"Ko pravi primitivac"medvjed23 wrote: no, ponekad je to neizbježno..
Evo tebi jedna druga ...
P.S. Nema nam raje. O'šli na more, garant. Baš su zločesti.
Moderator: Chloe
"Ko pravi primitivac"medvjed23 wrote: no, ponekad je to neizbježno..
Fato, 'dje zapelo? Čekamo sljedeću epizodu.fatamorgana wrote:Izgleda ima pametnijeg posla, moraću ope' ja ....
Ja sam trenutno u kracoj prijateljskoj posjeti slobodarskom i prijateljskom Shellharbouru.piupiu wrote:P.S. Nema nam raje. O'šli na more, garant. Baš su zločesti.![]()
![]()
Svi nestali.John Cleese wrote:Ja sam trenutno u kracoj prijateljskoj posjeti slobodarskom i prijateljskom Shellharbouru.piupiu wrote:P.S. Nema nam raje. O'šli na more, garant. Baš su zločesti.![]()
![]()
P.S.
Ako spadam u tu "raju"...![]()
![]()
![]()
pravi onaj balkanski, trogloditski, sa dna kace ..piupiu wrote:"Ko pravi primitivac"medvjed23 wrote: no, ponekad je to neizbježno..![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
dobre su i jedna druga i jedna prva, svaka za različitu priliku..piupiu wrote: Evo tebi jedna druga ...
Tako srećan dan.
Magla se digla rano, radio sam u vrtu.
Kolibri su zastajali nad cvetom orlovskog nokta.
Na zemlji nije bilo stvari koju bih hteo da imam.
Nisam znao nikoga kome bi bilo vredno zavideti.
Što se zlo dogodilo, zaboravio sam.
Nisam se stideo misli da sam bio onaj koji sam.
U telu nisam osećao nikakav bol.
Uspravljajući se, video sam plavo more i jedra.
Jes' vidio, moj medjede.medvjed23 wrote:a raja.. raja bi trebala preispitati i puno bolje posložiti prioritete.. čuj, molim te, oni radi tamo neke banalnosti poput mora zanemaruju obaveze od najvećeg značaja - one forumske.. nečuveno, zaista..![]()
Gos'n Krleža.Promatrajući ljude sa prilično svježom znatiželjom, primjećivao sam kako se ljudi uzajamno prljaju po nekoj neshvatljivoj, dubokoj potrebi koja se u čovjeku objavljuje silinom teže: postoji u ljudima mračna snaga koja vuče dolje, k zemlji, u blato. Ljudi se progone uzajamno i osjećaju se progonjenima od kretnje, od pogleda, od riječi, ljudi se njuškaju međusobno nepovjerljivo kao zvijeri, ljudi jesu zapravo dvonoge životinje, ljudi kradu jedni drugima misli i novac (kao opice u prašumama što kradu jedne drugima banane), a kad su se nakrali i kad im se sito podriguje, onda zadovoljno gunđaju valcere, mokreći u podzemnom pisoaru kakvog prljavog noćnog lokala, kamo iz daljine kroz koprenu dima i miris katrana dopire cilik slabe muzike: dobro nam ide, nažderali smo se tuđe muke, nose nas na jastucima, pijani smo, slava bogu.
....
„Za Hrvate sam od početka bio Srbin i unitarista. Za Srbe frankovac i ustaša, a za ustaše opasan marsist i komunist, za neke marksiste salonski komunist, za klerikalce i vjernike Antikrist koga treba pribiti na sramni stup. Za malograđane poslije rata sam kriv da je do svega ovoga došlo, za partijce što nisam došao u partizane, za vojnike zato što sam antimilitarist, a za antimilitariste što sam boljševik“
http://www.lupiga.com/vijesti/uz-obljet ... j-gluposti
Jela samo što nije na vrata... preplanula!medvjed23 wrote:u moje vrijeme znao se neki red.. omlatina je imala respekta prema starijim i nije sjedila na hladnom betonu niti zanemarivala forum.. a ovo danas, sve zlo i naopako.. samo nek nije kako treba.. eno naprimjer, ne pamtim kad je ona jela došla da nas upita kako smo i treba li nam šta.. al šta ćeš.. takvo vrijeme došlo..

¤ jelena ¤ wrote:Ja ne zabušavam zbog moreta, titami
Nego, danas je rođendan jednom kralju, pa je red da to obilježimo na temi...
