Problem pasa lutalica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Hajlac

#1776 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

emko1234 wrote:Jebo majku, kad vidim ovu Sandru Kendu tačno znam o kakvom je tipu osobe riječ
Image

Pašteta ispod kreveta i maltezer i pekinezer, skine se i ližite malci. Tačno se vidi da odavno nije bila susreta s muškim spolovilom jebo je čača.
Tek sad s njenih FB slika ukapirah da je to ova ista spodoba zbog koje su se već nekoliko puta žalili, derali itd. njene komšije iz ulaza :twisted:

Kažu da konstantno bazdi čitav ulaz od tih neopranih lutalica, ljudi zabrinuti za svoju djecu zbog silnih dlaka po stubištu itd. Gluho bilo tu živjeti.

Ja bolesnih ljudi u bolesnom društvu :run:
Kako ne razumiju da je toliko unesrećenih uličnih pasa direktna posljedica majmunskog zakona s nesprovodivim konceptom eutanazija-NE ali Penzionerski domovi o trošku države na IMF infuziji-DA :-)
emko1234

#1777 Re: Problem pasa lutalica

Post by emko1234 »

Hajlac wrote:
emko1234 wrote:Jebo majku, kad vidim ovu Sandru Kendu tačno znam o kakvom je tipu osobe riječ
Image

Pašteta ispod kreveta i maltezer i pekinezer, skine se i ližite malci. Tačno se vidi da odavno nije bila susreta s muškim spolovilom jebo je čača.
Tek sad s njenih FB slika ukapirah da je to ova ista spodoba zbog koje su se već nekoliko puta žalili, derali itd. njene komšije iz ulaza :twisted:

Kažu da konstantno bazdi čitav ulaz od tih neopranih lutalica, ljudi zabrinuti za svoju djecu zbog silnih dlaka po stubištu itd. Gluho bilo tu živjeti.

Ja bolesnih ljudi u bolesnom društvu :run:
Pa vidis da je luda, stara kebara. Sprcala godina u guzicu, umjesto da se o svojoj djeci brine, ona ovu buhavu paščad po kući trpa. Joj kako bi ja ove buhare sa slika, sve fino jednog po jednog u kabaš i to pred njom.

Stvarno mi nisu jasni ovi ljudi, pa jebem ti sve poremećeno umjesto svom djetetu da kupuješ pelene, ona paščetu kupuje. Bila je jedna takva kod mene u komšiluku, i sve oko ulaza zgrade paščad. Što je najgore ona ih navečer po troje uvede u haustor ko biva zima im. I upozoravale je komšije, molile, prijetila. Ma ništa. Stara horsašica neka, vazda brze cvike na glavi. Dok jednom nije prekipilo jednom starom komšiji, komunjari. Onda je išuto i nju i kerove kroz cijeli ulaz. Zamisli ti dođes s posla, dijete ti u školi. U neka doba, to se dijete vraća kući. Ne smije u haustor jer je pun kerova. A ova mu još psuje što hoće da ih istjera. I čovjek neku prangiju, kerove pošuta nogama. Njoj 2-3 vaspitna. I nedugo zatim se i odselila.
forest gump

#1778 Re: Problem pasa lutalica

Post by forest gump »

Ovo su fakat slučajevi za psihijatrijske klinike.
Hajlac

#1779 Re: Problem pasa lutalica

Post by Hajlac »

A ovo je upravo ona sljepoća(da ne kažem poremećaj) o čemu sam već govorio ovdje
http://www.klix.ba/forum/problem-pasa-l ... #p10547136
- ono vidi samo ponašanje pasa kroz prizmu lične interakcije s istima, dok ga interakcija s drugim ljudima(koji ga ne hrane) apsolutno ne zanima tj. ignoriše oprečna iskustva:

"dogs under my protection ----- ** LAJKA ** ---- za sve one koji vole Lajku.. opuštena, uživa sa mojim psima stalno.. kao prava mala porodica, ona obožava ostale pse.. -- sve je u redu, sretna, voljena i zaštićena.. njena nježna duša velikog čupavog psa me zaista oduševljava.. prekrasna je vjerujte mi"

