Kako nastadosmo? Iz nicega, bog, vanzemaljci, ili...?
- dust in the wind
#1776 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
posmatrajući nas forumske jedinke...mislim da nastadosmo iz gluposti 
- Dozer
#1777 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Svasta je moguce 
-
kerima1
#1778 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Dozer wrote:Odlican dokumentarac koji sam odgledao ranije, a koji zaista objasnjava masu stvari, ali ponajprije svjetski poredak i danas, ali i prije 2-3-5.000 godina.stari_rastafari wrote:Mozda ovome dokumentaracu i nije upotpunosti mjesto na ovoj temi ali se svakako dotice mnogo rasprava ovdje a uz to je dobar nastavak mog zadnjeg posta. Nijeckao sam se da li da podijelim sa vama al posto mislim da su svi zakljucci iz dokmentarca jako vazni i zaista otvaraju oci pa se tako na kraju odlucih da ga postavim na ovu temu: The Handbook of Human Ownership. Nadati se da ce barem neko pogledati i siriti dalje.
Dokument nazalost ne odgovara na pitanja nastanka ali daje odgovor na dosta drugih pitanja
Nazalost, a ovo kazem bez ikakve namjere da bilo koga vrijedjam ili omalovazavam, ovaj dokumentarac mogu shvatiti oni koji su u zivotu prosli stosta i sreli se s mnogim stvarima koje su u njemu zaista dobro pojasnjene i rastavljene na proste faktore.
Kada kazem "prosli stosta u zivotu", to se ne odnosi na desetine derneka, vecernjih izlazaka, odlazaka s rajom na more, tipkanja i surfanja na kompjuteru i sl.
Odnosi se na stvaranje porodice, probleme na koje se nailazi kroz to, bar 10 godina radnog iskustva koje podrazumijeva kontakte i rad s ljudima raznih profila, putovanja izvan ove drzave i upoznavanje, a po mogucnosti i rad s ljudima izvana, kao i upoznavanje stanja, sistema i nacina zivota na drugim mjestima (drzavama i gradovima). Podrazumijeva i otvoren um, koji ce o svemu sto vidi i cuje razmisliti bez bilo kakvih okova koje namece neki interni sistem, religija, ili bilo sta drugo.
A onda, i analiticki sve to sagledati, posloziti, postaviti u nekakav ispravan dugogodisnji niz, i tek na osnovu toga stosta zakljuciti.
Svi oni koji nemaju ni djelic opisanih zivotnih iskustava, naprosto ne mogu razumjeti o cemu se govori u ovom dokumentarcu. Mislim, mogu razumjeti o cemu se govori, ali ni priblizno nece povjerovati u to i samo ce preko njega preci kao preko "gluposti". Nije to nista iznenadjujuce. Naprotiv, sasvim je normalno, jer upravo licna iskustva su nekakav faktor koji i te kako utice na razumijevanje svega oko nas.
Podrazumijeva se da godine starosti nisu neki pretjerani eliminatorni faktor, ali isto tako i jesu, jer mnoge stvari se naprosto ne mogu ni vidjeti, ni uociti, a ni shvatiti bez odredjene starosti, tj. bez odredjenih godina zivota u kojima bi se akumuliralo neko iskustvo i znanje.
Isto tako, neko moze imati i 100 godina, a da i dalje ne zna ni za sta dalje ili vise od svoje mikro-okoline, naprosto jer je nikada nije napustio, a samim tim nije ni imao priliku steci bilo kakvo drugo i drugacije znanje i svijest o bilo cemu.
Ali, iako dokumentarac ne daje direktne odgovore na bilo sta o ovome o cemu pricamo, ipak daje neke moguce pretpostavke. A one su najvidljivije na pocetku filma - mi uzgajamo sve oko sebe radi sebe i svog prezivljavanja. Da li je zaista toliko nemoguce da smo i mi samo neka vrsta stoke nekome, tj. hrana na neki nacin?
Razmislja na koji nacin bi to mogli biti hrana za 'nekog'!?
Prije ce biti da smo samo u nizu mravinjaka planete zemlje, jedni od organizama..sasvim nebitni,a opet neodvojivi od cjeline cijelog svemira.
-
sizifinho
#1779 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Dokumentarac koji postavlja vise pitanja nego odgovora je los dokumentarac.
Kao i pretpostavka nakon koje imas vise pitanja nego odgovora.
