EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ishod baraža protiv Irske

Poll ended at 17/11/2015 17:17

Treća sreća - prolazimo dalje
207
64%
Opet ništa
117
36%

Total votes: 324

Mirza007

#1776 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Mirza007 »

Fino vi to, nebi ovog nebi onog. A koga bi? Niko ni rijeci.
Znam I ja da je Mujdza tanak a Medo prespor ali sta su alternative za te pozicije?
todd_smith

#1777 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

Mirza007 wrote:Fino vi to, nebi ovog nebi onog. A koga bi? Niko ni rijeci.
Znam I ja da je Mujdza tanak a Medo prespor ali sta su alternative za te pozicije?
todd_smith wrote:Ja ne bih ni Mujdzu ubacio, rizikovao bih radije Bicakcica na desnom beku. Mujdza je apsolutna nocna mora ovih zadnjih 5-6 utakmica za nas na beku. Ono protiv Kipra je bio uzas cisti. Drag mi je izuzetno, ali jebi ga, vidi se da ne ide vise nikako.
nije tesko malo procitati
SkyLimit

#1778 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

Kako izgled vara u slucaju Ibisevica i Medunjanina.

Ja prvi cesto kazem da Ibisevic dobija vecu minutazu u reprezentaciji nego sto zasluzuje(i dalje to mislim) i da previse promasuje za jednog napadaca, ali mora se priznati da on radi puno sitnih, tesko uocljivih a tako korisnih stvari na terenu. Nije mu mrsko zaganjati protivnicke defanzivce i vrsiti pritisak na zadnju liniju(to Dzeko ne radi), onda desava se da kad postignemo gol a da Ibisevic nije strijelac da tek u ponovljenom snimku se vidi kako je bas on nenadanom kretnjom navukao na sebe dvojicu protivnickih igraca ili u zadnji tren propustio loptu koja je dosla do strijelca gola. Kad covjek bolje razmisli, pomalo je i mit da smo mi trkacki bas tako losa ekipa, Besic i Lulic trce 90 minuta bez stajanja, Ibisevic i Pjanic su sve samo ne igraci koji se ne krecu, Mujdzi i Kolasincu takodjer nije mrsko pretrcati(mada je njima kao bekovima to u opisu posla). A s druge strane bit ce da je i mit da smo bas toliko tehnicki jaki, nasa glavna krila Visca i Lulic vjerovatno i ne znaju pimplati loptu, ja jos cekam do oni 1 na 1 nekog prediblaju.

Zato Medunjanin svojim setkanjem nadoknadi za sve :D On ima te atraktivne golove i tehniku pa lijepo izgleda na terenu, to je igrac od golova i pasova, ali ko zna koliko smo mi golova primili jer bas on se nije vratio da pomogne odbrani, jer bas on nije krenuo u blok, jer je bas on jos na sredini terena jednostavno dopustio protivnickom veznjaku da nesmetano krene naprijed...a to je tesko uociti skoro kao i Ibiseviceve stalne igrarije sa protivnickim defanzivcima.
SSemir

#1779 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SSemir »

SkyLimit wrote:Ja prvi cesto kazem da Ibisevic dobija vecu minutazu u reprezentaciji nego sto zasluzuje(i dalje to mislim) i da previse promasuje za jednog napadaca, ali mora se priznati da on radi puno sitnih, tesko uocljivih a tako korisnih stvari na terenu. Nije mu mrsko zaganjati protivnicke defanzivce i vrsiti pritisak na zadnju liniju(to Dzeko ne radi), onda desava se da kad postignemo gol a da Ibisevic nije strijelac da tek u ponovljenom snimku se vidi kako je bas on nenadanom kretnjom navukao na sebe dvojicu protivnickih igraca ili u zadnji tren propustio loptu koja je dosla do strijelca gola.
eh zbog toga su forumski strucnjaci samo na forumu, a pravi strucnjaci su selektori i treneri.
forumski strucnjak samo vidi golove, i onda traze da se ibisevic ili neki drugi igrac zamijeni, jer nije dao gol. ostalo je nebitno
Paul F.

