Deblokada Sarajeva???

Post Reply
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1776 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by _BataZiv_0809 »

prog321 wrote:

Balavac ne cekaj da se sakupi rulja pa sa njima da se okurazis. Ako imas problem sam stani. :-D
Arkanovci su imali svoje vlastitu logistiku. Oklopne i arteljirske jedinice kao protiv vazdusnu obranu i svoje helikoptere stacionirane u Srbiji.
Ah sta je dan, ako nekome s oznakom "P" ne oduzmes prvenstvo na raskrsnici i ako nekog ne ispicelaris sa jos 5-6 drugova :lol:

Tema je ozbiljna, i smatram da je treba pratiti sa respektom i ne ukljucivat se ako nisi 100% siguran.

Izvinjavam se ostalima :sax:
prog321

#1777 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by prog321 »

_BataZiv_0809 wrote:
prog321 wrote:

Balavac ne cekaj da se sakupi rulja pa sa njima da se okurazis. Ako imas problem sam stani. :-D
Arkanovci su imali svoje vlastitu logistiku. Oklopne i arteljirske jedinice kao protiv vazdusnu obranu i svoje helikoptere stacionirane u Srbiji.
Ah sta je dan, ako nekome s oznakom "P" ne oduzmes prvenstvo na raskrsnici i ako nekog ne ispicelaris sa jos 5-6 drugova :lol:

Tema je ozbiljna, i smatram da je treba pratiti sa respektom i ne ukljucivat se ako nisi 100% siguran.

Izvinjavam se ostalima :sax:
Ja sam siguran jer cinjenice ne lazu.
Bilo je pregovora, ali ti pregovori nisu ni blizu nekom strateskom dogovoru.
Srbija salje svoje elitne jedinice u citavom toku rata. Nije bilo razlike izmedju Srbije, srpske Krajine i RS. To je u principu radilo kao jedna cijelina.
madner

#1778 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by madner »

Arkanovci nisu nikakva elitna jedinica, niti imaju tenkove, artiljeriju ili helikoptere.

Jedinica koja je posluzila UDBI da polaziria mase i odstrani projugoslovenski nastrojene oficire iz JNA.
PM72

#1779 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Mi to znamo ali ovaj što parla tri svjetska jezika ima problem sa prevođenjem na "maternji" pa kad vidi Arkana ispred tenka JNA on zamišlja oklopne brigade.Dobro nam nije rekao kako su prilikom intervencije u Vijetnamu doveli onog tigrića što im je maskota...
prog321

#1780 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by prog321 »

PM72 wrote:Mi to znamo ali ovaj što parla tri svjetska jezika ima problem sa prevođenjem na "maternji" pa kad vidi Arkana ispred tenka JNA on zamišlja oklopne brigade.Dobro nam nije rekao kako su prilikom intervencije u Vijetnamu doveli onog tigrića što im je maskota...

Ti ne razumijes da su Legija i Arkan dijelovali u istim jedinicima a da je Stankovic obojicu vrbovao da ratuju po cijeloj teritoriji BiH i dijelovima Hrvatske. Legija je bio Arkanov zamjenik.
Crvene Beretke = Arkanovci.

Pogledaj malo ovdje.
https://www.youtube.com/watch?v=GvV_J9paXNI
Last edited by prog321 on 05/10/2015 16:21, edited 1 time in total.
prog321

#1781 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by prog321 »

madner wrote:Arkanovci nisu nikakva elitna jedinica, niti imaju tenkove, artiljeriju ili helikoptere.

Jedinica koja je posluzila UDBI da polaziria mase i odstrani projugoslovenski nastrojene oficire iz JNA.
Meni je dosadilo da te blamiram na svakoj temi.
Covjek bi pomislio da ces jednog dana nauciti. :lol: :-D

Ovdje vidis na 3:02 kako fino objasnjavaju da su imali i helikoptere i tenkove, i svu pratecu opremu.

madner

#1782 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by madner »

JSO je osnovan 1996.

Sto je najgore to se i spominje u tom dokumentarcu.
prog321

#1783 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by prog321 »

Ne sramoti se momak.
Naziv emisije je: " Jedinice, Arkan, Legija zlocini u BiH i Srbiji -"
Koji su zlocini mogli biti u BiH 1996e godine ? :-D

Uostalom, pricao sam sa par vojnika Armije koji su bili kod Kljuca 95e , i kad su pucali na par njihovih helikoptera.
madner

#1784 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by madner »

JSO je dobila borbena vozila, reorganizacijom koja je izvrsena 1996 :roll: .

Koji ti IQ mora biti da to ne povezes.
Ako u prilogu kaze da je REORGANIZACIJOM (koja se vrsi 1996) JSO dobila svasta nesto (sto ocito prije nije imal) ti zakljucis da je sve to imala prije 1996.

