Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
- red evil
#1776 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Opet ponavljam, ne možeš ništa zabraniti bez alternative. Najlakše je reći - kapak, gotovo, snalazi se kako znaš ovo više ne može. I ovo nije problem samo Sarajeva već cijele države i tako se problem mora posmatrati.
Ne mogu ljudi otići negdje tek tako, nije to jednostavno. Nije to kupovina usisivača. U ovoj se državi sve radi na ho ruk, zabranama, ako ne možeš Bože moj, idi negdje drugo, smrzni se,... nigdje nikakvog sistemskog riješenja koje neće samo obuhvatati Sarajevo ili KS već cijelu državu.
Ne mogu ljudi otići negdje tek tako, nije to jednostavno. Nije to kupovina usisivača. U ovoj se državi sve radi na ho ruk, zabranama, ako ne možeš Bože moj, idi negdje drugo, smrzni se,... nigdje nikakvog sistemskog riješenja koje neće samo obuhvatati Sarajevo ili KS već cijelu državu.
- vjeshalica
#1777 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Ima alternativa ali vi necete da placatered evil wrote: ↑07/12/2019 12:57 Opet ponavljam, ne možeš ništa zabraniti bez alternative. Najlakše je reći - kapak, gotovo, snalazi se kako znaš ovo više ne može. I ovo nije problem samo Sarajeva već cijele države i tako se problem mora posmatrati.
Trazite da vam rijesi problem onaj ko ga je napravio i za koga ste glasali,nemojte drugome tovariti svoje nazadluke i obavezu !!!
I mnogi bi se mogli vratiti tamo odakle su jer im zivot u gradu ne godi i nisu se asimilirali
Last edited by vjeshalica on 07/12/2019 13:04, edited 1 time in total.
-
espn
#1778 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Slažem se. Rješenje su inverteri klima uređaji i termalna izolacija kuća.
- escobar__
#1779 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Onaj u kući se od tebe u stanu razlikuje po tome što ti u stanu imaš dobru alternativu - plin ili u slučaju Tuzle paru koja se koristi za zagrijavanje. Nije (pre)skupo, a ekološki je prihvatljivo.
Svoje staljinističke metode zabrane ovog ili onog možeš sprovesti onda kada tom u kući dovedeš alternativu kakvu ti imaš u stanu - tada mogu vrijediti ista pravila za tebe i njega.
Ili ako ti je lakše za shvatiti - de da tebi zabranimo plin i natjeramo te da koristiš struju za zagrijavanje. Može li tako?
Svoje staljinističke metode zabrane ovog ili onog možeš sprovesti onda kada tom u kući dovedeš alternativu kakvu ti imaš u stanu - tada mogu vrijediti ista pravila za tebe i njega.
Ili ako ti je lakše za shvatiti - de da tebi zabranimo plin i natjeramo te da koristiš struju za zagrijavanje. Može li tako?
- vjeshalica
#1780 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Nije mene pitao onaj u nelegalnoj kuci hocu li ja da se trujem ili necu njegovim.cumurom?escobar__ wrote: ↑07/12/2019 13:04 Onaj u kući se od tebe u stanu razlikuje po tome što ti u stanu imaš dobru alternativu - plin ili u slučaju Tuzle paru koja se koristi za zagrijavanje. Nije (pre)skupo, a ekološki je prihvatljivo.
Ja koristim drustveno i ekoloski prihvatljivo gorivo a ti ne koristis
Hahahah filozofe da ja tebe pitam sto ti alternativu ne ponudis lozacu cumura u vidu struje?
Plin je ekoloski prihvatljiv ali cumur nije
Zato je tebi tesko shvatiti
Na moje postojece ne mozes uvoditi struju jer je ekolosko,ali tebi na cumur i smece itekako mozemo zabraniti
Last edited by vjeshalica on 07/12/2019 13:09, edited 1 time in total.