#1780 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Paul F. »

Bilo je ovde svojevremeno žešće kritike oko Vedine minutaže. Kao, nismo mi merhamet pa se je to pokazalo kao odlična investicija. Forumski treneri su najbolji treneri i tačka.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1781 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tomahawk11 »

Paul F. wrote:Bilo je ovde svojevremeno žešće kritike oko Vedine minutaže. Kao, nismo mi merhamet pa se je to pokazalo kao odlična investicija. Forumski treneri su najbolji treneri i tačka.
Izvini, tad je kritika bila na mjestu. Vedo je tad dobijao i previse minuta za ono sto je pokazivao. Jbt, nasa reprezentacija isto neki klan. Kad udjes, nema izlaza, niko te vise ne istjera. Imas Hodzica koji odlicno igra, ali ne moze dobiti ni minute cak ni protiv Andore. Imas Djurica koji se pokazao kao odlicno rijesenje, ali bi vraga dobio priliku da nije bilo Edinove povrede. Jebo vise pricu ne diraj Vedu, ko da je sveta krava, pa treba malo misliti i na buducnost, Vedo jos malo i gotovo, a igraci kao Hodzic pred kapijom svoje buducnosti. Treba i njega malo pogurati kad je reprezentacija u pitanju, da sto prije ode u neki bolji evropski klub.
Paul F.

#1782 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Paul F. »

Tomahawk11 wrote:
Paul F. wrote:Bilo je ovde svojevremeno žešće kritike oko Vedine minutaže. Kao, nismo mi merhamet pa se je to pokazalo kao odlična investicija. Forumski treneri su najbolji treneri i tačka.
Izvini, tad je kritika bila na mjestu. Vedo je tad dobijao i previse minuta za ono sto je pokazivao. Jbt, nasa reprezentacija isto neki klan. Kad udjes, nema izlaza, niko te vise ne istjera. Imas Hodzica koji odlicno igra, ali ne moze dobiti ni minute cak ni protiv Andore. Imas Djurica koji se pokazao kao odlicno rijesenje, ali bi vraga dobio priliku da nije bilo Edinove povrede. Jebo vise pricu ne diraj Vedu, ko da je sveta krava, pa treba malo misliti i na buducnost, Vedo jos malo i gotovo, a igraci kao Hodzic pred kapijom svoje buducnosti. Treba i njega malo pogurati kad je reprezentacija u pitanju, da sto prije ode u neki bolji evropski klub.
Ne znam. Možda si u pravu. Komplikovano je to. Ne moš igrača držat 10 godina na klupi, ne moš ne pomoći zaslužnom igraču kad grohne, moraš vodit računa o timskom duhu... Mora ih bit 25 al da samo 14 igraju...
ultima_palabra

#1783 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ultima_palabra »

Hm, mislim da će se Irci zabunkerisati u Zenici, pogotovo zbog silnih izostanaka. U toj situaciji bi Medunjanin mogao biti koristan.

Dublin je druga priča, tamo će biti naloženi i nabrijani i Medo će biti igrač manje.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1784 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tomahawk11 »

Pa idealno je bilo da i Hodzic dobije neke minute bar sa Andorom. Sto mora Ibisevic igrati 90 minuta? Koliko se sjecam, Edin je zamjenjen, ali Ibisevic nije. Nije bas da nam je trebao Kolasinac u utakmici sa Andorom na 3-0. Daj ba momku 10-15 minuta da upise, nece Vedi karijera propasti zbog toga.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1785 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tomahawk11 »

ultima_palabra wrote:Hm, mislim da će se Irci zabunkerisati u Zenici, pogotovo zbog silnih izostanaka. U toj situaciji bi Medunjanin mogao biti koristan.