Arkanovci su postojali prije 1996, to je tacno, no nisu imali organsko tesko oruzje.
prog321

#1785 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by prog321 »

Da si pametan polako bi se izvukao.
Ovako se blamiras.
Ne mozes iskreno reci da Arkanovci nisu imali tesku artiljeriju i tenkove kod Kljuca? Zar mislis u operaciji Pauk da Crvene Beretke (Arkanovci) nisu imali helikoptere i tenkove ?
Ne moze niko biti toliko neuk.
Ima youtube, Ukucaj operacija Pauk.
junior3

#1786 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by junior3 »

Da nisu možda koristili tenkove i helikoptere od VRS?
Tačnije u sadejstvu sa VRS.
prog321

#1787 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by prog321 »

Imali su svoju opremu.
Crvene Beretke napadaju Kladusu Novembra 94e sa vlastitim oruzjem. Naravno imali su potporu drugih jedinica VRS.

Da vam pojasnim redoslijed.
Jedinicu specijalne namjene kreira Kapetan Dragan u Hrvatskoj Krajini 1991 godine.
1992 vec se ujedinjuje sa Arkanovcima, a tu dolazi i Legija kao njegov zamjenik.
Do 94e Jedinica stoji u pozadini i obucava lokalne srpske jedinice kao sto su Mauzeri ,Beli Vukovi, i slicni.
94 dobija logistiku od tadasnje SR Jugoslavije i pod zapovjednistvom Stankovica napada Bihacki dzep.
1995 drzi zadnje linije odbrane kod Kljuca i Prijedora.
junior3

#1788 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by junior3 »

Naziv emisije je prepravljen, ovaj video što je postavljen. Emisiija se zove JSO ili jedinica, baš bi ovi svi učestvovali u njoj da nosi naziv zločini u BiH i Srbiji.
Neki Bosnjo je uzeo video i fino prepravio ime, more bit' i da je prog. :mrgreen:
junior3

#1789 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by junior3 »

Jedino znam da su arkanovci imali nekoliko praga.
prog321

#1790 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by prog321 »

Nisam ja nista prepravio.
Ima desetine drugih emisija. :-D

junior3

#1791 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by junior3 »

84ka je pripadala VRS-e, otkuda ona arkanu? :lol:

Svo teško naoruzanje što si vidio na snimcima oko Ključa je od VRS.
prog321

#1792 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by prog321 »

Ma da.
Ovi tuku sa tenkom a Arkan u juris sam pred svima. :-)

Dosta sam rekao o ovoj temi.
Nema svrhe dalje. Do vidjenja. :-D
junior3

#1793 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by junior3 »

Pa ne ide sam, imaju tu jedinice 1KK a i SBP.

Ha-ha ispade da je arkan imao svoje 84ke. Stvarno si rekao dosta, nemoj više matere ti.
Bratov brat

#1794 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Bratov brat »

madner wrote:JSO je dobila borbena vozila, reorganizacijom koja je izvrsena 1996 :roll: .

Koji ti IQ mora biti da to ne povezes.
Ako u prilogu kaze da je REORGANIZACIJOM (koja se vrsi 1996) JSO dobila svasta nesto (sto ocito prije nije imal) ti zakljucis da je sve to imala prije 1996.

Arkanovci su postojali prije 1996, to je tacno, no nisu imali organsko tesko oruzje.
Arkanovci su u Slavoniji imali neka dva tenka tj. imali su cetiri, ali je JNA oduzela dva a dva im ostavila koja su ranije zaplenjena od HV. Ne znam da li su u Bosni imali nesto od mehanizacije.

A JSO je kao sto si rekao nastao 1996. ili 1997. :? Nije ni bitno , uglavnom sastavljen je iz dve formacije , Arkanovaca i neke Jedinice za specijalne namene koja je formirana jos pocetkom 1991.

Tu jedinicu za specijalne namene sacinjavali su klinci od 18-22 godine, uglavnom sa sela i uglavnom iz severne Dalmacije .Like, Banije, Korduna... To su oni koji su izvrsili atentat na Ibarskoj, u Budvi i koji su ucestvovali u ubistvu Djindjica . Arkanovih vojnika u JSO nie bilo mnogo, broj je verovatno jednocifren. Skupilo se tu svega i svacega , iz raznih paravojnih formacija ali glavnina je bila iz ove koju sam prethodno pomenuo.
junior3 wrote:Naziv emisije je prepravljen, ovaj video što je postavljen. Emisiija se zove JSO ili jedinica, baš bi ovi svi učestvovali u njoj da nosi naziv zločini u BiH i Srbiji.
Neki Bosnjo je uzeo video i fino prepravio ime, more bit' i da je prog. :mrgreen:
Film se u originalu zove Jedinica.
PM72

#1795 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

prog321 wrote:
PM72 wrote:Mi to znamo ali ovaj što parla tri svjetska jezika ima problem sa prevođenjem na "maternji" pa kad vidi Arkana ispred tenka JNA on zamišlja oklopne brigade.Dobro nam nije rekao kako su prilikom intervencije u Vijetnamu doveli onog tigrića što im je maskota...

