Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
PM72

#1776 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Walther wrote:
PM72 wrote:Čuj nisu uveli zemlju u rat i nisu potpisali mir...
Ne, nije te Alija uveo u rat. Uveo te je Slobodan. Alija se skoro pa naguzio Slobodan da ne dodje do rata. Nisu oni potpisali mir jer je sekund prije Daytona konkretno ubijalo... Rat su ustavili Amerikanci.

Nek' je tebe Alija odveo u EU a mene u rov...zato ga i braniš.Ko zna,možda bi ga i ja hvalio...u pravu si ti,nisu ona gore nevedena trojca krivi za rat - kriv je drekavac.
Fudo387

#1777 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:Nek' je tebe Alija odveo u EU a mene u rov...
Nije podrum zgrade sa puskarnicom kroz osam metara zida rov, to je jarane dobro utvrdjen bunker. :D :lol:
Walther

#1778 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

PM72 wrote:
Walther wrote:
Ne, nije te Alija uveo u rat. Uveo te je Slobodan. Alija se skoro pa naguzio Slobodan da ne dodje do rata. Nisu oni potpisali mir jer je sekund prije Daytona konkretno ubijalo... Rat su ustavili Amerikanci.

Nek' je tebe Alija odveo u EU a mene u rov...zato ga i braniš.Ko zna,možda bi ga i ja hvalio...u pravu si ti,nisu ona gore nevedena trojca krivi za rat - kriv je drekavac.
Alija mene nigdje odveo... BIH sam napustio desetak godina prije rata. Hrvati su bili u puno boljoj poziciji od BIH pa se nisu mogli dogovoriti. Albanci su bili u boljoj poziciji nego HR i BIH pa nisu izbjegli rat. A Alija je sa 40% drzave kao peta kolona mogao jel?

Kako (konkretno) je to Alija trebao uraditi? Pridruziti se agresiji na HR? Kosovo?

Tvoj problem je sto mislis da si poseban da ti je neko nesto duzan. Nije...
PM72

#1779 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Fudo387 wrote:
Nije podrum zgrade sa puskarnicom kroz osam metara zida rov, to je jarane dobro utvrdjen bunker. :D :lol:
:thumbup:
Imaš pravo,Fudara moj pošteni.Moj prvi "rov" je bio u stvari mesnica,prevrnuli smo one ogromne panjeve i napravili puškarnicu.Niđe mesa ali je bilo muha,crva...
Nekako s proljeća

#1780 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Nekako s proljeća »

nosara wrote:
Nekako s proljeća wrote:
PM72 wrote:
Nakon laži kako je on i njegov MGV uništio 45 tenkova na Mojmilu - Kerimu ne vjerujem ni kad bi golom guzicom sjeo na vrelu peć.
http://forum.klix.ba/kerim-lucarevic-i- ... 18s25.html
Možeš li mi reći zašto si obrisao svoje komentare sa teme koju si otvorio za Lončarevića. @Nosara te loži, da tvojom ćunom mlati po trnju, samo da znaš.
Provalio si jos jedan udbaski upad u bajku o suverenosti... :lol:

Uozbilji se... :roll:
Image

U ovoj knjizi možeš , između ostalog, naći opis situacije kada je razoružana kolona vojnika JNA iz kasarne Jajce sa Vratnika. Šega si mi.
Fudo387

#1781 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:
Fudo387 wrote:
:thumbup:
Imaš pravo,Fudara moj pošteni.Moj prvi "rov" je bio u stvari mesnica,prevrnuli smo one ogromne panjeve i napravili puškarnicu.Niđe mesa ali je bilo muha,crva...
Zezam se, jebeno, kako god.
A sto niste pustili nosaru da zauzme te Faletice? :D :lol: :lol:
PM72

#1782 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Alija mene nigdje odveo... BIH sam napustio desetak godina prije rata. Hrvati su bili u puno boljoj poziciji od BIH pa se nisu mogli dogovoriti. Albanci su bili u boljoj poziciji nego HR i BIH pa nisu izbjegli rat. A Alija je sa 40% drzave kao peta kolona mogao jel?

Kako (konkretno) je to Alija trebao uraditi? Pridruziti se agresiji na HR? Kosovo?

Nemoj da ti sad nađem postove u kojima si pisao kako su ti roditelji na vrijeme napustili zemlju i tebe poveli.Počeo si još i bombe bacati?

