https://www.youtube.com/watch?v=n3_88G-Sfz0It_is_a_Leclerc wrote:LSD wrote:Muhammed a.s. nije bio proroknigor wrote:Čekajte, ako je zabranjeno slikati i crtati proroka Muhameda, kako to da nije zabranjeno snimati filmove i crtiće o njemu?....nije proricao sudbinu putem kristlne kugle, niti karti, niti graha, ni preko kašika....prorok je možda baba Vanda ili Milan Tarot.
neces spuštati Božijeg poslanika na tako niske nivoe, necemo ti to dozvoliti
koristi pravilnu terminologiju, inace cu ti prijaviti post
A možete ga i ubiti iz kalaša.
Terorizam u Parizu!
-
LSD
#1776 Re: Terorizam u Parizu!
-
Pjanic15
#1777 Re: Terorizam u Parizu!
Ti se baš uživio, tačnije primio.LSD wrote: neces... necemo ti to dozvoliti...
- Freamon Lester
#1778 Re: Terorizam u Parizu!
Ne, ubice ga krstasi, a nastimace to sve uz pomoc svojih sluzbi kao da su ga oni....It_is_a_Leclerc wrote:
- homega
#1779 Re: Terorizam u Parizu!
Bio je stručnjak za telekomunikaciju i informatičar, u modernom žargonuLSD wrote:Muhammed a.s. nije bio prorok....nije proricao sudbinu putem kristlne kugle, niti karti, niti graha, ni preko kašika....prorok je možda baba Vanda ili Milan Tarott
- emigrazione
#1780 Re: Terorizam u Parizu!
Pa dobro mater mu jebem, postoje li neka pravila...da li to znaci da mozes setati ulicom i jebavati prolaznicima sve zivo samo zato jer ti mislis da tako treba...ne kontam? Moraju postojati neka ogranicenja, ako ne postoje neka mudre glave sjednu i vide gdje su se zajebali...jer ocito ovdje postoji neka falinka i to bas zajebanaKENJAC wrote:Dakle: "Sloboda govora je nesto sto mozes da upraznjavas do mile volje dok nekome ne zasmetas"! Sad , to" nekome " se moze protumaciti kao 1. Roditelji 2.Uciteljica 3.Supruga 4.Sef na poslu 5.Vladajuca politika 6. Lokalni kabadahija. 7, Vjerski fanatici 8.Protivnicki navijaci 9.Moderator na Klikx-u ......emigrazione wrote:Jel moze neko ovdje, od ovih malo vidjenijih Europljana i intelektualaca, da mi definise slobodu govora...
Kad zrelije razmislim , u stvari ne smijes pisnut !
-
Ripicipi
#1781 Re: Terorizam u Parizu!
Kakva god da je falinka, NE SMIJES nikoga ubiti zbog toga. To fanaticima ne ide u glavuemigrazione wrote:Pa dobro mater mu jebem, postoje li neka pravila...da li to znaci da mozes setati ulicom i jebavati prolaznicima sve zivo samo zato jer ti mislis da tako treba...ne kontam? Moraju postojati neka ogranicenja, ako ne postoje neka mudre glave sjednu i vide gdje su se zajebali...jer ocito ovdje postoji neka falinka i to bas zajebanaKENJAC wrote:Dakle: "Sloboda govora je nesto sto mozes da upraznjavas do mile volje dok nekome ne zasmetas"! Sad , to" nekome " se moze protumaciti kao 1. Roditelji 2.Uciteljica 3.Supruga 4.Sef na poslu 5.Vladajuca politika 6. Lokalni kabadahija. 7, Vjerski fanatici 8.Protivnicki navijaci 9.Moderator na Klikx-u ......emigrazione wrote:Jel moze neko ovdje, od ovih malo vidjenijih Europljana i intelektualaca, da mi definise slobodu govora...
-
LSD
#1782 Re: Terorizam u Parizu!
da skratimo pricu....bio je ucitelj svijeta (ako to ne priznaješ, onda se zapitaj jesi li dobar sa glavom), doktor svih doktora (a bio nepismen), prvak oba svijeta (i dunjaluka i ahireta), prvi ce biti proživljen, nad njim ce se prvo zemlja otvoriti, jedini ce imati svoj hlad na Sudnjem danu, jedini ce imati mogucnost šefata itdhomega wrote:Bio je stručnjak za telekomunikaciju i informatičar, u modernom žargonuLSD wrote:Muhammed a.s. nije bio prorok....nije proricao sudbinu putem kristlne kugle, niti karti, niti graha, ni preko kašika....prorok je možda baba Vanda ili Milan Tarott
- Capajebo
#1783 Re: Terorizam u Parizu!
