Naravno da si zaboravio kad ne gledas siru sliku.Avetinho wrote:Tu sam mudrost potpuno zaboravio. I Joker.Co0l wrote:Maske su pale.
Jemen
- Co0l
#1776 Re: Jemen
- Challenger__
#1778 Re: Jemen
Ne razumijem, šta se to promjenilo u Kairu? Ušao Sisi u Sanu za ove debelguze šeike??
- insomnia78
#1779 Re: Jemen
Danas SB UN-a izglasao rezoluciju o embargu na oruzje Houtima, četrn'est zemalja, od ukupno petn'est je glasalo za i Rusija suzdrzana
Ruski prijedlog je bio embargo za sve strane
- insomnia78
#1780 Re: Jemen
U ponedeljak u napadu americkim dronom na jugoistoku zemlje ubijen jedan od glavnih AQ ideologa sejh Ibrahim al-Rubaish
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1781 Re: Jemen
zar i kinezijanciinsomnia78 wrote:Danas SB UN-a izglasao rezoluciju o embargu na oruzje Houtima, četrn'est zemalja, od ukupno petn'est je glasalo za i Rusija suzdrzana
- insomnia78
#1782 Re: Jemen
Samo rusi suzdrzanijapin_mutapi wrote:zar i kinezijanciinsomnia78 wrote:Danas SB UN-a izglasao rezoluciju o embargu na oruzje Houtima, četrn'est zemalja, od ukupno petn'est je glasalo za i Rusija suzdrzana
-
Martinez_
#1783 Re: Jemen
insomnia78 wrote:
Samo rusi suzdrzani
Sram ih bilo, kako se usuđuju da ne osude samo genocidne Houte
- insomnia78
#1784 Re: Jemen
Sta ti pricas i kome?
Za zemlju koja ima mogucnost veta suzdrzanost je prakticki nista, neko principjelno zalaganje
Za zemlju koja ima mogucnost veta suzdrzanost je prakticki nista, neko principjelno zalaganje
-
Avetinho
#1785 Re: Jemen
cionisticko-masonski-evandjelisticki-atlantisti.japin_mutapi wrote:zar i kinezijanciinsomnia78 wrote:Danas SB UN-a izglasao rezoluciju o embargu na oruzje Houtima, četrn'est zemalja, od ukupno petn'est je glasalo za i Rusija suzdrzana
- Challenger__
#1787 Re: Jemen
- KSA izdvaja najveći dio GDP-a za potrebe vojske (više od 10%):

- insomnia78
#1788 Re: Jemen
A dje jos ono sto ulazu u Sisija i sisiće 
-
Avetinho
#1789 Re: Jemen
Ne otvaraj stare rane sa Kosova Polja.insomnia78 wrote:Sta ti pricas i kome?
- insomnia78
#1790 Re: Jemen
Bgm ni UEA nije mahane, eno prema francuskim medijima "sekunda" fali do zakljucenja ugovora o kupovini 36 "Rafala" od FrancuskeChallenger__ wrote:- KSA izdvaja najveći dio GDP-a za potrebe vojske (više od 10%):
-
sarajevoxxxx
#1791 Re: Jemen
Egipatska vojna intervencija u Jemenu bi mogla više odgovarati Iranu nego Saudiji.Vojno nema nekog posebnog značaja, a vremenom bi to mnogo više odgovaralo Hutima i Iranu koji više potencira da ovo u Jemenu, Iraku, i Siriji nije sektaški sukob.Challenger__ wrote:Ne razumijem, šta se to promjenilo u Kairu? Ušao Sisi u Sanu za ove debelguze šeike??
-
sarajevoxxxx
#1792 Re: Jemen
Iranska agencija Faris:Ubijeno i zarobljeno oko 40 egipatskih vojnika u muhafazi (pokrajini) Abjan
http://arabic.farsnews.com/allstories/n ... 0126000270

