21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
hau jes no

#1776 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by hau jes no »

hrasno38 wrote:To znaci da su ti ljudi fizicki superiorniji u odnosu na nase igrace kao sto su i u NBA ligi crnci superiorniji u odnosu na sve ostale igrace. Nista nisam mislio ruzno nego jednostavno dolaze iz podneblja ko je hebeno za zivjeti i zivot ih je izgradio tako da figurativno receno mogu trcati sa lavovima sto su veceras i pokazivali jer su nas pretrcavali kako im je bio cejf.
Pa i Kamerunci dolaze iz isotg podneblja, pa ne viđoh da su oni pretrčavali Hrvate kako im je bio ćejf.[/quote]

Nemoj zahebavati Hrvati su poveli i nije im ponisten gol. Kamerunci napadali a Hrvati ih kantali iz kontri. Pitao bih te da nam nije ponisten gol. Vecina africkih reprezentacija igra slicno kad im zabijes gol igraju stihijski i imas hiljadu mogucnosti da im zabijes jos koji gol. Izgube disciplinu i nastane haos kao sto je bilo i kod kamerunaca. Ne moze se fizicka sprema i jedne africke reprezentacije uporediti sa nasima samo sto im je mentalitet drugaciji. Dragi prijatelju ja sam sretan i sa 0:1 kako nas je sudija ubio u pojam i kako nas je pokrao da citav svijet bruji o tome.[/quote]

bili smo ravnopravni sa argentinom, a ove smo mogli dobiti pjeske koliko smo tehnicki superiorniji od njih da susic nije eksperimentisao sa sastavom
agnostic_front

#1777 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by agnostic_front »

Velkoski wrote:Samo ću da citiram sebe

Spahić je presmiješan kiks igrač koji nas je toliko puta koštao bodova da je to više za plakat', al' opet ga iz nekog razloga narod diže k'o da je Bog..

A sada odoh, valja radit' sutra, ln :mrgreen: :run:
đe to ti radiš :D
Udbas

#1778 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Udbas »

Velkoski wrote:
mist wrote:Jeli se meni veceras ucinilo ili je Lulic jadnik bio totalno zavaljen?
Od silnog propuha nije znao dal bi prije u defanzivu ili bi pokusao nesto napraviti naprijed. :-) ,pa ostao zaglavljen ni na nebu ni na zemlji,sa jezikom do zemlje.... :roll:
Ma Lulić je sam držao čitavu lijevu stranu, jebi ga.

A Spaha, ne znam kol'ko je ono faul, otres'o ga čovjek k'o slinu. :mrgreen:
Upravo tako. Idi na loptu, nije bila na korner liniji da je "gradiš". amaterski potez kapitena.
jefferson

#1779 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by jefferson »

Chmoljo wrote:dumo hoću li, neću li išta škrabati...

al kontam, biće lakše...

hoću reć'... boljelo me kada momak koji je odrastao u Kanadi, koja mu je sve dala, pokaže više srca od onih koji su u mladosti prošli sito i rešeto sa ovim narodom.

kada se vratiš u hotel Edine, ti ćeš se moći utješiti tako što ćeš posjesti svoju manekenku u svoje skupocjeno auto i odmoriti svoje skupocjene noge u skupocjenom odmaralištu.

večeras će naša fukara stopati da dođe do kuće i probuditi se u ovoj jebenoj zemlji sa hiljadu problema na koje je zaboravio danas, i na koje ne bi mislio do iduće utakmice.

boli jarane kad se vučeš po terenu u nikad bitnijoj utakmici za sve nas. jebote poništen gol. trebaš ga opet dati sa svojim skupocjenim nogama. a ne hodati okolo. pogledaj jarana na golu. njemu se ovo dosad nikako ne bi moglo napisati.

i jebo vas više mentalitet Balkana. pa pola vas ni upamtilo Bosnu nije, al opet ko da ste u odrasli u novogradskoj faveli...

uhhh, svašta bih rek'o...

