neka se pjene i neka misle o tome sta hoce"
Genocid u Srebrenici...???
"Kakav genocid....??? Mi smo dokazali i dokazujemo svakodnevno da se nikakav genocid nije desio"
Markale...???
"To su Bosnjaci sami sebe gadjali....imamo nase rekonstrukcije dogadjaja i nista ne govori o tome da su Makale gadjane sa srpskih polozaja...???
Tuzlanska kapija....???
"To su Muslimani sami sebe gadjali..."
Bosna i Hercegovina...??
"Sta....??? To je jedna vjestacka tvorevina koja moze ali ne mora da posrtoji. Nasa drzava je Srbija...i mi sanjamo da jednog dana zivimo u njoj (da se pripojimo)
Sarajevo....???
"Teheran....."
Bosnjaci..??
"To ne postoji....postoje poturice tj.muslimani koji su prodali vjeru za veceru a i danas cuvaju ikone djedova na tavanu.
Sve ovo su Bosnjaci godinama gutali...trpili....a njih nije bilo briga dal ce dodci do zastoja...blokade...i sta ti ja znam do cega jos.
Sad im "glava puca" od brige...doci ce do blokada....zastoja...ovoga-onoga.
idi,bre, begaj....
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1792 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
I sad je ovo tuzba bosnjackog naroda protiv Srba

- bh.tornjak
#1793 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
GeeTnT wrote:Necemo dugo cekati da vidimo i tuzbu Kosova, a Taci je opunomocio Albaniju da podigne tuzbu sto smatram apsolutno ispravnim..
sve zarad pomirenja,prosperiteta i buducih pokoljenja.....
- GeeTnT
#1794 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
...sta mislis da ti porokam dobar dio familije pa da te zovnem na pivu....i jos ti kazem ako me tuzis mogao bi izazvat netrpeljivost sa moje strane te cu biti prinudjen da ne saradjujem vise s tobom.bh.tornjak wrote:GeeTnT wrote:Necemo dugo cekati da vidimo i tuzbu Kosova, a Taci je opunomocio Albaniju da podigne tuzbu sto smatram apsolutno ispravnim..
- arzuhal
#1795 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ne, ovo nije tužba BiH kao države, niti čak bošnjačkog naroda...Ovo je ponajviše tužba SDA, čak ni to nego - Bakirova tužba! A i kao takva samo je ubleha za bošnjačku masu...Tomahawk11 wrote:I sad je ovo tuzba bosnjackog naroda protiv Srba![]()
PU!
- spreca
#1796 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Nije...nije ovo tuzba.....nego se je doslo do novih dokaza u tuzbi koja jos nije zavrsena.....i tuzeno je rukovodstvo SRJ a ne rukovodstvo Republike Srbije i srpskog naroda...neradi se o nikakvoj novoj tuzbi.Tomahawk11 wrote:I sad je ovo tuzba bosnjackog naroda protiv Srba![]()
- bh.tornjak
#1797 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
vidis da ovda na temi imas dobar procenat onih koju "gutaju" tu pricu.....a ima i onih "kamufliranih"...GeeTnT wrote:...sta mislis da ti porokam dobar dio familije pa da te zovnem na pivu....i jos ti kazem ako me tuzis mogao bi izazvat netrpeljivost sa moje strane te cu biti prinudjen da ne saradjujem vise s tobom.bh.tornjak wrote:GeeTnT wrote:Necemo dugo cekati da vidimo i tuzbu Kosova, a Taci je opunomocio Albaniju da podigne tuzbu sto smatram apsolutno ispravnim..
- bh.tornjak
#1798 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
to je privatna tuzba Mubere....ona je jednom sjedila kod Fadile sa jetrvom i tako eglen se udari i dodjose do toga...arzuhal wrote:Ne, ovo nije tužba BiH kao države, niti čak bošnjačkog naroda...Ovo je ponajviše tužba SDA, čak ni to nego - Bakirova tužba! A i kao takva samo je ubleha za bošnjačku masu...Tomahawk11 wrote:I sad je ovo tuzba bosnjackog naroda protiv Srba![]()
PU!
poslije duge i zestoke rasprave odluce da nazovu Bakira i da mu kazu da podnese zahtjev za proces revizije...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1799 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Tako Mile kaze, ko smo mi da mu ne vjerujemo
Tuzice Bakira i Sakiba, boli nas
Tuzice Bakira i Sakiba, boli nas
- spreca
#1800 Re: REVIZIJA TUZBE PROTIV SRBIJE
Ko jos normalan slusa Laktaskog Rudonju