- escobar__
#1781 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Šta predlažeš, potpunu zabranu pa nek se pomrznu i pomru jer nisu imali sreću da ih u lepoj Jugi obraduju stančićem pa da i oni k'o i ti šljegnu iz kojekakve pripizdine u grad da bi danas furali kozmopolite?vjeshalica wrote: ↑07/12/2019 13:06Nije mene pitao onaj u nelegalnoj kuci hocu li ja da se trujem ili necu njegovim.cumurom?escobar__ wrote: ↑07/12/2019 13:04 Onaj u kući se od tebe u stanu razlikuje po tome što ti u stanu imaš dobru alternativu - plin ili u slučaju Tuzle paru koja se koristi za zagrijavanje. Nije (pre)skupo, a ekološki je prihvatljivo.
-
Juni
#1782 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Planiranje gradnje od strane stručnjaka nije staljinisticka metoda, urbanizam u gradskim sredinama postoji još od rimskog doba. Niko nikoga nije tjerao da gradi ilegalne kuće gdje im nije mjesto, a i život u glavnom gradu nije ustavno pravo nigdje u civilizovanom svijetu.escobar__ wrote: ↑07/12/2019 13:04 Onaj u kući se od tebe u stanu razlikuje po tome što ti u stanu imaš dobru alternativu - plin ili u slučaju Tuzle paru koja se koristi za zagrijavanje. Nije (pre)skupo, a ekološki je prihvatljivo.
- vjeshalica
#1783 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Uvedes im.onu alternativu koju si meni koja koristim plin tj.Toplane predlozio. Logicnije je.escobar__ wrote: ↑07/12/2019 13:08Šta predlažeš, potpunu zabranu pa nek se pomrznu i pomru jer nisu imali sreću da ih u lepoj Jugi obraduju stančićem pa da i oni k'o i ti šljegnu iz kojekakve pripizdine u grad da bi danas furali kozmopolite?vjeshalica wrote: ↑07/12/2019 13:06Nije mene pitao onaj u nelegalnoj kuci hocu li ja da se trujem ili necu njegovim.cumurom?escobar__ wrote: ↑07/12/2019 13:04 Onaj u kući se od tebe u stanu razlikuje po tome što ti u stanu imaš dobru alternativu - plin ili u slučaju Tuzle paru koja se koristi za zagrijavanje. Nije (pre)skupo, a ekološki je prihvatljivo.
Ili ako ti je lakše za shvatiti - de da tebi zabranimo plin i natjeramo te da koristiš struju za zagrijavanje. Može li tako?![]()
Ja nisam sljegla iz pripizdine i ne furam nista na silu nego furam kako je bilo prije nelegalnog gradjenja i doseljavanja. Zivim u stanu kojeg vi ne mozete mjesecno placati po 160KM grijanja od toplana pa morate loziti smece i cumur
Glavni ste zagadjivaci i problem.Tesko je to shvatiti ali ima vremena
- vjeshalica
#1784 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Juni wrote: ↑07/12/2019 13:10Planiranje gradnje od strane stručnjaka nije staljinisticka metoda, urbanizam u gradskim sredinama postoji još od rimskog doba. Niko nikoga nije tjerao da gradi ilegalne kuće gdje im nije mjesto, a i život u glavnom gradu nije ustavno pravo nigdje u civilizovanom svijetu.escobar__ wrote: ↑07/12/2019 13:04 Onaj u kući se od tebe u stanu razlikuje po tome što ti u stanu imaš dobru alternativu - plin ili u slučaju Tuzle paru koja se koristi za zagrijavanje. Nije (pre)skupo, a ekološki je prihvatljivo.
Frajer meni predlaze da mi ukine Toplane pa da koristim struju.
Logika na nivou, a kaze da nema sad alternative za lozace-trovace.
Umjesto da njima predlozi struju on je meni predlaze
-
dječak sa šibicama
#1785 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Neka drzava ili kanton prodaju ljudima inverter klime po 500 km, kupice je bar svaki treci gradjanin.
Ali sve i da se takva bajka napravi, onda drzava dize cijene struje trostruko, i tako to.
I ova ce tema ziviti do prve juzine.
Ali sve i da se takva bajka napravi, onda drzava dize cijene struje trostruko, i tako to.
I ova ce tema ziviti do prve juzine.