samo, objektivnije sad: ne možemo meda fizički. onoliko malo trčanja je sramota, onakva slaba kondicija. to nas je koštalo više od svega. i uvijek će nas koštati. forumski mrsimudolozi su hiljadu puta postavljali klip Osima, kako očitava lekciju Hrvatima u vezi toga, ali bilesi...

i Safet bi, zbog budućnosti reprezentacije trebao dati ostavku. red je. hvala mu na svemu. ovo govorim bez sarkazm i ironije.

sada: potreban nam je psiholog, profesionalac i neko ko može razyebati sve klanovske podjele i "meneĐŽerska uplitanja" poslati dođavola.

i za kraj, još jednom, naklon do poda Asmiru. zbog toga što je primjer onoga ko se bori za državni grb, zbog toga što jeste kvalitetan golman, zbog toga što je skroman i tako, kompletna ličnost. idol nacije.

P.S. hvala onoj mojoj. svaki poraz se lakše podnese udvoje :kiss: neće me srce strefiti... :)
Mentalitet jaro moj!
Necu da idem okolo kole, ali da se ja pitam nakon 45min bi mu rekao: Jel ti jaro imas muda ili mislis da je cijeli svijet protiv tebe?
Ufurana zvijezda, ne moze se oporaviti od kradje sudija. Katastrofa. Ko god bude buduci selektor (a nadam se da to nece biti Pape) treba Edinu Silajdzicu reci: hajde ti jaro ponovo zaradi mjesto u repki: ima Vedo koji je tu kad treba!
Infaze Studio

#1780 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Infaze Studio »

Vecerasnjih prvih 11 su bili smjesniji od onog laznog spiska sa Mexikom :-)
leo karan

#1781 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by leo karan »

Velkoski wrote:Samo ću da citiram sebe

Spahić je presmiješan kiks igrač koji nas je toliko puta koštao bodova da je to više za plakat', al' opet ga iz nekog razloga narod diže k'o da je Bog..

A sada odoh, valja radit' sutra, ln :mrgreen: :run:
Spahic je jedna gnjida koja je van terena jako aktivna kad je u pitanju sopstveni PR.
A narod se prima ko saucesce na te njegove supljake.
Frajer ubleha mrtva, slika i prilika naseg covjeka na nekoj poziciji.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1782 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by hrasno38 »

agnostic_front wrote:
hrasno38 wrote:Nemoj zahebavati Hrvati su poveli i nije im ponisten gol. Kamerunci napadali a Hrvati ih kantali iz kontri. Pitao bih te da nam nije ponisten gol. Vecina africkih reprezentacija igra slicno kad im zabijes gol igraju stihijski i imas hiljadu mogucnosti da im zabijes jos koji gol. Izgube disciplinu i nastane haos kao sto je bilo i kod kamerunaca. Ne moze se fizicka sprema i jedne africke reprezentacije uporediti sa nasima samo sto im je mentalitet drugaciji. Dragi prijatelju ja sam sretan i sa 0:1 kako nas je sudija ubio u pojam i kako nas je pokrao da citav svijet bruji o tome.
Jebe mi se ba za svijet. Cijeli svijet bruji kad je rat nagdje na par dana, kad se izgubi avion, sve na par dana. Poništio nam sudija gol, i trebamo mu psovati cijelu tekmu, i vući se ko pičke po terenu, i ubacivati bratiće u igru. Koji kurac nije onda Stanića zvao da igra, jebo ga Tino više. Kao da su oni jebeni Borg, a ne ljudi sa planete Zemlje, pa da nas tek tako nadtrče. Pusti ba to.
Pa slusaj prvo su svi srali prije utakmice sto je ubacio Sunjica a Sunjic bio ubjedljivo najbolji igrac u odbrani, skoro bez greske. Sad sto je uveo Tina koji nije odigrao nista losije veceras od Hajrovica koji nije uputio ni jedan centarsut i ni jedan udarac prema golu. I sad je najvaznija i najveca krivica Tin Susic. Ma daj zivota ti.
Jesu za trcanje su Borgovi. Jedan jedini i neponovljivi M.Jordan je letio kroz vazduh i kao on jos uvijek niko ali svi crni igraci u najjacoj kosarkaskoj ligi na svijetu su fizicki extra-nadmocni u odnosu na bijelce. Sto li boga ti???? Sto su crnci bili najbolji bokseri, atleticari itd itd jednostavno zato sto im je u genima ta fizicka nadmoc. Izucavaj malo pa ces skontati. Mada ovakvi uslovi iskreno ne odgovaraju ni aligatorima jer ne dises zrak nego vodu a volio bih da to probas jer ja sam probao i mal crko nisam. Ovo je jedini stadion koji je malte ne u sred najvece prasume na svijetu pa kad vidis crnca da su mu graske znoje ko klikeri mozes mislit sta je onda bilo sa nasima.
Kikibombona

