Ma kakav plasman. To mozemo zaboraviti. Jebo nas je Safet za sva vremena.mali_milojica wrote:Ko god da bude selektor,najveca greska koja bi se mogla napraviti jeste da mu se u ovim kvalifikacijama postavlja cilj plasmana na EP.
Ako sta bude,dobro je,ako ne gledati da sto manje potonemo na listi i da budemo u sto jacem sesiru u kvalifikacijama za SP.
Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Zeljoooo
#1776 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
-
svi u napad
#1777 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Hrasno mada si napisao da navijas za Zelju covjek koji je toliko zaljubljen u Amidzu (bez argumenata) moze samo biti umrli Pitar ili najblizi rod Amidzi. Zbog toga sam napisao da si Pitar jer Sead Susic je bolestan i ne moze imat ovoliko vremena za pisanje
Papeta je UEFA (bivsi igraci i treneri) proglasila za najboljeg (to je argument vjerovao ti ili ne).
Limeni svaka cast na postu.
Dijelim tvoje misljenje. Sve hvalospjevke za komentar (nista novo kad si ti u pitanju).
Papeta je UEFA (bivsi igraci i treneri) proglasila za najboljeg (to je argument vjerovao ti ili ne).
Limeni svaka cast na postu.
- k3ngur
#1778 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Eno i Del Bosque kandidat.
- Logovan
#1779 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
k3ngur wrote:Eno i Del Bosque kandidat.
Još malo pa će i Ancelotti postati kandidat.
- O'zone
- Globalni moderator
#1780 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Izabral ste nam selektora? 
- SkyLimit
#1781 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Baho objasnio(48 : 00), a Bakoviću argument da smo i tako, sa stručnim štabom izabranom po nacionalnom ključu bili uspješni
- Maharadza
#1782 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
JEdan od mnogih razloga zašto sam se veselio Papetovom odlasku - što nećemo morati i tog levata trpiti! Mislim, nije da ne zna ali daleko je to od kvalitete potrebne za repku!Zeljoooo wrote:Tako je! Nikad nije ni trebao upasti na uzi spisak a ne u prvih 11.LSD wrote:dajte malo ozbiljnosti !!
Tino Sven je igracko smece koji ce dolaskom novog selektora ekspresno izgubiti status reprezentativca.
PS. Moram: FELIX KOMM NACH BOSNIEN, ICH FLEHE DICH AN!!!
-
samkoF
#1783 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
E pa to I jest najveci razlog oko kojeg se Vaha lomi, taj nacionalni kljuc.Siguran sam da bi se oko love lako dogovorio ( ne bi svoju zemlju bezobrazno oderao) nego jedino je problem sto je svjestan da ce mu savez nametnuti pomocne trener to jest jedan mora biti srbin, drugi hrvat a treci musliman.Ako Vaha uspije dogovoriti sa savezom da on moze birati svoje pomocnike bez obzira na nacionalnu pripadnost I da ne mozra obracati oaznu na nac kljuc, on ce u tom slucaju sigurno biti nas novi trener al svi smo svjesni da je to tesko izvodljivo I zato je I on sam rekao tesko ce biti dogovoriti se.Sad naravno nece direktno to spominjati u emisiji jer ce voditi pregovore sa savezom sto je u neku ruku I dobro jer znaci da mu je ipak stalo da bude nas trener I ja vjerujem da ce I biti.north wrote:Ovdje se se neki smijali kad se pisalo o naconalnom ključu i spominjale su se teorije zavjere, ali kako to da konstantno imamo stručni štab u vidu jednog bošnjaka, srbina i hrvata..i to nije samo za vrijeme Safetovog mandata..Slučajno to se poklopilo? Da se nije pozvao Vranješ, bi li bilo ijednog srbina na spisku, Šunjić prije toga Pandža nisu sigurno kalibar za reprezentaciju ali ni oni nisu tu bili slučajno ili što su dokazani kvalitet...ne razmišljamo svi isto, što se mene tiče neka kompletan stručni štab bude sačinjen od hravata ili srba, samo da se plasiramo na EP, ali bojim se da svi ne misle tako..Pa Vaha je nekad davno o tome i pričao javno kada nije bio spominjan kao kandidat, slušao sam ga, samo sada to ne priča tako direktno, nego se vadi na "privatne i poslovne razloge" navodi da zbog toga je jako jako teško da bude selektor
....