Kao i pretpostavka nakon koje imas vise pitanja nego odgovora.
- stari_rastafari
#1780 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Hvala Dozer za konstruktivne replike na moj postove. Razmisljanja nam se sustinski poklapaju sa mozda nekim odstupanjima po nekim pitanjima. Svakako si upravu sa zadnjim postom - mladog covjeka zanimaju neke druge brige i ovakve teme vecini mladih ljudi nisu ni na kraju pameti.Dozer wrote:...
Opet cu ponoviti, meni nije cilj da ubijedjujem bilo koga da treba misliti kao ja. Cilj mi je da podijelim svoja saznanja i zakljucke sa sto vise ljudi kako bih ih potaknuo da istrazuju sami za sebe. Ja sam za sebe kroz godine iscitavanja i pregledavanja raznih dokumenata stvorio nesto jasniju sliku stanja u svijetu. Nedostaje tu dosta dijelova, narocito iz starije historije, ali srz je tu, vidljiva je i opipljiva. Konstantno nam istinu poturaju pod nos a mi ne zelimo da je vidimo. Ko zna, mozda i zasluzujemo da budemo stoka nekome. Mozda, samo sto se ja sa tim ne mogu pomiriti. Zbog toga zelim obavijestiti sto vise ljudi u nadi da cemo se osvijestiti. Podrazumijevam to kao svoju duznost.
Naravno, upravu si kada kazes da za shvatanje ove tematike je potreban "...otvoren um, koji ce o svemu sto vidi i cuje razmisliti bez bilo kakvih okova..." Vrlo cesto se desava kada sa ljudima pokusavam razgovarati o ovim stvarima da misle da sam lud... I ja im se ne cudim uopste, i sam sam mislio za ljude koji su mi nekad davno govorili o ovim stvarima da jednostavno pretjeruju... Ustvari se radi su o nevjerovatnim stvarima koje granice sa fantazijom ali nazalost su daleko od fantazije. Otkrio sam da sve sto sam mislio da znam, sve sto sam vjerovao, svi ideali itd su laz. Srusio mi se svijet i sad pokusavam da ga ponovo sagradim
Ova tematika je toliko nevjerovatna, duboka i sa tolikom kolicinom aspekata da je nemoguce sve strpati u jedan mali post a da opet bude svima jasno o cemu se tacno radi. A nazalost i nemam toliko vremena da raspredam ovdje, zato kad nadjem vremena trudicu se da svaki post bude informativan i pokusavacu da se nastavlja na predhodne postove. One koje zanima uvijek ce nesto naci za sebe a one koje ne zanima uvijek ce naci nesuvisle i ponekad paradoxne argumente. Cesto se desava da poneki i ne citaju sta tacno pise, ili procitaju dvije recenice i donose neke zakljucke izvadjene iz kontexta. Ja na takve postove necu odgovarati i necu ulaziti u polemiku koja izlazi iz sfere teme o kojoj govorim.
Na kraju, mislim da je ovo tema o kojoj se treba govoriti i o kojoj se treba vise educirati te traziti nezavisne informativne izvore. Ako ikada uspije da ljudi otvore oci i urade nesto protiv zala koji im igraju o glavi mozda na kraju dodjemo i do istine o nasem nastanku i nasoj svrsi.
Toliko od mene za sada
-
sizifinho
#1781 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Obicno zavaravanje je misliti da cemo naci odgovore o postanku, u roku ovih generacija. Jer za transcendiranje treba proci dobar broj vijekova,a ne 50-100 godina.
- stari_rastafari
#1782 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Niko nije spomenuo nigdje bilo kakvu generaciju. Meni sto je bitno je potaknuti bilo koga da vidi a nadati se da ce se nekad cijela jedna generacija otrijezniti i pokusati skinuti okove. Dok god smo u okovima nikad mi nista necemo znati ni o sebi ni o bilo cemu.
A za komentar o dokumentarcu, pogledaj / poslusaj jbg
Daje dosta odgovora na x pitanja.
A za komentar o dokumentarcu, pogledaj / poslusaj jbg
-
sizifinho
#1783 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
koji su to okovi?stari_rastafari wrote:Niko nije spomenuo nigdje bilo kakvu generaciju. Meni sto je bitno je potaknuti bilo koga da vidi a nadati se da ce se nekad cijela jedna generacija otrijezniti i pokusati skinuti okove. Dok god smo u okovima nikad mi nista necemo znati ni o sebi ni o bilo cemu.
