Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Locked
Banksy

#1776 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Banksy »

Budjav_lebac wrote:Hrasbo, prestani biti djubre, sebe poredi sa cetnicima jer nije ti spika daleko od Karadziceve. Isto vazi i za Banksy.
Post ti je prijavljen.
Valjda će neko nekad i reagirati na ovo... i na ''potomke kokardaša'', i sve slične kvalifikacije kojima se ste se služili
Banksy

#1777 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote:
Banksy wrote:
asurbanipal wrote:

@Buđav lebac ili Mister Yes. Dobio trajni ban zbog "Čiča Dražinog nevinog pogleda".
Nakon 5 pročitanih postova, isto sam pomislila.
Ma kakvi, ni blizu... Mr Yes je bio inteligentan i obrazovan trol sa viškom vremena :D Ovo je neki adolescent...
Kako namjerno ide na ban, možda ipak jeste.
piupiu

#1778 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

Budjav_lebac wrote:Hrasbo, prestani biti djubre, sebe poredi sa cetnicima jer nije ti spika daleko od Karadziceve. Isto vazi i za Banksy.
Evo da i tebe sačuvamo za Google citations. Da te Chmoljo bolje vidi. :wink:
Budjav_lebac

#1779 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

Banksy wrote:
Post ti je prijavljen.
Valjda će neko nekad i reagirati na ovo... i na ''potomke kokardaša'', i sve slične kvalifikacije kojima se ste se služili
I ja tvoje uvrede prijavljujem, ali niko ne reaguje. Valjda ti se moze, stite vas velikocetnike.
KENJAC

#1780 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KENJAC »

Skroz sam off , znam , al ne mogu da ne upitam jel ko od forumasa poblize upucen u rad i lik druga Rusmira dok je bio ministar energetike za vrijeme oruzanih sukoba na tlu BiH ? Zna li mi ko sta rec , obzirom da ja ne znam nista, uticaj druga Rusmira na razvoj namjenske industrije pod opsadom?
Banksy

#1781 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Banksy »

Budjav_lebac wrote:
Banksy wrote:
Post ti je prijavljen.
I ja tvoje uvrede prijavljujem, ali niko ne reaguje. Valjda ti se moze, stite vas velikocetnike.
ideš ti u vječna lovišta... :kiss: :)
Budjav_lebac

#1782 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

Licemjerje bazdi iz nje. Druge bezargumentovano naziva cetnicima, a siri cetnicku pricu i jos se uvrijedi kad joj istinu kazes. Tako i Raso kaze da nije bilo genocida.
Banksy

#1783 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Banksy »

Budjav_lebac wrote:Licemjerje bazdi iz nje. Druge bezargumentovano naziva cetnicima, a siri cetnicku pricu i jos se uvrijedi kad joj istinu kazes. Tako i Raso kaze da nije bilo genocida.
:kiss:
Budjav_lebac

#1784 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Budjav_lebac »

Banksy wrote:
Super, da ne citam tvoje debilne postove.
Banksy

#1785 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Banksy »

piupiu wrote:
Evo da i tebe sačuvamo za Google citations. Da te Chmoljo bolje vidi. :wink:
Ma, bilo je toga na temi koliko hoćeš...
ušće wrote:
Mustafa je bio Ustaša ,stijeljan je kao i svako druge hajvanče jer to tako treba...tako kažu potomci onih što su uglavnom na šajkače umjesto kokarde postavii petokraku , pa nijedan Busluldžić nije smio prdnut ,a kamoli pomisliti i reći ko ih je klao i ubijao ....To prenjeli na koljenoviće pa se i ovi ufurali da i dalje imaš biti na koljenima i ne talasati jer bi oni možda ponovno mogli prstom zaprijetiti ...
[
Banksy

#1786 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by Banksy »

Budjav_lebac wrote:
Banksy wrote:
Super, da ne citam tvoje debilne postove.
:)
kakavdanakneiskustvu

#1787 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by kakavdanakneiskustvu »

dječak sa šibicama wrote:Unuk objasnijo.

Sad se svi trebaju sloziti da Mustafa nije nista pis`o protiv Jevreja, nego je to neki Ante nabijo fes na glavu i napisao da bi se danas optuzivalo Mustafu.

