Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
LSD

#1776 Re: Terorizam u Parizu!

Post by LSD »

It_is_a_Leclerc wrote:
LSD wrote:
nigor wrote:Čekajte, ako je zabranjeno slikati i crtati proroka Muhameda, kako to da nije zabranjeno snimati filmove i crtiće o njemu?
Muhammed a.s. nije bio prorok :!: ....nije proricao sudbinu putem kristlne kugle, niti karti, niti graha, ni preko kašika....prorok je možda baba Vanda ili Milan Tarot.

neces spuštati Božijeg poslanika na tako niske nivoe, necemo ti to dozvoliti

koristi pravilnu terminologiju, inace cu ti prijaviti post
:facepalm:

A možete ga i ubiti iz kalaša.
https://www.youtube.com/watch?v=n3_88G-Sfz0
Pjanic15

#1777 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

LSD wrote: neces... necemo ti to dozvoliti...
Ti se baš uživio, tačnije primio. :facepalm:
Freamon Lester

#1778 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Freamon Lester »

It_is_a_Leclerc wrote: :facepalm:

Ne, ubice ga krstasi, a nastimace to sve uz pomoc svojih sluzbi kao da su ga oni....
homega

#1779 Re: Terorizam u Parizu!

Post by homega »

LSD wrote:Muhammed a.s. nije bio prorok :!: ....nije proricao sudbinu putem kristlne kugle, niti karti, niti graha, ni preko kašika....prorok je možda baba Vanda ili Milan Tarott
Bio je stručnjak za telekomunikaciju i informatičar, u modernom žargonu :D
emigrazione

#1780 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

KENJAC wrote:
emigrazione wrote:Jel moze neko ovdje, od ovih malo vidjenijih Europljana i intelektualaca, da mi definise slobodu govora...
Dakle: "Sloboda govora je nesto sto mozes da upraznjavas do mile volje dok nekome ne zasmetas"! Sad , to" nekome " se moze protumaciti kao 1. Roditelji 2.Uciteljica 3.Supruga 4.Sef na poslu 5.Vladajuca politika 6. Lokalni kabadahija. 7, Vjerski fanatici 8.Protivnicki navijaci 9.Moderator na Klikx-u ......
Kad zrelije razmislim , u stvari ne smijes pisnut !
Pa dobro mater mu jebem, postoje li neka pravila...da li to znaci da mozes setati ulicom i jebavati prolaznicima sve zivo samo zato jer ti mislis da tako treba...ne kontam? Moraju postojati neka ogranicenja, ako ne postoje neka mudre glave sjednu i vide gdje su se zajebali...jer ocito ovdje postoji neka falinka i to bas zajebana
Ripicipi

#1781 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ripicipi »

emigrazione wrote:
KENJAC wrote:
emigrazione wrote:Jel moze neko ovdje, od ovih malo vidjenijih Europljana i intelektualaca, da mi definise slobodu govora...
Dakle: "Sloboda govora je nesto sto mozes da upraznjavas do mile volje dok nekome ne zasmetas"! Sad , to" nekome " se moze protumaciti kao 1. Roditelji 2.Uciteljica 3.Supruga 4.Sef na poslu 5.Vladajuca politika 6. Lokalni kabadahija. 7, Vjerski fanatici 8.Protivnicki navijaci 9.Moderator na Klikx-u ......
Pa dobro mater mu jebem, postoje li neka pravila...da li to znaci da mozes setati ulicom i jebavati prolaznicima sve zivo samo zato jer ti mislis da tako treba...ne kontam? Moraju postojati neka ogranicenja, ako ne postoje neka mudre glave sjednu i vide gdje su se zajebali...jer ocito ovdje postoji neka falinka i to bas zajebana
Kakva god da je falinka, NE SMIJES nikoga ubiti zbog toga. To fanaticima ne ide u glavu
LSD

#1782 Re: Terorizam u Parizu!

