Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
BHCluster

#1776 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

fazer wrote:
sjedi 1 wrote:Meni stvarno nije jasno da postoje ljudi koji nasjedaju na ove priče :roll:
Došle ove nesretne izbjeglice,ljudi ih nahranili,obukli,smjestili...I ovi čim su se odmorili i ohavizali krenuli da napadaju :lol:
Zlocasti ljudi su podplatili izbjeglice. Znao sam! Nema drugog objasnjenja!
Drago mi je da si uvidio gresku.
tututuuuu

#1777 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

sjedi 1 wrote:Meni stvarno nije jasno da postoje ljudi koji nasjedaju na ove priče :roll:
Došle ove nesretne izbjeglice,ljudi ih nahranili,obukli,smjestili...I ovi čim su se odmorili i ohavizali krenuli da napadaju :lol:
Sta da ti kazem, zavjera. Vjerovatno Mossad i CIA stoje iz svega. Ovi su ljudi inace poznati kao disciplinirani, kulturni, napredni a zemlje su im sinonim za napredak i postivanje ljudskih prava a u EU dolaze valjda turisticki.
BHCluster

#1778 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:
Sta da ti kazem, zavjera. Vjerovatno Mossad i CIA stoje iz svega. Ovi su ljudi inace poznati kao disciplinirani, kulturni, napredni a zemlje su im sinonim za napredak i postivanje ljudskih prava a u EU dolaze valjda turisticki.
Kaze jedan Balkanac. :lol:
tututuuuu

#1779 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

BHCluster wrote:
tututuuuu wrote:
Kaze jedan Balkanac. :lol:
Pa ja se ne pravim Svabom i to nije ovdje uopce bit. A kakvi god da smo ne tucemo zene (bar ne na ulici i one s kojima nismo u braku :D ) i ne gledamo ih iskljucivo kao seksualno roblje koje treba samo da kuha, pere, siri noge i jos uz to da suti (dok ovo pisem shvacam da ovi nisu tako ni ludi :D ).

Poetna je bila ko je kriv za ovo, ovi migranti i njihov (ne)odgoj ili toboze neko to sve namjesta jadnim izbjeglicama. :(

:lol:

Legendo. :D
ST11

#1780 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ST11 »

Nezvanično.
Njemačka, Austrija i Slovenija će početi sa pooštrenom kontrolom ulaza migranata u EZ na slovenačko-hrvatskoj (Schengen) granici.
V kratkem pa naj bi slovenski, nemški in avstrijski mejni policisti začeli izvajati še poostren nadzor na meji s Hrvaško.
http://www.rtvslo.si/slovenija/neuradno ... eji/383403
animals

#1781 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

BHCluster wrote:
Terrifying echoes of Kristallnacht: Mayor condemns ‘naked violence’ after far-right thugs rampage through streets of Germany smashing windows of kebab shops

Anti-refugee rioters went on a rampage in the German town of Leipzig, trashing doner kebab fast food restaurants
250 hooligans - part of the local branch of PEGIDA known as LEGIDA - set cars on fire and vandalised shops
Mayor Burkhard Jung condemned the 'naked violence that took place' and has described 'terror on the streets'
Scenes of smashed windows in the city are reminiscent of the anti-Semitic Kristallnacht attacks in 1938
Sve sami patriJota do patriJote.
Ti si pandan onome Sarajevoxxxx...
pricas o stvarima o kojima nemas pojma..
jesi ikada vidio jednog Marokanca , Afganistanca,, Nigerijanca i ostale..
pa da vidis kako se ponasaju i sta rade..
goodbar

#1782 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by goodbar »

tututuuuu wrote:
Reče neko,čiji su sunarodnici organizovano širili noge,na silu,ženskinju drugog naroda,na koncu 20.vjeka.Elem,muslimani su,danas,u teškom položaju,nešto kao Jevreji i crnci,nekada(danas više nisu).Sjećam se neke emisije na TV-u,iz '60-ih.Neka kafana na jugu USA,na vratima natpis-Zabranjeno za pse i crnce.Zgrozio sam se tada.Danas,na vratima neke austrijske kafane sličan natpis,samo što se odnosi na Arape.
pirmin

#1783 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by pirmin »

animals wrote: pricas o stvarima o kojima nemas pojma..
Jesam ja. Svaki dan ih gledam.
Prvi komsija mi je Egipcanin.
Jedan od radnih kolega je Afganistanac.
Srecem ih na svim mogucim mjestima. Podzemna, shoping-centri, teretana, biblioteka...