Mustafa je bio antifasist!

cak sta vise,vođa antifasistickog pokreta u jugoslaviji
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1788 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

KENJAC wrote:Skroz sam off , znam , al ne mogu da ne upitam jel ko od forumasa poblize upucen u rad i lik druga Rusmira dok je bio ministar energetike za vrijeme oruzanih sukoba na tlu BiH ? Zna li mi ko sta rec , obzirom da ja ne znam nista, uticaj druga Rusmira na razvoj namjenske industrije pod opsadom?
Ne volim mahmutcehajica, ali tu je max uradio. Naravno, sad ce dezurni titoisti da krenu sa negiranjem :D Bratstvo iz,Novog Travnikanje snadbijevalo cijelu slobodnu teritoriju, dio namjenske iz,Pretisa je dislociran radio itd
salik79

#1789 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
dječak sa šibicama wrote:Unuk objasnijo.

Sad se svi trebaju sloziti da Mustafa nije nista pis`o protiv Jevreja, nego je to neki Ante nabijo fes na glavu i napisao da bi se danas optuzivalo Mustafu.

Mustafa je bio antifasist!

cak sta vise,vođa antifasistickog pokreta u jugoslaviji
Ovo seu nasem jeziku zove pleonazam.
salik79

#1790 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

KatarinaKosaca wrote:
KENJAC wrote:Skroz sam off , znam , al ne mogu da ne upitam jel ko od forumasa poblize upucen u rad i lik druga Rusmira dok je bio ministar energetike za vrijeme oruzanih sukoba na tlu BiH ? Zna li mi ko sta rec , obzirom da ja ne znam nista, uticaj druga Rusmira na razvoj namjenske industrije pod opsadom?
Ne volim mahmutcehajica, ali tu je max uradio. Naravno, sad ce dezurni titoisti da krenu sa negiranjem :D Bratstvo iz,Novog Travnikanje snadbijevalo cijelu slobodnu teritoriju, dio namjenske iz,Pretisa je dislociran radio itd
TINP, Tuzla, da se ne zaboravi...
KatarinaKosaca

#1791 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

salik79 wrote:
KatarinaKosaca wrote:
TINP, Tuzla, da se ne zaboravi...
sad ce oni.pocet sa»Sve je to Tito izgradio»
:D preskacuci, naravno, dio da je i Titina vojska unistila. Nego, ne da mi se sa boljsevickom bagrom, zato sam i skratila post. Mozda jos placu za Mesihovicem drugom koji je posteno zaradio dio Mejtasa i dio Neuma...
salik79

#1792 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

KatarinaKosaca wrote:

Rusmira, na zalost, ne poznajem licno, ali znam (neki od njih, na zalost, vise nisu sa nama) ljude koji ga znaju licno i kao covjeka i kao strucnjaka. Recimo, moja prijateljica, prof.dr. Tatjana Konjic, profesor na ETF u Tuzli i u Sarajevu , je jedna od njih. Rusmir je njen mentor i uzor, kako na strucnom, tako i na zivotnom polju. Ko mi ne vjeruje, svaki petak je, kao vanredni profesor, u Sarajevu, pa bujrum, neka zaduzi nekoga ko je student, ili profesor na ETF-u da je priupita ko je i sta je Rusmir. 8-)
salik79

#1793 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by salik79 »

KatarinaKosaca wrote:sad ce oni.pocet sa»Sve je to Tito izgradio»
:D preskacuci, naravno, dio da je i Titina vojska unistila. Nego, ne da mi se sa boljsevickom bagrom, zato sam i skratila post. Mozda jos placu za Mesihovicem drugom koji je posteno zaradio dio Mejtasa i dio Neuma...
:thumbup: :mrgreen:

Jes', jarane, al' Mesihovic "nadje" trojicu likova koji mu klanjase dzenazu :oops: :mrgreen:
aratet

#1794 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

KatarinaKosaca wrote:
Nego kato, sta mislis o temi, jesi li i sad z svoj post sa pocetka teme.
Skola se nece zvati, pa ti je propao pokusaj satanizacije. Moze tema pid kljuc a ti na ercegbAsnijuuu. Tamo ste rado vidjeni gosti
piupiu

#1795 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by piupiu »

Chmoljo wrote:
mario001 wrote:...
za razliku od Semira Efendića, taj citat ne pripada Andriću, nego njegovom liku.

rezonovanje kojim se vodite je ravno onome da je Dostojevskog trebalo objesiti jer je tako detaljno opisivao patricid i psihološka stanja kroz koja prolaze likovi njegove fikcije.

ravno je onome da treba zatvoriti Ralph Fiennesa, glumca koji je vjerno utjelovio Amon Goetha...