-
samkoF
#1784 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja mislim da ce nasa prekretnica biti tekma u zenici sa Izraelom, jer poslije te utakmice I eventuale pobjede kojoj se nadam idemo u belgiju nadahnuti sa boljom atmosferom I dvije uzastopne pobjede mozda I tri ako uzmemo austriju u becu.Dakle tad je u belgiji sve moguce I ostanemo li tamo neporazeni onda sam 100% siguran da zadnje tri tekme sigurno dobivamo I idemo ne euro.
- SkyLimit
#1785 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Mi se sigurno ne bi plasirali da je ostao stari selektor, čak su i navijači okrenuli protiv njega, a teško se dići u takvoj atmosferi. Uz to su i pojedini igrači iskoristili situaciju pa za svoje užasne partije počeli kriviti selektora jer ih ne stavlja na prirodne pozicije. Eto Lulića je stavio na krilo protiv Izraela, pa šta je uradio? I Pjanić kaže poslije Izraela da nije igrao na prirodnoj poziciji. Pa nije ga u odbranu stavio da igra. Treba stati iza novog selektora, i igrači kad vide da selektor nema podršku javnosti počnu ga kriviti i za ono što su oni krivi. Kad bi došao Halihodžić, ja bi ga podržao u sukobu protiv bilo kojeg igrača, a i ne bi ga napadao poslije prvog lošeg rezultata(drugi je par cipela što u ovim kvalifikacijama ne možemo sebi više priuštiti ni jednu jedinu lošu utakmicu, hvala Pape).
Što se tiče nastavka kvalifikacija, ako nam za selektora dođe neko veliko ime, koje će vratiti navijače(protiv Kipra nije bio pun stadion), podići ekipu, neke male šanse još uvijek postoje:
Andora - BiH, najgora reprezentacija u Europi, dat ćemo im 8 golova, odlično za punjenje samopouzdanja
BiH - Izrael, to se mora dobiti, ako ne tek smo ona propali, Izrael ima smiješnu odbranu, svaki naš pas i ubačaj u šesnaesterac je stvorio paniku, to moramo iskoristiti, doduše jako su opasni u igri prema naprijed
Belgija - BiH, imamo tu neku tradiciju da igramo dobro protiv Belgije, čak i ovaj zadnji susret u Zenici, možemo do boda tamo, uz to njihov selektor uopće nije uspio stvoriti mašinu koja melje od toliko dobrih pojedinaca, utakmice i dobijaju samo na individualni kvalitet, valjda ga neće uskoro skontati u belgijskom Savezu i dovesti drugog
BiH - Andora, već rečeno
BiH - Vels, vrlo lahko bi se moglo desiti da ovo bude jedna od onih historijskih utakmica, direktan duel za nešto, ali rano je pričati o ovoj utakmici, samo da i dalje budemo u igri kad dođe vrijeme za nju
Kipar - BiH, ako nam budu neophodna 3 boda za nešto, naši već imaju iskustvo iz prošlih kvalifikacija kako je to igrati jednu ovakvu utakmicu u zadnjem kolu pod tolikim pritiskom, vjerujem da bi stisli zube i dobili to
Ima nade
Što se tiče nastavka kvalifikacija, ako nam za selektora dođe neko veliko ime, koje će vratiti navijače(protiv Kipra nije bio pun stadion), podići ekipu, neke male šanse još uvijek postoje:
Andora - BiH, najgora reprezentacija u Europi, dat ćemo im 8 golova, odlično za punjenje samopouzdanja
BiH - Izrael, to se mora dobiti, ako ne tek smo ona propali, Izrael ima smiješnu odbranu, svaki naš pas i ubačaj u šesnaesterac je stvorio paniku, to moramo iskoristiti, doduše jako su opasni u igri prema naprijed
Belgija - BiH, imamo tu neku tradiciju da igramo dobro protiv Belgije, čak i ovaj zadnji susret u Zenici, možemo do boda tamo, uz to njihov selektor uopće nije uspio stvoriti mašinu koja melje od toliko dobrih pojedinaca, utakmice i dobijaju samo na individualni kvalitet, valjda ga neće uskoro skontati u belgijskom Savezu i dovesti drugog
BiH - Andora, već rečeno
BiH - Vels, vrlo lahko bi se moglo desiti da ovo bude jedna od onih historijskih utakmica, direktan duel za nešto, ali rano je pričati o ovoj utakmici, samo da i dalje budemo u igri kad dođe vrijeme za nju
Kipar - BiH, ako nam budu neophodna 3 boda za nešto, naši već imaju iskustvo iz prošlih kvalifikacija kako je to igrati jednu ovakvu utakmicu u zadnjem kolu pod tolikim pritiskom, vjerujem da bi stisli zube i dobili to
Ima nade
- Iago
#1786 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Molim moderaciju da otključa temu "Safet Sušić Pape", da hrasno može tamo braniti lik i djelo....