Svaka akcija ima neku reakciju, i toga moraju svi biti svjesni. Ne znaci da ce svaka reakcija biti ista, niti da ce biti ispravna... ali ona ce postojati.
- homega
#1784 Re: Terorizam u Parizu!
UN Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda:emigrazione wrote:Jel moze neko ovdje, od ovih malo vidjenijih Europljana i intelektualaca, da mi definise slobodu govora...
Član 10. 1
SLOBODA IZRAŽAVANJA
1. Svako ima pravo na slobodu izražavanja. To pravo obuhvaća slobodu mišljenja i slobodu primanja i širenja informacija i ideja bez miješanja javne vlasti i bez obzira na granice. Ovaj član ne sprečava države da podvrgnu režimu dozvola ustanove koje obavljaju djelatnosti radija ili televizije te kinematografsku djelatnost.
2. Kako ostvarivanje tih sloboda obuhvaća dužnosti i odgovornosti, ono može biti podvrgnuto formalnostima, uvjetima, ograničenjima ili kaznama propisanim zakonom, koji su u demokratskom društvu nužni radi interesa državne sigurnosti, teritorijalne cjelovitosti ili javnog reda i mira, radi sprečavanja nereda ili zločina, radi zaštite zdravlja ili morala, radi zaštite ugleda ili prava drugih, radi sprečavanja odavanja povjerljivih informacija ili radi očuvanja autoriteta i nepristranosti sudbene vlasti.
- jao_situacije
#1785 Re: Terorizam u Parizu!
Zamisli ne nađu ih po ovim šumama i još ostave neke poruke i zamke, e onda bi tek bio pravi cirkus..O'zone wrote:Ali oni su izašli iz grada vozilom. Danas su u tom istom vozilu bili na benzinskoj pumpi a onda vozilo odbacili par kilometara dalje.mO k3 wrote:@ velkoski autom u Pariz ući/ izaći bože sačuvaj , jos čim je se saznalo da je teroristički napad pa sve bi zatvorili da niko ne može izaći
Znaci može i to može pored kompletne armade koja je na ulicama i to još uvijek isto maskirani. Cirkus.
- homega
#1786 Re: Terorizam u Parizu!
LSD wrote:da skratimo pricu....homega wrote:Bio je stručnjak za telekomunikaciju i informatičar, u modernom žargonuLSD wrote:Muhammed a.s. nije bio prorok....nije proricao sudbinu putem kristlne kugle, niti karti, niti graha, ni preko kašika....prorok je možda baba Vanda ili Milan Tarott
Uf... dobro je, pomislih - glavu
- emigrazione
#1787 Re: Terorizam u Parizu!
Kontam ja to, ali ocito je da postoje ljudi koji ce te izrokati zbog toga, isto kao sto ce ti neko glavu otkinuti ako mu jebes mater...to se ne moze tek tako cusnuti u stranu, nema logike onda.Kakva god da je falinka, NE SMIJES nikoga ubiti zbog toga. To fanaticima ne ide u glavu
Ako je sloboda govora neki uzviseni cilj kome se tezi, neko savrsenstvo, onda uporiste ne moze imati samo u zakonu, jer savrsen zakon ne postoji, bar ja to tako gledam...
-
zenit dozic
#1788 Re: Terorizam u Parizu!
Izgleda da sam bio upravu da su to ista rajazenit dozic wrote:
Jao tebe čuj nije moguće, pa kako su talibani skašili 3 aviona u blizance i pentagon bez dana iskustva, i još im ostavili pasoše da ih identificiraju![]()
Kad bolje razmislim to je ista ekipa, mladi, glupi, neiskusni, gube dokumenta, jedni u zraku drugi na tlu, ali brzo se prilagođavaju uče u hodu i čuda rade
Kako javlja CNN, američki dužnosnici imaju informacije, potvrđene od strane francuskih tajnih službi, da se jedan od braće uvježbavao s Al Qaidom u Jemenu. Prema informacijama koje su dobili, Said Kouachi u Jemenu je naučio kako koristiti razne vrste oružje, a postoji mogućnost i da je naučio izrađivati bombe.
-
KENJAC
#1789 Re: Terorizam u Parizu!