http://arabic.farsnews.com/allstories/n ... 0126000270

- Challenger__
#1793 Re: Jemen
Jučer je Muhamed ibn Selman bio u Kairu. Dogovorena je - vrlo vjerovatna - velika i zajednička vježba vojski Poluostrva i Egipta na teritoriji KSA. To je nešto na pola puta od saudijskih želja: ulaska u Jemen, odnosno Sisijeve vizije zajedničkih vojnih snaga kod Arapa. Sa jedne strane KSA dobija impresiju pro-saudijskog jedinstva, a sa druge strane Egipat i Sisi lično dobija poziciju vojnog lidera arapskog svijeta.sarajevoxxxx wrote:Egipatska vojna intervencija u Jemenu bi mogla više odgovarati Iranu nego Saudiji.Vojno nema nekog posebnog značaja, a vremenom bi to mnogo više odgovaralo Hutima i Iranu koji više potencira da ovo u Jemenu, Iraku, i Siriji nije sektaški sukob.
U tom smislu se može čitati ruska uzdržanost u UN (a ne VETO), to je djelo diplomatije Kaira kome se tako dodatno, preko RF, podiže cijena u arapskom svijetu...
Jemen: velika pozornica velikih zakulisnih igara.
- Challenger__
#1795 Re: Jemen
Tako, sada, kod Arapa u osnovi imamo ukrupnjavanje scene, imamo ovo:
- Saude,
- liniju Hezbollaha (Huti, Saleh, Nasrallah, Assad, Bagdad),
- Daeš i
- Sisija.
Sve ostalo je puka margina.
- Saude,
- liniju Hezbollaha (Huti, Saleh, Nasrallah, Assad, Bagdad),
- Daeš i
- Sisija.
Sve ostalo je puka margina.
-
sarajevoxxxx
#1796 Re: Jemen
Ovdje je bilo jako bitno kako će se postaviti jemenski ''Islah'' tj jemenske Ihvanije.Nekoliko dana nakon početka intervencije su se dvoumili, kasnije je prevagnulo to da ipak podržavaju ''Odluju odlučnosti''.Challenger__ wrote:Jučer je Muhamed ibn Selman bio u Kairu. Dogovorena je - vrlo vjerovatna - velika i zajednička vježba vojski Poluostrva i Egipta na teritoriji KSA. To je nešto na pola puta od saudijskih želja: ulaska u Jemen, odnosno Sisijeve vizije zajedničkih vojnih snaga kod Arapa. Sa jedne strane KSA dobija impresiju pro-saudijskog jedinstva, a sa druge strane Egipat i Sisi lično dobija poziciju vojnog lidera arapskog svijeta.sarajevoxxxx wrote:Egipatska vojna intervencija u Jemenu bi mogla više odgovarati Iranu nego Saudiji.Vojno nema nekog posebnog značaja, a vremenom bi to mnogo više odgovaralo Hutima i Iranu koji više potencira da ovo u Jemenu, Iraku, i Siriji nije sektaški sukob.
U tom smislu se može čitati ruska uzdržanost u UN (a ne VETO), to je djelo diplomatije Kaira kome se tako dodatno preko RF, podiže cijena u arapskom svijetu...
Jemen: velika pozornica velikih zakulisnih igara.
Po meni, nije bilo loše da su ostali suzdržani, ali cijelo arapsko društvo je naelektrisano sektaštvom, ogroman je bio pritisak na njih.Da su ostali suzdržani nametnuli bi se kao strana koja bi sutra mogla okupiti jemenske zaračene strane, i napraviti koaliciju na zdravim osnovama.
Od sektaškog rata najviše koristi ima Zapad.Nisu isti šiiti Rafidije i Nasrallah, kao ni šiitski lider Es-Sarhi u Iraku koji se protivi iračkoj vladi i američkoj okupaciji Iraka.
Ovdje se Asad trpa u isti koš sa Hutima, što je smiješno.A tome su na žalost doprinjeli i sami Huti sa onim svojim slikama Asada i Nasrallaha na demonstracijama u Sani.
- Challenger__
#1797 Re: Jemen
O tome sam pisao u gornjem komentaru: dolazi do ukrupnjavanja blokova; ovi događaji su progutali mnoge, uključujući i ihvanije (za one koji ne znaju - Muslimansko bratstvo) koji su sada postali margina.sarajevoxxxx wrote:Ovdje je bilo jako bitno kako će se postaviti jemenski ''Islah'' tj jemenske Ihvanije.Nekoliko dana nakon početka intervencije su se dvoumili, kasnije je prevagnulo to da ipak podržavaju ''Odluju odlučnosti''.
Po meni, nije bilo loše da su ostali suzdržani, ali cijelo arapsko društvo je naelektrisano sektaštvom, ogroman je bio pritisak na njih.Da su ostali suzdržani nametnuli bi se kao strana koja bi sutra mogla okupiti jemenske zaračene strane, i napraviti koaliciju na zdravim osnovama.
Od sektaškog rata najviše koristi ima Zapad.Nisu isti šiiti Rafidije i Nasrallah, kao ni šiitski lider Es-Sarhi u Iraku koji se protivi iračkoj vladi i američkoj okupaciji Iraka.
Ovdje se Asad trpa u isti koš sa Hutima, što je smiješno.A tome su na žalost doprinjeli i sami Huti sa onim svojim slikama Asada i Nasrallaha na demonstracijama u Sani.
Revolucija je pojela svoju djecu.
-
Avetinho
#1798 Re: Jemen
Dakle ovaj lik je toliko gluposti navaljao da je i sam sebe prevazisao.
- Albosnawe
#1799 Re: Jemen
Treba izmisliti novi internet termin koji će zamjeniti termin "Troll " u slučaju Challenger__
Na momenat se zapitam da je možda u pitanju jedan account koji više ljudi koristi, jer mi je teško za povjerati da ovoliko nebuloze može jedna osoba napisati. Na ovo mjesto bi trebao doći odgovarajući smiley kao izraz čuđenja na pojavu Challenger__ ali nisu ga još "izmislili" tako da ostaje samo ovaj tekst.
Na momenat se zapitam da je možda u pitanju jedan account koji više ljudi koristi, jer mi je teško za povjerati da ovoliko nebuloze može jedna osoba napisati. Na ovo mjesto bi trebao doći odgovarajući smiley kao izraz čuđenja na pojavu Challenger__ ali nisu ga još "izmislili" tako da ostaje samo ovaj tekst.