:lol:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater

Ovaj abnormalno utovljeni(ko ga je vidio uživo, zna o čemu pričam) pas zna biti jako nagao/nepredvidljiv; više puta je znao nasrtati na prolaznike(najviše djecu) a jednom i na mene lično - to zube iskezio i poskočio ma užas. Ali za nju on je dušica, manji od makova zrna :-)
pakica_

#1780 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

Vidis, ima krajnosti u obje struje.. Ja npr nemam nista protiv zloglasnog bijelog kera sa breke jer se mazi sa mnom, ali je ujeo pun k... ljudi i takvog psa treba (s)maknuti.. Ili neka oni koji to ne daju nadju za njega smjestaj negdje mimo ulice i mimo breke..
Naslovnica

#1781 Re: Problem pasa lutalica

Post by Naslovnica »

payment for buy it now or donations
http://www.gofundme.com/e2b78c

Ary, Russet(little Jo) and Boo travel from Bosnia to the Netherlands !!!
Ary and Russet(Little Jo) have a lovely home and Boo a fine foster home.
So now they need the money for their transportation! Help us please!
Each euro is welcome!
October 10th is their departure date.

Ledena Seci Kraljica
September 10 at 9:49pm · Sarajevo
Lynn Mansfield thank you very much for donation, now we have 70 euro.. guys even one euro is big for us! Share, share, share.. AND HELP US!
uglavnomja

#1782 Re: Problem pasa lutalica

Post by uglavnomja »

joe_black wrote: Veliki problem s psima lutalicama ima i Bugarska. Bijes javnosti izazvala je smrt 88-godišnjeg Botia Tachkova 8. aprila 2012. godine. Tachkov je 1960-ih godina emigrirao u SAD, bio je profesor na Univerzitetu Columbia u New Yorku, radio je na Wall Streetu i za State Department, a u Bugarsku se vratio jer je posljednje godine života želio provesti u domovini. Preminuo od zatajenja organa nakon što ga je u Sofiji napao čopor pasa. Njegova smrt je izazvala zgražavanje i kritike zbog neuspjeha vlasti da riješi dugotrajni problem koji Sofija ima s psima lutalicama, kojih na ulicama ovog grada ima 10.000. Građani su nakon smrti Tachkova zahtijevali masovno uništenje pasa lutalica.

!
a u pm, cojk pobjegao iz komunisticke rupe, postao neko i nesto, stigao do vol strita i stejt deprmenta, vratio su rodnu vukohebinu da prozivi rahat ovo preko 80, i onda ga divlja pascad ubije ...

:roll:
julisiz es grant

#1783 Re: Problem pasa lutalica

Post by julisiz es grant »

Image

Maže paštetu na spolovilo i pušta cuke da ližu? :D
leo karan

#1785 Re: Problem pasa lutalica

Post by leo karan »

Samo poreznu i finasijsku natovarit ovom udruzenju...zatvorit idiote, a mecene im poslat na sud. Ljudi podrivaju sistem i sviju na jebu.

Sud im treba zabranit rad. Porezna uvijek moze nesto naci, pogotovo u ovim orgaizacija gdje se peru pare.
leo karan

#1786 Re: Problem pasa lutalica

Post by leo karan »

Treba im zabranit rad u Kantonu Sarajevo, pa nek idu u Brcko i Mostar da gore prave haos
Alfons Kauders

#1787 Re: Problem pasa lutalica

Post by Alfons Kauders »

nasradnicki wrote:http://youtu.be/IQO_ykl57Xk
:thumbup:
sha_ba

#1788 Re: Problem pasa lutalica

Post by sha_ba »

:thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1789 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

evo kako danci to sprovode...
U Danskoj zakonom zabranjene "opasne" pasmine: Eutanazirano do 1800 zdravih pasa

DANSKA je 2010. uvela vjerojatno najstroži zakon o psima na svijetu, zbog čega su životom platile stotine voljenih ljubimaca. Ove se godine očekuje revizija zakona, a ljubitelji pasa nadaju se promjenama.

