EURO 2016

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
pirmin

#1776 Re: EURO 2016

Post by pirmin »

jethro wrote:Znaci Sjeverna Irska ako pobjedi Vels ide na pobjednika susreta Mađarska - Belgija. Mogle bi Nirlie do polufinala. :izet:
Mog'o bi i ja opciti sa Skarlet Dz.

(jedino ako se sretnemo u kupu :D )
Billy The Pljuc

#1777 Re: EURO 2016

Post by Billy The Pljuc »

'nachi gotova grupna faza i sad kom opanci kom obojci. Jbte posto sam ko vidovita Djemila :lol: jer puno stvari predvidjeh u raspletu, Kristina i drustvo sa tri remija prodjose, irci dobise talijane, itd. itd.
Napustise nas vecina onih koje i rekoh da hoce, doduse turci i albanci za bobu a neki prodjose dalje i iznenadise (Sjeverna Irska) i bice vrlo zanimljivo gledati rasplet do kraja jer je zrijeb nenadano dobio sasvim drugu, neocekivanu dimenziju. Velim ovo zbog toga sto su svi velikani na jednoj strani a maltene sve "manje" repke na drugoj strani zrijeba. Sad to i zvanicno izgleda ovako:

Svicarska vs Poljska, podjednake sanse po meni imaju i jedni i drugi za prolaz, nadam se da ce proraditi strijelci i da bude golova na utakmici.

Hrvatska vs Portugal, valjda susjedi nece podleci balkanskim musicama i odrade ovaj Portugal koji po meni i ne zasluzuje da bude tu gdje jeste ma sta neko mislio o njima i Kristini. Nije bilo ekipe koja me vise nervirala od njih i ocekujem da ih ne gledam vise na EP i racunam da ako je vrlo dobra Madjarska uspjela da im uvali tri gola onda mnogo bolja Hrvatska uspije minimum dva a nisam ubjedjen da ce Portugal i Kristinica dati vise od hrvata. Juce Santos salje pisanu poruku Kristinici u drugom poluvremenu, ne vjerujem da cemo ikad saznati sta je pisalo al ko sto gledam - ohani malo dogovorili smo do kraja bez golova :lol: :lol: :lol:.

Vels vs Sjeverna Irska, velsani su kroz grupnu dobro igrali, nesretno izgubili od engleza a sretno dobili slovake dok se skromnim nirlijama otvorilo nebo sa ukrajincima pa vjerujem da ce biti ratnicka utakmica gdje Vels ima vise kvalitete i trebao bi proci dalje ali mozda ne bude lako.

Madjarska vs Belgija, i na ovoj utakmici su sanse vise na strani favorita - Belgije ali madjari dobro igraju, imaju taj neki njemacki stih za sto sve zasluge idu selektoru jer se bore do kraja. Mozda im na kraju isto ne bude dovoljno jer Belgija prsti od individualnog kvaliteta koji kod vecine igraca jos nije dosao do punog izrazaja pa je pitanje ko ce bljesnuti a vjerujem da neko hoce.

Ovaj dio zrijeba nam namece da nekoga od trolista Hrvatska - Wales - Belgija gledamo u finalu i po svemu do sada prikazanom ja bih tipovao na Hrvatsku a vidimo hoce li tako i biti, ko zna mozda se neko od njih i posklizne vec na prvoj prepreci.

Njemacka vs Slovacka, sta reci a ne pogrijesiti, meni su nijemci jos uvijek neuvjerljivi mada su protiv skromne Sjeverne Irske bili i najbolji do sada. Mislim da ce slovaci biti sasvim solidan test za iste u kojem i oni imaju svoju sansu za prolaz a Njemacka treba da konacno dokaze taj svoj neki kvalitet, vjerovatni prolaz Njemacke.

Italija vs Spanija, meni najdrazi par u ovoj fazi, ocekujem prolaz Italije i kuknjavu spanaca vecu nego poslije Hrvatske. Nakon blamaze na SP-u sve govori da spanci rezultatski idu dole a hrvati su pokazali da konkretnom igrom aktuelni evropski sampion moze pasti a meni konkretniji od talijana nije niko ovdje na EP-u i to pogotovo u fazi odbrane. Juce sam predvidio da ce Conte rotirati mnogo i da ih irci mogu dobiti ali da je talijanima stvarno trebalo isti ih nikad ne bi dobili.

Francuska vs Irska, necu trositi mnogo rijeci, prolaz Francuza pa ako zatreba i uz obilatu pomoc sudija mada mislim da nece.

Engleska vs Island, neuvjerljiva Engleska protiv simpaticnog Islanda, tri covjeka, Hodgson, Sterling, Sturrigde i jos ako bude i Smalling u kombinaciji gotovo sigurno bih tipovao na islandjane :lol:. Helem ovaj trojac bi vise mogao napatiti engleze od samih islandjana al u svakom slucaju prolaz Engleza.