"Njihova" govna i "nasa" govna isto smrde.
Isto vazi i za miris cvijeca.

Vi rasisti u najavi ste bas skucenog mozga da to boli kad se cuje/cita. :-)
animals

#1784 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

pirmin wrote:
Srecem ih na svim mogucim mjestima. Podzemna, shoping-centri, teretana, biblioteka...

Oladi malo sa etiketiranjem..
nisam ni rekao da su svi..
ali ako svaki dan citas u novnama, uvijek jedna te ista grupacija..
npr..maloljetnicki delikventi, Afganistanci prednjace..
Nigerijanci, nista drugo ne rade osim sto dilaju drogu..
i sad ja rasist..ne smijes kriminalcu otvoreno reci da je kriminalac..
vec moras ga pazljivo etiketirati, da te ne bi prozvali rasistom..
svaki covjek, koji normalno radi i zivi ima svugdje mjesta..
nebitno odakle dolazi..i niko ga ne dira..
U Austriji ima jednaka prava i Iranac i Cecen, i Filipinac, ako normalno zive i rade..
nemaju nikakvi prednosti Austrijanci u odnosu na njih..
tututuuuu

#1785 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

goodbar wrote:
tututuuuu wrote:
Reče neko,čiji su sunarodnici organizovano širili noge,na silu,ženskinju drugog naroda,na koncu 20.vjeka.Elem,muslimani su,danas,u teškom položaju,nešto kao Jevreji i crnci,nekada(danas više nisu).Sjećam se neke emisije na TV-u,iz '60-ih.Neka kafana na jugu USA,na vratima natpis-Zabranjeno za pse i crnce.Zgrozio sam se tada.Danas,na vratima neke austrijske kafane sličan natpis,samo što se odnosi na Arape.
buuuuu :( je li se to osjetis prozvan sto su moguce muslimani? Jesam li ja spomenuo muslimane na bilo koji nacin? :(

A koji su to moji sunarodnjaci prije nego sto nastavimo ovu nasu malu diskusiju o silovanjima?

I kad vec spominjes Amere. Pa sta ti predlazes Europljanima da rade onda? Posto su se Ameri s juga odnosili prema crncima kako su se odnosili trebali bi sad Nijemci i Svedi u 2016. dopustati premlacivanja i ko zna sta jos curica po ulicama? Je li to zelis da kazes? A ako ne, sto onda uopce spominjes Amere i njihov nekadasnji odnos prema crncima? Je li imas neku potrebu relativiziranja zato sto su ovi vecinom muslimani? Stvarno me zanima.

Sto se tice i ove zadnje usporedbe ona bas ne drzi vodu. Crnci nisu nikog raznosili eksplozivom i ubijali samo zbog vjere ili cega vec, Arapi svakako da, a s obzirom da je taj natpis bio postavljen na ulazu jedne trgovine oruzja (i to ne samo za Arape), mozda nacelno i nije u redu, ali svakako razumijem. Za crnce i roblje ne.

Sad za tu kafanu kako sad vidim, ne znam, vjerovatno covjek ne zeli scene u svom lokalu poucen dosadasnjim dogadjajima. Ni ja ih ne bih zelio.
Last edited by tututuuuu on 14/01/2016 22:00, edited 3 times in total.
animals

#1786 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by animals »

goodbar wrote:
tututuuuu wrote:
Reče neko,čiji su sunarodnici organizovano širili noge,na silu,ženskinju drugog naroda,na koncu 20.vjeka.Elem,muslimani su,danas,u teškom položaju,nešto kao Jevreji i crnci,nekada(danas više nisu).Sjećam se neke emisije na TV-u,iz '60-ih.Neka kafana na jugu USA,na vratima natpis-Zabranjeno za pse i crnce.Zgrozio sam se tada.Danas,na vratima neke austrijske kafane sličan natpis[,samo što se odnosi na Arape.
Prvo kad vec nesto prenosis onda se potrudi da bude tacno..
nije Arape, vec azilante, zato sto se ponasaju necivilizirano..
jednostavno su odlucili da u lokal ih vise ne pustaju,jer su se zene zalile na njihovo ponasanje..
BHCluster

#1787 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

animals wrote:
BHCluster wrote:
Terrifying echoes of Kristallnacht: Mayor condemns ‘naked violence’ after far-right thugs rampage through streets of Germany smashing windows of kebab shops