Post by LSD »

homega wrote:
LSD wrote:Muhammed a.s. nije bio prorok :!: ....nije proricao sudbinu putem kristlne kugle, niti karti, niti graha, ni preko kašika....prorok je možda baba Vanda ili Milan Tarott
da skratimo pricu....bio je ucitelj svijeta (ako to ne priznaješ, onda se zapitaj jesi li dobar sa glavom), doktor svih doktora (a bio nepismen), prvak oba svijeta (i dunjaluka i ahireta), prvi ce biti proživljen, nad njim ce se prvo zemlja otvoriti, jedini ce imati svoj hlad na Sudnjem danu, jedini ce imati mogucnost šefata itd
Capajebo

#1783 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Capajebo »

Svaka akcija ima neku reakciju, i toga moraju svi biti svjesni. Ne znaci da ce svaka reakcija biti ista, niti da ce biti ispravna... ali ona ce postojati.
homega

#1784 Re: Terorizam u Parizu!

Post by homega »

UN Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda:
Član 10. 1
SLOBODA IZRAŽAVANJA
1. Svako ima pravo na slobodu izražavanja. To pravo obuhvaća slobodu mišljenja i slobodu primanja i širenja informacija i ideja bez miješanja javne vlasti i bez obzira na granice. Ovaj član ne sprečava države da podvrgnu režimu dozvola ustanove koje obavljaju djelatnosti radija ili televizije te kinematografsku djelatnost.
2. Kako ostvarivanje tih sloboda obuhvaća dužnosti i odgovornosti, ono može biti podvrgnuto formalnostima, uvjetima, ograničenjima ili kaznama propisanim zakonom, koji su u demokratskom društvu nužni radi interesa državne sigurnosti, teritorijalne cjelovitosti ili javnog reda i mira, radi sprečavanja nereda ili zločina, radi zaštite zdravlja ili morala, radi zaštite ugleda ili prava drugih, radi sprečavanja odavanja povjerljivih informacija ili radi očuvanja autoriteta i nepristranosti sudbene vlasti.
jao_situacije

#1785 Re: Terorizam u Parizu!

Post by jao_situacije »

O'zone wrote:
mO k3 wrote:@ velkoski autom u Pariz ući/ izaći bože sačuvaj , jos čim je se saznalo da je teroristički napad pa sve bi zatvorili da niko ne može izaći
Ali oni su izašli iz grada vozilom. Danas su u tom istom vozilu bili na benzinskoj pumpi a onda vozilo odbacili par kilometara dalje.

Znaci može i to može pored kompletne armade koja je na ulicama i to još uvijek isto maskirani. Cirkus.
Zamisli ne nađu ih po ovim šumama i još ostave neke poruke i zamke, e onda bi tek bio pravi cirkus..
homega

#1786 Re: Terorizam u Parizu!

Post by homega »

LSD wrote:
homega wrote:
da skratimo pricu....

Uf... dobro je, pomislih - glavu :D
emigrazione

#1787 Re: Terorizam u Parizu!

Post by emigrazione »

Kakva god da je falinka, NE SMIJES nikoga ubiti zbog toga. To fanaticima ne ide u glavu
Kontam ja to, ali ocito je da postoje ljudi koji ce te izrokati zbog toga, isto kao sto ce ti neko glavu otkinuti ako mu jebes mater...to se ne moze tek tako cusnuti u stranu, nema logike onda.
Ako je sloboda govora neki uzviseni cilj kome se tezi, neko savrsenstvo, onda uporiste ne moze imati samo u zakonu, jer savrsen zakon ne postoji, bar ja to tako gledam...
zenit dozic

#1788 Re: Terorizam u Parizu!

Post by zenit dozic »

zenit dozic wrote:
Jao tebe čuj nije moguće, pa kako su talibani skašili 3 aviona u blizance i pentagon bez dana iskustva, i još im ostavili pasoše da ih identificiraju :D
Kad bolje razmislim to je ista ekipa, mladi, glupi, neiskusni, gube dokumenta, jedni u zraku drugi na tlu, ali brzo se prilagođavaju uče u hodu i čuda rade :izet:
Izgleda da sam bio upravu da su to ista raja :zzzz:

Kako javlja CNN, američki dužnosnici imaju informacije, potvrđene od strane francuskih tajnih službi, da se jedan od braće uvježbavao s Al Qaidom u Jemenu. Prema informacijama koje su dobili, Said Kouachi u Jemenu je naučio kako koristiti razne vrste oružje, a postoji mogućnost i da je naučio izrađivati bombe.
KENJAC

#1789 Re: Terorizam u Parizu!