#1783 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Kikibombona »

Jao ljudi dragi, koliko pretjerujete.

Digli smo se nakon PORAZA od Argentine. Valjda ste danas imali priliku vidjeti da je Iran protiv te iste Argentine odigrao ozbiljniju utakmicu. Sekunde su ih dijele od boda. Imali su 10 puta bolje sanse od nas koji smo pokusavali sa dalekometnim sutevima. Iz jedine prave akcije Ibisevic je postigao gol.

Mi smo od te za nas solidne utakmice napravili mit. Te stisli Argentinu, te prepali se, te slavili pobjedu kao nikad u zivotu... Ma ono, san im se ostvario. To je zvucalo tako smijesno, jadno, budalasto. Pa ti momci iz Argentine su odigrali milion takvih utakmica. I nasi igraci isto.

Onda cujem price kako cemo razvaliti Nigeriju i Iran, kako smo mi puno bolji od njih. Pa to je nevidjena nebuloza. Australija zamalo da iznenadi Holandiju (strasnu utakmicu odigrali), Kostarika iznenadila Italiju, Gana Njemacku, Cile Spaniju itd itd... Al smo mi zato super mega favoriti.

Istina je da smo sa Nigerijom tu negdje kada se sve uzme u obzir. Mi imamo malo bolje individualce, oni imaju vise iskustva i bolje fizicke predispozicije. Znao sam da ce tekma biti teska i neizvjesna. 50% - 50%. Na nasu nesrecu, sudija nas je dobro zavalio, pogodili smo stativu u zadnjoj minuti. Jebiga, desava se. U globalu, Nigerija je bila bolja ekipa, bolje su se prilagodili losem travnjaku i uzasnim klimatskim uslovima.

Mi smo samim plasmanom na prvenstvo ucinili veliki uspjeh. Hvala Susicu i igracima, ja zadovoljan. Napravili smo iskorak. Ocekujem da cemo i u buducnosti ici naprijed, da cemo biti profesionalniji i sto manje 'balkanski' pogani.
hrasno38

#1784 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by hrasno38 »

jefferson wrote:

al kontam, biće lakše...

hoću reć'... boljelo me kada momak koji je odrastao u Kanadi, koja mu je sve dala, pokaže više srca od onih koji su u mladosti prošli sito i rešeto sa ovim narodom.

kada se vratiš u hotel Edine, ti ćeš se moći utješiti tako što ćeš posjesti svoju manekenku u svoje skupocjeno auto i odmoriti svoje skupocjene noge u skupocjenom odmaralištu.

večeras će naša fukara stopati da dođe do kuće i probuditi se u ovoj jebenoj zemlji sa hiljadu problema na koje je zaboravio danas, i na koje ne bi mislio do iduće utakmice.

boli jarane kad se vučeš po terenu u nikad bitnijoj utakmici za sve nas. jebote poništen gol. trebaš ga opet dati sa svojim skupocjenim nogama. a ne hodati okolo. pogledaj jarana na golu. njemu se ovo dosad nikako ne bi moglo napisati.

i jebo vas više mentalitet Balkana. pa pola vas ni upamtilo Bosnu nije, al opet ko da ste u odrasli u novogradskoj faveli...

samo, objektivnije sad: ne možemo meda fizički. onoliko malo trčanja je sramota, onakva slaba kondicija. to nas je koštalo više od svega. i uvijek će nas koštati. forumski mrsimudolozi su hiljadu puta postavljali klip Osima, kako očitava lekciju Hrvatima u vezi toga, ali bilesi...

i Safet bi, zbog budućnosti reprezentacije trebao dati ostavku. red je. hvala mu na svemu. ovo govorim bez sarkazm i ironije.

sada: potreban nam je psiholog, profesionalac i neko ko može razyebati sve klanovske podjele i "meneĐŽerska uplitanja" poslati dođavola.

i za kraj, još jednom, naklon do poda Asmiru. zbog toga što je primjer onoga ko se bori za državni grb, zbog toga što jeste kvalitetan golman, zbog toga što je skroman i tako, kompletna ličnost. idol nacije.