Anti-refugee rioters went on a rampage in the German town of Leipzig, trashing doner kebab fast food restaurants
250 hooligans - part of the local branch of PEGIDA known as LEGIDA - set cars on fire and vandalised shops
Mayor Burkhard Jung condemned the 'naked violence that took place' and has described 'terror on the streets'
Scenes of smashed windows in the city are reminiscent of the anti-Semitic Kristallnacht attacks in 1938
Sve sami patriJota do patriJote.
Ti si pandan onome Sarajevoxxxx...
pricas o stvarima o kojima nemas pojma..
Za kriminalne radnje odredjenog broja osoba (31) njemacke patriJote polupaju lokale nevinim ljudima i to je tebi normalno. De molim te procitaj prvo sta je napisano pa onda pokusaj nesto da napises.
BHCluster

#1788 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

pirmin wrote:
animals wrote: pricas o stvarima o kojima nemas pojma..

:thumbup:
goodbar

#1789 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by goodbar »

Savremeni rasisti i islamofobi imaju jedan "liberalan"stav,zanimljivo.Treba pogledati holandske,norveške,švedske,njemačke...rasiste,islamofobe i šoviniste.Naime,oni podržavaju homosexualce,Jevreje,crnce,zalažu se za ispravljanje nepravdi prema Jevrejima i crncima,pa čak i plaćanje odštete.Tako postaju bliži mladim ljudima u razvijenim državama.Samo imaju jednog neprijatelja i prema njemu su nemilosrdni.To su -muslimani.I ovdje vidim taj "liberalan"stav domaćih rasista i islamofoba,domaćih,na balkanski način.Samo ne znam,koliko će ih taj "liberalizam"držati.Samo ih malo prodžarajte,pa ćete vidjeti nož u zubima.Vidjećete primitivnog balkanskog rasistu,islamofoba,antisemitu,homofoba...
sigh

#1790 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by sigh »

goodbar wrote:Savremeni rasisti i islamofobi imaju jedan "liberalan"stav,zanimljivo.Treba pogledati holandske,norveške,švedske,njemačke...rasiste,islamofobe i šoviniste.Naime,oni podržavaju homosexualce,Jevreje,crnce,zalažu se za ispravljanje nepravdi prema Jevrejima i crncima,pa čak i plaćanje odštete.Tako postaju bliži mladim ljudima u razvijenim državama.Samo imaju jednog neprijatelja i prema njemu su nemilosrdni.To su -muslimani.I ovdje vidim taj "liberalan"stav domaćih rasista i islamofoba,domaćih,na balkanski način.Samo ne znam,koliko će ih taj "liberalizam"držati.Samo ih malo prodžarajte,pa ćete vidjeti nož u zubima.Vidjećete primitivnog balkanskog rasistu,islamofoba,antisemitu,homofoba...
Povrsno gledas na problem. Problem muslimana je u tome da generalno drustva iz kojih dolaze ne priznaju odredjeni skup ljudskih prava. Ne rade svi to, ali pozamasan postotak muslimana generalno u svijetu ne priznaje ljudska prava koja su ustanovljena u hajmo tako reci zapadnim drustvima i toga su svjesne te skupine koje navodis. I tu se muslimani nalaze nekako zaglavljeni u tom paradosku tolerancije ;-)
LARVA

#1791 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by LARVA »

Ured švedskog tužitelja se oglasio da neće ispitati, da li je policija skrivala informacije o seksualnim napadima na muzičkim festivalima 2014 i 2015 godine.

Najavljujući odluku u priopćenju, Mats Ahlund, advokat u uredu posebnog tužitelja, rekao je da nema razloga vjerovati da su predstavnici policije počinili djela koja mogu biti predmetom javnog gonjenja.
http://www.thelocal.se/20160114/swedish ... x-assaults
We Are Sthlm je muzički festival koji se organizuje za djecu od 12 do 17 godina u Štokholmu.

Nakon što su otkriveni policijski izvještaji, policija je rekla da je 2014 i 2015 godine dobila 38 prijava za seksualne napade na festivalu.
2015 jedno silovanje.

Švedski Dagens Nyheter prenosi, među većinom osumnjičenih u slučaju ovog festivala, 2014 i 2015, bilo je 50 afganistanskih izbjeglica, koji su u Švedsku došli bez roditelja.