- red evil
#1786 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Ja ne živim ni bliizu Sarajeva, nisam ni u jednom gradu (više je selo), ne grijem se na drva, ugalj i slično. Za drugi se dio slažem, od ove vlasti nema ništa, oni niti imaju želje niti znanja da riješe ovo na nivou države jer bez toga se neće ništa riješiti. Nijedan grad nije u staklenom zvonu pa hajmo tu riješiti a to šta će raditi ljudi koji ne pripadaju mom gradu ili kantonu nije ni bitno.vjeshalica wrote: ↑07/12/2019 13:02Ima alternativa ali vi necete da placatered evil wrote: ↑07/12/2019 12:57 Opet ponavljam, ne možeš ništa zabraniti bez alternative. Najlakše je reći - kapak, gotovo, snalazi se kako znaš ovo više ne može. I ovo nije problem samo Sarajeva već cijele države i tako se problem mora posmatrati.
Ne mogu ljudi otići negdje tek tako, nije to jednostavno. Nije to kupovina usisivača. U ovoj se državi sve radi na ho ruk, zabranama, ako ne možeš Bože moj, idi negdje drugo, smrzni se,... nigdje nikakvog sistemskog riješenja koje neće samo obuhvatati Sarajevo ili KS već cijelu državu.![]()
Trazite da vam rijesi problem onaj ko ga je napravio i za koga ste glasali,nemojte drugome tovariti svoje nazadluke i obavezu !!!
I mnogi bi se mogli vratiti tamo odakle su jer im zivot u gradu ne godi i nisu se asimilirali
Zabrana da nema auta ispod euro 4, treba i to, ali prvo treba biti gradski saobraćaj na nivou, pa visina plate, da nema "na ruke" isplata plate već da se isplaćauje puna plata... Niko ne želi voziti golf 2, svi bi mi vozili passata, mercedesa, golf 4, 5, 6... svi bi htjeli da se riješe uglja, drva i da imaju plin ili da se griju na struju. Uredu, ima i bezobraznih, koji imaju mogućnost ali neće ali takve možemo kažnjavati tek onda kad svi budu imali alternativu, i tada možemo lupati zabrane na sve i svašta.
Ne mogu ljudi tek tako otići odatle gdje žive, da li imaju novca da kupe novu kuću, stan, da li moraju novi posao naći i hoće li moći. Moraju djeci školu mijenjati (što je najmanji problem), milion je tu stvari, nije lagano sve to.
- vjeshalica
#1787 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Sve to stoji sto pises,ali oni nisu razmisljali kad su napravili nelegalne objekte kakve ce uslove za zivot imati zato to mora.da bude teret nekome?
Kod mene kolega na poslu zivi u Buchalucha dovlacio citavo ljeto drva sa sela.Niti kupio niti nista.O cemu govorimo?
Pa ne mpgu svi zivti u gradu pogotovo oni koji ne koriste gradake dobrobiti msm jasno je sta govorim
Najlakse je zaokruziti "nase"
Kod mene kolega na poslu zivi u Buchalucha dovlacio citavo ljeto drva sa sela.Niti kupio niti nista.O cemu govorimo?
Pa ne mpgu svi zivti u gradu pogotovo oni koji ne koriste gradake dobrobiti msm jasno je sta govorim
- Thorgerson
#1788 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Griješiš.escobar__ wrote: ↑07/12/2019 13:04 Onaj u kući se od tebe u stanu razlikuje po tome što ti u stanu imaš dobru alternativu - plin ili u slučaju Tuzle paru koja se koristi za zagrijavanje. Nije (pre)skupo, a ekološki je prihvatljivo.
Upravo suprotno, ja u stanu NEMAM alternativu. NIKAKVU. Ja imam toplane, i to je to. Nit me je ko pitao želim li toplane ili ne želim. Odnosno jeste, kada sam kupovao stan mogao sam ga da ga ne kupim. I to je to. Tada sam mogao izabrati. Ja se ne žalim, meni je grijanej super. Nego samo kažem, da ja toplane ne mogu isključiti. Na plin ne mogu preći, moja zgrada nema instalacije za plin.
Jedino što mogu jeste grijanje na struju, te plaćanje toplanama i dalje neki iznos jer se ne možeš skroz otkačiti od njih. Eto mi alternative.