P.S. hvala onoj mojoj. svaki poraz se lakše podnese udvoje :kiss: neće me srce strefiti... :)
Mentalitet jaro moj!
Necu da idem okolo kole, ali da se ja pitam nakon 45min bi mu rekao: Jel ti jaro imas muda ili mislis da je cijeli svijet protiv tebe?
Ufurana zvijezda, ne moze se oporaviti od kradje sudija. Katastrofa. Ko god bude buduci selektor (a nadam se da to nece biti Pape) treba Edinu Silajdzicu reci: hajde ti jaro ponovo zaradi mjesto u repki: ima Vedo koji je tu kad treba!
Pa sta ti hoces prijatelju??? Jel Dzeko zabio gol? JESTE!!! Jel Dzeko kriv sto je sudija kreten? NIJE. Sto ga Vedo ne zabi za pola sata???? Sto vedo sebi ne stvori priliku. Imao je jednu i opucao je isto ko i Dzeko, Pjanic, Miske....tj jedva. Po cemu je to ufurana zvijezda. Kurac bi mi igrali u Brazilu da nije bilo Dzeke i sad bi ga popisali. Koji smo mi jad od ljudi to je cudo jedno!!!!!
Kikibombona

#1785 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Kikibombona »

Sto se tice zalaganja nasih igraca..... Ljudi, imajte razumjevanja..........

Bavio sam se sportom i znam kako je zajebano trcati kada je visoka vlaznost zraka. Neka przi, nije problem, samo da nije visoka vlaznost. Upravo to je bilo u Brazilu. Igraci Nigerije su takve uslove iz razumljivih razloga bolje podnijeli.

Dzeko je visok i korpulentan momak. Njemu je dosta teze trcati nego Pjanicu ili Besicu recimo. Misimovic je opet u godinama. Jednostavno, vidjelo se da ne mogu. Pokusavali su se sacuvati koliko su mogli. Da su od prve minute isli maksimalno, zadnjih pola sata ne bi mogli hodati, upadali bi. Tek bi nas onda Nigerija ispljuskala. Shavite, igraci su se morali cuvati i nisu isli maksimalno kako bi izdrzali utakmicu. Glupo je misliti da nisu imali motiv i da nisu trcali iz sebicnih raloga.

Meni samo nije jasno zasto nije igao Kolasinac. On i Besic imaju pluca za dvi utakmice. Zasto je igrao Medunjanin? Bilo je gresaka, ali jebiga, htio je najbolje.
cyprus

#1786 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

E to je ono što ja najviše mrzim kod euforije - kod nas skoro uvijek završi ovako - jadno :oops: Kod svih naših poraza meni apsolutno najteže padne način na koji to mi primimo... To mi je najbolji pokazatelj koliko nam je mentalitet pokvaren...

Sutra ću napisat šta više, sad nemam snage...
It_is_a_Leclerc

#1787 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by It_is_a_Leclerc »

Da je Džeki priznat gol, ja mislim da bi mu se ovdje predviđala zlatna lopta.
Ovako, govno je i treba ga nabiti nogom van iz reprezentacije, smeće prokleto, on i ona njegova. :-)
tnnt

#1788 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by tnnt »

It_is_a_Leclerc wrote: Međutim, činjenično stanje je sljedeće:
-Da nam je umjesto ovog novozelandskog talibana (jebem mu roditelje), sudio npr. Čakir, Kujpers, onaj Španac, Proensa itd., mi bismo večeras slavili. Ovdje bi euforija bila, ne bi se živjeti moglo. Ovako, poništeno nam je toliko željeno vodstvo poslije kojeg bismo razbili Nigerijce, dali su nam gol poslije hrvačke poluge na Spahiću, i kraj priče. Dakle, POKRADENI SMO.