U vezi Glavaša u ovoj emisiji: Baho nekoliko puta spomenu i Glavaša kao kandidata, a ovaj se nije pobunio... I onda očekujete da Glavaš bude direktan. Čovjek konta da bi barem mogao biti pomoćnik, jal' Meši, jal' Amaru, jal' Faruku.
Gledataljica sa komentarom "Vratite Papeta"

U vezi Glavaša u ovoj emisiji: Baho nekoliko puta spomenu i Glavaša kao kandidata, a ovaj se nije pobunio... I onda očekujete da Glavaš bude direktan. Čovjek konta da bi barem mogao biti pomoćnik, jal' Meši, jal' Amaru, jal' Faruku.
Gledataljica sa komentarom "Vratite Papeta"
- SkyLimit
#1787 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Je li to nema nigdje izjave Amara Osima o kandidaturi za selektora? Jedino se on nije oglasio od svih imena koja se provlače. A ne vjerujem da ga ni jedan novinar nije pokušao kontaktirati. Možda čovjek zna već da je pobjedio, pa zašto trošiti energiju.
- alphonse kauders
#1788 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma i inače trebaju tako ugovore sklapati, dakle nakon što se objave grupe za kvalifikacije, uzme se raspored i onda fino napiše član u ugovoru:shalla wrote:Da se razumijemo, ko god da dođe ne smije mu se postaviti uslov plasman na EP već da uzme minimalno 15 bodova iz preostalih 6 tekmi pa ako to bude dovoljno onda super, ako ne Bože moj, najmanje će biti do njega...
Ako uzme tih 15 bodova, ostaviti ga i za naredne kvalifikacije, ako ne, doviđenja i prijatno, nisi kalibar za reprezentaciju...
"Savez ima pravo raskinuti ugovor sa selektorom u slučaju da su ugrožene šanse za kvalifikaciju na SP/EP. Smatraće se da su kvalifikacije ugrožene ukoliko reprezentacije ne osvoji najmanje:
7 bodova nakon prva 4 kola;
11 bodova nakon prvih 6 kola;
15 bodova nakon prvih 8 kola;..."
Sad naravno bodove sam uzeo kao primjer i isti zavise od rasporeda utakmica (naravno ako prve 4 utakmice igraš npr.sa Kiprom i Andorom onda očekuješ minimalno 10 bodova ako ne i 12), ali bi onda bio u situaciji da možeš kvantificirati šta je uspjeh, a šta neuspjeh, a ne ovako da pogađaš i ostavljaš prostora za diskusiju.
Također, može biti određen splet okolnosti pa naravno da imaš pravo možeš kao Saveziz nekih objektivnih razloga (povrede 3-4 ključnih igrača, imaš igru i šanse ali neki nenormalan peh na utakmici i sl) nastaviti saradnju i ako nije 100% zadovoljen bodovni iznos nakon 4 kola npr. ali ne i ako osvojiš 2 boda od 12 a ekipa te ne benda 2%.
I naravno da javno objave ovu klauzulu pa da i mi možemo ovdje oplesti odmah čim počne bodovno kaskanje
- alphonse kauders
#1789 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ima u današnjem Sportu izjava u njegovom stilu da mu ne pada na pamet da se reklamira preko medija i da nagađa o bilo čemu i da ga zanima samo utakmica sa Čelikom.SkyLimit wrote:Je li to nema nigdje izjave Amara Osima o kandidaturi za selektora? Jedino se on nije oglasio od svih imena koja se provlače. A ne vjerujem da ga ni jedan novinar nije pokušao kontaktirati. Možda čovjek zna već da je pobjedio, pa zašto trošiti energiju.