A za komentar o dokumentarcu, pogledaj / poslusaj jbgDaje dosta odgovora na x pitanja.
A sto se tice dokumentarca, inace ih ne gledam zbog njihove sklonosti manipulisanju. Samo pravi dokumentarac s izvorima, kredibilnim osobama grana nauke koje se spominju, kao i cistim, nepurificiranim cinjenicama -dolaze u obzir. Smatram moje vrijeme isuvise dragocjenim i kratkim da bih ga trosio na bilo sta manje od onog napisanog.
al et posto kazes da daje odgovore na x pitanja, poglrdat cu
- Dozer
#1784 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
@Stari
U stvari, kako se stalno ponavlja u onim X-Files - Istina je oko nas. I ja mislim da je ovo tacno, kao i da taj slogan, floskula ili nazovimo kako god, zapravo jeste istina, pa mozda cak i poruka svima nama. Ali, umotano u nesto sto mi nazivamo SF, tacnije sto nam je receno da je SF. Da li je zaista?
Kazes da se ne mozes i ne zelis pomiriti s tim da smo mi, mozda, samo necije krave, ili riza, psenica...nebitno. Ali, ako to zaista jeste istina (sto se spominje i u onim nekim izjavama onih nekih ranije postavljanih na temi, da postoji jedna vrsta koja se hrani nasom energijom), sta mi tu realno mozemo? Ja mislim - nista. Kao sto ni krave, riza ili psenica nama ne mogu nista. Mogu biti pojedeni, kada i na nacin na koji mi to odlucimo, zar ne...?
A, mozda ih vec i imamo, ali... tu onda ulazimo u pricu o onome o cemu smo vec dosta rekli - zavjere, ili teorije zavjera.
Ako si odgledao dokumentarac, mislim da iz stvari koje vec u zivotu znas i prepoznajes mozes dosta toga shvatiti da je u dokumentarcu, zapravo - tacno.
Nazalost...
A, upravo ovo sto si rekao o ljudima i naucnim cinjenicama...E, to je nesto sto se u realnom zivotu bas i ne moze uvijek primijeniti. Tacnije, vrlo se rijetko moze primijeniti, pogotovo u sferi manipulacije manjine vecinom. A to je nesto sto traje upravo vijekovima.
Ne postoje nikakve empirijske metode kojima se te stvari mogu dokazati. Naprosto ih treba prvo prepoznati, zatim shvatiti, pa se tek onda prema njima postaviti na odgovarajuci nacin. A za to prepoznavanje najbitniji faktor je upravo ono sto ti negiras kao relevantno za bilo sta - zivotno iskustvo.
U stvari, kako se stalno ponavlja u onim X-Files - Istina je oko nas. I ja mislim da je ovo tacno, kao i da taj slogan, floskula ili nazovimo kako god, zapravo jeste istina, pa mozda cak i poruka svima nama. Ali, umotano u nesto sto mi nazivamo SF, tacnije sto nam je receno da je SF. Da li je zaista?
Kazes da se ne mozes i ne zelis pomiriti s tim da smo mi, mozda, samo necije krave, ili riza, psenica...nebitno. Ali, ako to zaista jeste istina (sto se spominje i u onim nekim izjavama onih nekih ranije postavljanih na temi, da postoji jedna vrsta koja se hrani nasom energijom), sta mi tu realno mozemo? Ja mislim - nista. Kao sto ni krave, riza ili psenica nama ne mogu nista. Mogu biti pojedeni, kada i na nacin na koji mi to odlucimo, zar ne...?
Zapravo, ovdje je jedna sitna fula - vrijeme i saznavanje ne pocinje danas i od nas, nego su vijekovi odavno vec prosli. Mozda su upravo nase generacije te koje su na nekakvom kraju tih vijekova i koje ce doci do tih saznanja...sizifinho wrote:Obicno zavaravanje je misliti da cemo naci odgovore o postanku, u roku ovih generacija. Jer za transcendiranje treba proci dobar broj vijekova,a ne 50-100 godina.
A, mozda ih vec i imamo, ali... tu onda ulazimo u pricu o onome o cemu smo vec dosta rekli - zavjere, ili teorije zavjera.
