mobsterc wrote:Vozdra sajber ratnici i ninja stopala...
Nazalost, rat nije nikada ni zavrsio, nego je mir nametnut, ratni ciljevi nisu ispunjeni... 20g je premalo da se istrijebi olos od ljudi koji su bili spremni klati zene i djecu, na kojoj god strani bili i takvi su spremni da nastave gdje su stali.
Zato se ne treba zavaravati da smo sigurni od novog oruzanog sukoba. Za jos 20-30g mozda, a do tada, pamet u glavu.
A ni tada ovo nece biti normalna drzava, niti ce ikada moci biti.
Kao sto ne mozes biti njemacki englez, ni francuski italijan, tako bosanski hrvat i srbin ce uvijek biti problem za stvaranje funkcionalne drzave.
Trosicemo pare na tri strane za tri covjeka koja obavljaju identicne funkcije.
Ja da odem sada u svedsku i dobijem drzavljanstvo, rado bih se zvao svedom.
Tako da, sto se mene tice, napraviti neku podjelu gdje dio bosne sa vecinskim srpskim stanovstvom predje u srbiju, dio sa hrvatskim u hrvatsku a ostatak neka se zove bosnom za one koji se smatraju bosancima. To je jedini moguci nacin da se krene naprijed.
Granice bi se nacrtale malo teze, ali bolje pare uloziti u rjesenje nego u ovu agoniju.. fino predstaviti ljudima da je bolje da se presele u grad pored ako ih ne kaci granica, da ih tamo cekao isti posao i da svako svojim putem ide.
Tako bi se konacno smirile strasti, za 5 godina bi svakako usli u eu pa te granice i ne bi bile toliki problem.
Rjesenje je vrlo jednostavno, ali ne odgovara ovim sto kradu, kao ni onim sto im je mozak ispran 'rodnom grudom'. Parola, spavam u govnima, samo nek su moja govna, nek nisu njihova. Yebo to.