-
glavni sudac nije ništa zakinuo BiH, jedino linijski
a kod Nigerijskog gola je mogao suditi faul ali i nije morao, moj utisak je da nije bio
tako da napadaš i vrijeđaš čovjeka bez razloga :D
hrasno38

#1789 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by hrasno38 »

Kikibombona wrote:Sto se tice zalaganja nasih igraca..... Ljudi, imajte razumjevanja..........

Bavio sam se sportom i znam kako je zajebano trcati kada je visoka vlaznost zraka. Neka przi, nije problem, samo da nije visoka vlaznost. Upravo to je bilo u Brazilu. Igraci Nigerije su takve uslove iz razumljivih razloga bolje podnijeli.

Dzeko je visok i korpulentan momak. Njemu je dosta teze trcati nego Pjanicu ili Besicu recimo. Misimovic je opet u godinama. Jednostavno, vidjelo se da ne mogu. Pokusavali su se sacuvati koliko su mogli. Da su od prve minute isli maksimalno, zadnjih pola sata ne bi mogli hodati, upadali bi. Tek bi nas onda Nigerija ispljuskala. Shavite, igraci su se morali cuvati i nisu isli maksimalno kako bi izdrzali utakmicu. Glupo je misliti da nisu imali motiv i da nisu trcali iz sebicnih raloga.

Meni samo nije jasno zasto nije igao Kolasinac. On i Besic imaju pluca za dvi utakmice. Zasto je igrao Medunjanin? Bilo je gresaka, ali jebiga, htio je najbolje.
Problem je u tome sto se ovdje puno njih bavilo samo sportom preko PC-a a volio bih vise nego ista na svijetu da ih neko potjera da trce u takvim uslovima. To je strasno....kuca ti srce hoce da iskoci iz tebe. Dzaba sto su eminentni svjetski doktori potvrdili da je odigravanje utakmica u takvom ambijentu jako opasno za sportiste najlakse je jebati majku redom.
RtrnOfSalisbury

#1790 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by RtrnOfSalisbury »

raja prica da su se nase pripreme svele na trckaranja, raszgibavanja i .... slusanje narodnjaka. vidjelo se nekoliko puta da su bijeli dresovi mokri vec poslije 15-20 min. sto je ok ali samo u nekim varijantama :P protiv ardjentine je bilo cini se vise snage. al valjda je neko iz (ne)strucnog staba moro mislit na vlagu, u nekim prekidima igraci su pili ko marva na pojilu, u mom selu kazu seljani da je tad kasno ... al haj sad ... treba odradit homeinija pa ce vidimo sta dalje
glede opsajda, posto nemam visoko kvalitetni tv nemerem vidjet al ovi su zaledili sliku kanda protivno pravilima, jedan mali tren ranije ali ga vjerovatno nije bilo pa ako neko ima mogusnost nek zaledi kako treba. drugo: da smo i pobijedili ispalo bi da je sajo genije i sve bi otislo pod tepih, ovaj presmijesni sastav, pripreme, kasete, aerodromi, izjave, taktike ... zato daj nek neko bude trener ko slusa makar dinu merlina a ne miric mitra i sinan sakica
cindrlimindrli

#1791 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by cindrlimindrli »

Kikibombona wrote:Meni samo nije jasno zasto nije igao Kolasinac
Haj' sve drugo na stranu, ali ovo ni ja nikako ne mogu da shvatim? Pa ako je i imao neku ideju sa pocetnom postavom,
vidis brate da ne ide, puse ti po lijevoj strani 800 na sat...mijenjaj to. Al' kad dodjose izmjene, kako koju pravi tako
se meni jetra okrene naopako...
Kinaski

#1792 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Kinaski »

Samo mi nije jasno zasto momciluk nije igrao ? Pa pojeo bi one male crnce
stalaktit

#1793 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by stalaktit »

It_is_a_Leclerc wrote: -Da nam je umjesto ovog novozelandskog talibana (jebem mu roditelje), sudio npr. Čakir, Kujpers, onaj Španac, Proensa itd., mi bismo večeras slavili. Ovdje bi euforija bila, ne bi se živjeti moglo. Ovako, poništeno nam je toliko željeno vodstvo poslije kojeg bismo razbili Nigerijce, dali su nam gol poslije hrvačke poluge na Spahiću, i kraj priče. Dakle, POKRADENI SMO.
Vidiš kako ti se u životu sve nekako vrati.