Post by KENJAC »

emigrazione wrote:
KENJAC wrote:
Smijes ti to raditi ,nije problem, samo pazi da ne naletis na redni broj 6 i 7 !! Oni su naj zajebaniji . Ovaj pod 9 je isto zajeban , ali mu moras dva puta objasnit!
stakasa

#1790 Re: Terorizam u Parizu!

Post by stakasa »

jao_situacije wrote:
O'zone wrote:
mO k3 wrote:@ velkoski autom u Pariz ući/ izaći bože sačuvaj , jos čim je se saznalo da je teroristički napad pa sve bi zatvorili da niko ne može izaći
Ali oni su izašli iz grada vozilom. Danas su u tom istom vozilu bili na benzinskoj pumpi a onda vozilo odbacili par kilometara dalje.

Znaci može i to može pored kompletne armade koja je na ulicama i to još uvijek isto maskirani. Cirkus.
Zamisli ne nađu ih po ovim šumama i još ostave neke poruke i zamke, e onda bi tek bio pravi cirkus..
:D
Poruka tipa
- Sta te muci cakani :D
Ili iskopaju rupu da specijalac izvrne nogu.
Ode ovo u zajebanciju. Izvedose auto iz blokiranog grada a onda se smeli i zaboravili licnu :D
Vi sto ste u Francuskoj ili imate tamo drugove iz djetinjstva, sta pisu o ovoj dvojici burazera osim da su domci i problematicni, kakva im je biografija, upucuje li ista na to da su oni u stanju nesto ovako napravit
Hajvan

#1791 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Hajvan »

LSD wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
:facepalm:

Freamon Lester

#1792 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Freamon Lester »

emigrazione wrote:
Kontam ja to, ali ocito je da postoje ljudi koji ce te izrokati zbog toga, isto kao sto ce ti neko glavu otkinuti ako mu jebes mater...to se ne moze tek tako cusnuti u stranu, nema logike onda.
Ako je sloboda govora neki uzviseni cilj kome se tezi, neko savrsenstvo, onda uporiste ne moze imati samo u zakonu, jer savrsen zakon ne postoji, bar ja to tako gledam...
Uvijek postoje ljudi koji ce te izrokazi zbog toga ali to nije razlog zbog kojeg ces prestati da govoris. Puno opasnije je otkrivati korupciju i kriminal pa to ljudi opet rade. Ako zabijas glavu u pijesak onda nije dobro. Na kraju krajeva. Isti ti radikalni islamisti nastupaju prema krscanima na zapadu sa recenicama kao sto su : Isus je lazni Bog i slicno pa jos niko nije glavu izgubio vec se naivno raspravljaju sa njima.

Sloboda govora i jest tu da prkosi, a ako ti se ne svidja tuzi, demonstriraj ali nekoga za glavu nikako ne smijes skratiti jer to niti DRZAVA nema pravo ma sta god uradio (govorim o sudskim procesima).
kobac40

#1793 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kobac40 »

homega wrote:
...
kliks-ovac

#1794 Re: Terorizam u Parizu!

Post by kliks-ovac »

Sloboda govora i izrazavanja je neupitna. Pa se stoga "nadam", da će neki dobar karikaturista, napraviti karikaturu na temu zrtava u Charlie Hebdoa, naravno to ce biti svima "smjesno", te ce se svi sloziti da je sloboda satire neupitna?

Kako bi reagovala demokratska Evropa, na ovakvu satiru?
Freamon Lester

#1795 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Freamon Lester »

kliks-ovac wrote:Sloboda govora i izrazavanja je neupitna. Pa se stoga "nadam", da će neki dobar karikaturista, napraviti karikaturu na temu zrtava u Charlie Hebdoa, naravno to ce biti svima "smjesno", te ce se svi sloziti da je sloboda satire neupitna?

Vec imas jednu takvu gdje dva terorista pucaju u zgradu novina iz koje tece krv, a municija prolazi kroz zgradu i pogadja dzamiju koja je iza.