Nećeš ništa više od njega ni dobiti...
- OldMayor
#1790 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ne treba zaboraviti i to da npr. Belgija ima dva duela protiv Izraela, da Kipar ima dvomec sa Belgijom, te da Wales ima dvomec sa Izraelom.SkyLimit wrote:Što se tiče nastavka kvalifikacija, ako nam za selektora dođe neko veliko ime, koje će vratiti navijače(protiv Kipra nije bio pun stadion), podići ekipu, neke male šanse još uvijek postoje:
BiH - Andora, već rečeno
Ima nade
A mi jos uvijek nismo odigrali tekmu sa najslabijim protivnikom, dok svi pobrojani direktni konkurenti jesu.
Mislim da ce biti zanimljivo pratiti stanje, ali realno jbg mi moramo sve dobit i izvuc bod u Belgiji i mi smo u Francuskoj, da ne zavisimo od nikoga.
- wickerman
#1791 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Zar smo?
Ja sam nekako misljenja da nas plasman zavisi od medjsuobnih susreta izmedju Izraela i Walesa i Belgije. CIm ti zavisis od drugih, tu ti je kraj.
Ja sam nekako misljenja da nas plasman zavisi od medjsuobnih susreta izmedju Izraela i Walesa i Belgije. CIm ti zavisis od drugih, tu ti je kraj.
- duminjo
#1792 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Pa uvijek zavisi od drugih (sreća pa vise ne zavisi od safeta). Prošle smo skoro sve uzeli i opet jedva na kraju jer su i grci uzimali. Nekad se poklopi, nekad ne. Dobro je sto se osim Belgije nadaju i vels i Izrael i kipar pa ce ti dueli biti tezi. Da su npr vels i kipar u situaciji kao i mi, Izraelu bi bilo olakšano. Zato ovako dok se oni medjusobno kolju, mi uletimo
Ko god bio selektor nadam se da neće pozivati Hadžića, avdiju a Tina na klupu za zadnje minute kad su riješene utakmice. Ima potencijala, ako predje u veći klub i jacu ligu nikad ne znaš. Ne treba se razbacivati mladim igračima ko neki do sad.
Ko god bio selektor nadam se da neće pozivati Hadžića, avdiju a Tina na klupu za zadnje minute kad su riješene utakmice. Ima potencijala, ako predje u veći klub i jacu ligu nikad ne znaš. Ne treba se razbacivati mladim igračima ko neki do sad.
- SkyLimit
#1793 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma neka zove koga hoće ako će imati rezultate. Za Vršajevića i Tinu - Svena se slažem, ali zašto toliko omaložavanje Hadžića, imao je više pristojnih nego loših partija za ovo što je odigrao do sada, a Sušić ga je bacao od zadnjeg veznog, preko stopera do lijevog i desnog beka. Nikad nije kukao i žalio se kako ne igra prirodnu poziciju pa je zato lošije odigrao. Za njeg barem znaš da limitiran pa i ne očekuješ previše, ali šta je npr. sa Pjanićem, šta je on uradio do sada u ovim kvalifikacijama? Pa Lulić, njeg spašava što igra za Lazio pa niko ne dovodi njegove nastupe u pitanje, a on da igra ovako kako igra za reprezentaciju a da je član nekog kluba iz npr. domaćeg prvenstva, svi bi pričali da mu menadžer sređuje pozive u nacionalni tim, mi od tog igrača nikakve koristi nemamo.
Ko god dođe, dokle ima rezultate, ne treba mu prigovarati za popis i taktiku. Uostalom, nije prethodni selektor dobio otkaz jer je pozivao Vršajevića ili što je igrao bez napadača, već što je osvojio 2 boda iz 4 utakmice.
Ko god dođe, dokle ima rezultate, ne treba mu prigovarati za popis i taktiku. Uostalom, nije prethodni selektor dobio otkaz jer je pozivao Vršajevića ili što je igrao bez napadača, već što je osvojio 2 boda iz 4 utakmice.
- Dr. Kuca
#1794 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ja samo znam da cemo sa novim selektorom imati sve pobjede do kraja i doci najmanje do polufinala na ep-u. Sa ovim igracima, jos kad se izbace ovi safetovi, a dodaju, stila, coca, zuka to je ekipa medju 3 na svijetu. 