Ako si odgledao dokumentarac, mislim da iz stvari koje vec u zivotu znas i prepoznajes mozes dosta toga shvatiti da je u dokumentarcu, zapravo - tacno.
Nazalost...
A, upravo ovo sto si rekao o ljudima i naucnim cinjenicama...E, to je nesto sto se u realnom zivotu bas i ne moze uvijek primijeniti. Tacnije, vrlo se rijetko moze primijeniti, pogotovo u sferi manipulacije manjine vecinom. A to je nesto sto traje upravo vijekovima.
Ne postoje nikakve empirijske metode kojima se te stvari mogu dokazati. Naprosto ih treba prvo prepoznati, zatim shvatiti, pa se tek onda prema njima postaviti na odgovarajuci nacin. A za to prepoznavanje najbitniji faktor je upravo ono sto ti negiras kao relevantno za bilo sta - zivotno iskustvo.
-
asker
#1785 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Vidio bi ti kako Trident i Topol-M lete prema prvoj prijetnji da dodje do toga. Al da pogledam dokumentarac pa da vidimo.Dozer wrote:@Stari
Ali, ako to zaista jeste istina (sto se spominje i u onim nekim izjavama onih nekih ranije postavljanih na temi, da postoji jedna vrsta koja se hrani nasom energijom), sta mi tu realno mozemo? Ja mislim - nista. Kao sto ni krave, riza ili psenica nama ne mogu nista. Mogu biti pojedeni, kada i na nacin na koji mi to odlucimo, zar ne...?
- Connaisseur Karlin
#1786 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Kosmicka prasina,koja oduvjek pada na nasu Planetu.
-
saimidin
#1787 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
kako vidim, ovde se sad vodi filozofska rasprava, gdje smo mi u lancu ishrane, posto sam pogledao samo prvih 15-ak minuta
"dokumentarca"
ps
sto kaze jedna bakterija, dok ne probam lava, za mene je covjek kralj zivotinja.
"dokumentarca"
ps
sto kaze jedna bakterija, dok ne probam lava, za mene je covjek kralj zivotinja.
- Dozer
#1788 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Mozda da ipak odgledas cijeli filmic.... Cisto jer se u njemu, zapravo, ne radi o lancu ishrane 
- KB9
#1789 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
ne mogu se otet dojmu da ogroman broj ljudi koji se zalazu za razne teorije zavjere pogleda nekoliko dokumentaraca na tu tematiku i ekspresno postane ekspert po tom pitanju 
-
sizifinho
#1790 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
nije to dojam, to je faktKB9 wrote:ne mogu se otet dojmu da ogroman broj ljudi koji se zalazu za razne teorije zavjere pogleda nekoliko dokumentaraca na tu tematiku i ekspresno postane ekspert po tom pitanju
nekolicina dokumentaraca, nesto se na netu procita a garant imaju i podforumi o tom.
Najbolje mi je kad neko kaze - otvorite oci - ko eto on ih je otvorio kad je spoznao istinu, iz tih samoproklamisanih "dokumentaraca", a mi ostali smo ovce
- KB9
#1791 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
kad se samo sjetim vremena dok je bio popularan zeitgeist, nisi mogo zivit od tih probudjenihsizifinho wrote:nije to dojam, to je faktKB9 wrote:ne mogu se otet dojmu da ogroman broj ljudi koji se zalazu za razne teorije zavjere pogleda nekoliko dokumentaraca na tu tematiku i ekspresno postane ekspert po tom pitanju
nekolicina dokumentaraca, nesto se na netu procita a garant imaju i podforumi o tom.
Najbolje mi je kad neko kaze - otvorite oci - ko eto on ih je otvorio kad je spoznao istinu, iz tih samoproklamisanih "dokumentaraca", a mi ostali smo ovce
-
sizifinho
#1792 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
ma svako vrijeme ima takve
kontam da jedini filter koji nas cini u granicama zdravog razuma u odsustvu daje lazni dojam tim pripadnicima otvaranja umova - da gledaju na stvari na najispravniji nacin.
Jbg, s svom tehnologijom koju imamo danas hrpa informacija je na dohvat ruke i ljudima ciji umovi nisu sposobni procesirat ispravnost i kompleksnost tako toga.