Baš si bio rekao da Hrvatska nije pokradena, da je ono bio penal, da nije Neymaru crveni karton, i ono ti netko bio rekao - dabogda Bosni onda bilo takvo suđenje ako ti je bilo OK.

I vidi :D
Kikibombona

#1794 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Kikibombona »

hrasno38 wrote:
Problem je u tome sto se ovdje puno njih bavilo samo sportom preko PC-a a volio bih vise nego ista na svijetu da ih neko potjera da trce u takvim uslovima. To je strasno....kuca ti srce hoce da iskoci iz tebe. Dzaba sto su eminentni svjetski doktori potvrdili da je odigravanje utakmica u takvom ambijentu jako opasno za sportiste najlakse je jebati majku redom.
Jedne prilike sam trcao (rekreativno) kada je vlaznost bila (vjerovatno) duplo manja nego je sada u Brazilu. Kao sto kazes, srce je lupalo kao ludo, pocela me hvatati panika. Sekunda da ne padnem u bandak.

Sportisti se nauce kontrolisati, osjecaju organizam bolje od prosjecnog covjeka. Svi oni znaju koliko mogu i kakve su im mogucnosti. Misimovic i Dzeko su znali da nece dugo izdrzati ako 'nagaze' maksimalno.
jefferson

#1795 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by jefferson »

hrasno38 wrote:
jefferson wrote:

al kontam, biće lakše...

Mentalitet jaro moj!
Pa sta ti hoces prijatelju??? Jel Dzeko zabio gol? JESTE!!! Jel Dzeko kriv sto je sudija kreten? NIJE. Sto ga Vedo ne zabi za pola sata???? Sto vedo sebi ne stvori priliku. Imao je jednu i opucao je isto ko i Dzeko, Pjanic, Miske....tj jedva. Po cemu je to ufurana zvijezda. Kurac bi mi igrali u Brazilu da nije bilo Dzeke i sad bi ga popisali. Koji smo mi jad od ljudi to je cudo jedno!!!!!
E slusaj, ja uopste ne poricem da je Dzeko bio kljuc naseg plasmana na SP.
Ali, taj tip smatra sebe samo napadacem. Ponisten mu gol! Nakon toga ga nije bilo. Jaro, kljucni igraci se dignu kazu: jebi mu mater, i odu i zabiju gol.
Kikibombona

#1796 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Kikibombona »

cindrlimindrli wrote:
Kikibombona wrote:Meni samo nije jasno zasto nije igao Kolasinac
Haj' sve drugo na stranu, ali ovo ni ja nikako ne mogu da shvatim? Pa ako je i imao neku ideju sa pocetnom postavom,
vidis brate da ne ide, puse ti po lijevoj strani 800 na sat...mijenjaj to. Al' kad dodjose izmjene, kako koju pravi tako
se meni jetra okrene naopako...
Mozda je imao neku povredu. Stvarno mi nije jasno.

Momak je morao igrati. Spaha je bio grozan, tu nema spora. Al da je imao Kolasinca pored sebe, vjerovatno bi odigrao nesto bolju utakmicu. Mozda ni onog gola Nigerije ne bi bilo. Ko ce znati.

Nemam blage veze sta je pokusao sa Medunjaninom. Vjerovatno je smatrao da cemo sa njim imati posjed. Medjutim, bio je suvisan. Besic, Pjanic i Miske su dovoljni za kombinatoriku u vezi. Da je lijevog beka igrao Kolasinac a krilo Lulic, bili bi cvrci na beku, opasniji na krilu i ne tako slabiji na sredini. Medunjanin ima slabu motoriku, slabo se pozicionira. Ako je vec tako odlucio, mogao je probati sa Kolasincem na defanzivnom veznom.