Ti ne razumijes da su Legija i Arkan dijelovali u istim jedinicima a da je Stankovic obojicu vrbovao da ratuju po cijeloj teritoriji BiH i dijelovima Hrvatske. Legija je bio Arkanov zamjenik.
Crvene Beretke = Arkanovci.

Pogledaj malo ovdje.
https://www.youtube.com/watch?v=GvV_J9paXNI
Momci iz moje jedinice imali direktan sukob sa arkanovcima kod Ključa kad su isti pretrpjeli najveće gubitke od svog postojanja a ti bi sad da nam malo tumačiš o tome. :lol: Arkanovci su bili ološ i samo ih je strah od još većeg ološa tj.Arkana držala pod kontrolom.Gdje i kad su napravili neki vojni uspjeh u ratovanju? Lako je upasti u Zvornik ili Bjeljinu pa pobiti tamošnje starce,civile i nejač.Bili su u Sarajevu na Ilidži i pobjegli glavom bez obzira.A prije toga se napljačkali po Janji i Bjeljini.Ulemek i još njih nekolicina su imali neko vojnu naobrazbu a ostalo je samo dobro naoružani i opremljeni izbrijani dripci koji su divljali po stadionima još prije svih ratova.I koliko znam,Crvene beretke su jedinica pod direktnom kontrolom SDB Srbije i Frenkija Simatovića ( a ne Stankovića,nije to HTV-ova emisija nedjeljom u dva).Arkanovci su bili paravojna formacija naoružana dijelom od JNA dijelom od MUP-a Srbije.Poslije je došlo do spajanja preživjelih pripadnika obje jedinice pa je nastao JSO.Arkan je bio izbačen iz igre.
prog321

#1796 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by prog321 »

Mislio sam na Jovicu Stanisica.
Naravno, i Frenki je tu neizostavan.

I oni su se ujedinili vec 92e. Zajedno su radili na obuci specijalnih jedinica RS tokom 92-93.
A da ne pricam o zajednickom nastupu u napadu na Bihac u operaciji Pauk 94-95e.
PM72

#1797 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

prog321 wrote:Mislio sam na Jovicu Stanisica.
Naravno, i Frenki je tu neizostavan.

I oni su se ujedinili vec 92e. Zajedno su radili na obuci specijalnih jedinica RS tokom 92-93.
A da ne pricam o zajednickom nastupu u napadu na Bihac u operaciji Pauk 94-95e.
ima ona stara narodna "mislit' i srat' - nije isto".Dakle,bolje se raspitaj,pažljivije gledaj i pamti.Nisu se oni "ujedinili" 1992 nego su im u datim momentima mentori i gazde davali iste zadatke.Što se tiče Bihaća,tamo su doveli i vojsku iz Krajine,martićevu miliciju,abdićeve autonomaše i svakojaku stoku koju su mogli iskupiti.
prog321

#1798 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by prog321 »

Ima i ona narodna. Nemoj biti prost!

Ako ces diskutovati, diskutuj. Ako ces vredjati, reci mi odmah. Ja mislim da sam dovoljno rekao o ovoj temi ionako.

Centar za obuku u Erdutu gdje su bili Arkanovci.
https://www.youtube.com/watch?v=b0e0_vAvsEg
Nisu oni bili male mace, ali hajd' da ne ispadne kako ih hvalim, najbolje je da pitamo srpske vojnike. Sta su oni mislili o njima?
Junior i slicni ?

A evo ovdje na 14:10 jasno govori da je Kapetan Dragan u Golubicima 1991 udario temelje "crvenih beretki". Poslije njega su se redali Arkan i Legija. Uvijek zajedno.
https://www.youtube.com/watch?v=1GlJ-MdnByI
PM72

#1799 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by PM72 »

Ja ti citiram narodnu mudrost.Tvoj problem je što u skoro svakom postu ili javljanju napraviš po jedan gaf .Sad si kao uvrijeđena seoska mlada koja bi napustila vjenčanje jer je kum prnuo.Idi što se mene tiče ali ako ćeš ostajati onda nemoj pametovati.Šta imam gledati You tube kad sam dio toga gledao svojim očima?
Dozer

#1800 Re: Deblokada Sarajeva???

Post by Dozer »

@prog
Haveru....druze...prijatelju....neka te.... :D
Ljudski priznaj da si preletio i ne nastavljaj s daljom uvalom :D
Post Reply