Mislim da smo isuvise rano zavrsili sa prirodnom selekcijom. Trebala nam je jos koja hiljadarka godina pod evolucijom...ovako samo dozvoljavamo slabijim karikama da slabe sistem kolektiva
kontam da jedini filter koji nas cini u granicama zdravog razuma u odsustvu daje lazni dojam tim pripadnicima otvaranja umova - da gledaju na stvari na najispravniji nacin.
Jbg, s svom tehnologijom koju imamo danas hrpa informacija je na dohvat ruke i ljudima ciji umovi nisu sposobni procesirat ispravnost i kompleksnost tako toga.
Mislim da smo isuvise rano zavrsili sa prirodnom selekcijom. Trebala nam je jos koja hiljadarka godina pod evolucijom...ovako samo dozvoljavamo slabijim karikama da slabe sistem kolektiva
- Dozer
#1793 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
E nek' ste vas dvojica jake karike kolektiva
Ali, jednu stvar si dobro primijetio, a to je :
A mislim da ce to biti odlican put da to i sam sebi rascistis.
Koji su to faktori i elementi na osnovu kojih ti, sa svojih 20-ak godina, dolazis do 100% ispravnih zakljucaka o zivotu i funkcionisanju svijeta oko sebe, a nisi mak'o dalje od svoje mahale...?
Znam da ces se opet nesto uvrijediti, ali nemas ni potrebe ni razloga, jer samo ti postavljam realno pitanje koje proizilazi iz tvog vise nego nafuranog komentara.
Evo i parametri za razmisljanje, a na osnovu kojih bez problema mozes doci do svog licnog iskustvenog nacina razmisljanja:
- starost
- obrazovanje
- radno iskustvo (duzina i vrsta/e)
- porodicno iskustvo (ne u odnosu na oca i majku)
- poznavanje drugih kultura (ne samo istorijskih, nego i danasnjih)
- poznavanje drugih zemalja i njihovih sistema
- kolicina i vrsta kontakata s drugim kulturama i zemljama
- poznavanje globalnih socio-ekonomskih, religijskih i politickih cinjenica
- poznavanje istih cinjenica u pojedinacnim drugim zemljama
Kada sam sebi das iskrene odgovore na ova pitanja, ne meni jer ne moras niti ocekujem, shvatices koliko ne razumijes svijet u kojem zivis. Samo ce ti se reci.
Ali, jednu stvar si dobro primijetio, a to je :
Ostaje samo jos da nam svima objasnis na koji nacin i na osnovu cega ti procesiras ispravnost i kompleksnost svih tih dostupnih informacija, a koje se ne mogu ni na koji nacin potvrditi ili dokazati empirijski, nekom formulom, definicijom, naucnom teorijom i sl.sizifinho wrote:Jbg, s svom tehnologijom koju imamo danas hrpa informacija je na dohvat ruke i ljudima ciji umovi nisu sposobni procesirat ispravnost i kompleksnost tako toga.
A mislim da ce to biti odlican put da to i sam sebi rascistis.
Koji su to faktori i elementi na osnovu kojih ti, sa svojih 20-ak godina, dolazis do 100% ispravnih zakljucaka o zivotu i funkcionisanju svijeta oko sebe, a nisi mak'o dalje od svoje mahale...?
Znam da ces se opet nesto uvrijediti, ali nemas ni potrebe ni razloga, jer samo ti postavljam realno pitanje koje proizilazi iz tvog vise nego nafuranog komentara.
Evo i parametri za razmisljanje, a na osnovu kojih bez problema mozes doci do svog licnog iskustvenog nacina razmisljanja:
- starost
- obrazovanje
- radno iskustvo (duzina i vrsta/e)
- porodicno iskustvo (ne u odnosu na oca i majku)
- poznavanje drugih kultura (ne samo istorijskih, nego i danasnjih)
- poznavanje drugih zemalja i njihovih sistema
- kolicina i vrsta kontakata s drugim kulturama i zemljama
- poznavanje globalnih socio-ekonomskih, religijskih i politickih cinjenica
- poznavanje istih cinjenica u pojedinacnim drugim zemljama
Kada sam sebi das iskrene odgovore na ova pitanja, ne meni jer ne moras niti ocekujem, shvatices koliko ne razumijes svijet u kojem zivis. Samo ce ti se reci.
Last edited by Dozer on 18/03/2016 15:37, edited 1 time in total.