Al eto.... Jebaji ga.... Da nas sudio nije zavalio kod gola Dzeke, mozda bi sada govorili da je Pape genijalac. To je sport.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1797 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Chmoljo »

It_is_a_Leclerc wrote:Da je Džeki priznat gol, ja mislim da bi mu se ovdje predviđala zlatna lopta.
Ovako, govno je i treba ga nabiti nogom van iz reprezentacije, smeće prokleto, on i ona njegova. :-)
ne treba njega nabiti nogom. on je još uvijek najbolji naš igrač.

treba da trči dok može. kad ne može, ima brate izmjena. izvini što sam ja budala pomislio da bi se neko mogao malo više potruditi u najbitnijoj utakmici dosad. ikad.
Kikibombona

#1798 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Kikibombona »

jefferson wrote: E slusaj, ja uopste ne poricem da je Dzeko bio kljuc naseg plasmana na SP.
Ali, taj tip smatra sebe samo napadacem. Ponisten mu gol! Nakon toga ga nije bilo. Jaro, kljucni igraci se dignu kazu: jebi mu mater, i odu i zabiju gol.
Pa mogao je zabiti gol u zadnjoj minuti. Nedostajalo je sportske srece. Desava se. I mnogo bolji igraci od Dzeke su znali zakazati pa nista.....

Moras isto tako uzeti u obzir cinjenicu da je Dzeko do ulaska Ibisevica igrao sam u napadu. Na njega su uvijek motrila najmanje dva Nigerijca.

Dzeko je dobar igrac ali nije Pele. Budimo realni makar malo.

Da se trudio i zelio, kao i svi ostali, ja nemam sumnje. Ljudi su bili bolji i to je to.
Madrid

#1799 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Madrid »

Ne treba puno kriviti igrace, Susic je ovo izgubio prije nego je i pocelo, Ronaldo i Messi nam ne bi pomogli.
Nagledao sam se svakakvih ekipa, ali ovo je prvi put da vidim jednu ekipu koja igra bez lijeve strane :shock:
Isto da Brazil lijevo stavi samo ionako ofanzivno Marcela, a sve ostalo sabije u sredinu, ma toliko amaterski da ne mogu da vjerujem da je to neki trener smislio...
Da smo imali Kolasinca dole qurac bi Spahic izlazio sa stoperske pozicije da zatvara trostruko brzeg igraca, a i Lulic ne bi vukao jezik po podu u 50-oj minuti...
Kikibombona

#1800 Re: 21. Juni 2014. 00:00 Nigerija vs. Bosna i Hercegovina

Post by Kikibombona »

Chmoljo wrote:
ne treba njega nabiti nogom. on je još uvijek najbolji naš igrač.

treba da trči dok može. kad ne može, ima brate izmjena. izvini što sam ja budala pomislio da bi se neko mogao malo više potruditi u najbitnijoj utakmici dosad. ikad.
To bi moglo kada bi trener imao pravo na deset izmjena. Ono, poginite u prvom poluvremenu, u drugom ulazi nova ekipa.

Ili da Susic poruci Misketu, Dzeki i Pjanicu da poginu na terenu, da ce biti zamjenjeni kada crknu!???
A sta ako se neko iznenada povrijedi, sta ako rezultat bude uslovljavao drugacije izmjene!???

Ne moze se ocekivati da Dzeko trci kao Besic. Korpulentni igaci poput Dzeke, Ibrahimovica, Ljorentea, Krauca... se uvijek manje krecu. Doziraju potrosnju energije koja je njima posebno potrebna ako se nadju u gol prilici. Jedan Ferguson je Runija molio da se manje krece i ne trosi u fazi defanzive.

Spremnost nasih igraca nikada nije bila bog zna kakva. Genetika i ko zna sta jos.... Necemo mi nikada u tom segmentu biti Nijemci, Japanci, Cileanci i sta znam... Fizicka pripremljenost i snaga je nasa vjecita slabost.
Locked