Dublin je druga priča, tamo će biti naloženi i nabrijani i Medo će biti igrač manje.
Vjerovatno nesto kao sa Poljskom, samo jos zatvorenije.
Mada, oni meni nisu bili jasni u onoj utakmici s Poljskom. Nemaju sta izgubiti, a pobjedom direktan plasman. Time su pokazali malodusnost.
Medo definitvno u prvoj. Da ih razdrma sa distance.
ja71

#1786 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ja71 »

Mirza007 wrote: ------------------------Begovic----------------------------
Mujdza----------Sunjic----------Spahic-----Zukanovic
--------------Kolasinac (Cocalic)-----Pjanic------------
Visca--------------------Medunjanin---------------Lulic
---------------------Dzeko---------------------------------
Po meni treba par snaznih momaka koji ce biti spremni pohrvati se sa Ircima:
- Hajrovic umjesto Visce do neke 70 min. a onda brzina odmornog Visce dolazi do izrazaja protiv umornih Iraca
- Bicakcic umjesto Spahica na strani gdje je Mujdza, da bi ovog mogao ispomagati.

Cak bi bilo dobro u napadu imati i Dzeku i Djurica ali za prvu utakmicu bi to bilo ipak riskantno.

Inace Pjanic umjesto Medunjanina a Cocalic i Kolasinac igraju DM.
todd_smith

#1787 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

Lik prica o Ibisevicu i nekom ucinku, i onda hladno ignorise najmanje 3-4 zicera u zadnje 2-3 utakmice u kojima je Vedo mogao da rijesi utakmicu i hladno zajebao.
palermo

#1788 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by palermo »

Ova ideja što se protura oko Kolašinca na zadnjem veznom, meni nikako ne miriše (posebno u prvoj utakmici). Ono što sam gledao Seu u Šalkeu na zadnjem veznom, je meni bilo loše. Imati takav tip igrača na zadnjem veznom je, rekao bih, vrlo interesanatno. Cocalića nisam gledao kao zadnjeg veznog(eto, neki kažu da je bio dobar kad je to igro) , i meni se onako generalno ne sviđa ideja da stoper igra zadnjeg veznog.

I ja bih u Zenici počeo s Vedadom, mislim da smo sa njim opasniji...posebno u situacijji kada će Irci igrati sa pojačanom odbranom.

Moj sastav

................... Begović
Mujdža....Spahić.....Šunjić......Kolašinac
........ Salihović (Hadžić)..... Pjanić
......... Medunjanin.....---------.Lulić....
...... Ibišević......Džeko.......

U ovoj postavci, najveći problem mi je Mujdža......

Stoperi se mogu i mijenjati,može Vranješ umjesto Šunjića ili možda i Zukanović, mislim da su to nijanse
MOSALJOZE

#1789 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by MOSALJOZE »

O sastavu u kojem nije Šunjić ne treba ni razmisljati.Momak je kao stvoren za ove utakmice.
ultima_palabra

#1790 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ultima_palabra »

todd_smith wrote:Lik prica o Ibisevicu i nekom ucinku, i onda hladno ignorise najmanje 3-4 zicera u zadnje 2-3 utakmice u kojima je Vedo mogao da rijesi utakmicu i hladno zajebao.
Koje zicere, osim Kipra? Ne brojiš valjda Andoru?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1791 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tomahawk11 »

MOSALJOZE wrote:O sastavu u kojem nije Šunjić ne treba ni razmisljati.Momak je kao stvoren za ove utakmice.
Ipak je standardan u Stuttgartu. Bundesliga, ovo-ono....
MOSALJOZE

#1792 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by MOSALJOZE »

Tomahawk11 wrote:
MOSALJOZE wrote:O sastavu u kojem nije Šunjić ne treba ni razmisljati.Momak je kao stvoren za ove utakmice.
Skok igra prije svega,a svakako momak od utakmice sa Nigerijom,pruza solidne partije za repku.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1793 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tomahawk11 »

Definitivno, profil stopera kakvog trebamo protiv Irske.
shake69

#1794 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by shake69 »

MOSALJOZE wrote:
Tomahawk11 wrote:
Skok igra prije svega,a svakako momak od utakmice sa Nigerijom,pruza solidne partije za repku.
Selektor ce morati birati snazne i visoke igrace jer Irci su mesari, jaki kao bikovi i trcat ce do posljednje minute. Zao mi je sto ce skoro sigurno otpasti Zukanovic ili Kolasinac u startnoj postavci a licno bih volio na desnom beku prije vidjeti Bicakcica nego Mujdzu. Mislim da visi i pozicija Visce mada su mu akvizicije slabe a za DM u Zenici je vjerovatno najblizi Hadzic, zbog kakvog-takvog iskustva iako bi Krunic bio bolja opcija da ima ikoliko nastupa do sada.
Kad se sve sagleda, ipak su to slatke muke za Mehmeda, zamislite da su 4-5 igraca povrijedjeni!? Samo ne primiti gol a dati bar jedan i ne vjerujem da gore mozemo ispasti.
MOSALJOZE