Onaj ko živi u kući ima sve alternative na stolu:
- pelet
- konvektori
- plin
- inverter klime (koje su najjeftinija opcija, istina zahtjevaju najviše ulaganje od pomenutih - osim svakako dovoda plin ako npr naselje nema instalacije)
Inače, sada su hit toplotne pumpe i to se vani masovno koristi. To je naravno više namjenjeno za zgrade ili veće kuće, i žara je skupo, ali zato su troškovi grijanja smiješni. Neke novogradnje u Sarajevu imaju ugrađene ovaj vid grijanja.
Last edited by Thorgerson on 07/12/2019 13:21, edited 1 time in total.
- escobar__
#1789 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
To su zapravo te vaše metode - struja je skuplja za zagrijavanje od toplana ili centralnog grijanja u Tuzli, pa ako već mislite zabranjivat ćumur ovim po kućama bez ikakvog reda i planiranja bilo bi fer da i vas prešaltaju na struju čisto da vidimo reakcije - jer lahko je zabranjivat iz udobne foteljice ali kad skuplji namet tebi dođe do džepa tu bi pljuštale suzice.vjeshalica wrote: ↑07/12/2019 13:14Frajer meni predlaze da mi ukine Toplane pa da koristim struju.
PS: Ne grijem se ni na ugalj ni na drvo, dakle više zagađuje tvoje pisanje po forumu od mog načina zagrijavanja.
- escobar__
#1790 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Dobro, ali i plin kakav je takav je imaš ga i bolji je od uglja, drva ili odjeće.Thorgerson wrote: ↑07/12/2019 13:19Griješiš.
Upravo suprotno, ja u stanu NEMAM alternativu. NIKAKVU. Ja imam toplane, i to je to. Nit me je ko pitao želim li toplane ili ne želim. Odnosno jeste, kada sam kupovao stan mogao sam ga da ga ne kupim. I to je to. Tada sam mogao izabrati. Ja se ne žalim, meni je grijanej super. Nego samo kažem, da ja toplane ne mogu isključiti. Na plin ne mogu preći, moja zgrada nema instalacije za plin.
Jedino što mogu jeste grijanje na struju, te plaćanje toplanama i dalje neki iznos jer se ne možeš skroz otkačiti od njih. Eto mi alternative.
Onaj ko živi u kući ima sve alternative na stolu:
- pelet
- konvektori
- plin
- inverter klime (koje su najjeftinija opcija, istina zahtjevaju najviše ulaganje od pomenutih - osim svakako dovoda plin ako npr naselje nema instalacije)
Inače, sada su hit toplotne pumpe i to se vani masovno koristi. To je naravno više namjenjeno za zgrade ili veće kuće, i žara je skupo, ali zato su troškovi grijanja smiješni. Neke novogradnje u Sarajevu imaju ugrađene ovaj vid grijanja.
Plin je dio sistema zagrijavanja objekta, a ovaj kući za pelet mora kupit peć, postavit radijatore i mrežu i sl. Konvektori i inverteri troše struju, dakle sve neki dodatni trošak oko kojeg se ti nisi dodatno zajebavao i o tome ja pričam.
Nisam kontra rješavanja ovog problema ali ne na način da se samo nešto zabrani i to je to.
- Thorgerson
#1791 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Ja cu sad potpisati da me skinu sa Toplana, jer vec imam sve isplanirano za grijanje na struju. I pokušao sam, ali ne daju. Ne može.escobar__ wrote: ↑07/12/2019 13:21To su zapravo te vaše metode - struja je skuplja za zagrijavanje od toplana ili centralnog grijanja u Tuzli, pa ako već mislite zabranjivat ćumur ovim po kućama bez ikakvog reda i planiranja bilo bi fer da i vas prešaltaju na struju čisto da vidimo reakcije - jer lahko je zabranjivat iz udobne foteljice ali kad skuplji namet tebi dođe do džepa tu bi pljuštale suzice.vjeshalica wrote: ↑07/12/2019 13:14Frajer meni predlaze da mi ukine Toplane pa da koristim struju.
