Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Banksy

#1776 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

Blablabla...

U nedostatku suvislih sadržaja koje niste ponudili otkako ste se sastavili - osim ako ne mislite da je beskrajno i besmisleno kompulzivno tvitanje protiv političkih prvaka drugih stranaka, a istog političkog spektra, suvisla aktivnost - ponovo otrcana, smiješna ad hominem trabunjanja, taman slična onim tviteraškim.

I, ima li šta novo u Građanskoj stranci?
putokaz1

#1777 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Banksy wrote:Blablabla...

U nedostatku suvislih sadržaja koje niste ponudili otkako ste se sastavili - osim ako ne mislite da je beskrajno i besmisleno kompulzivno tvitanje protiv političkih prvaka drugih stranaka, a istog političkog spektra, suvisla aktivnost - ponovo otrcana, smiješna ad hominem trabunjanja, taman slična onim tviteraškim.

I, ima li šta novo u Građanskoj stranci?
-Čekamo da Sebija koga otpusti
Odma će biti novoga na Tviteru GS-a
Capsicum

#1778 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Prvo nauci kako se stranka zove, pa onda mozes raspravljati o njoj. To je valjda osnovno pravilo pristojnosti.

GS kao opoziciona stranka koja jos nije imala priliku ucestvovati na opstim izborima, sto znaci da nema mehanizama da djeluje konkretno na kantonalnom, entitetskom i drzavnom nivou. Nije mi jasno sta od njih ocekujes?!

Tamo gdje mogu i imaju priliku biti konkretni, kao sto sam vec naveo, sprovode u djelo sve sto su obecali. Za vise nivoe naravno da ce djelovati kriticki prema mafijaskom djelovanju.

I ako je to sto imenom i prezimenom prozoves politicara da ukrao, prevario, slagao... "ad hominem trabunjanje", onda ih ja bas zbog toga postujem. Ti valjda navikla da se trpa pod tepih... Apsolutno sve treba razotkriti, pa kad je vec sudstvo i tuzilastvo poklopljeno od kriminalne bande, onda makar nek gradjani znaju. Pade mi na pamet kako si gorljivo branila Bakira kad je budalama napravio cijeli svoj narod i izmanipulisao sve stranacke lidere iz ovog dijela zemlje (izmedju ostalih i SDP, DF i NS) vezano za Reviziju presude protiv Srbije... Tad si isto GS kritikovala za ad hominem trabunjanje, a jedini oni su pokazali da nisu Bakirove ovcice i jedino njih nije uspio napraviti budalama. Toliko o tvom kritickom poimanju ovdasnje politicke scene.

A ako se zbog nekog od navedenih razloga na tapetu nadje i neko ko sebe trpa u opoziciju, to ne znaci da je zbog toga amnestiran od kritike. Ne, to nije usmjereno protiv opozicije niti je u korist SDA i njihovih partnera i dupelizaca, vec upravo suprotno. Svaka kritika protiv loseg rada opozicije je za istu korisna. "Deratizacija" se treba provesti na vrijeme, a ne kukati kasnije kako je neko drugi kriv za izborni debakl.
putokaz1

#1779 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Capsicum wrote:Prvo nauci kako se stranka zove, pa onda mozes raspravljati o njoj. To je valjda osnovno pravilo pristojnosti.

GS kao opoziciona stranka koja jos nije imala priliku ucestvovati na opstim izborima, sto znaci da nema mehanizama da djeluje konkretno na kantonalnom, entitetskom i drzavnom nivou. Nije mi jasno sta od njih ocekujes?!

Tamo gdje mogu i imaju priliku biti konkretni, kao sto sam vec naveo, sprovode u djelo sve sto su obecali. Za vise nivoe naravno da ce djelovati kriticki prema mafijaskom djelovanju.

I ako je to sto imenom i prezimenom prozoves politicara da ukrao, prevario, slagao... "ad hominem trabunjanje", onda ih ja bas zbog toga postujem. Ti valjda navikla da se trpa pod tepih... Apsolutno sve treba razotkriti, pa kad je vec sudstvo i tuzilastvo poklopljeno od kriminalne bande, onda makar nek gradjani znaju. Pade mi na pamet kako si gorljivo branila Bakira kad je budalama napravio cijeli svoj narod i izmanipulisao sve stranacke lidere iz ovog dijela zemlje (izmedju ostalih i SDP, DF i NS) vezano za Reviziju presude protiv Srbije... Tad si isto GS kritikovala za ad hominem trabunjanje, a jedini oni su pokazali da nisu Bakirove ovcice i jedino njih nije uspio napraviti budalama. Toliko o tvom kritickom poimanju ovdasnje politicke scene.