#1795 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by MOSALJOZE »

E sto se tice tog dati gol,ako se moze,ne pod svaku cijenu.Bolje je i 0:0,nego pu pu pu 0:1
todd_smith

#1796 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by todd_smith »

Sunjic je nas najbolji stoper jos od ljeta 2014. godine
radeljas

#1797 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by radeljas »

Mirza007 wrote:Ja bih ovo izveo u Zenici:
------------------------Begovic----------------------------
Mujdza----------Sunjic----------Spahic-----Zukanovic
--------------Kolasinac (Cocalic)-----Pjanic------------
Visca--------------------Medunjanin---------------Lulic
---------------------Dzeko---------------------------------
U Dablinu sve isto ostim sto bi Mume isao na DM (ovisno od kartona, povreda i rezultata iz prve utakmice, ali uz pretpostavku relativno povoljnog rezultata, recimo 1:0, bez kartona I povreda).
Mirza ti kao da si mene pitao? To je dobar tim. Jedino sto ja mislim da Kolasinac igra lijevo i recimo mogao bi biti dole umjesto Zuke. A Zuka igra ofanzivno. Protiv Kipra je ucestvovao u oba gola. Ja bih cak stavio nekoga umjesto Visce da "ore" po sredini jedno 60 minuta, a onda da upadne visca sa svojom brzinom. Trebaju nam "radnici" na sredini, a da pjanic, lulic i dzeko budu naprijed sto vise. To je moja zamisao
Tomahawk11
Globalni moderator

#1798 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by Tomahawk11 »

Sta je sa Besicem, jel ziv??! Valjace za revans, ako nista. Nigdje covjeka, kao da je propao. Nije valja jos uvijek povrijedjen :?
ILVIIR

#1799 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by ILVIIR »

palermo wrote:
Moj sastav

................... Begović
Mujdža....Spahić.....Šunjić......Kolašinac
........ Salihović (Hadžić)..... Pjanić
......... Medunjanin.....---------.Lulić....
...... Ibišević......Džeko.......

U ovoj postavci, najveći problem mi je Mujdža......

Stoperi se mogu i mijenjati,može Vranješ umjesto Šunjića ili možda i Zukanović, mislim da su to nijanse
znaci mujdza sam na nasoj desnoj strani. this is spartaaaaaaaaaa :D

ps: sta ovo dodje. 4-2-2-2
SkyLimit

#1800 Re: EURO 2016 baraž: BiH - Republika Irska

Post by SkyLimit »

Tomahawk11 wrote:Sta je sa Besicem, jel ziv??! Valjace za revans, ako nista. Nigdje covjeka, kao da je propao. Nije valja jos uvijek povrijedjen :?
Oporavio se je on od povrede, trenira sa ekipom, samo ne moze bas odmah na teren. Isto je i sa Ircima Longom i O'Sheom, iako se u medijima stalno istice kako su povrijedjeni, oni sasvim normalno treniraju u svojim ekipama(O'Shea bi za vikend cak mogao i na teren, Long jos ne moze). Svi ce oni igrati u barazu, s time da su Besic i O'Shea svakako suspendovani za prvu utakmicu.

Mislim da Irci namjerno sire glasine o svojim navodnim mnogobrojnim izostancima i desetkovanom sastavu, pa i Mesa je upozorio da nasi mediji previse paznje posvecuju tome. Realnost je da ce svi njihovi igraci biti na raspolaganju za baraz osim par golmana(a oni svakako i nemaju standardnog prvog golmana, mijenjaju se na golu), dok ce O'Shea i Walters propustiti prvu utakmicu zbog kartona, ali i Besic ce, pa mi ne kukamo.
Locked