A ja nikad i nigdje nisam naveo ni da sam poseban niti da sam bio kakav golem borac.A pogotovo da mi je neko nešto dužan što sam pušku uzeo.
Walther

#1783 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

PM72 wrote:

Nemoj da ti sad nađem postove u kojima si pisao kako su ti roditelji na vrijeme napustili zemlju i tebe poveli.Počeo si još i bombe bacati?

A ja nikad i nigdje nisam naveo ni da sam poseban niti da sam bio kakav golem borac.A pogotovo da mi je neko nešto dužan što sam pušku uzeo.
To je bio kolega forumas u dijalogu sa Gojenim.... Iako to nema veze sa ovo pricom, zar ne? Kod tebe je jako ocigledno da mislis da ti nesto pripada tj. da nesto zasluzujes zbog proslosti. Hebiga...

Btw, kako to da se Hrvati ili Albanci nisu mogli dogovoriti sa Srbima kad je vec Alija tako nesposoban?
PM72

#1784 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Walther
Total posts:2414 | Search user’s posts
(0.02% of all posts / 2.46 posts per day) Most active forum:Politika
(639 Posts / 26.47% of user’s posts)Most active topic:Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji
(250 Posts / 10.36% of user’s posts)

Ovdje je sve zapisano ;-) znači,ne bacaj šupljake.

I zamolio bih te da negdje nađeš post u kojem veličam sebe u borbi ili kako tražim neku benificiju ili korist.
Walther

#1785 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

PM72 wrote:Walther
(639 Posts / 26.47% of user’s posts)Most active topic:Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

I zamolio bih te da negdje nađeš post u kojem veličam sebe u borbi ili kako tražim neku benificiju ili korist.
Gojeni je replicirao meni u razgovoru sa drugim... Nadam se da ces znati sam provjeriti?
Kod tebe je to ocigledno.
PM72

#1786 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Walther wrote:

Gojeni je replicirao meni u razgovoru sa drugim... Nadam se da ces znati sam provjeriti?
Daj samo jedan dokaz.jedan jedini.
sinuhe

#1787 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by sinuhe »

10 godina prije rata otisao a ni u HOS se nisi prijavio. Eh.
PM72

#1788 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

sinuhe wrote:10 godina prije rata otisao a ni u HOS se nisi prijavio. Eh.
:lol:

Prvu konzolu za Play station Sony napravio tek 1990...
Walther

#1789 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Walther »

PM72 wrote:
Walther wrote:

Daj samo jedan dokaz.jedan jedini.
Search. Procitaj njegovo pitanje i odgovor forumasa cekek08

Da ti pomognem:
Gojeni H wrote:
Izvini, moguce je da sam pogresno razumio tvoj raniji post ... Ti si bio dijete u toku rata, a tvoj otac je pobjegao iz zemlje?

Da, imao sam 15 god. I da, otac mi nije bio u ratu u BiH.

Hvala. Takvih generala smo se naslusali na ovakvim temama.Jump to post

by cekek08/01/2016 22:37Forum: (H)istorija/povijestTopic: Ostanak BiH u "krnjoj" JugoslavijiReplies: 1900Views: 27976

Jos nesto? (iako to nema veze sa pricom al eto...)
Nekako s proljeća

#1790 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

PM72 wrote:
Nekako s proljeća wrote:
PM72 wrote:
Nakon laži kako je on i njegov MGV uništio 45 tenkova na Mojmilu - Kerimu ne vjerujem ni kad bi golom guzicom sjeo na vrelu peć.
http://forum.klix.ba/kerim-lucarevic-i- ... 18s25.html
Možeš li mi reći zašto si obrisao svoje komentare sa teme koju si otvorio za Lončarevića. @Nosara te loži, da tvojom ćunom mlati po trnju, samo da znaš.
Komentare sam obrisao na molbu jednog svog druga koji je bio u toj jedinici.I ništa nisam pogrešno napisao samo ljudima ne odgovara istina.ta čitava jedinica je dobila Zlatni ljiljan ali "interni" - ja pao od šege.Zlatar iz C faze im napravio te ljiljane a još se i hvale???? Ili kad je Kerim rekao Juki "Šta glumiš majmune". :lol: :lol: :lol:
Nije tačno, nisi izbrisao samo komentare sa te teme. Što se mene tiče, na ovoj temi mi se više ne obraćaj, jer sam stekao utisak da ćeš iz tebi znanih razloga i sa ove teme da obrišeš svoje komentare.
LBVIEW