Ovaj dio zrijeba nam ne namece nista sto bi predstavljalo iznenadjenje, najvjerovatnije gledamo Njemacku, Italiju/Spaniju, Francusku i Englesku u cetvrtfinalu. Moj favorit i dalje su talijani do samog finala i ne bih imao nista protiv da gledam finalnu utakmicu sa mediteranskim stihom - Hrvatska vs Italija. Kako god i koja god repka prodje do finala u ovom dijelu zrijeba bice favorit za osvajanje naslova jer zrijeb diktira "jake" protivnike, ja bih se usudio prognozirati polufinalni par Italija vs Francuska gdje su ovi drugi izgledniji za isto od bilo koga drugog u ovom dijelu zrijeba pa ako nista onda zbog domacinstva.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1778 Re: EURO 2016

Post by Tomahawk11 »

Nek se grupna faza zavrsila. Previse konfuzno, nizak prag prolaska dalje, utakmice u kojima se i ne mora igrati...bilo je i dobrih, ali dosad je ovo ispod prosjecno.
Sad ide knock out, trebalo bi biti zanimljivije.
Billy The Pljuc

#1779 Re: EURO 2016

Post by Billy The Pljuc »

pirmin wrote:
jethro wrote:Znaci Sjeverna Irska ako pobjedi Vels ide na pobjednika susreta Mađarska - Belgija. Mogle bi Nirlie do polufinala. :izet:

:lol: :lol: :lol:, dobar, dobar, nadasve... :lol: :lol: :lol:
uglavnomja

#1780 Re: EURO 2016

Post by uglavnomja »

3 najbolja do sada, po ocjeni norveskih eksperata

Image
cyprus

#1781 Re: EURO 2016

Post by cyprus »

uglavnomja wrote:3 najbolja do sada, po ocjeni norveskih eksperata

Image
Apsolutno, bez ikakve sumnje :thumbup: :thumbup: :thumbup: ... Htjedoh jučer istaknut baš ovu trojicu, al eto zaboravih...

I ko ono reče: limitirani Perišić :mrgreen:
ultima_palabra

#1782 Re: EURO 2016

Post by ultima_palabra »

Ja.
jethro

#1783 Re: EURO 2016

Post by jethro »

pirmin wrote:

Kako cu samo sa zadovoljstvom sam sebe da citiram za desetak dana. :mrgreen:
groove

#1784 Re: EURO 2016

Post by groove »

stvarno irci imaju dobre navijace :thumbup:
samo ne kontam sto je onda slaba posjeta domace lige kad su ovako ludi za fudbalom, u ovoj sezoni najveci prosjek ima cork city sa 3100 ljudi po utakmici.
groove

#1785 Re: EURO 2016

Post by groove »

Image
bale cetnik.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1786 Re: EURO 2016

Post by _BataZiv_0809 »

ultima_palabra wrote:Ja.
+1
cyprus

#1787 Re: EURO 2016

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:Ja.
Image
jethro

#1788 Re: EURO 2016

Post by jethro »

Privukao pažnju u dresu Hrvatske: Fiorentina, Roma i Inter žele Pjacu
ultima_palabra

#1789 Re: EURO 2016

Post by ultima_palabra »

Ne budi dijete cypruse... lik je u strašnoj formi, ali ni po čemu u dosadašnjoj karijeru nije pokazao neku svjetsku klasu.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1790 Re: EURO 2016

Post by _BataZiv_0809 »

Sajpruse bolje da si kakvu prognozu bacio.
jethro

#1791 Re: EURO 2016

Post by jethro »

_BataZiv_0809 wrote:Sajpruse bolje da si kakvu prognozu bacio.
:thumbup:
sumirprimus

#1792 Re: EURO 2016

Post by sumirprimus »

mogo bi sajprus sta i ubost do kraja prvenstva :D
cyprus

#1793 Re: EURO 2016

Post by cyprus »

ultima_palabra wrote:Ne budi dijete cypruse... lik je u strašnoj formi, ali ni po čemu u dosadašnjoj karijeru nije pokazao neku svjetsku klasu.
Meni je pomalo šega ta priča o limitiranosti igrača generalno, ne mislim samo na Perišića... Logički gledano, svaki igrač ima svoje limite, ali isto tako mnogi igrači napredujući kroz karijeru pomiču te limite... Evo ti Payeta... Ono što je on pokazivao do protekle sezone je manje nego što je Perišić pokazivao... Pa hoćemo li i njega nazvati limitiranim? Sa takvim pristupom, ostat će nam možda jednocifren broj igrača na svijetu koji "nisu limitirani"...