Jasno pokazuje ko ce u Evropi najvise ispastati zbog situacije. :izet:
Vitezanin

#1796 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Vitezanin »

Nešto mi nije jasno (mada možda nije skroz u skladu s temom ali ajde): evo "analiziram" ove profile ljudi na FB koji pišu "Nek su ih pobili", "Ko dira u Poslanika treba biti ubijen" itd (ljudi doslovno ovako pišu) i budući da nemaju zaštićene profile :D malo listam po tim slikama i grupama: alkohol, žene, muškarci, razno-razne kombinacije, goli, polu-goli, na podu, plafonu itd. Tipična bosanska europska omladina, reklo bi se. :D Mislim, boli me briga, s tim nemam problem, nego, nije li to protivno načelima islama? Mislim, ajde alkohol npr. Zašto su takvi profili ljudi otvoreno agresivni i pozivaju na smrt, a s druge strane oni baš i ne žive živote u skladu s tim načelima po kojima navodno žive i koje navodno u online "ratovanju" zastupaju? Meni je to fenomen, zaista. Ti ljudi imaju u favoritima i grupu Saff i slike s alkoholom i pozadinske slike s džamijom i vjerskim motivima. I slike s koncerta Dare Bubamare. :D

To mi je isto kao "prijateljica" jednog druga koja je došla na neki multikulti seminar i govori cijeli dan kako obožava multikulti druženja kod nas u BiH i daje svoj profil s FB-a da je novi multikulti prijatelji dodaju. Kad tamo curi pun profil četničke ikonografije, statusa protiv Hrvata, Bošnjaka, ovih onih itd. Ne kontam. :shock:
homega

#1797 Re: Terorizam u Parizu!

Post by homega »

kobac40 wrote:
homega wrote:
Bio je dobar ljubavnik

Image

E sad si najeb'o :D
Queen_of_hearts

#1798 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Queen_of_hearts »

kliks-ovac wrote:Sloboda govora i izrazavanja je neupitna. Pa se stoga "nadam", da će neki dobar karikaturista, napraviti karikaturu na temu zrtava u Charlie Hebdoa, naravno to ce biti svima "smjesno", te ce se svi sloziti da je sloboda satire neupitna?

Na primjeren,civilizovan,demokratski,legalan,legitiman,evropski nacin ;-)
LSD

#1799 Re: Terorizam u Parizu!

Post by LSD »

Vitezanin wrote:Nešto mi nije jasno (mada možda nije skroz u skladu s temom ali ajde): evo "analiziram" ove profile ljudi na FB koji pišu "Nek su ih pobili", "Ko dira u Poslanika treba biti ubijen" itd (ljudi doslovno ovako pišu) i budući da nemaju zaštićene profile :D malo listam po tim slikama i grupama: alkohol, žene, muškarci, razno-razne kombinacije, goli, polu-goli, na podu, plafonu itd. Tipična bosanska europska omladina, reklo bi se. :D Mislim, boli me briga, s tim nemam problem, nego, nije li to protivno načelima islama? Mislim, ajde alkohol npr. Zašto su takvi profili ljudi otvoreno agresivni i pozivaju na smrt, a s druge strane oni baš i ne žive živote u skladu s tim načelima po kojima navodno žive i koje navodno u online "ratovanju" zastupaju? Meni je to fenomen, zaista. Ti ljudi imaju u favoritima i grupu Saff i slike s alkoholom i pozadinske slike s džamijom i vjerskim motivima. I slike s koncerta Dare Bubamare. :D

To mi je isto kao "prijateljica" jednog druga koja je došla na neki multikulti seminar i govori cijeli dan kako obožava multikulti druženja kod nas u BiH i daje svoj profil s FB-a da je novi multikulti prijatelji dodaju. Kad tamo curi pun profil četničke ikonografije, statusa protiv Hrvata, Bošnjaka, ovih onih itd. Ne kontam. :shock:
https://www.youtube.com/watch?v=xwvoqtK7koI
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#1800 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Nisam od jedan od vidjenijih europljana niti intelektualaca, ali moja definicija slobode govora je da je to duzina duma onog koji bi da se nekako izrazi. :skoljka:
Post Reply