#1791 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:
Walther wrote:

Nece biti,za rat su krivi oni sto su krajem 20-stoljeca otkopavali grobove,nosali mosti, te prijetili "autostradom pakla" i nestankom jednom narodu.Mozda si zaboravio,posenilio ili pomislio kako si u nekoj krcmi sa Trocaderom gdje moras valjati tu "ko nas bre zavadi" pricu. :D
delllboy79

#1792 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by delllboy79 »

Nekako s proljeća wrote:
PM72 wrote:
Nekako s proljeća wrote:
Komentare sam obrisao na molbu jednog svog druga koji je bio u toj jedinici.I ništa nisam pogrešno napisao samo ljudima ne odgovara istina.ta čitava jedinica je dobila Zlatni ljiljan ali "interni" - ja pao od šege.Zlatar iz C faze im napravio te ljiljane a još se i hvale???? Ili kad je Kerim rekao Juki "Šta glumiš majmune". :lol: :lol: :lol:
Nije tačno, nisi izbrisao samo komentare sa te teme. Što se mene tiče, na ovoj temi mi se više ne obraćaj, jer sam stekao utisak da ćeš iz tebi znanih razloga i sa ove teme da obrišeš svoje komentare.
Nije Kerim bezveze lik da o njemu svako moze pisati sta hoce.
Ripicipi

#1793 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ripicipi »

LBVIEW wrote:
Nece biti,za rat su krivi oni sto su krajem 20-stoljeca otkopavali grobove,nosali mosti, te prijetili "autostradom pakla" i nestankom jednom narodu.Mozda si zaboravio,posenilio ili pomislio kako si u nekoj krcmi sa Trocaderom gdje moras valjati tu "ko nas bre zavadi" pricu. :D
Zasto je Alija odbacio Kutiljerov plan i po cijem nagovoru? Imali bi 1000% bolju situaciju nego sada, a i nekih 100 hiljada ljudi u zivotu?
Nekako s proljeća

#1794 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Cimerman mu je najvjerovatnije rekao da ne mora da ga potpiše ako mu se ne sviđa, i također da sačeka da vidi šta Amerika može da uradi za BiH. To je indirektno značilo da će i BiH biti priznata kao i Slovenija i Hrvatska, i od Evropske zajednice i od USA.
Image
To se i desilo i krnja Jugoslavija je pokazala svoje pravo lice. Bijedno. Kao i ono Evropske zajednice koja je ''live'' godinama nesposobno gledala šta se radi u i po BiH, a onda se opet direktno uključila Amerika.

Ostatak posta ti se komotno može staviti u prilog odbrane dr Dabića.
Last edited by Nekako s proljeća on 24/01/2016 23:46, edited 1 time in total.
Ripicipi

#1795 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ripicipi »

Nekako s proljeća wrote:Cimerman mu je najvjerovatnije rekao da ne mora da ga potpiše ako mu se ne sviđa, i također da sačeka da vidi šta Amerika može da uradi za BiH. To je indirektno značilo da će i BiH biti priznata kao i Slovenija i Hrvatska, i od Evropske zajednice i od USA. To se i desilo i krnja Jugoslavija je pokazala svoje pravo lice. Bijedno.

Ostatak posta ti se komotno može staviti u prilog odbrane dr Dabića.
Zajebavas ha?
A sto mu se onda svidio deyton? Bolja ponuda? Vise drzave?

Moje razumno pitanje je tebi "prilog odbrane dabice", a dva ranjena covjeka snajperom kod higijenskog ti je NAMJESTENO?!?!

Ti mene zajebavas?
Nekako s proljeća

#1796 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Da, stojim iza svojih riječi. Međunarodno priznata država Bosna i Hercegovina i nepostojeća Jugoslavija, su dvije činjenice. Za sve ostalo je mjerodavan međunarodni sud pravde.