Nemoj je nista ljubit' - folira... evo je u Avoca Beachu, surfa, a ja gledam i kontam - dokle...piupiu wrote:¤ jelena ¤ wrote:Ja ne zabušavam zbog moreta, titami![]()
'moreta' - kakva divna deklinacija!
piupiu wrote:¤ jelena ¤ wrote:Ja ne zabušavam zbog moreta, titami![]()
'moreta' - kakva divna deklinacija! Podsjeti me na ovo:
Pa na ovo:
Nego, danas je rođendan jednom kralju, pa je red da to obilježimo na temi...![]()
The thrill is gone. Je l' ovo neka poruka?![]()
![]()
Krokodajl wrote:Kad smo već kod Krleže, Hrvatski Bog Mars, ko nije pročitao, obavezno
Al', dobra joj je daCka, pa ćemo zažmirit'.John Cleese wrote:Nemoj je nista ljubit' - folira... evo je u Avoca Beachu, surfa, a ja gledam i kontam - dokle...
¤ jelena ¤ wrote:Krokodajl wrote:Kad smo već kod Krleže, Hrvatski Bog Mars, ko nije pročitao, obavezno![]()
Da, da...posebno bih, toplo, preporučila ''Baraku pet be'', svima onima koji ne razlikuju rat od fudbalske utakmice, jer su ga posmatrali sa sigurne distance bjelosvjetskih tribina, a danas željno iščekuju i tipuju drugo poluvrijeme.
A i onima kratke pameti, koji su rat itekako osjetili i preživjeli, ali im se mora desiti još jedan da bi iz istog možda naučili i nešto više, sem dometa koji im nalaže da je tek sljedeći rat onaj odlučujući i zato ga treba dočekati spremno, kao čilo i do zuba naoružano topovsko meso iliti broj.
Sve to, naravno, bez imalo svijesti o poslijeratnoj, višedecenijskoj regresiji i kolektivnoj patologiji, koju ta ista mesa i njihovi potomci danas žive.
Ne trzas... ne trzas...piupiu wrote:Al', dobra joj je daCka, pa ćemo zažmirit'.John Cleese wrote:Nemoj je nista ljubit' - folira... evo je u Avoca Beachu, surfa, a ja gledam i kontam - dokle...![]()
![]()
¤ jelena ¤ wrote:E, a vamo neke persone...što šire dezinformacije, samo ću u letu pozdravit...
![]()
![]()
ruke k sebi, brezobrazni stvore!¤ jelena ¤ wrote:
Poljubac svima koliko vas imaa međedu jedan maxuz štip za gujcu međedsku
htio sam kao prilog metnuti manic depression, al nema na yt-u kvalitetnog snimka..September 18th: On this Day
1970, Jimi Hendrix was pronounced dead on arrival at St. Mary Abbot's Hospital in London at the age of 27 after choking on his own vomit. Hendrix left the message 'I need help bad man', on his managers answer phone earlier that night. Rumors and conspiracy theories grew up around Hendrix’s death. Eric Burdon claimed Jimi had committed suicide, but that’s contradicted by reports that he was in a good frame of mind. In 2009, a former Animals roadie published a book claiming that Jimi’s manager had admitted to him that he arranged the murder of Hendrix, since the guitarist wanted out of his contract.
https://vimeo.com/167620642medvjed23 wrote:htio sam kao prilog metnuti manic depression, al nema na yt-u kvalitetnog snimka..September 18th: On this Day
1970, Jimi Hendrix was pronounced dead on arrival at St. Mary Abbot's Hospital in London at the age of 27 after choking on his own vomit. Hendrix left the message 'I need help bad man', on his managers answer phone earlier that night. Rumors and conspiracy theories grew up around Hendrix’s death. Eric Burdon claimed Jimi had committed suicide, but that’s contradicted by reports that he was in a good frame of mind. In 2009, a former Animals roadie published a book claiming that Jimi’s manager had admitted to him that he arranged the murder of Hendrix, since the guitarist wanted out of his contract.![]()
Ovaj snimak je boljiJohn Cleese wrote:https://vimeo.com/167620642medvjed23 wrote:
htio sam kao prilog metnuti manic depression, al nema na yt-u kvalitetnog snimka..![]()