jadno...
Da parafraziram Karahasana, Bertrand Russell je nekada predlagao da se u školama uči čitanje novina s nepovjerenjem, ja predlažem jedan mnogo čudniji nauk - Osnove čitanja književnosti.
KatarinaKosaca

#1796 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

salik79 wrote:
KatarinaKosaca wrote:

Rusmira, na zalost, ne poznajem licno, ali znam (neki od njih, na zalost, vise nisu sa nama) ljude koji ga znaju licno i kao covjeka i kao strucnjaka. Recimo, moja prijateljica, prof.dr. Tatjana Konjic, profesor na ETF u Tuzli i u Sarajevu , je jedna od njih. Rusmir je njen mentor i uzor, kako na strucnom, tako i na zivotnom polju. Ko mi ne vjeruje, svaki petak je, kao vanredni profesor, u Sarajevu, pa bujrum, neka zaduzi nekoga ko je student, ili profesor na ETF-u da je priupita ko je i sta je Rusmir. 8-)
i ja sam cula sve najbolje profesionalne reference jos iz rata..
kakavdanakneiskustvu

#1797 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by kakavdanakneiskustvu »

http://www.express.hr/top-news/sva-a-u- ... telju-7783#

Međutim, predsjednik Židovske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakob Finci oštro je osudio promjenu imena škole. "Nažalost, ovo je slika i prilika BiH. Zli duhovi iz prošlosti uveliko se vraćaju. Ako netko misli da će odluka o preimenovanju jedne škole u Sarajevu u čast ustaškog apologete i dokazanog antisemita ostati 'interna stvar', te da za nju neće saznati šira židovska i antifašistička javnost, grdno se vara", izjavio je Finci. "Ako se borimo za to da se druge škole po BiH ne nazivaju po onima koji propagiraju mržnju prema drugom i drugačijem, onda moramo tome reći odlučno ne i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine", zaključili su zastupnici u županijskom parlamentu.

"Ako se borimo za to da se druge škole po BiH ne nazivaju po onima koji propagiraju mržnju prema drugom i drugačijem, onda moramo tome reći odlučno ne i u glavnom gradu Bosne i Hercegovine", zaključili su zastupnici u županijskom parlamentu.
KatarinaKosaca

#1798 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by KatarinaKosaca »

aratet wrote:
KatarinaKosaca wrote:
Nego kato, sta mislis o temi, jesi li i sad z svoj post sa pocetka teme.
Skola se nece zvati, pa ti je propao pokusaj satanizacije. Moze tema pid kljuc a ti na ercegbAsnijuuu. Tamo ste rado vidjeni gosti
post je sa pocetka teme, dakle momenta kad je inicijativa bila odbijena, pa i sama rasprava partizansko guslanje. Sta mislim, napisala, ne da mi se dva puta tipkati isto....Ne pjenim, u svakom slucaju sa pionirskom kapicom...niti slavim sa fesom. Svi koji Sarajevu zamjeraju toboznju monoeticnost neka podju od svog sela
Last edited by KatarinaKosaca on 29/10/2016 14:28, edited 1 time in total.
aratet

#1799 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

_BataZiv_0809 wrote:Je li to poredis Nobela za mir i knjizevnost?
Na jednoj temi smo diskutovali o kosarci za vrijeme Juge i poslije, ja sam pisao kako je razvijenija poslije rata nego prije, argumenti su mi bili trofeji.
Ispricavam se, prije i sada kosarka se ne mogu porediti, jedna veoma bitna stvar mi je promakla, da je i sama kosarka bila razvijenija prije nego sad.

Svakako je kosarka jedna od stvari po kojim se pamte ovi prostori.
aratet

#1800 Re: Novi doprinos multietničnosti - po Hrvatu Mustafi Busuladžiću će se zvati škola!

Post by aratet »

KatarinaKosaca wrote: post je sa pocetka teme, dakle momenta kad je inicijativa bila odbijena, pa i sama rasprava partizansko guslanje. Sta mislim, napisala, ne da mi se dva puta tipkati isto....Ne pjenim, u svakom slucaju sa pionirskom kapicom...niti slavim sa fesom. Svi koji Sarajevu zamjeraju toboznju monoeticnost neka podju od svog sela
Ocito "partizansko guslanje" nije bilo dovoljno jako jer su ustase i nacisti, sda jugend i mladi muslimani pobijedili i skola ce se zvati po Mustafi Busuladzicu.
Antifasizam i pobjeda u drugom svjetskom ratu su na aparatima.
Last edited by aratet on 29/10/2016 14:32, edited 1 time in total.
Locked