A ako se zbog nekog od navedenih razloga na tapetu nadje i neko ko sebe trpa u opoziciju, to ne znaci da je zbog toga amnestiran od kritike. Ne, to nije usmjereno protiv opozicije niti je u korist SDA i njihovih partnera i dupelizaca, vec upravo suprotno. Svaka kritika protiv loseg rada opozicije je za istu korisna. "Deratizacija" se treba provesti na vrijeme, a ne kukati kasnije kako je neko drugi kriv za izborni debakl.
-Pozitivno kod GS je rono malo kadrova poSarajevu NIJE UŠLO S SDA
-Negativno je što su svi iz Drugih stranaka koje su bili s SDA,ili su oni sami bili s SDA,ušli u GS,Šuhret SDP,Novi Predsjednik SDU,vjerovatno ranije SDP,te Reuf SDP-DF
Capsicum

#1780 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Putokaz, nema ništa negativno kad poštena i ambiciozna osoba izađe iz jedne stranke, zato što ona više nije ono što je bila prije, i kada osnuje ili pređe u drugu s čijim stavovima se više može identificirati i u kojoj može nastaviti da radi dobro, bez da nosi na obrazu tuđe hipoteke.

Članovi GS-a koji su ranije bili članovi SDP-a ili DF-a nisu napravili nikakav ideološki zaokret. U ostalom, ko je ušao u GS u svakom slučaju je odabrao teži put, jer je to još uvijek mala stranka koja se finansira članarinama i prilozima, a ne iz budžeta i iz javnih preduzeća i od strane stranačkih ratnih profitera i tajkuna.
putokaz1

#1781 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by putokaz1 »

Capsicum wrote:Putokaz, nema ništa negativno kad poštena i ambiciozna osoba izađe iz jedne stranke, zato što ona više nije ono što je bila prije, i kada osnuje ili pređe u drugu s čijim stavovima se više može identificirati i u kojoj može nastaviti da radi dobro, bez da nosi na obrazu tuđe hipoteke.

Članovi GS-a koji su ranije bili članovi SDP-a ili DF-a nisu napravili nikakav ideološki zaokret. U ostalom, ko je ušao u GS u svakom slučaju je odabrao teži put, jer je to još uvijek mala stranka koja se finansira članarinama i prilozima, a ne iz budžeta i iz javnih preduzeća i od strane stranačkih ratnih profitera i tajkuna.
-Poštena i ambiciozna,ako je stvarno tako
-Za načelnika Bihaća sam čuo sve najbolje
-Reuf,sada izgleda je on Tito ali,da li je bio u tadašnjoj koaliciji s SDA,te da li je profitirao,Nisam Previše siguran u Njega
-Čolpa,anonimus,a većina SDU ovaca je djelovanja kasnije kao Miladin,možda ovaj nije takav ,vidjet ćemo
-Za razliku od NS,gdje je većina glavnik likova podržava SDP a nije bila aktivna,u GS je većina bila aktivna u SDP DF SDU i sl,
-Očekujem pristojan rezultat GS u KS ispod SDA SDP(+DF) NS I PBHNL(Hadžibajrić),više čak i od SBB očekujem da će dobiti
-Njihov moguće odnos s LDS mi je sumljiv,Znam kadar LDS kod nas,bliži su SDA,uvjek uz SDU
-Previše GS i Reuf ''udaraju'' po SDA,slično ko Radončić nekad,Ponekad i vulgarno napadaju,a ko zna valjda neće s njima kasnije za par godina
-Pristojna i ambiciozna osoba izađe iz jedne stranke=Tako sebe zovu i Šepićevi,te Nezavisni načelnici,oni su sad ''Dobri'' a dok su bili u SDA su bili ''Zloće''
-GS se još nije razvio ,nije razgranao,Žele brzo da steknu imidžkoji NS gradi godinama a SDP decenijama...
-Rečeno je ranije ,e evo Komšić se promjenio izašao iz SDP osnovao stranku sad je bolji....
-Malo kritikujem ali možda ću za Reufa i glasat ako bude zajednički kandidat te sada ''nepostojeće ujedinjene ljevice''
Capsicum

#1782 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Šepić je skroz druga ideologija. Čovjek je SDA cijeli svoj život. Neko ko sebi dozvoli da bude dio te mafijaške mašinerije tako dugo, ne može sa sebe saprati ljagu ni izlaskom iz stranke ni osnivanjem nove. SDA smrad ostaje na tebi dok si živ.
Banksy

#1783 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

Capsicum wrote:
Neko ko sebi dozvoli da bude dva puta koalicioni partner te mafijaške mašinerije, ne može sa sebe saprati ljagu ni izlaskom iz stranke ni osnivanjem nove.
SDA smrad ostaje na tebi dok si živ.
:thumbup:

:mrgreen:
Capsicum

#1784 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

GS nije nijednom. Dakle lažeš.
Capsicum

#1785 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Naravno ciljaš na Reufa i Emira koji su razjebali tu koaliciju, da bi tvoj miljenik Fahro uletio "nevoljko".