PS: Ne grijem se ni na ugalj ni na drvo, dakle više zagađuje tvoje pisanje po forumu od mog načina zagrijavanja.![]()
Evo molim tebe ako si pravnik, da mi središ da me skinu sa Toplana (koje btw plaćam ljeti kad je +40, dakle upalim klimu, sjednem fino ispod i plaćam uplatnicu toplanama).
Toplanama godišnje platim oko 700-800 KM. Pri tome, ne upravljam ja grijanjem nego oni. Imam termometar, ali ako oni ne upale grijanje, ja mogu okretati termometar koliko hocu, grijanja nema. Npr. iza 22h ne griju uopste. Sreca moja je da imam dobru izolaciju, pa je toplo.
Prema mojim procjenama ugradnja inverter klime bi me došla oko 2500 KM. Te bi troškovi grijanja bili oko 500 KM na godišnjem nivou. Pri tome, ja bih se grijao kad želim. A ne kada Suljo završi sa smjenom, pa prestane ložit u 22h. Ono, pokrijte se sad jorganom. Ili npr placam pausal iako ne zelim da se grijem tada niti mi treba grijanje, niti nisam u stanu.
Znači, evo još jednom te molim, ajd mi sredi da me skinu sa toplana i da pređem na struju.
- red evil
#1792 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Ne možemo ostale ljude kažnjavati zbog njega, ne smije biti kolateralne štete. A ni tog tvog kolegu ne može se kazniti jer ima opravdanje ne mogu ni ja, kako ovaj ili onaj to može... bez jasnog sistemskog riješenja na nivou cijele države ovaj problem se neće riješiti i samo ćemo se vrtiti u krug.vjeshalica wrote: ↑07/12/2019 13:19 Sve to stoji sto pises,ali oni nisu razmisljali kad su napravili nelegalne objekte kakve ce uslove za zivot imati zato to mora.da bude teret nekome?
- escobar__
#1793 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Ne znam u čemu je problem, inače sam iz Tuzle i nisam baš upoznat sa sarajevskim propisima ali u kući u Sarajevu u kojoj također boravim toplane su isključene i grijem se na struju. Ne bih ti znao reći zašto tebi u stanu ne dozvoljavaju isključenje s mreže.Thorgerson wrote: ↑07/12/2019 13:26Ja cu sad potpisati da me skinu sa Toplana, jer vec imam sve isplanirano za grijanje na struju. I pokušao sam, ali ne daju. Ne može.
Evo molim tebe ako si pravnik, da mi središ da me skinu sa Toplana (koje btw plaćam ljeti kad je +40, dakle upalim klimu, sjednem fino ispod i plaćam uplatnicu toplanama).
Toplanama godišnje platim oko 700-800 KM. Pri tome, ne upravljam ja grijanjem nego oni. Imam termometar, ali ako oni ne upale grijanje, ja mogu okretati termometar koliko hocu, grijanja nema. Npr. iza 22h ne griju uopste. Sreca moja je da imam dobru izolaciju, pa je toplo.
Prema mojim procjenama ugradnja inverter klime bi me došla oko 2500 KM. Te bi troškovi grijanja bili oko 500 KM na godišnjem nivou. Pri tome, ja bih se grijao kad želim. A ne kada Suljo završi sa smjenom, pa prestane ložit u 22h. Ono, pokrijte se sad jorganom. Ili npr placam pausal iako ne zelim da se grijem tada niti mi treba grijanje, niti nisam u stanu.
Znači, evo još jednom te molim, ajd mi sredi da me skinu sa toplana i da pređem na struju.
-
espn
#1794 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Toplane treba zabraniti. Ukinuti sve što onemogućava slobodu, a dopustiti sve što je ekološki prihvatljivo. 21. stoljeće, propao je komunizam i plansko određivanje.