Smijes ti to raditi ,nije problem, samo pazi da ne naletis na redni broj 6 i 7 !! Oni su naj zajebaniji . Ovaj pod 9 je isto zajeban , ali mu moras dva puta objasnit!emigrazione wrote:Pa dobro mater mu jebem, postoje li neka pravila...da li to znaci da mozes setati ulicom i jebavati prolaznicima sve zivo samo zato jer ti mislis da tako treba...ne kontam? Moraju postojati neka ogranicenja, ako ne postoje neka mudre glave sjednu i vide gdje su se zajebali...jer ocito ovdje postoji neka falinka i to bas zajebanaKENJAC wrote:Dakle: "Sloboda govora je nesto sto mozes da upraznjavas do mile volje dok nekome ne zasmetas"! Sad , to" nekome " se moze protumaciti kao 1. Roditelji 2.Uciteljica 3.Supruga 4.Sef na poslu 5.Vladajuca politika 6. Lokalni kabadahija. 7, Vjerski fanatici 8.Protivnicki navijaci 9.Moderator na Klikx-u ......emigrazione wrote:Jel moze neko ovdje, od ovih malo vidjenijih Europljana i intelektualaca, da mi definise slobodu govora...
- stakasa
#1790 Re: Terorizam u Parizu!
jao_situacije wrote:Zamisli ne nađu ih po ovim šumama i još ostave neke poruke i zamke, e onda bi tek bio pravi cirkus..O'zone wrote:Ali oni su izašli iz grada vozilom. Danas su u tom istom vozilu bili na benzinskoj pumpi a onda vozilo odbacili par kilometara dalje.mO k3 wrote:@ velkoski autom u Pariz ući/ izaći bože sačuvaj , jos čim je se saznalo da je teroristički napad pa sve bi zatvorili da niko ne može izaći
Znaci može i to može pored kompletne armade koja je na ulicama i to još uvijek isto maskirani. Cirkus.
Poruka tipa
- Sta te muci cakani
Ili iskopaju rupu da specijalac izvrne nogu.
Ode ovo u zajebanciju. Izvedose auto iz blokiranog grada a onda se smeli i zaboravili licnu
Vi sto ste u Francuskoj ili imate tamo drugove iz djetinjstva, sta pisu o ovoj dvojici burazera osim da su domci i problematicni, kakva im je biografija, upucuje li ista na to da su oni u stanju nesto ovako napravit
- Hajvan
#1791 Re: Terorizam u Parizu!
LSD wrote:It_is_a_Leclerc wrote:
- Freamon Lester
#1792 Re: Terorizam u Parizu!
Uvijek postoje ljudi koji ce te izrokazi zbog toga ali to nije razlog zbog kojeg ces prestati da govoris. Puno opasnije je otkrivati korupciju i kriminal pa to ljudi opet rade. Ako zabijas glavu u pijesak onda nije dobro. Na kraju krajeva. Isti ti radikalni islamisti nastupaju prema krscanima na zapadu sa recenicama kao sto su : Isus je lazni Bog i slicno pa jos niko nije glavu izgubio vec se naivno raspravljaju sa njima.emigrazione wrote:Kontam ja to, ali ocito je da postoje ljudi koji ce te izrokati zbog toga, isto kao sto ce ti neko glavu otkinuti ako mu jebes mater...to se ne moze tek tako cusnuti u stranu, nema logike onda.Kakva god da je falinka, NE SMIJES nikoga ubiti zbog toga. To fanaticima ne ide u glavu
Ako je sloboda govora neki uzviseni cilj kome se tezi, neko savrsenstvo, onda uporiste ne moze imati samo u zakonu, jer savrsen zakon ne postoji, bar ja to tako gledam...
Sloboda govora i jest tu da prkosi, a ako ti se ne svidja tuzi, demonstriraj ali nekoga za glavu nikako ne smijes skratiti jer to niti DRZAVA nema pravo ma sta god uradio (govorim o sudskim procesima).
-
kobac40
#1793 Re: Terorizam u Parizu!
...homega wrote:Bio je stručnjak za telekomunikaciju i informatičar, u modernom žargonuLSD wrote:Muhammed a.s. nije bio prorok....nije proricao sudbinu putem kristlne kugle, niti karti, niti graha, ni preko kašika....prorok je možda baba Vanda ili Milan Tarott
-
kliks-ovac
#1794 Re: Terorizam u Parizu!
Sloboda govora i izrazavanja je neupitna. Pa se stoga "nadam", da će neki dobar karikaturista, napraviti karikaturu na temu zrtava u Charlie Hebdoa, naravno to ce biti svima "smjesno", te ce se svi sloziti da je sloboda satire neupitna?
Kako bi reagovala demokratska Evropa, na ovakvu satiru?
- Freamon Lester
#1795 Re: Terorizam u Parizu!
Vec imas jednu takvu gdje dva terorista pucaju u zgradu novina iz koje tece krv, a municija prolazi kroz zgradu i pogadja dzamiju koja je iza.kliks-ovac wrote:Sloboda govora i izrazavanja je neupitna. Pa se stoga "nadam", da će neki dobar karikaturista, napraviti karikaturu na temu zrtava u Charlie Hebdoa, naravno to ce biti svima "smjesno", te ce se svi sloziti da je sloboda satire neupitna?