GS nije jednako Reuf i Emir.
GandalfSivi

#1786 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Capsicum wrote:Naravno ciljaš na Reufa i Emira koji su razjebali tu koaliciju, da bi tvoj miljenik Fahro uletio "nevoljko".

Pogledaj naslov teme :)
Capsicum

#1787 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

GandalfSivi wrote:
Capsicum wrote:Naravno ciljaš na Reufa i Emira koji su razjebali tu koaliciju, da bi tvoj miljenik Fahro uletio "nevoljko".

Pogledaj naslov teme :)
Pa šta? Nije Reuf otvorio temu. On je samo jedan od osnivača
GandalfSivi

#1788 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Capsicum wrote: Pa šta? Nije Reuf otvorio temu. On je samo jedan od osnivača
Zezam se, opusteno...
Banksy

#1789 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Banksy »

Nema kod njega opušteno... :D

Capsicum wrote:
Naravno ciljaš na Reufa i Emira koji su razjebali tu koaliciju,
''Razjebali je'' nakon što su je dvaput napravili. :oops:

Nego, zanima me, šta se ovo opet priča da (Bajrovićev) Shell ulazi u BiH, i to vozi Fahro u Avazu kao poduhvat godine? Jel to Bajrović skroz ispao, ko ih to sad dovodi?
Capsicum

#1790 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

Bajrovićev Shell :-D
Kakav trol :-D
madner

#1791 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by madner »

Puna podrska za stranku koja proziva poziciju. Samardzija je najjaci twiteras BiH.

Kratko i jasno mu lezi :D
daddy-kool

#1792 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by daddy-kool »

Što bi reko Muha, pratim. :D
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1793 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by sabina1 »

Capsicum , zašto se pojedini članovi (i vijećnici , zastupnici) nekadšnjeg LDS-a i dan-danas predstavljaju kao predstavnici - LDS-a , zar se GS sa njima nije ujedinio ?

Hvala.
Capsicum

#1794 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Capsicum »

sabina1 wrote:Capsicum , zašto se pojedini članovi (i vijećnici , zastupnici) nekadšnjeg LDS-a i dan-danas predstavljaju kao predstavnici - LDS-a , zar se GS sa njima nije ujedinio ?

Hvala.
Koliko ja znam, do formalnog ujedinjenja nije doslo, ali ce ili je vec dosta clanstva preci u GS. A gdje je zapelo konkretno i ja bih volio znati.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1795 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by sabina1 »

Capsicum wrote:
sabina1 wrote:Capsicum , zašto se pojedini članovi (i vijećnici , zastupnici) nekadšnjeg LDS-a i dan-danas predstavljaju kao predstavnici - LDS-a , zar se GS sa njima nije ujedinio ?

Hvala.
Koliko ja znam, do formalnog ujedinjenja nije doslo, ali ce ili je vec dosta clanstva preci u GS. A gdje je zapelo konkretno i ja bih volio znati.
Onda je do mene , zaklela bih se da sam procitala da je posljednji kongres GS-a na kom je izabrano novo rukovodstvo bio i kongres ujedinjenja sa LDS.
Pozdrav.
Roccohljup

#1796 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

šta nam se ovo refa ušutio.....da nije gdje na skijanje otišao :)
omar little

#1797 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by omar little »

a, koji casni clan gradjanskog saveza je forumaski kolega? zar nisu i oni, kao nasa stranka, stava da se samo kukavice i luzeri oglasavaju iza anonimnih nikova? dze su imena i prezimena? :D
GandalfSivi

#1798 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Roccohljup wrote:šta nam se ovo refa ušutio.....da nije gdje na skijanje otišao :)
Ima nekad i vaznijih stvari od politike u zivotu...
Roccohljup

#1799 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by Roccohljup »

GandalfSivi wrote:
Roccohljup wrote:šta nam se ovo refa ušutio.....da nije gdje na skijanje otišao :)
Twiter? Čopanje nosa? :D :D :D
GandalfSivi

#1800 Re: Gradjanski savez, nova stranka, osnivac Reuf Bajrovic

Post by GandalfSivi »

Roccohljup wrote:
GandalfSivi wrote:
Twiter? Čopanje nosa? :D :D :D
Sve to jeste vaznije od politike, ali u ovom slucaju je novi bebac u pitanju :)
Locked