Nakon što je okrivljena da je prikrivala informacije o seksualnim napadima, policija je uhapsila 15 godišnjeg dječaka.
Optužen je za napad i seksualni napad.
Kažnjen je sa 25 sati socijalnog rada, i treba isplatiti 10600 kruna dvjema 14 godišnjim djevojčicama, koje je uznemiravao.
Jednoj je pokušao gurnuti ruku u pantole a drugu je udario šakom u lice. Dječaci koji su bili oko njih su se smijali.

Za ovo ljeto nema konkretnih rješenja ali postoji mogućnost za otkazivanje festivala bude li sličnih problema.

http://www.thelocal.se/20160111/police- ... n-festival
http://www.dn.se/sthlm/15-aring-domd-fo ... radgarden/
http://www.dn.se/nyheter/sverige/kamero ... are-sthlm/
strucnjak_kofol

#1792 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by strucnjak_kofol »

Sva govna treba vratiti tamo odakle su dosli, nije to za Evrope, pomalo tek sad ljudi shvataju,to je drugi mentalitet, slazem se sa svima koji to tvrde,a par likova ovdje se satrase braneci ih samo jer su muslimani, kakvi bolidi sunce ti kalajisano,iil se prilagodi zemlji u koju si dosao,inace voz u talibaniju
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1793 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

http://www.vecernji.hr/svijet/izbjeglic ... vi-1052155

jel ono hrle napisao da je škrtost preduvjet za blagostanje države

kod nas kad bi se ovako nešto napravilo bilo bi odmah etiketiranje
zaista je tako... a kod švicaraca to normala i niko nema razloga da se buni
tututuuuu

#1794 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

goodbar wrote:Savremeni rasisti i islamofobi imaju jedan "liberalan"stav,zanimljivo.Treba pogledati holandske,norveške,švedske,njemačke...rasiste,islamofobe i šoviniste.Naime,oni podržavaju homosexualce,Jevreje,crnce,zalažu se za ispravljanje nepravdi prema Jevrejima i crncima,pa čak i plaćanje odštete.Tako postaju bliži mladim ljudima u razvijenim državama.Samo imaju jednog neprijatelja i prema njemu su nemilosrdni.To su -muslimani.I ovdje vidim taj "liberalan"stav domaćih rasista i islamofoba,domaćih,na balkanski način.Samo ne znam,koliko će ih taj "liberalizam"držati.Samo ih malo prodžarajte,pa ćete vidjeti nož u zubima.Vidjećete primitivnog balkanskog rasistu,islamofoba,antisemitu,homofoba...
znaci kad se zauzimas za crnce ne valja, jer su to islamofobi :lol: kad se ne zauzimas onda si rasist. :lol:

A upravo si ti potegao crnce i njihovo tlacenje u proslosti od strane Amerikanaca. :-)

muslimani ugrozeni kme, muslimani kme kme :( Evo sve mi suza suzu goni. :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1795 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

mi balkanci i arapi imamo jednu zajedničku crtu

mislimo da smo centar svijeta

ali jedina razlika između nas i njih :D je u tome što je kod nas razvijenija za mrvicu individualna svijest pa ne pravimo toliko sranja na zapadu
mada polazimo sa različitih startnih pozicija :D pa smo i u tome u razlici... naime europljani smo :D ako to nešto znači
tututuuuu

#1796 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

sigh wrote:
Povrsno gledas na problem. Problem muslimana je u tome da generalno drustva iz kojih dolaze ne priznaju odredjeni skup ljudskih prava. Ne rade svi to, ali pozamasan postotak muslimana generalno u svijetu ne priznaje ljudska prava koja su ustanovljena u hajmo tako reci zapadnim drustvima i toga su svjesne te skupine koje navodis. I tu se muslimani nalaze nekako zaglavljeni u tom paradosku tolerancije ;-)
Ma njega kao muslimana to osobno dira, osjeca se prozvan ili sta vec pa zato lupa gluposti. Cuj muslimani ugrozeni opet nekako se provlaci na ovoj temi, pa crnci u SAD-u tamo nekad itd... A trenutna tema je sta? Fizicko i ino napastovanje zena i curica po ulicama europskih gradova od migranata, napastuju ljude koji su im pruzili utociste od koga? Od krvolocnih Europljana ili opet od drugih muslimana? Dok ih "brtske" drzave ne zele, i to otvoreno kazu... I ono opet muslimani ugrozeni od kjafira, svi drugi krivi, muslimani merhmetli kme kme. :D
Last edited by tututuuuu on 15/01/2016 10:32, edited 1 time in total.
tututuuuu

#1797 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Black swan wrote:mi balkanci i arapi imamo jednu zajedničku crtu

mislimo da smo centar svijeta

ali jedina razlika između nas i njih :D je u tome što je kod nas razvijenija za mrvicu individualna svijest pa ne pravimo toliko sranja na zapadu
mada polazimo sa različitih startnih pozicija :D pa smo i u tome u razlici... naime europljani smo :D ako to nešto znači
Razvijeniji smo mi po mnogo cemu. Od tolerancije, sekularzma, znanosti i pronalazaka pa nadalje... Ova dogadjanja iz rata su najmanje imala veze s vjerom vec je u pozadini bio cisto nacionalizam i sovinizam.