Edit: Izvini, ne odgovorih ti za Dejton-Pariz nametnuti mir... Tu je BiH međunarodno priznala i Srbija. Odnosno ono što je ostalo od krnje Jugoslavije.
Last edited by Nekako s proljeća on 24/01/2016 23:55, edited 1 time in total.
LBVIEW

#1797 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by LBVIEW »

Ripicipi wrote:
LBVIEW wrote:
Zasto je Alija odbacio Kutiljerov plan i po cijem nagovoru? Imali bi 1000% bolju situaciju nego sada, a i nekih 100 hiljada ljudi u zivotu?
Samo jos jedan od izgovora srpske strane koja je se vec spremila za rat i isplanirala genocid-samo se cekao pogodan trenutak.
I sam Karadzic je priznao kako ne bi pristali na tako mali dio-guzica je zinula na katastar a prilika koja se ukaze jednom u par stotina godina,kad neprijatelj ima dugih cijevi k'o ti artiljerijskih se ne propusta.Prvo je bio Referendum(nakon plebiscita),pa onda stari svat(prije njega vec desetak bosnjackih zrtava),sad Kutiljero,a sutra k'o zna sto,sve u duhu basne o vuku i jagnjetu koje "muti vodu".Oni su mi jasni,samo ne kontam zasto im ti,mitraljezac i jos par ovdje dajete "alibi"? :-)
Danguba

#1798 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Danguba »

Prestanite vise spominjati to djubre od pregovaraca(Kutiljero). On je prvi spomenuo podjelu BiH na tri dijela, on je uveo teroriste i secesioniste u pregovore, on je za mnogo sta kriv...i nije cudo sto su to Amerikanci uocili i savjetovali Izetbegovicu odbijanje njegovog plana i da se proba gurati cjelovita BiH.
Kako bi ga osporio, odnosno pokazao kako ga je srpska strana izmanipulirala - tužitelj Alan Tieger je suočio Kutiljera s govorima predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića i hvalisanjem kako je mirovnog pregovarača prevario navodnim pristajanjem na sporazum, kojeg nije ni mislio poštivati u vezi ponuđenog teritorija.

"Bila je 'Lisabonska mapa', pa su je muslimani odbacili. Obradovali smo se kada su je odbacili. Mi smo je prihvatili da ju uvučemo u Lisabonski proces. I to je mudrost i vještina gosp. Krajišnika koji ih je uvukao da prihvate tri stvari - da će biti podjela na troje, da će biti na nacionalnoj osnovi i referendum. I mi smo njih uvukli tada kada su rekli prihvaćamo podjelu na troje. Bosna je bila gotova za EZ i Međunarodnu zajednicu. To je bilo veliko postignuće", hvalio je Karadžić poteze sebe i kolega.

Tužitelj Tieger je citirao i ratnog predsjednika Skupštine Republike Srpske Momčila Krajišnika koji se, kao i Karadžić, više puta javno hvalio da su upravo preko Kutiljera prije izbijanja rata dobili status pregovarača o sudbini Bosne i Hercegovine.

Karadžić: Bosna je pukla na Kutiljerovoj mapi

Karadžić je u jednom od citiranih govora označio upravo Kutiljera kao odgovornu osobu koja je svojim mirovnim sporazumom, odnosno predloženom kartom podjele države prvi pokrenuo njezin kraj.

"Znate kako je izgledala Kutiljerova mapa tada je Bosna pukla. Tada smo mi prihvaćeni kao strana u sukobu. Međunarodna zajednica se grdno prevarila što je prije rata poslala Kutiljera i Karingtona kod nas. Što nas je prihvatila kao stranu u sukobu. Da su oni šutili i priznali Bosnu i kazali poslije toga postoje tamo neki pobunjenici koji ruše vlastitu državu mi bi bili u teškim problemima. Nitko s nama ne bi razgovarao", govorio je Karadžić u Skupštini RS 1995. godine.
Nekako s proljeća

#1799 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Obratiti pažnju na 5:06
Ripicipi

#1800 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ripicipi »

Danguba wrote:Prestanite vise spominjati to djubre od pregovaraca(Kutiljero). On je prvi spomenuo podjelu BiH na tri dijela, on je uveo teroriste i secesioniste u pregovore, on je za mnogo sta kriv...i nije cudo sto su to Amerikanci uocili i savjetovali Izetbegovicu odbijanje njegovog plana i da se proba gurati cjelovita BiH.
Daleko smo dogurali u p.m.
Locked