Ta je zemlja jednostavno zabranila uvoz i uzgoj određenih "opasnih" pasmina, kao i križanje s njima.

Zabranjene pasmine:

pit bull terijer
tosa inu
američki stafordski terijer
brazilski mastif
dogo argentino
američki buldog
boerboel
kangal
srednjoazijski ovčar
kavkaski ovčar
južnoruski ovčar
tornjak
šarplaninac

Eutanizirano oko 1800 zdravih pasa

Zakonom se zabranjuje držanje i uzgoj tih pasmina, s time da je ljudima koji su ih nabavili prije 17. ožujka 2010. dopušteno zadržati psa. Pas smije biti pušten s uzice isključivo u privatnom, ograđenom prostoru, a na ulici uvijek mora biti na povodcu kraćem od dva metra i nositi brnjicu. Međutim, prijelazno se razdoblje ne odnosi na pasmine pit bull terijer i tosa inu, zbog čega je od 2010. godine, kako smatraju tamošnje udruge za zaštitu životinja, ondje eutanazirano oko 1800 zdravih pasa.

Zagovornici ovoga zakona smatraju da je jedini način kojim se ljudi mogu osigurati od napada pasa taj da se "opasne" vrste jednostavno istrijebe iz društva. Međutim, iskusni ljubitelji i vlasnici tvrde da nisu pasmine te koje su opasne, već životne okolnosti i odgoj kojim neki vlasnici žele od svojih pasa napraviti prijetnju okolini.

Na internetu je pokrenuto nekoliko peticija kojima se traži ukidanje takvoga zakona, a njemački i danski ljubitelji pasa pokrenuli su i mrežnu stranicu Hunde in Dänemark na kojoj pišu o situaciji zabranjenih vrsta u Danskoj.
pici

#1790 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

a ja misliJo Damir opiĆen :shock: :mrgreen: ...yes al pozitivno :thumbup:

bravo majstore :thumbup:
nasradnicki

#1791 Re: Problem pasa lutalica

Post by nasradnicki »

Damir je sve fino i jednostavno poslozio :-) Odlican video!
Radar71

#1792 Re: Problem pasa lutalica

Post by Radar71 »

Sandra Kenda
prije otprilike sat vremena
obavještenje za sve moje drage prijatelje , posebno donatore koje cijenim iznad svega :: -------- ZADNJIH DANA U SARAJEVU JE HAOS.. GRADONAČELNIK SARAJEVA JE IZDAO ZAHTJEV DA SE VRATE ŠINTORI TJ. LJUDI KOJI KUPE PSE I ODVODE IH U SMRT NA ULICE SARAJEVA I DA SE NA TAJ NAČIN POBIJE JAKO PUNO PASA SA ULICE TVRDEĆI KAKO SU AGRESIVNI.. SVI SMO SE DIGLI NA NOGE DA TO SPRJEČIMO.. tako DA SAM JA ZADNJIH DANA JAKO ZAUZETA I NEMAM VREMENA DA PIŠEM O PSIMA.. pokušaću sada polako da se vratim na objave o psima i da vam pokažem da i dalje spašavam, brinem i pokušavam učiniti sve da pse zaštitim.. svi moji psi su za sada dobro i naravno i dalje trebaju pomoć .. grlim vas sve
Capsicum

#1793 Re: Problem pasa lutalica

Post by Capsicum »

pici wrote:
a ja misliJo Damir opiĆen :shock: :mrgreen: ...yes al pozitivno :thumbup:

bravo majstore :thumbup:
Odlično :-)
dezurni_ucenik

#1794 Re: Problem pasa lutalica

Post by dezurni_ucenik »