- vjeshalica
#1795 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Vec smo kaznjeni,nema opravdanja za nelegalnu sjecu niti za trovanje. Sistemskog rjesenja nece biti jer glasacko tijelo tako zeli.red evil wrote: ↑07/12/2019 13:28Ne možemo ostale ljude kažnjavati zbog njega, ne smije biti kolateralne štete. A ni tog tvog kolegu ne može se kazniti jer ima opravdanje ne mogu ni ja, kako ovaj ili onaj to može... bez jasnog sistemskog riješenja na nivou cijele države ovaj problem se neće riješiti i samo ćemo se vrtiti u krug.vjeshalica wrote: ↑07/12/2019 13:19 Sve to stoji sto pises,ali oni nisu razmisljali kad su napravili nelegalne objekte kakve ce uslove za zivot imati zato to mora.da bude teret nekome?
- vjeshalica
#1796 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Isprovaljivo se o alternativi pa presao na licne uvrede. Klasika,proajecni stanovnik nema cca 80KM za prosjecni stan da plati toplane u sezoni ali ima da loce i pusi za dva stana. Hahaha sadaka sda moral i prioritetiescobar__ wrote: ↑07/12/2019 13:21To su zapravo te vaše metode - struja je skuplja za zagrijavanje od toplana ili centralnog grijanja u Tuzli, pa ako već mislite zabranjivat ćumur ovim po kućama bez ikakvog reda i planiranja bilo bi fer da i vas prešaltaju na struju čisto da vidimo reakcije - jer lahko je zabranjivat iz udobne foteljice ali kad skuplji namet tebi dođe do džepa tu bi pljuštale suzice.vjeshalica wrote: ↑07/12/2019 13:14Frajer meni predlaze da mi ukine Toplane pa da koristim struju.
PS: Ne grijem se ni na ugalj ni na drvo, dakle više zagađuje tvoje pisanje po forumu od mog načina zagrijavanja.![]()
- escobar__
#1797 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Zapravo sam rekao da ljudima treba ponuditi i omogućiti alternativu u cjenovnom rangu u kom su tvoje toplane, a onda im uvoditi restrikcije i dodatne takse za slučaj da odbiju koristiti ekološki prihvatljivije načine zagrijavanja. Nauči se čitat i na normalan način komunicirat s ljudima.vjeshalica wrote: ↑07/12/2019 13:44Isprovaljivo se o alternativi pa presao na licne uvrede. Klasika,proajecni stanovnik nema cca 80KM za prosjecni stan da plati toplane u sezoni ali ima da loce i pusi za dva stana. Hahaha sadaka sda moral i prioriteti
- vjeshalica
#1798 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
Auuuu morebit je struja jeftinija nego toplane ali vi zelite cumura za 500 maraka i 20metara pokradenih drva za dzabeescobar__ wrote: ↑07/12/2019 13:47Zapravo sam rekao da ljudima treba ponuditi i omogućiti alternativu u cjenovnom rangu u kom su tvoje toplane, a onda im uvoditi restrikcije i dodatne takse za slučaj da odbiju koristiti ekološki prihvatljivije načine zagrijavanja. Nauči se čitat i na normalan način komunicirat s ljudima.vjeshalica wrote: ↑07/12/2019 13:44Isprovaljivo se o alternativi pa presao na licne uvrede. Klasika,proajecni stanovnik nema cca 80KM za prosjecni stan da plati toplane u sezoni ali ima da loce i pusi za dva stana. Hahaha sadaka sda moral i prioriteti
Nije poenta sada u jeftinoci nego u ekologiji
Ne mozea meni nuditi alterantivu za ekoloski prihvatljivo jer ja vec koristim to,uvodi ga onome ko NEMA EKOLOSKI PRIHVATLJIV SISTEM GRIJANJA
Ukljuci mozak ako hoces u raspravu
- vjeshalica
-
espn
#1800 Re: Zagađenost zraka u gradovima BiH | Aktuelno stanje i rješenja
U Kantonu Sarajevo proglašena epizoda "upozorenje", pročitajte šta ona podrazumijeva

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-kanto ... /191207045
SARAJEVO JE JUTROS BILO DRUGI NAJZAGAĐENIJI GRAD NA SVIJETU.
Zapitate li se ko ovdje živi?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-kanto ... /191207045
SARAJEVO JE JUTROS BILO DRUGI NAJZAGAĐENIJI GRAD NA SVIJETU.
Zapitate li se ko ovdje živi?