- stari_rastafari
#1794 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
@Dozer
Nazalost moram potvrditi da sam jednom prilikom Sizifu i sam skretao paznju na prepotentnost
Posto mi se cini da je sazeta materija tesko svarljiva, neka oni koje zanima pocnu tacno ovdje - mislim da je ovo vrlo dobar uvod u tematiku:
O cemu JFK prica? Zasto? - Moje misljenje je da je ovdje predsjednik ucinio svoju duznost. (Ovo ponavljam jer je vrlo bitno.)
Nego da vas usput priupitam, vas se uopste ne tice sta se desava na Bliskom Istoku? Mislite da su Afganistan, Irak, Libija, Sirija, Burma, Somalija itd puka slucajnost i da su zasluzili to sta im se trenutno desava? Ili vas to uopste ne tangira niti zanima? Zanima li vas uopste zasto se oformio BRICS? Zasto Kina manipulise juanom? Da li ste uopste culi za TTIP i koja je svrha toga? Znate li da Francusko tuzilastvo trazi jednog od Rothschild-a iz francuskog kraka porodice, i ne mogu da ga nadju? Jeste li svijesni cinjenice da je u Iraqu do sada ubijeno negdje oko milion i po stanovnika? I taj broj raste, dok mi pricamo! Znate li u kakvoj je situaciji danas Palestina i kako je uopste do toga doslo? Zasto je pola Afrike zarazeno sidom a druga polovina ebolom? Da mlade Indijke umiru od poslijedica vakcinacija, postaju sterilne ili bolesne? Da je u Indiji velika stopa samoubistava u seljaka/farmera? Znate li da se u Venecueli odmah po smrti Chaveza desio puc i da se na vlast vratila burzujska vlada? Znate li da su u Libiji srusili najvecu irigacionu rijeku na svijetu - Gadafijevo osmo cudo svijeta? Da je u Peruu obican narod odvojen zidovima od imucnih? Da ljekari na "zapadu" zbog straha od otkaza ne smiju davati prirodne lijekove a narocito ne prirodne lijekove protiv raka - nego moraju kemoterapiju? Znate li da oko milion slavenskih zena godisnje prodje kroz Izraelske bordele? Kakva je danasnja uloga Rusije u svijetu? Da su crnci najcestiji gosti korporativnih zatvora u SAD? Da tamo ljudi rade po 3 posla da bi prezivjeli? Mislite da je sranje kod nas slucajno? Znate li da je Fukashima jos uvijek aktivna? Da li vas uopste zanimaju ove stvari? Da li vas zanima uopste sta je iza toga? Ako ni za jednu od ovih tek nekoliko cinjenica niste culi ili vas ne zanima onda ste naprosto ignoranti.
Dovoljno je samo malo se zanimati za svijet oko sebe i ne biti egocentrican. Stvari nisu onakve kakve vam se cine i jednog dana cete nadoci i osjetiti ular na glavi.
Zapamtite, u mainstream medijima necete nikad dobiti pravu informaciju.
Za "naucnike" koje zanima prava literatura mogu preporuciti da se obrate na primjer slijedecim autorima: Aldous Huxley, Henry Ford, William Guy Carr, Carol Quigly, Naom Chomsky, Karl Marx, Lenin, David Rockefeller, Benjamin D'Israeli, Edward Griffin, John Robinson, Albert Pike, Churchil, George Orvell... To su tek neki od autora. Ako vas zanima na koje radove da obratite paznju recite, mada se sa malo cackanja nesto moze naci na netu samostalno
Procitajte barem jedan rad od barem jednog autora pa hajmo onda diskutovat? BTW, mislim da sam postavio dvije vrlo zanimljive knjige u jednom od postova.
). Rjesenja moraju postojati, jer za sve postoji. I ja bih volio ovdje barem lamentirati o rjesenjima.
"...da postoji jedna vrsta koja se hrani nasom energijom..." - Ja ne znam da li se neko hrani nasom energijom, ko zna, moguce... al da nas iskoristavaju, to je vec nesto drugo
15 porodica posjeduje bogastvo srazmjerno bogastvu 3 milijarde ljudi?! Mislim da to zasluzuje nase zivo zanimanje.
Nazalost moram potvrditi da sam jednom prilikom Sizifu i sam skretao paznju na prepotentnost
Posto mi se cini da je sazeta materija tesko svarljiva, neka oni koje zanima pocnu tacno ovdje - mislim da je ovo vrlo dobar uvod u tematiku:
O cemu JFK prica? Zasto? - Moje misljenje je da je ovdje predsjednik ucinio svoju duznost. (Ovo ponavljam jer je vrlo bitno.)