Jasno pokazuje ko ce u Evropi najvise ispastati zbog situacije.
- Vitezanin
#1796 Re: Terorizam u Parizu!
Nešto mi nije jasno (mada možda nije skroz u skladu s temom ali ajde): evo "analiziram" ove profile ljudi na FB koji pišu "Nek su ih pobili", "Ko dira u Poslanika treba biti ubijen" itd (ljudi doslovno ovako pišu) i budući da nemaju zaštićene profile
malo listam po tim slikama i grupama: alkohol, žene, muškarci, razno-razne kombinacije, goli, polu-goli, na podu, plafonu itd. Tipična bosanska europska omladina, reklo bi se.
Mislim, boli me briga, s tim nemam problem, nego, nije li to protivno načelima islama? Mislim, ajde alkohol npr. Zašto su takvi profili ljudi otvoreno agresivni i pozivaju na smrt, a s druge strane oni baš i ne žive živote u skladu s tim načelima po kojima navodno žive i koje navodno u online "ratovanju" zastupaju? Meni je to fenomen, zaista. Ti ljudi imaju u favoritima i grupu Saff i slike s alkoholom i pozadinske slike s džamijom i vjerskim motivima. I slike s koncerta Dare Bubamare.
To mi je isto kao "prijateljica" jednog druga koja je došla na neki multikulti seminar i govori cijeli dan kako obožava multikulti druženja kod nas u BiH i daje svoj profil s FB-a da je novi multikulti prijatelji dodaju. Kad tamo curi pun profil četničke ikonografije, statusa protiv Hrvata, Bošnjaka, ovih onih itd. Ne kontam.
To mi je isto kao "prijateljica" jednog druga koja je došla na neki multikulti seminar i govori cijeli dan kako obožava multikulti druženja kod nas u BiH i daje svoj profil s FB-a da je novi multikulti prijatelji dodaju. Kad tamo curi pun profil četničke ikonografije, statusa protiv Hrvata, Bošnjaka, ovih onih itd. Ne kontam.
- homega
#1797 Re: Terorizam u Parizu!
kobac40 wrote:Bio je dobar ljubavnikhomega wrote:Bio je stručnjak za telekomunikaciju i informatičar, u modernom žargonuLSD wrote:Muhammed a.s. nije bio prorok....nije proricao sudbinu putem kristlne kugle, niti karti, niti graha, ni preko kašika....prorok je možda baba Vanda ili Milan Tarott
E sad si najeb'o
- Queen_of_hearts
#1798 Re: Terorizam u Parizu!
Na primjeren,civilizovan,demokratski,legalan,legitiman,evropski nacinkliks-ovac wrote:Sloboda govora i izrazavanja je neupitna. Pa se stoga "nadam", da će neki dobar karikaturista, napraviti karikaturu na temu zrtava u Charlie Hebdoa, naravno to ce biti svima "smjesno", te ce se svi sloziti da je sloboda satire neupitna?
-
LSD
#1799 Re: Terorizam u Parizu!
https://www.youtube.com/watch?v=xwvoqtK7koIVitezanin wrote:Nešto mi nije jasno (mada možda nije skroz u skladu s temom ali ajde): evo "analiziram" ove profile ljudi na FB koji pišu "Nek su ih pobili", "Ko dira u Poslanika treba biti ubijen" itd (ljudi doslovno ovako pišu) i budući da nemaju zaštićene profilemalo listam po tim slikama i grupama: alkohol, žene, muškarci, razno-razne kombinacije, goli, polu-goli, na podu, plafonu itd. Tipična bosanska europska omladina, reklo bi se.
Mislim, boli me briga, s tim nemam problem, nego, nije li to protivno načelima islama? Mislim, ajde alkohol npr. Zašto su takvi profili ljudi otvoreno agresivni i pozivaju na smrt, a s druge strane oni baš i ne žive živote u skladu s tim načelima po kojima navodno žive i koje navodno u online "ratovanju" zastupaju? Meni je to fenomen, zaista. Ti ljudi imaju u favoritima i grupu Saff i slike s alkoholom i pozadinske slike s džamijom i vjerskim motivima. I slike s koncerta Dare Bubamare.
![]()
-
Ima Bosne_Bice Bosne
- Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.
#1800 Re: Terorizam u Parizu!
Nisam od jedan od vidjenijih europljana niti intelektualaca, ali moja definicija slobode govora je da je to duzina duma onog koji bi da se nekako izrazi.emigrazione wrote:Jel moze neko ovdje, od ovih malo vidjenijih Europljana i intelektualaca, da mi definise slobodu govora...