- ultima_palabra
#1795 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Ma nama je objektivno ključna utakmica protiv Izraela u junu... imamo više od pola godine da posložimo sve oko selektora i ekipe i kvalitetno naložimo atmosferu. To ako ne dobijemo možemo početi misliti na iduće kvalifikacije... ako dobijemo onda ćemo se nafurati i sve je moguće u Belgiji, a Velsa i Kipar ćemo onda rutinski poderati i to će biti dovoljno za najmanje treće mjesto 
- ultima_palabra
#1796 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Otkrio ironiju i sarkazam, pa ih sad koristi od jutra do mrakaDr. Kuca wrote:Ja samo znam da cemo sa novim selektorom imati sve pobjede do kraja i doci najmanje do polufinala na ep-u. Sa ovim igracima, jos kad se izbace ovi safetovi, a dodaju, stila, coca, zuka to je ekipa medju 3 na svijetu.
- duminjo
#1797 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Da sam ja Pjanić/lulic...sto BiH davao u ovim kvalifikacijama 120% od sebe nakon svjetskog, nakon guranja i utrpavanja Tina i Hadžića ko grom iz vedra neba odjednom na svjetskom (ovime je pape sam sebi dao otkaz i od ovog momenta je sve krenulo kako jeste). Od poziva ovog dvojca i nasilnog utrpavanja stvari su se potpuno promijenile, unio se nemir u ekipu i od tada i pod takvim uslovima je normalno da ce i rezultati biti ovakvi kakvi jesu.SkyLimit wrote:Ma neka zove koga hoće ako će imati rezultate. Za Vršajevića i Tinu - Svena se slažem, ali zašto toliko omaložavanje Hadžića, imao je više pristojnih nego loših partija za ovo što je odigrao do sada, a Sušić ga je bacao od zadnjeg veznog, preko stopera do lijevog i desnog beka. Nikad nije kukao i žalio se kako ne igra prirodnu poziciju pa je zato lošije odigrao. Za njeg barem znaš da limitiran pa i ne očekuješ previše, ali šta je npr. sa Pjanićem, šta je on uradio do sada u ovim kvalifikacijama? Pa Lulić, njeg spašava što igra za Lazio pa niko ne dovodi njegove nastupe u pitanje, a on da igra ovako kako igra za reprezentaciju a da je član nekog kluba iz npr. domaćeg prvenstva, svi bi pričali da mu menadžer sređuje pozive u nacionalni tim, mi od tog igrača nikakve koristi nemamo.
Bivši selektor dobio poptunu slobodu i od reprezentacije napravio privatni biznis. Ne ide jebemu, nije niko konj i niko neće da se Jebe za druge.
Sam kažeš Hadžić limitiran, pa koji ce nam ku.AC onda?
Znaci, od novog očekujem čišćenje i nepozivanje 4-5 dosadašnjih igrača sumnjive kvalitete za reprezentaciju.
- Dr. Kuca
#1798 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
ultima_palabra wrote:Otkrio ironiju i sarkazam, pa ih sad koristi od jutra do mrakaDr. Kuca wrote:Ja samo znam da cemo sa novim selektorom imati sve pobjede do kraja i doci najmanje do polufinala na ep-u. Sa ovim igracima, jos kad se izbace ovi safetovi, a dodaju, stila, coca, zuka to je ekipa medju 3 na svijetu.
Da nije bilo tebe nista ne bi bilo moguce. Samo nebo je granica
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1799 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Sjo kad rodjo koji zasjedne na klupu pozove komplet ekipu koja je igrala kod Safeta
Ne kazem da nece biti rezova kasnije, al eto ce neko prekriziti nekog igraca tek tako, rekli forumasi ne valja, na lomacu s njim
Ne kazem da nece biti rezova kasnije, al eto ce neko prekriziti nekog igraca tek tako, rekli forumasi ne valja, na lomacu s njim
- BHF_Manijak
#1800 Re: Novi selektor fudbalske reprezentacije BiH
Gore nego pod Safetovim mandatom ne mozemo sigurno igrati, to je sigurno! Ako zalis toliko strucnjaka, sto nisi lobir'o da zamjeni Uscuplica na klupi?
Jok, znas i ti da je goli qrac od trenera, ali jebo repku, "nek' je mom Sarajevu dobro", to je ta prica...