Uostalom, ako i uzmemo da je Perišić "limitiran" (šta god to značilo), jel onda ispada da on na ovom prvenstvu probija svoje limite? Ako limitiran igrač nadilazi svoj limit - nije li to oksimoron?

@Bata i ostali, biće :mrgreen:
ultima_palabra

#1794 Re: EURO 2016

Post by ultima_palabra »

cyprus wrote:
ultima_palabra wrote:Ne budi dijete cypruse... lik je u strašnoj formi, ali ni po čemu u dosadašnjoj karijeru nije pokazao neku svjetsku klasu.
Meni je pomalo šega ta priča o limitiranosti igrača generalno, ne mislim samo na Perišića... Logički gledano, svaki igrač ima svoje limite, ali isto tako mnogi igrači napredujući kroz karijeru pomiču te limite... Evo ti Payeta... Ono što je on pokazivao do protekle sezone je manje nego što je Perišić pokazivao... Pa hoćemo li i njega nazvati limitiranim? Sa takvim pristupom, ostat će nam možda jednocifren broj igrača na svijetu koji "nisu limitirani"...

Uostalom, ako i uzmemo da je Perišić "limitiran" (šta god to značilo), jel onda ispada da on na ovom prvenstvu probija svoje limite? Ako limitiran igrač probija nadilazi svoj limit - nije li to oksimoron?

@Bata i ostali, biće :mrgreen:
Pa dobro, Payet je možda "late bloomer", odigrao jednu sezonu strašno, ako odigra još jednu na istom nivou, jeste sigurno.

Perišić je odigrao tek nekoliko utakmica odlično... vidjećemo hoće li nastaviti tako. A nije ni probijao limite, uglavnom je trčao kontre... volio bih vidjeti kako igra protiv duboke postavljene odbrane.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#1795 Re: EURO 2016

Post by _BataZiv_0809 »

Pa vise se puta napisalo zasto ga se smatra limitiranim, tj. koje mu to osobine fale obzirom na poziciju koju igra. Ne treba od toga praviti filozofiju.

Kao sto ne treba od igraca praviti Pelea nakon par dobrih utakmica :-)
zg1911

#1796 Re: EURO 2016

Post by zg1911 »

perisic je zadnje 2-3 godine nas najbolji igrac. to sto modric i rakiric osvajase ligu prvaka u tom periodu, nama i ne znaci puno. sto se repke tice - no 1 je perisic
Korisničkoime

#1797 Re: EURO 2016

Post by Korisničkoime »

zg1911 wrote:perisic je zadnje 2-3 godine nas najbolji igrac. to sto modric i rakiric osvajase ligu prvaka u tom periodu, nama i ne znaci puno. sto se repke tice - no 1 je perisic
Drug moj Modrić pa nakon toga dugo, dugo niko pa Rakitić.
Modrić ima nezavidnu poziciju dubokog playa čiji se učinak ne vidi baš najbolje, nije kao klasična 10 prije iza dva napadača pa i djete vidi kad podvali loptu špicu između trojice, i statistika ne ide na ruku tim igračima pogledaj samo Modrićevu statistiku u Realu kao što je išla npr.klasičnim 10.
S nama i sa Pjanićem je slična stvar momak odigra dobro i onda naleti neko i kaže ma Pjanić bio truba, nije se vidio itd.itd. Međutim i sa Pjanićem i sa Modrićem je isto čim ih makneš sa te pozicije oslabi im igra.
Samo iskustvo koje Modrić donosi zlata vrijedi.
zg1911

#1798 Re: EURO 2016

Post by zg1911 »

ne velim ja da modric truba, daleko od toga. no ne mogu se sjetit kad je modric odigrao zadnju dobru tekmu za hrvatsku do ovog eura? na sp-u u brazilu npr nista nije odigrao. modric i rakitic jesu nasi najbolji igraci, no za repku je najbolji perisic. tako nesto smo imali i s reprezentacijom 98 - svi ce reci da su boban i prosinecki bolji igraci od asanovica, no tesko je naci nekog tko ce osporavati tvrdnju da je asanovic od nasih veznih igraca najvise pruzio u reprezentaciji

pitanje... tko ti je ovo prvenstvo do sada odigrao bolje, perisic ili modric?
SmokingMan

#1799 Re: EURO 2016

Post by SmokingMan »

Image
Ovaj Perišić može trčati kao da je na steroidima,Defintivno,za sada prvi igrač kockastih,samo me malo razočarao Mandžukić,nije se doslijedno držao svoje pozcije,i mnogo se trošio bez neke veće potrebe,njegovo je da se drži kaznenog i prve stative,tu je bio tanak,zato je Čačić odlučio staviti Kalinića u postavu protiv Španije.
Nadzorna_ploca

#1800 Re: EURO 2016

Post by Nadzorna_ploca »

Smijesan format takmicenja. Presmijesan.
Locked