Nazi leaders were noted for love of their pets and for certain animals, notably apex predators like the wolf and the lion. Hitler, a vegetarian and hater of hunting, adored dogs and spent some of his final hours in the company of Blondi, whom he would take for walks outside the bunker at some danger to himself.

http://en.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitl ... etarianism
zrakomlat

#1795 Re: Problem pasa lutalica

Post by zrakomlat »

Krenulo i kod nas medijsko ispiranje mozga. Napominjem da je u Mostaru veliki problem prljav grad (uz tri komunalna preduzeća, uredno na budžetu svi) i ruševine na istočnoj strani i Bulevaru. Kerovi nisu toliki problem.

http://www.bljesak.info/rubrika/lifesty ... taru/96074
__Phoenix__

#1796 Re: Problem pasa lutalica

Post by __Phoenix__ »

pakica_ wrote:
__Phoenix__ wrote:Dobermane zabraniti privatnim licima, to je jedna opasna i nimalo prijateljska rasa.
I onda meni pricaju o primitivizmu, a ovdje ima ljudi koji jos po pecinama zive, cini mi se :-)
Izadji malo vani, upoznaj neke dobermane, pa onda truni o njima, tad ces imati iskustva.. nemoj napamet pricati o necemu s cim nemas dodira, nije lijepo po tebe, ispadas.. Da ne kazem sta ;)
Po kojim mjestima izlaze?

Što se pališ, jasno je da te zezam.
pici

#1797 Re: Problem pasa lutalica

Post by pici »

Radar71 wrote:Sandra Kenda
obavještenje za sve moje drage prijatelje , posebno donatore koje cijenim iznad svega :: -------- ZADNJIH DANA U SARAJEVU JE HAOS.. GRADONAČELNIK SARAJEVA JE IZDAO ZAHTJEV DA SE VRATE ŠINTORI TJ. LJUDI KOJI KUPE PSE I ODVODE IH U SMRT NA ULICE SARAJEVA I DA SE NA TAJ NAČIN POBIJE JAKO PUNO PASA SA ULICE TVRDEĆI KAKO SU AGRESIVNI.. SVI SMO SE DIGLI NA NOGE DA TO SPRJEČIMO.. tako DA SAM JA ZADNJIH DANA JAKO ZAUZETA I NEMAM VREMENA DA PIŠEM O PSIMA.. pokušaću sada polako da se vratim na objave o psima i da vam pokažem da i dalje spašavam, brinem i pokušavam učiniti sve da pse zaštitim.. svi moji psi su za sada dobro i naravno i dalje trebaju pomoć .. grlim vas sve
Image

Image
pakica_

#1798 Re: Problem pasa lutalica

Post by pakica_ »

__Phoenix__ wrote:
pakica_ wrote:
__Phoenix__ wrote:Dobermane zabraniti privatnim licima, to je jedna opasna i nimalo prijateljska rasa.
I onda meni pricaju o primitivizmu, a ovdje ima ljudi koji jos po pecinama zive, cini mi se :-)
Izadji malo vani, upoznaj neke dobermane, pa onda truni o njima, tad ces imati iskustva.. nemoj napamet pricati o necemu s cim nemas dodira, nije lijepo po tebe, ispadas.. Da ne kazem sta ;)
Po kojim mjestima izlaze?

Što se pališ, jasno je da te zezam.
Livade tipa stojcevac i kupaliste kod rimskog mosta, obzirom da nigdje drugo nismo dobrodosli sa nasim agresivnim psima
ambienta

#1799 Re: Problem pasa lutalica

Post by ambienta »

[youtube]http://youtu.be/-XShAfZGGLw[/youtube]
Maharadza

#1800 Re: Problem pasa lutalica

Post by Maharadza »

pici wrote:
Radar71 wrote:Sandra Kenda
Image

Image
:lol: :lol: :thumbup:

Kakvi dobermani kakvi bakraći, ružno ko noć a samo je ovaj vrijedan keša:

Imao šarplaninca kao dijete, zajašem ga bez problema i ganjamo avlijanere i lutalice po mahali! :lol:
Locked