Nego da vas usput priupitam, vas se uopste ne tice sta se desava na Bliskom Istoku? Mislite da su Afganistan, Irak, Libija, Sirija, Burma, Somalija itd puka slucajnost i da su zasluzili to sta im se trenutno desava? Ili vas to uopste ne tangira niti zanima? Zanima li vas uopste zasto se oformio BRICS? Zasto Kina manipulise juanom? Da li ste uopste culi za TTIP i koja je svrha toga? Znate li da Francusko tuzilastvo trazi jednog od Rothschild-a iz francuskog kraka porodice, i ne mogu da ga nadju? Jeste li svijesni cinjenice da je u Iraqu do sada ubijeno negdje oko milion i po stanovnika? I taj broj raste, dok mi pricamo! Znate li u kakvoj je situaciji danas Palestina i kako je uopste do toga doslo? Zasto je pola Afrike zarazeno sidom a druga polovina ebolom? Da mlade Indijke umiru od poslijedica vakcinacija, postaju sterilne ili bolesne? Da je u Indiji velika stopa samoubistava u seljaka/farmera? Znate li da se u Venecueli odmah po smrti Chaveza desio puc i da se na vlast vratila burzujska vlada? Znate li da su u Libiji srusili najvecu irigacionu rijeku na svijetu - Gadafijevo osmo cudo svijeta? Da je u Peruu obican narod odvojen zidovima od imucnih? Da ljekari na "zapadu" zbog straha od otkaza ne smiju davati prirodne lijekove a narocito ne prirodne lijekove protiv raka - nego moraju kemoterapiju? Znate li da oko milion slavenskih zena godisnje prodje kroz Izraelske bordele? Kakva je danasnja uloga Rusije u svijetu? Da su crnci najcestiji gosti korporativnih zatvora u SAD? Da tamo ljudi rade po 3 posla da bi prezivjeli? Mislite da je sranje kod nas slucajno? Znate li da je Fukashima jos uvijek aktivna? Da li vas uopste zanimaju ove stvari? Da li vas zanima uopste sta je iza toga? Ako ni za jednu od ovih tek nekoliko cinjenica niste culi ili vas ne zanima onda ste naprosto ignoranti.
Dovoljno je samo malo se zanimati za svijet oko sebe i ne biti egocentrican. Stvari nisu onakve kakve vam se cine i jednog dana cete nadoci i osjetiti ular na glavi.
Zapamtite, u mainstream medijima necete nikad dobiti pravu informaciju.
Za "naucnike" koje zanima prava literatura mogu preporuciti da se obrate na primjer slijedecim autorima: Aldous Huxley, Henry Ford, William Guy Carr, Carol Quigly, Naom Chomsky, Karl Marx, Lenin, David Rockefeller, Benjamin D'Israeli, Edward Griffin, John Robinson, Albert Pike, Churchil, George Orvell... To su tek neki od autora. Ako vas zanima na koje radove da obratite paznju recite, mada se sa malo cackanja nesto moze naci na netu samostalno
Za pocetak mozemo UGASITI TELEVIZOR! - pricati sa ljudima. Upravu je Sizif kada kaze da je nemoguce evoluirati za jednu generaciju sto ne znaci da ne treba raditi na pravim problemima jos danas (mada se treba osvrnuti na posljednih 100g - moze se stosta za to vrijeme promijenitiDozer wrote:@Stari
Ali, ako to zaista jeste istina (sto se spominje i u onim nekim izjavama onih nekih ranije postavljanih na temi, da postoji jedna vrsta koja se hrani nasom energijom), sta mi tu realno mozemo? Ja mislim - nista. Kao sto ni krave, riza ili psenica nama ne mogu nista. Mogu biti pojedeni, kada i na nacin na koji mi to odlucimo, zar ne...?
"...da postoji jedna vrsta koja se hrani nasom energijom..." - Ja ne znam da li se neko hrani nasom energijom, ko zna, moguce... al da nas iskoristavaju, to je vec nesto drugo
Last edited by stari_rastafari on 18/03/2016 15:44, edited 1 time in total.