Nasi nisu uredni kao Nijemci, nas je mentalitet vise slican Spanjolcima i Grcima recimo, dakle juznim Europljanima tako da smi i temperamentniji, al da smo po icemu slicni Arapima nismo, bar se ja ne smatram, a ko hoce ima puno pravo. :D
tututuuuu

#1798 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

El Chupo wrote:
sigh wrote: Problem muslimana je u tome da generalno drustva iz kojih dolaze ne priznaju odredjeni skup ljudskih prava. Ne rade svi to, ali pozamasan postotak muslimana generalno u svijetu ne priznaje ljudska prava koja su ustanovljena u hajmo tako reci zapadnim drustvima i toga su svjesne te skupine koje navodis. I tu se muslimani nalaze nekako zaglavljeni u tom paradosku tolerancije ;-)
...sreca pa u bih nema nema muslimana (ili vrlo malo) da se nadju u tvojoj lijepo srocenoj prici
Pa upravo je ovaj goodbar okrenuo pricu na muslimane, niko muslimane nije ni spominjao do njega, vec migrante, Arape ugl.
goodbar

#1799 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by goodbar »

tutinac
Koliki ste vi Španjolci i Grci,pokazali ste '90-ih.Civilizacija,nema šta.Neko reče ovdje,da oni(migranti)nisu za E(u)vropu,jok,ti si.Btw,obišao sam podosta arapskih zemalja i o Arapima imam pozitivno mišljenje.Oni nisu lukavi,prefrgani,pokvareni,bezobrazni(sve karakteristike bjele E(U)vrope).Sad,sto se tu ne umiju snaći,što ne žele da se integrišu,na njihovu je štetu.Ako nekog mrzim,onda su to silovatelji i pedofili,ali tu nešto ne štima.Prve vijesti su bile da je prijavljeno nekoliko stotina napada,pa se onda smanjilo na nekoliko desetina.Kladim se da će historija ovo zabilježiti kao "paljenje Rajhstaga".Ovim rasistima nje teško naći nekoliko gladnih i kriminogenih migranata,platiti im da urade šte hoće,ne kažem,ali MOŽDA.Naravno,sve koji su to učinili,u tvorza,a njihove porodice protjerati.Samo,ne razumijem ove domaće šovene,to se sve odigrava van Bosne,šta njih to tangira?A da,ne bi bili šoveni kada ne bi "pucali"po muslimanima,ali to je njihov tovar.Mržnja može da bude gadna stvar,može covjeka da izjeda iznutra,ali,opet kažem,njihov tovar.
tututuuuu

#1800 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Pa eto vidis da smo slicni jer ste i vi (kad smo i "mi") ubijali i silovali, presude to dokazuju. Tako da...

Sto se Arapa tice, ja sam potpuno bio neupucen, niti mi smrde niti mirisu, kao i vecina drugih grupacija, al ocito je da ti migranti rade probleme (i ne samo Arapi, posto je tebi izgleda samo stalo do Arapa), pa sta ti onda predlazes da se radi? Da ih sve sutne natrag kao sto su ucinile "bratske" zemlje?

I eto, Europljani su pokvareni itd... I onda ja sovinist. :D

Ocito imaju dosta energije kad mogu zene zatvarati u nekakve krugove i mlatiti ih mogu se onda boriti i protiv ISIL-a. :D Ili mozda pustiti ih da divljaju da se neciji vjerski hosjecajcici ne bi ugrozili? Evo, sta ti konkretno predlazes?

A ljudi se zanimaju i ubijaju vrijeme. Mislim da je logicno da me kao Europljnina vise ovo zanima sto se dogadja stu u susjedstvu nego stanje u B. istoku pa je opet ta tema puno aktivnija i niko ne postavlja pitanje tu "a sto se vi zanimate s tim"?
Post Reply