- Dozer
#1795 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
@Stari
Lijepo nabrojano. Nazalost, znam za preko 90% toga. Nisam znao za "Chavezovu" burzoaciju i Izraelske bordele...
Ovo sto si rekao za mainstream medije je apsolutno tacno. Nazalost, preko 70% svjetske populacije koja ima pristup medijima, vjeruje upravo samo njima.
A raspodjela bogatstva na planeti je upravo jedan od osnovih faktora svih desavanja na istoj. Pa tako i u ovoj, u svakom smislu, mizernoj BiH.
Ako bismo ovo pretocili u samu nasu temu, ovu pricu o postojanju vanzemaljske inteligencije i njeog prisustva na Zemlji i medju nama, onda ni kroz to nije pretesko shvatiti zasto bi postojala, tj. zasto postoji urota o njihovom sakrivanju i zataskavanju.
Samim tim sto neko moze doci do nas od ko zna kuda, a sto sam i ranije spominjao, nedvosmisleno pokazuje da je taj neko, li da su ti neki, daleko mocniji od nas u svakom smislu.
Lijepo nabrojano. Nazalost, znam za preko 90% toga. Nisam znao za "Chavezovu" burzoaciju i Izraelske bordele...
Ovo sto si rekao za mainstream medije je apsolutno tacno. Nazalost, preko 70% svjetske populacije koja ima pristup medijima, vjeruje upravo samo njima.
A raspodjela bogatstva na planeti je upravo jedan od osnovih faktora svih desavanja na istoj. Pa tako i u ovoj, u svakom smislu, mizernoj BiH.
Ako bismo ovo pretocili u samu nasu temu, ovu pricu o postojanju vanzemaljske inteligencije i njeog prisustva na Zemlji i medju nama, onda ni kroz to nije pretesko shvatiti zasto bi postojala, tj. zasto postoji urota o njihovom sakrivanju i zataskavanju.
Samim tim sto neko moze doci do nas od ko zna kuda, a sto sam i ranije spominjao, nedvosmisleno pokazuje da je taj neko, li da su ti neki, daleko mocniji od nas u svakom smislu.
- stari_rastafari
#1796 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Predpostavlj'o sam da ti znasDozer wrote:@Stari
EDIT: Tesko da cemo pod okovima ikada otkriti kako smo nastali. Zato mislim da je to sve vrlo usko povezano. Ja vjerujem da postoje vanzemaljci, da li su nas oni posijali - ne znam. Naravno, volio bih da znam, jer i to je mogucnost. Mada iz perspektive iz koje ja licno gledam na stvar sva prica o vanzemaljcima moze biti priprema za nesto sasvim trece. Logicno bi bilo, barem ja tako mislim, da ti vanezemaljci ako su tu da se na ovaj ili onaj nacin jave. Da se otkriju sami. O tome zasad mozemo naglabat al necemo znati sa sigurnoscu reci. Meni sve to izgleda kao priprema za jednog zajednickog neprijatelja. Opet zarad kontrole robova. Treba tu ukljuciti efekat propagande, ponavljanje nekih scenarija, kroz filmove npr, je ustvari priprema populacije. I ne samo to.
Last edited by stari_rastafari on 18/03/2016 17:19, edited 1 time in total.
- KB9
#1797 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
ispravnost se gleda na taj nacin sto je nesto dokazana teorija u praksi a nesto samo obicna teorija zavjere gdje nagadjas
- stari_rastafari
#1798 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ja nista ne nagadjam. Nisam takva osoba. Obicno sutim kad nemam sta da kazem.KB9 wrote:ispravnost se gleda na taj nacin sto je nesto dokazana teorija u praksi a nesto samo obicna teorija zavjere gdje nagadjas
- KB9
#1799 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
pa tako bi i trebali da postupaju zagovaraci raznih teorija zavjere (ma koliko sad to paradoksalno zvucalo, sutnja i zagovaraci)stari_rastafari wrote:Ja nista ne nagadjam. Nisam takva osoba. Obicno sutim kad nemam sta da kazem.KB9 wrote:ispravnost se gleda na taj nacin sto je nesto dokazana teorija u praksi a nesto samo obicna teorija zavjere gdje nagadjas
- stari_rastafari
#1800 Re: Kako nastadosmo? Ni iz cega, bog, vanzemaljci, ili...?
Ja nista ne zagovaram. Zapravo zagovaram - mir i ljubav!